Administrere Restaurantpersonale: Din største ressource eller største hovedpine?

Administrere Restaurantpersonale: Din største ressource eller største hovedpine?

personale kan skabe eller levere løsninger

Indsendt af Michael Elkins den December 19, 2017

Rekruttering, styring og bemanding af din restaurant kan skabe problemer og løsninger. Hvis du gør jobbet retfærdigt og professionelt, kan du inspirere loyalitet og oprette et team af gunstige brandambassadører, der kunne være din restaurants største ressource. Tilfredse medarbejdere rekrutterer deres dygtige venner, tjener som brandambassadører og tiltrækker højt profilerede jobkandidater. Derfor er det afgørende at planlægge din ansættelse, rekruttering og dagligdags HR-ledelse, når du udvikler din forretningsplan.

At håndtere dine egne svagheder som en restaurator

Dine første og vigtigste ansættelsesbeslutninger bør være at slå dine forretningsvanskeligheder op. Hvis du er en back-of-the-house person, der nyder at oprette menuer, træningschefer og endda arbejde på linjen, kan du have brug for nogen, der forstår forretningssoftware, markedsføring eller ledelsesopgaver på stedet. Nogle restaurantsejere elsker at interagere med gæsterne, og hvis dette gør dig ubehageligt, eller hvis du har andre opgaver, du ikke ønsker at delegere, skal du ansætte nogen til at påtage sig disse opgaver. Hvis du elsker at lave runderne blandt borde og gæster, skal du have nogen stærk til at styre køkkenet.

At identificere hvilke typer medarbejdere du har brug for, hvilke færdigheder de har brug for, og hvilke uddannelsesprogrammer, du kan tilbyde til karriereudvikling, er en afgørende del af din HR-planlægning. Hvert hold vil have brug for en manager, så det er vigtigt at lære hvordan teams fungerer. Det betyder ikke, at dine medarbejdere ikke bør være i stand til at henvende dig eller generaladministratoren med bekymringer, der ikke løses, men medarbejderne skal først følge kommandokæden for de fleste personaleledelsesproblemer.

Brug af teknologi til at styre dine medarbejdere

Teknologi kan forenkle styringen af ​​dine medarbejdere på mange måder, samtidig med at du effektiviserer din operation. Intuitiv software kan beregne lønningsliste, styre frivillige, obligatoriske og retlige lønnet fradrag og automatisere forberedelsen af ​​regerings- og forsikringsrapporter. Den rigtige hardware og software kan også mærke din restaurant på måder, der tiltrækker faglærte arbejdere. CRM og ERP-software kan hjælpe med at estimere dine personalebehov baseret på sæson, ferie, lokale festivaler og tid på dagen. Det er vigtigt at have nok personale til at dække dine behov uden at bruge mere på lønning end nødvendigt. Dine servere vil ikke være glade, hvis du er overbemandet, fordi de ikke tjener nok i tips.

Men at få et let og bekvemt POS-system kan gøre det lettere for dine medarbejdere at tage ordrer, generere tilpassede rapporter, administrere deres tabeller mere effektivt og tage betalinger lige ved bordet. Waiterio tilbyder gratis planer for små restauranter, der tager mindre end 100 ordrer om måneden og betalt abonnementsplaner for flere valutaer. Systemet er meget intuitivt, så dine medarbejdere behøver ikke masser af træning.

Det Millennial Conundrum

Restauranter over hele verden oplever hidtil usete lejeproblemer. Henvisninger er den mest effektive måde at ansætte restaurantmedarbejdere på, men teknologien har ændret, hvordan henvisninger henvises. Sociale medier, personlige netværk af venner og medarbejdere, onlinejobs og professionelle headhunters har erstattet de traditionelle mundtlige henvisninger med mediebaserede henvisninger med digital teknologi. En ansættelsesstudie fra Jobvite fandt, at det tager mindre tid og udgift at ansætte en henvist kandidat, end det gør for en generel ansøger. Henvisninger bliver også længere på jobbet og oplever større jobtilfredshed.

Millennials plejer ofte mere om deres arbejdsmiljø og restaurantens koncept end deres løntrin. Jobs på restauranter styrer stadig højere lønniveauer - især for dygtige stillinger og berømthed kokke. Millennials reagerer dog godt på at planlægge fleksibilitet, restaurantens forsyningskæde detaljer og arbejde i et diversificeret miljø. Mange årtusinder bekymrer sig meget om deres karrieremuligheder og hvordan deres netværk af venner vil se deres job i stedet for deres umiddelbare lønninger og fordele på indledende niveau.

kom med os

Rekruttering og ansættelse

Det er afgørende at skabe et tiltalende arbejdsmiljø for at tiltrække dygtige medarbejdere. Bare at oprette en selvbetjeningsportal, hvor medarbejdere kan få adgang til deres optegnelser, ændre deres personlige oplysninger, anmode om tid og få oplysninger om deres fordele kan være et stort plus. Hvis medarbejderne kan nemt ombord og på bordet, vil restaurantens aktiviteter appellere til computer-savvy tusinder.

Millennials forventes at udgøre omkring 75 procent af verdens arbejdsstyrke inden 2025 , så det er kritisk at rekruttere dem effektivt. Nogle af de bedste metoder til rekruttering og ansættelse af restaurantmedarbejdere omfatter:

 • Bestil attraktive jobbeskrivelser

  Effektiv rekruttering kræver stærk selvfremme. Det er vigtigt at skabe levende og tiltalende jobbeskrivelser.

 • Brug dit websted til rekruttering

  Millennials foretrækker ofte at søge restauranter, hvor de føler, at de gerne vil arbejde, så brug dit websted for at fremme fordelene ved at arbejde for dit firma.

 • Tag en aktiv rolle i sociale medier

  Sociale medier forbindelser og henvisninger er stadig mere kritiske platforme for branding og rekruttering. Ansættelsespersonale kan også bruge sociale medier til at søge jobkandidater.

 • Mål og vurdere jobkandidater

  Du kan bruge mange digitale værktøjer til at vurdere kandidatens færdigheder og holdninger.

 • Fremme sociale årsager og lokale begivenheder

  Du kan få masser af rekrutteringsfordele ved at støtte værdifulde årsager begunstiget af dine målrettede kunder og foretrukne jobkandidater.

 • Opmuntre eksisterende medarbejdere til at fremme din restaurant

  Loyale og tilfredse medarbejdere kan blive din største ansættelsesressource, når de sender positivt indhold til din virksomhed.

 • Skærmkandidater via telefon

  Det er vigtigt at udvikle en tjekliste over, hvad du leder efter i medarbejdere for hver restaurantposition.

 • Identificere kandidater til karriereudvikling

  Jo hurtigere du identificerer udsigterne til forfremmelse og cross-training, desto større vil deres jobtilfredshed være.

 • Hold CV på fil

  Når du modtager genoptagelser, skal du holde vigtige oplysninger om filen. Du har måske ikke brug for en kok i øjeblikket, men opretholdelse af åbne kommunikationslinjer kan vise sig uvurderlig i fremtidige ansættelsesbestræbelser.

 • Giv uddannelse og mentorskab

  Du kan spare betydeligt på de gennemsnitlige omkostninger ved ansættelse og træningspersonale ved at oprette et proprietært program for selvstudium. Dine træningsredskaber kan indeholde skriftlige materialer, test, videoer, fotos og andre træningshjælpemidler. Tilføj det menneskelige tryk til din træningsstrategi ved at overdrage mentorer eller trænere til nye lejemål for at hjælpe dem med at lære deres pligter.

 • Giv medarbejdere netværk og tabsværktøjer

  Hvis du vil have dine medarbejdere til at hjælpe din rekrutteringsindsats, er det vigtigt at opmuntre dem. Anerkend deres sociale indsats, beløn dem for at demonstrere socialt ansvar og skabe et forskelligt arbejdsmiljø. Opmuntre dine medarbejdere til at udvikle empati til mennesker fra andre kulturer og socioøkonomiske baggrunde.

Risikostyring og sikkerhed for medarbejdere

Restauratører skal være parate til at behandle en række medarbejdersikkerhedsproblemer. Gammelt eller defekt udstyr, sanitetsproblemer, slips og fald, nedskæringer, forbrændinger og fødevarebårne sygdomme er fælles risikofaktorer i restauranter. Bar medarbejdere har de ekstra farer, der er forbundet med at beskæftige sig med berusede og robuste kunder, og sørg for ikke at betjene alkohol til mindreårige og ubesværede kunder, hvilket kunne rejse ansvar for eventuelle relaterede ulykker, dronkørsel hændelser, kampe osv. Hvis en af ​​dine medarbejdere chikanerer eller mobber andre, kan du blive udsat for en chikane eller diskrimination retssag.

Risikostyring, forsikringsdækning og medarbejdernes sikkerhedsprogrammer er nødvendige for at beskytte dine gæster og medarbejdere. At skabe et sikkert, tiltalende og plejende arbejdsmiljø er den bedste måde at starte din rekrutteringsindsats og opbygge medarbejdernes loyalitet, og det vil igen tiltrække den rigtige form for faste kunder.

Et tiltalende miljø er lige så vigtigt for medarbejdere på indgangeniveau som det er for højt profilerede jobkandidater. Vedligeholdelse af personale med regelmæssige kampagner, løftninger og øget ansvar vil inspirere til større loyalitet, hjælpe med successionsplanlægning af nøglepositioner og gøre medarbejderne stolte af at arbejde for dig. Opmuntre en teamatmosfære, støtte bæredygtighed og lokal sourcing, levere fleksible arbejdsplaner og behandle chikane og diskrimineringsproblemer omgående.

Download Waiterio til din restaurant
Hent