Fordelene ved at udvikle en professionel forretningsplan for restauranter

Fordelene ved at udvikle en professionel forretningsplan for restauranter

en forretningsplan fremmer kritisk forskning

Indsendt af Michael Elkins den December 9, 2017

Åbning af en restaurant er hårdt arbejde, og din kærlighed til madlavning eller underholdning vil ikke gøre din drøm til en levedygtig forretning. Det er den primære årsag til, at du skal udvikle en forretningsplan. Traditionelt er forretningsplaner designet til at hjælpe dig med at få finansiering eller tilfredsstille potentielle investorer. Men selvom du selvfinansierer hele operationen, kan en forretningsplan hjælpe dig med at genkende og håndtere problemer proaktivt.

Fordelene ved at oprette en standardiseret forretningsplan for din restaurant er at få finansiering, forstå, hvad du vil møde, når din restaurant åbner og udforske kritiske detaljer som koncept, kerneværdier og forretningsstrategi. Din forretningsplan fungerer som et køreplan, da din restaurant flytter til nyt territorium. Når din virksomhed er etableret, kan du henvise til din plan for at se, om du holder dig på sporet, eller om du har brug for at ændre din strategi.

Kritiske komponenter i din forretningsplan

Forretningsplaner følger generelt et standardiseret format, som hjælper låneofficerer og investorer med at finde de kritiske oplysninger, de har brug for. Oplysningerne indeholder detaljerne i virksomheden, det foreløbige budget, oplysninger om dit koncept, din erfaring og dine økonomiske oplysninger. Følgende områder er afgørende for at dække:

Executive Summary

Sammendraget er en introduktion, der opsummerer hele planen. I dette afsnit ønsker du at få fat i læsernes opmærksomhed med det grundlæggende i din restaurantside. Du vil dække restaurantens stil, placeringen, hvilke kunder du vil målrette mod, og hvorfor du er velegnet til at køre en restaurant. Du vil også dække, hvor mange penge du og eventuelle partnere investerer, hvor meget du har brug for, og når du tror, ​​du vil bryde lige.

Koncept

Dit kerne koncept og mission statement skal være let at forstå. For eksempel antyder Applebees erklæring, at virksomheden ønsker at bidrage til "vækst, glæde og berigelse af alle de liv, vi berører." Kæden har mere end 1.500 restauranter verden over .

Konceptet med din restaurant kan være fastfood, familie spisestue, gourmetmad til urban hipsters, hurtig afslappet eller god spisning. Det er nyttigt at læse en række restaurant forretningsplaner for at få en god følelse af skrive stil, layout muligheder og den teknologi, som din restaurant vil have brug for.

Design

Design omfatter både indretning og udvendig design af din restaurant. Det indeholder også din menu, firma farver, logo og endda dine takeout materialer. Alle disse ting arbejder problemfrit for at mærke din restaurant. Du skal medtage udgifterne til inventar og udstyr samt udgifter til at ansætte en entreprenør og designtjenester.

Menu og Service

Du bør gå i detaljer om, hvilken slags mad og drikke du planlægger at tjene, og hvordan maden skal serveres. Definer, hvad der vil være unikt om din restaurant, og hvorfor det skal lykkes i det område, du har valgt at finde din virksomhed. Inkluder en prøvemenu med forventede priser, fødevareomkostninger og forsyningskæde detaljer. Dagens tendenser har tendens til at favorisere restauranter, der bruger lokale leverandører og gårde, så prøv at indarbejde lokale kilder i dine planer. Du bør producere en detaljeret omkostningsanalyse. På dette tidspunkt skal du bestilte et logo til din restaurant for at inkludere i din forretningsplan.

restaurant budget kalkulator

Budget

Du skal udarbejde et detaljeret budget, herunder overhead, leje, forventet lønning, skatter, omkostninger til design og ombygning, marketingudgifter, POS-systemomkostninger, forsikringsdækning og hvordan du planlægger at håndtere overskydende affald, tyveri og ødelæggelse. Det er vigtigt at vise potentielle långivere - og andre interessenter - at du har lagt stor vægt på din planlægning. Fødevareomkostninger kan løbe mellem 20 og 35 procent. Pizza restauranter har generelt de laveste fødevareomkostninger, og fine spisesteder har det højeste.

SWOT-analyse

Der er altid udfordringer og muligheder for enhver restaurant. God planlægning hjælper dig med at identificere dine styrker, svagheder, muligheder og trusler. Dette kaldes en SWOT-analyse, og det er vigtigt at gøre dette - både for dig selv og potentielle långivere.

Styrker kan omfatte dit netværk af venner og medarbejdere, din placering, din restaurantoplevelse og andre tangible og immaterielle ressourcer. Svagheder kan omfatte manglende erhvervserfaring eller for meget konkurrence fra nærliggende restauranter. Mulighederne kunne omfatte alternative indtægtsstrømme, som f.eks. Levering af leveringstjenester, on- og off-premise catering og branded merchandise til salg internt og online. Trusler kan være at miste en aldrende leverandør, naturkatastrofer, handlinger fra dine konkurrenter eller hvad der sker, hvis du bliver uarbejdsdygtig. Du bør inkludere en strategi til at håndtere de mest almindelige trusler såsom at få forsikring.

Markedsstrategi

Dagen for at stole på mund-til-mund reklame er væk. Selv kvarterets beboere vender sig til deres telefoner til at undersøge restauranter. Dine kunder bruger sandsynligvis meget tid på sociale medieplatforme, så du skal forbinde dem. Det er vigtigt at udvikle en markedsføringsplan for lanceringen og en plan for at holde momentet i gang efter åbningen.

Hvis du planlægger at ansætte et PR-hold eller reklamebureau, er det nu tid til at gøre det, så du kan henvise til dem i din forretningsplan. Du bør også ansætte en advokat for at hjælpe dig med at bestemme din virksomhedsstruktur og håndtere eventuelle juridiske problemer. Din advokat kan også gennemgå din forretningsplan og fremsætte forslag.

Gør din due diligence for at finde ud af, hvilke typer publikationer dine ideelle kunder læser, og hvilke sociale platforme de bruger. Bestem, om du vil indarbejde et automatiseret loyalitets- og belønningsprogram til dine kunder.

Finans, specialister og konsulenter

Du kan ikke gøre alt selv, så du skal delegere specialiserede opgaver som at designe dit website, markedsføre din restaurant og håndtere din økonomi. En revisor er meget nyttig til at lede dig gennem dine finanser og projicerede budget. Du kan endda vælge at ansætte en professionel til at skrive din forretningsplan, men du kan finde emner skabeloner online for at hjælpe dig med dette.

Din revisor skal vide, hvor mange pladser din restaurant vil have, de gennemsnitlige gæstcheckprognoser, omsætningsgraden, risikostyringsstrategien og markedsføringsplanerne for at foretage præcise og rimelige fremskrivninger.

I dagens restauranter er det næsten obligatorisk at få kundeløsningsstyringssoftware eller CRM og enterprise resource planning software eller ERP. Sidstnævnte er det traditionelle back-of-the-house regnskabssystem.

The Finishing Touches

Faktisk er der ingen "efterbehandling" rører, fordi din forretningsplan aldrig er færdig. Du bør opdatere det regelmæssigt, når nye oplysninger bliver tilgængelige. Det er dog vigtigt at producere et professionelt dokument med god grammatik, præcis stavning og et attraktivt layout. Prooflæse din plan omhyggeligt for stavefejl, fejlinformationer og skrifttyper.

Stil er vigtig, og hvad du skal hen til her er et tankevækkende, præcist, rimeligt og overbevisende dokument. De bedste forretningsplaner er rene, klare, sikre og relativt formelle. Forsøg at undgå at være arrogant, sjusket eller folksy. Du har at gøre med forretningsfolk, der ved, hvad de leder efter, så sørg for at give det.

Download Waiterio til din restaurant
Hent