8 tipp az új étterem sikeréhez

8 tipp az új étterem sikeréhez

üzleti tippek az új vendéglők számára

Feladta: Michael Elkins, November 21, 2017

Az éttermek, kocsmák, szomszédos éttermek és más, élelmiszerekkel kapcsolatos vállalkozások új tulajdonosai sokféleképpen közelítik meg a konyhát, és vonzó légkört teremtenek ügyfeleik számára. Mindazonáltal az első szabály mindig minden kulináris műveletre vonatkozik - üzleti tevékenységet folytat. Nem számít, mennyire szereted az ételt, főzni vagy kölcsönhatni az ügyfelekkel, sikeres üzleti műveletekkel kell kezelned a műveletet.

A legjobb éttermek egyszerűvé teszik az éttermi szolgáltatásokat, mert a tulajdonosok vagy a vezetők készen állnak arra, mintha csatába mennének. A küldetés az, hogy nagyszerű élményt nyújtson minden vásárlónak, amely magában foglalja a megfelelő étkezőhelyiség kialakítását, bátorítja a vendégeket a vendégek között és nagyszerű ételeket szolgáltat. Az új üzleti tevékenység irányításához nyolc tipp az alábbi javaslatokat tartalmazza:

1. Új étterem megnyitása üzleti szempontjainak vizsgálata

Számos üzleti részletet kell terveznie, mielőtt kinyitná az ajtókat, és nem lehet mindet egy általános postán lefedni - különösen azokat, amelyek a világ bármely pontján érvényesek lennének. Azonban a költségek és a helyszín kritikus mindenütt. Meg kell vizsgálnia az ilyen típusú üzleti tevékenység megkezdésének törvényi követelményeit, ahol a működését tervezi. A kutatás egyik legfontosabb kérdése:

 • Milyen biztosításra van szükség, és mi ajánlott az adott művelethez?
 • Milyen engedélyek, engedélyek és regisztrálások szükségesek, például az értékesítési adók beszedésének engedélyezése, az egészségügyi engedélyekhez való jogosultság, az alkoholfogyasztásra való regisztrálás és a kormányzati szervekkel való regisztráció?
 • Az ERP és a CRM szoftver számos feladatot automatizálhat és növelheti az értékesítést, így el kell döntenie, hogy automatizálta-e vállalkozását, vagy manuálisan kezeli-e.
 • Hogyan kezelheti számviteli, bérszámfejtési és jelentési kötelezettségeit?
 • Milyen biztonsági problémákkal szembesülsz?
 • Alkoholt, bort és / vagy sört szolgál-e? Hogyan biztosíthatja a jogszabályi megfelelést és megakadályozhatja a kötelezettséget?

2. A téma és a kulináris koncepció kiválasztása

A felismerhető téma, koncepció és küldetés kiválaszthatja az előnyben részesített ügyfélprofilt, függetlenül attól, hogy ez az alkalmi étkezde, a klub-hopping városi kislemezek, a sportrajongók, a környékbeli lakosok, a családi vacsorák, az élelmiszer-ismerők vagy az üzleti tömegek.

3. Tevékenységének előmozdítása a közösségi médiában

A mai élelmiszerekkel kapcsolatos üzleti vállalkozások új kihívásokkal szembesülnek, hogy ösztönözzék a szájról szájba való áttételeket, amelyek már évszázadok óta fontos szerepet töltenek be az étkezőknek. Ezek a hivatkozások gyakran digitálisan készülnek ma, és az ügyfelek étkeztetési webhelyeket, közösségi médiát és harmadik fél platformokat is megvizsgálnak, hogy eldöntsék, hol fognak étkezni. Ezért az üzleti tevékenységnek erős online jelenlétet kell létrehoznia.

4. Ügyfélbarát rendelési lehetőségek biztosítása

Az ügyfelek ma gyakran kutatóintézményeket kutatnak a telefonjukon, ezért fontos, hogy az online menüjüket közzétegye az interneten. A kimenő megbízások elhelyezésére szolgáló speciális terület létrehozása szintén egyszerűsítheti a műveleteket és a sebességet.

A több vendéglők mostantól bővített megrendelési lehetőségeket kínálnak, például internetes rendelések, telefonos megrendelések és asztali megrendelések igénybevétele. Minél több ügyfelet rendelhet, annál gyorsabban fog növekedni a bevétele.

5. A jelenlegi áramlást a kulináris és a marketing trendekkel

Sok új tulajdonosnak van egy világos kulináris koncepciója, de az első szabály újbóli megismételése érdekében a kulináris tevékenységed üzlet. Alapvetõ szinten az üzleti siker az ügyfelek széles körének kielégítésén múlik, mivel az étkezési partik különbözõ ízlésû embereket foglalnak magukba.

Ez azt jelenti, hogy a tapasztalt vendéglátó a különböző árú elemeket, az egészséges étkezési lehetőségeket és a speciális diétákkal rendelkező különleges utasokat foglalja magába.

Az étkezési trendek gyorsan fejlődnek, és a mai vacsora gyakran igényel egészségesebb menüelemeket, egyéni előkészületeket és információkat arról, hogy honnan származik az élelmiszer. A farm-to-table trend fontos, ezért lehetőleg keressünk helyi beszállítókat. Meg kell vizsgálnia a nemzeti, a nemzetközi és a helyi étkezési trendeket, hogy megtalálja a legjobb lehetőségeket a koncepció, a tér és az ügyfél profilja számára.

Tudja meg, milyen étkezési lehetőségek állnak rendelkezésre a környéken, és próbáljon ki egy menüt, amely rezonál a helyiekkel, de kínál valami egyediet, amelyet versenytársai nem vagy nem kínálnak.

6. Szervezett művelet létrehozása

Ebédlője - a konyha vagy az étkezési koncepciótól függetlenül - gyakran borotvaszínű haszonkulccsal működik, ezért rendkívül fontos a leltár, a hulladék, a lopás, az adagméret és a rossz gazdálkodás ellenőrzése. A menüben szereplő minden tételt az összetevők szerint kell lebontani, és a jelenlegi árakon számolva árazni kell. A fokozatos áremelések hatékonyan válthatják a nyereséges tételeket olyan tételekbe, amelyek pénzt veszítenek, ha rendszeresen nem frissítik a költségeket. Az alacsonyabb áremelkedés könnyebb az ügyfelek számára, mint a nagyobb, ritka árnövekedés.

A hulladék minimalizálása közvetlenül érinti a vállalkozásodat, mivel minden hulladékmennyiség közvetlenül csökkenti a nyereségét. Lehetetlen elkerülni az összes hulladékot, de kritikus a helyzet figyelemmel kísérése, hogy megtudja, hogyan keletkezik hulladék. Ha a szakácsok, a szakácsok vagy a konyhai munkatársak túl sok hibát követnek el vagy túl nagy adagokat adagolnak, szükségessé válik a korrekciós intézkedés.

A működésének megszervezése révén a marginális üzleti nyereséges és a bruttó vállalkozások rendkívül jövedelmezőek lehetnek. A folyamatban lévő szervezet létfontosságú, mert a kulináris tendenciák ilyen gyorsan fejlődnek. Ezért fontos a pontos számvitel, a hatékony készletgazdálkodás, az adagellenőrzés, valamint a hulladék és a lopás felismerése.

A proaktív irányítási technikák szintén csökkenthetik a bérköltségeket a munkavállalók hatékonyabb ütemezésével és a képzésen részt vevő személyzet átképzésével, így kevesebb munkavállaló szükséges.

7. FOH és BOH személyzet irányítása

A menedzsment munkatársai gyakran a legnagyobb problémát jelentik, amelyet a vendéglátónak szembe kell néznie. Ezért fontos egy parancsnoki lánc létrehozása mind a ház előtt (FOH), mind a back-of-the-house (BOH) számára. A sikeres restaurátorok megértik, hogy munkatársaik kritikusak, mivel közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelekkel és felkészítik az ételt.

A személyzeti igények a szezon, a különleges események, az időjárás, a helyi fesztiválok, a turisták száma és egyéb tényezők függvényében ingadoznak. A megfelelő személyzet megtalálása és képzése, a szezonális alkalmazottak felvétele és az ideiglenes munkavállalók vészhelyzetben történő megszervezése szükségessé válhat egy sikeres kulináris üzlet kialakításához.

Vannak még a fizetések, az ellátások, az egészségbiztosítás és az ütemezés technikai részletei is. Lépjen kapcsolatba a helyi étteremmel foglalkozó szervezetekkel az ütemezéshez, a bérszámfejtéshez és a munkavállalói szabályozási követelmények teljesítéséhez.

8. Alternatív jövedelempályák építése

Az ülőhelyek száma, az árbevétel és az ügyfélmegbízások teljesítésének sebessége gyakran korlátozza az élelmiszer-szolgáltatási tevékenységeket és jövedelmi potenciáljukat. Ezért sok élelmiszeripari vállalkozó más bevételi forrást hoz létre a vállalkozások számára. Ezek tartalmazzák:

 • Helyszíni és éttermi szolgáltatások
 • Carryout megrendelések
 • Korábban elkészített élelmiszerek gyors felszedéshez, mint például dobozos ebédek, szendvicsek stb.
 • Palackozott, konzerv és csomagolt élelmiszerek
 • Szállítási szolgáltatások
 • Étterem üzemű élelmiszerek
 • Olyan árueladások, amelyek tartalmazhatnak kulináris felszerelést és felszerelést, a cég logójával ellátott ruházatot, turisztikai emlékeket és helyi sportcsapatelemeket
 • Rendezvények szervezése, találkozók és különleges események, mint például az ételek és a borkóstolás
 • Élelmiszerautók a különböző környékeken keringenek és bővítsék az elérésedet
 • Olyan árueladások, amelyek tartalmazhatnak kulináris felszerelést és felszerelést, a cég logójával ellátott ruházatot, turisztikai emlékeket és helyi sportcsapatelemeket
 • Sütemény, desszert és kenyér értékesítése

Ezek csak néhány kritikus terület, amelyet meg kell fontolnia új étterem megnyitásakor. Nem tehetünk mindent magunkkal, ezért számviteli és szoftverrendszert kell bevezetnünk a nyilvántartások automatizálása, a jelentések kitöltése és az üzleti teljesítmény felügyelete érdekében.

Fontos, hogy azonosítsák az illetékes munkatársakat, hogy kezelési feladatokat ruházhassanak fel mind a ház előtt, mind pedig a hátulján. Üdvözöljük a Restaurant Success blogban, ahol kritikus információkat találhat a vállalkozás megnyitásáról és kezeléséről.

Töltse le a Waiterio éttermét
Letöltés