Funktionelt interiørdesign til din nye restaurant

Funktionelt interiørdesign til din nye restaurant

funktionalitet trumps æstetik i restaurant succes

Indsendt af Michael Elkins den November 28, 2017

Restaurantvirksomheden er ikke så let som nogle begyndere tænker. Det virker simpelt - du skal bare producere god mad i en behagelig atmosfære til en rimelig pris. Imidlertid vil opnåelsen af ​​disse mål ikke garantere økonomisk succes. Mange faktorer er involveret i at bestemme om en restaurant bliver rentabel. Ifølge mange undersøgelser og undersøgelser er restaurantdesign og atmosfære blandt de bedste kriterier, der påvirker, hvor rentabiliteten din virksomhed vil være.

Metoderne til restaurantdesign kan variere enormt baseret på dit koncept, køkken og budget, men et område er af største vigtighed uanset æstetisk design. Din restaurant skal fungere glat, eller der vil være uacceptable forsinkelser og problemer. Dette kan betyde, at du har brug for et dedikeret område, hvor kunderne kan placere udførselsordrer. Du skal helt sikkert skabe nem adgang til badeværelser og udendørs spisepladser. Dine tabeller må ikke være så tæt sammen, at servere og kunder ikke kan bevæge sig frit. Adgang til kørestole, vandrere og andre hjælpemidler er også afgørende.

Lagerplads: Et ofte overset aspekt af restaurantdesign

Restaurantdesign påvirker alle områder af din restaurant på to måder - tiltalende til kundernes æstetiske præferencer og skabe effektive flowmønstre, der letter madlavning, betjening og betaling for ordrer. Det er imidlertid vigtigt ikke at tillade æstetiske bekymringer at trompe effektiv funktionalitet. For eksempel kan en ren, ryddet spisestue med et centralt kontaktpunkt være ønskeligt, men du har brug for opbevaringsrum til krydderier, briller, sølvtøj, transportmateriale, høj stol og ekstra sæder. En smuk buet mur eller et centralt akvarium kan fungere som et glimrende fokuspunkt, der opfordrer kunderne til at tage og dele selvhjælp, men hver funktion kan hæmme kunder og servere ved at blokere den effektive strøm af intern trafik.

Opbevaring er afgørende for både front-of-the-house og back-of-the-house design. Du vil muligvis også gerne skabe klare stier fra lastningsdokken til lagerområder. Hvis du har opbevaring i kælderen eller på et overetage, kan det være en af ​​de klogeste investeringer, du laver at installere en fragt hejse.

Funktionelle Restaurantdesignproblemer

Et fælles problem er, at ingen ønsker at sidde i et bestemt område eller et bestemt bord. Du kan fejlfinding dette problem, før du åbner din restaurant ved at sidde ved hver tabel og notere visningen. Hvis en tabel virker for nær køkkentrafik eller ikke har udsigt til andre spisesteder, kan det være nødvendigt med justeringer. Dine gæster er behagelige, så det kan endda være nødvendigt at oprette flere spisesteder, der appellerer til forskellige typer af kunder - som dem, der ønsker en intim middag og dem, der interagerer i store grupper. Dine designoplysninger afhænger af dit koncept, som kan falde ind under en af ​​følgende kategorier:

 • Fastfood
 • Causal
 • Hurtig afslappet
 • Spise fint
 • Moderne
 • Gastropub
 • Nabolag bar og grill
 • Indendørs udendørs
 • Caféer og bistroer
 • Fusion køkken

Som et eksempel er det klart, at en fusion køkken restaurant sandsynligvis ville indarbejde designelementer fra begge køkkener. Indendørs / udendørs restauranter kan designe et rum, der genererer nem adgang mellem områdene. Adskilte serverstationer kan reducere frem og tilbage server trafik. Der er flere kritiske områder at overveje, når du designer for funktionalitet, og disse omfatter:

 • Baren og venterområdet
 • Indgangspartier og beklædningsområder
 • Main spisestue
 • Særlige spisesteder som pladser til gruppemøder, buffeter og private værelser
 • Server stationer
 • Køkken design
 • Områder til at placere udførselsordrer

Nogle restauranter tilbyder nu visse varer til takeaway foran restauranten, udendørs, i automater og endda på nærliggende steder som travle fabrikker eller kontorbygninger. Det er vigtigt, at du designer disse mellemrum, så de passer til dit designkoncept i restauranten.

Betaling af gæstekontrol og bestilling af Carryout

Betalinger og udførselsordrer kan virkelig hindre strømmen af ​​en restaurant - især i frokosttid, når folk har en mere begrænset tid at spise. Lange linjer i kasseapparatet eller POS-stationen kan blokere stier til toilettet eller indgange og udgange. Disse impromptu linjer kan også blokere den effektive fremgang af servere mellem køkkenet og borde. Selvfølgelig kan moderne POS-systemer, der tillader tablet- og smartphone-bestilling og forudbetalt og tableside-betalinger, reducere disse problemer fra grundlæggende designfejl til håndterbare operationelle problemer.

kokke på arbejde

Restaurant Køkken

Restaurant køkkener er normalt korte på plads, og uanset hvor stort dit køkken, vil dine behov hurtigt udvides for at bruge alt ledigt plads. Professionals kokke - de der virkelig forstår disse restauranter er virksomheder - vil gøre med færre gadgets og enheder. Udstyr skal vælges, der kan opfylde flere kulinariske behov, og du og dine medarbejdere bør planlægge måder at gøre hvert område i køkkenet tjene mindst et dobbelt formål. Nogle af de bedste pladsbesparende strategier i restaurantkøkkener omfatter:

 • Gem værktøj med lignende funktioner sammen - et manglende værktøj kan nemt erstattes med noget lignende i en rush situation.
 • Tegn eller tape skygge omrids for at forenkle lagring og finde det rigtige værktøj.
 • Designer køkkenstationer strategisk til udskæring og forberedelse, stegning, sautéing, fremstilling af sandwicher, opretholdelse af opvarmede tilberedte fødevarer, opbevaring af køleelementer og plettering.
 • Lodrette mellemrum og hylder kan lette at finde vigtige værktøjer og udstyr, så omdirigere tomme vægge og skabsdøre til at opbevare væsentlige knive og værktøjer.
 • En klar vej til opbevaringsrum til opvaskepersonalet er også kritisk under travle servicetider.
 • Hylder under arbejdsborde er også vigtige opbevaringsområder.
 • Design din restaurant, så de mest brugte køleelementer fås i sandwichborde og rækkevidde.
 • Design madlavningsprocesser, så dine kokke skal flytte så lidt som muligt.
 • Afvigelser er nogle gange nødvendige - som f.eks. At acceptere reduceret energieffektivitet ved at lokalisere frysere nær frituregryder for større stegningseffektivitet.

Nogle gange er mere drastisk handling nødvendig, hvis dit køkken er meget lille. Det kan kræve, at du slår ned vægge for at udvide det ledige rum eller parre ned din menu. Forberedelse af så meget mad som muligt på forhånd er en anden strategi, som mange restauranter med små køkkener anvender.

Fremme din bar gennem komplette designfunktioner

Barer fører ofte til at tiltrække en bestemt type kundekreds - unge byfolk og årtusinder, trendy klubtankere og barcrawlere. En undersøgelse viste, at 68 procent af restaurantkunderne er villige til at tilbringe hele aftenen i en restaurant, der har en tiltalende bar. Designing for baren publikum omfatter at skabe et behageligt rum, hvor folk kan spise eller drikke. Det kan være nødvendigt at designe et separat madlavningsområde for at fremme effektivitet ved bestilling af mad i baren. Du har måske brug for nogle højt specialiserede mad styling værktøjer og udstyr til at behandle dine egne kød og skabe signatur fødevarer og drikkevarer ved hjælp af molekylær gastronomi.

Gør det muligt at ændre din indvendige smag

Restauranter er boliger til mange kunder, og det er derfor vigtigt at gøre det muligt for sæsonbetonede design at tilpasse skift i spisevaner, fremme sæsonen og justere designfunktioner til fester, specielle lejligheder og forretningsmøder. Modulære designs - men dyrere - kan vise sig at være billigere over tid, hvis du skal foretage hyppige ændringer i din indretning.

Planlægge dit designbudget

Den bedste strategi er at designe først for funktionalitet, så du ikke bliver for knyttet til et bestemt æstetisk design. Du skal overveje mærket, konceptet og hvilken type tjeneste, du vil levere. For eksempel kræver god spisning en større investering i design end en kvarter restaurant eller fastfood operation. Omkostningerne ved at opbygge en restaurant varierer alt efter sted og koncept, men gennemsnit går mellem $ 85 og $ 300 USD. Design tager typisk omkring 10 procent af byggeprojektet, men du vil bruge mere til en fin restaurant eller et sted med levende underholdning.

Hvis du planlægger for funktionalitet først, så bliver det lettere at imødekomme æstetiske design, som adskiller din restaurant. Når både funktionalitet og æstetisk design arbejder problemfrit sammen, kan resultatet være ekstraordinært tiltalende og rentabelt. Ligegyldigt hvor stor din restaurant ser ud, eller hvor vidunderlig fødevaren er, afhænger din succes af problemfri funktionalitet, effektiv service, hurtig forberedelsestid og kundekomfort. Du vil aldrig være i en position, hvor du forsøger at opbygge funktionalitet i et foruddefineret æstetisk design.

Download Waiterio til din restaurant
Hent