Conturi bancare pentru proprietarii de restaurante

Conturi bancare pentru proprietarii de restaurante

Aflați aici care sunt cele mai bune opțiuni bancare pentru proprietarii de restaurante

Postat de Victor Delgadillo pe 31 octombrie 2021

Încă te gândești să deschizi un cont bancar pentru restaurantul tău?

Aspectul financiar al deținerii unui restaurant este, de obicei, o ghicitoare pentru noii proprietari de restaurante care doresc doar să-și demareze afacerea .

Sincer, deschiderea unui cont bancar este o bătaie de cap – mai ales dacă ești ca mine și urăști birocrația.

A merge la bancă, a sta la coadă înconjurat de oameni (ceea ce știm că acum este o idee proastă ), a avea toate documentele necesare, a uita ceva, a merge înainte și înapoi și așa mai departe.

Uf , de ce mai folosim băncile, oricum?

Probabil pentru că nu putem scăpa de modul în care funcționează lumea!

În acest articol, vă voi spune despre:

  • De ce trebuie să creați un cont bancar pentru restaurantul dvs
  • Tipurile de conturi bancare pe care le puteți utiliza
  • Care este cel mai bun tip de cont pentru proprietarii de restaurante
  • Și despre singura alternativă pe care o ai să sări peste deschiderea unui cont bancar

Când termini de citit acest articol, vei înțelege mai bine necesitatea de a avea acest instrument pentru a avea grijă de finanțele restaurantului tău.

Să intrăm direct în asta!

Notă: Acesta nu este un sfat financiar, ci doar câteva comentarii despre importanța de a avea un cont bancar pentru restaurantul tău.

De ce este important să ai un cont bancar dacă ești proprietar de restaurant?

extragerea banilor de la un bancomat

Conturile bancare sunt un instrument necesar pentru a gestiona multe lucruri în restaurantul tău.

Dacă deschideți un restaurant, aveți nevoie de un cont bancar pentru:

  • Primiți plăți de la clienți
  • Trimiteți plăți către furnizori
  • Plătiți pentru servicii
  • Plătește-ți angajații
  • Cumpărați echipamente noi
  • Acumulați câștiguri
  • Și pentru a obține acces la împrumuturi, linii de credit, finanțare și alte instrumente.

Toate aceste utilizări sunt vitale pentru orice tip de afacere, inclusiv restaurante.

În plus, majoritatea băncilor oferă servicii bancare mobile și online, ceea ce facilitează gestionarea tranzacțiilor pentru o afacere versatilă precum restaurantele.

Tipuri de conturi bancare pe care le puteți utiliza în restaurantul dvs

Restaurant elegant

Există mai multe tipuri de conturi bancare pe care le puteți folosi în afacerea dvs. Care include:

  • Conturi bancare personale, care se împart în mai multe categorii, cum ar fi economii și cecuri.
  • Și conturile bancare de afaceri, care, de asemenea, se împart în mai multe categorii, cum ar fi conturile de afaceri și conturile de economii de afaceri.

Toate tipurile diferite de conturi bancare au avantaje și dezavantaje diferite, cum ar fi rate mai mici ale dobânzii, comisioane de tranzacție mai mari și multe altele.

Care este cel mai bun cont bancar pentru proprietarii de restaurante?

Știm din experiență că majoritatea proprietarilor de afaceri mici își folosesc conturile bancare personale pentru a-și conduce afacerile, ceea ce este ușor, dar o idee groaznică care poate duce la o mizerie de contabilitate.

Conducerea unui restaurant înseamnă că veți primi o mulțime de bani și o mulțime de bani care ies, ceea ce se poate amesteca cu ușurință cu cheltuielile personale.

De aceea, este mai bine să ai un cont separat pentru a-ți conduce afacerea.

Mai jos, defalc opțiunile pe care le aveți.

Cont curent personal pentru afacerea dvs

Dacă dețineți un restaurant mic, unul dintre cele mai bune conturi bancare este un cont curent separat .

Sunt ușor de configurat, nu durează mult pentru a se deschide și sunt ușor de utilizat.

În mod ironic, acest tip de cont ar putea fi mai benefic decât un cont de afaceri, mai ales dacă doriți să începeți cât mai curând posibil.

Conturi de afaceri pentru afacerea dvs

Plata online

Conturile de afaceri sunt mai complexe, durează mai mult pentru a se deschide, de obicei au taxe de tranzacție mai mari, taxe de întreținere și așa mai departe.

Cu toate acestea, este mai bine să conducă afaceri mai mari sau în creștere, mai ales că unele bănci oferă împrumuturi care vă pot ajuta să vă dezvoltați afacerea într-un ritm mai rapid.

Odată ce restaurantul dvs. începe să crească, și mai ales dacă doriți să deschideți francize sau alte restaurante, va trebui să vă creați conturi bancare de afaceri.

În mod ideal, ați avea cel puțin trei conturi separate pentru a conduce o afacere medie - unul pentru operațiunea zilnică, iar acesta trimite bani într-un cont de rezervă și într-un cont separat pentru taxe.

Acest lucru vă va menține fluxul de numerar în direcția corectă, vă va ajuta să economisiți banii restaurantului pentru diferite situații adverse și vă va ajuta să țineți pasul cu impozitele cu ușurință.

Economii vs. Conturi curente

+ Cont de economii

Atât conturile de economii, cât și conturile curente au multe beneficii care vă pot ajuta să conduceți o afacere, motiv pentru care acest lucru nu este cu adevărat un tip de lucru vs.

Este vorba despre utilizarea resurselor la care aveți acces pentru a vă satisface diferitele nevoi.

De exemplu, dacă trebuie să-ți creezi un cont de rezervă pentru a lăsa bani staționari în el, mai bine ar fi un cont de economii care te poate ajuta să faci bani fără niciun efort, datorită dobânzilor.

Dar, dacă trebuie să păstrați banii în flux, un cont curent vă va ajuta, mai ales dacă alegeți o opțiune care este bine rotunjită și cu taxe de tranzacție convenabile.

Care este cea mai bună alternativă la conturile bancare?

Wise, anterior Transferwise în engleză pentru Marea Britanie

Există un singur răspuns viabil: Înțelept .

Wise, anterior TransferWise, este un serviciu bancar internațional care vă oferă conturi de încredere pe care le puteți utiliza pentru a vă conduce afacerea.

Wise vă oferă acces la un cont fără margini, care vă poate ajuta să transferați bani, să faceți schimb în alte valute și mai ușor.

Unul dintre principalele avantaje care fac din Wise contul perfect pentru companii este că are rate foarte transparente - nu vă veți pierde banii pe comisioane de tranzacții fantomă.

De asemenea, este incredibil de ușor de utilizat, așa că nu e de mirare de ce este folosit de peste 7 milioane de oameni.

De asemenea, primești un card de debit Wise business gratuit, pe care îl poți folosi la bancomate, poți face plăți online și multe altele.

Puteți configura fără probleme contul Wise borderless pentru a primi plata online, ceea ce este necesar dacă doriți să oferiți opțiuni de livrare sau la pachet la restaurantul dvs.

Și, în sfârșit, Wise este disponibil în peste 50 de țări, așa că, indiferent de locul în care locuiți, probabil veți avea acces la el.

Încearcă-l astăzi!

Contul bancar greșit poate avea un impact major asupra afacerii dvs

Să ai grijă de finanțele restaurantului tău poate fi dificil, mai ales dacă folosești practici financiare greșite împreună cu instrumente greșite.

De aceea, alegerea contului bancar potrivit, cu setul potrivit de beneficii și puține limitări trebuie să fie scopul tău atunci când vine vorba de gestionarea afacerii tale.

Chiar dacă faceți totul corect, este foarte recomandat să solicitați sfaturi profesioniste în probleme de contabilitate, astfel încât să puteți evita problemele pe viitor.

Contul dvs. bancar satisface nevoile afacerii dvs.?

Creșteți-vă afacerea cu alimente cu Waiterio POS

Alăturați-vă 40.000 de restaurante folosind sistemul de punct de vânzare waiterio

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Descărcare gratuită

Articole recente