Az éttermek szakmai üzleti tervének fejlesztésének előnyei

Az éttermek szakmai üzleti tervének fejlesztésének előnyei

egy üzleti terv támogatja a kritikus kutatást

Feladta: Michael Elkins, December 9, 2017

Az étterem megnyitása kemény munka, és a főzés vagy szórakozás iránti szeretete nem fogja életképessé válni az álmod. Ez az elsődleges oka annak, hogy üzleti tervet kell kifejlesztenünk. Hagyományosan az üzleti terveket úgy alakították ki, hogy segítséget nyújtsanak a finanszírozáshoz, vagy a potenciális befektetőknek. Azonban még akkor is, ha Ön önfinanszírozza az egész műveletet, egy üzleti terv segíthet a proaktív problémák felismerésében és kezelésében.

Az éttermi szabványosított üzleti terv létrehozásának előnyei közé tartoznak a finanszírozás megszerzése, az Ön éttermének megismerése, valamint az olyan kritikus részletek feltárása, mint a koncepció, az alapvető értékek és az üzleti stratégia. Az üzleti terv útitervként szolgál, mivel az étterem új területre költözik. Miután vállalkozása létrejött, visszaléphet a tervére, hogy lássa, marad-e a pályán, vagy módosítania kell stratégiáját.

Üzleti tervének kritikus elemei

Az üzleti tervek általában szabványosított formátumot követnek, amely segít a hitelügyintézőknek és a befektetőknek megtalálni a szükséges kritikus információkat. Az információ tartalmazza a vállalkozás részleteit, az előzetes költségvetést, a koncepcióra vonatkozó információkat, az Ön tapasztalatait és pénzügyi adatait. A következő területek kulcsfontosságúak a következők fedezésére:

vezetői összefoglaló

Az összefoglaló egy bevezető, amely összefoglalja az egész tervet. Ebben a részben szeretnéd megragadni az olvasó figyelmét az éttermi ötlet alapjairól. Fedezed az étterem stílusát, a helyszínt, az ügyfelek által megcélzott ügyfeleket, és miért alkalmas egy étterem futtatására. Azt is fedezed, hogy mennyi pénzt keresel Ön és bármelyik partnere, mennyit kell, és ha úgy gondolja, hogy még meg is szünetel.

Koncepció

Az alapvető koncepciót és küldetésnyilatkozatot egyszerűnek kell megérteni. Például az Applebee nyilatkozata azt sugallja, hogy a vállalat hozzájárul ahhoz, hogy "minden életünk növekedését, örömét és gazdagodását". A lánc több mint 1500 étteremmel rendelkezik világszerte .

Az étterem koncepciója lehet gyorsétel, családi étkeztetés, ínyenc étel a városi csípőre, gyors alkalmi vagy finom ételek. Hasznos lehet olvasni a különféle éttermi üzleti terveket, hogy jól értsd az írás stílusát, elrendezési lehetőségeit és azt az technológiát, amelyet az étteremnek szüksége lesz.

Tervezés

A design az Ön éttermének belső és külső designját is magában foglalja. Ez magában foglalja az Ön menüjét, vállalati színeit, logóját, és még a kirakodott anyagokat is. Mindezek a dolgok zökkenőmentesen működnek, hogy márkát készítsenek az étteremben. Önnek tartalmaznia kell a bútorok és felszerelések költségeit, valamint a vállalkozói és tervezési szolgáltatások bérbeadásának költségeit.

Menü és szolgáltatás

Bővebb részletekbe menjenek arról, hogy milyen ételeket és italokat terveztek, és hogyan szolgálják fel az ételeket. Határozza meg, mi lesz az egyedülálló az étteremmel kapcsolatban, és miért kell sikeresnek lennie az Ön által választott területen. Tegyen egy minta menüt a tervezett árakkal, az élelmiszerek költségeivel és az ellátási lánc részleteivel. A mai trendek inkább a helyi beszállítókkal és gazdaságokkal rendelkező éttermeket előnyben részesítik, ezért törekedjen helyi források beépítésére a terveiben. Részletes költségelemzést kell készítenie. Ebben a szakaszban be kell állítania egy logót az étterembe, hogy bevonja az üzleti tervbe.

étterem költségvetés kalkulátor

Költségvetés

Szükséges részletes költségkeretet készíteni, beleértve az általános költségeket, a bérleti díjakat, a tervezett bérszámfejtéseket, az adókat, a formatervezési és átalakítási költségeket, a marketingköltséget, a POS rendszer költségeit, a biztosítási fedezetet és azt, hogy hogyan kívánja kezelni a túlzott hulladékot, a lopást és a károkat. Fontos megmutatni a potenciális hitelezőket - és más érdekelteket -, hogy sok erőfeszítést tettek a tervezésbe. Az élelmiszerek költsége 20 és 35 százalék között lehet. A pizza éttermeknek általában a legalacsonyabb élelmiszerek költségei vannak, a finom éttermek pedig a legmagasabbak.

SWOT analízis

Mindig vannak kihívások és lehetőségek minden étteremben. A jó tervezés segít megmutatni erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és fenyegetéseit. Ezt SWOT elemzésnek nevezik, és fontos ez - mind a maguk, mind a potenciális hitelezők számára.

Az erősségek közé tartozhat baráti és társult hálózatát, tartózkodási helyét, éttermi élményét és más tárgyi és immateriális javakat. A gyenge pontok lehetnek, hogy nincsenek üzleti tapasztalataik vagy túl sok versenyük a közeli éttermekben. Lehetséges lehet alternatív bevételi források, mint például a szállítási szolgáltatás, az on-és off-premises vendéglátás és a márkázott áru értékesítése házon belüli és online. A fenyegetések közé tartozhat az öregedő szállító elvesztése, a természeti katasztrófák, a versenytársak fellépései, vagy mi történik, ha fogyatékossá válik. Olyan stratégiát kell tartalmaznia, amely foglalkozik a leggyakoribb fenyegetésekkel, például a biztosítás megszerzésével.

Marketing stratégia

A szájról száj reklámozására támaszkodó napok eltűntek. Még a szomszédos lakosok fordulnak telefonjukhoz, hogy kutassanak éttermekbe Az ügyfelek valószínűleg sok időt töltenek a közösségi média platformokon, ezért kapcsolatba kell lépnie velük. Fontos, hogy fejlesszünk előre egy marketingtervet és egy tervet, hogy megtartsuk a lendületet a megnyitás után.

Ha egy PR-csapatot vagy reklámügynökséget szeretne felvenni, akkor itt az ideje, hogy megtegye az üzleti tervben. Fel kell vállalnia egy ügyvédet is, hogy segítsen meghatározni üzleti struktúráját és foglalkozni bármely jogi kérdéssel. Az ügyvédje felülvizsgálhatja az üzleti tervét és javaslatokat tehet.

Végezze el az átvilágítást annak érdekében, hogy megtudja, milyen típusú kiadványokat olvashat az ideális ügyfelek, és milyen szociális platformokat használnak. Döntsd el, hogy az ügyfelek számára egy automatizált hűségprogramot és jutalmazási programot szeretne bevonni.

Pénzügyek, szakemberek és tanácsadók

Nem tehetünk mindent magunkon, ezért speciális feladatokat kell átruháznunk, mint például a weboldal megtervezése, az étterem marketingje és a pénzügyek kezelése. A könyvelő nagyon hasznos arra, hogy irányítsa Önt a pénzügyein és a tervezett költségvetésen keresztül. Lehet, hogy úgy dönt, hogy felveszi a hivatásos szakembert az üzleti terv elkészítéséhez, de online példányokat is találhat online segítségével.

A könyvelőnek tudnia kell, hogy hány helyet kap az étterme, az átlagos vendégellenőrzési előrejelzések, a forgalom aránya, a kockázatkezelési stratégia és a marketingtervek pontos és ésszerű előrejelzést tesznek lehetővé.

A mai éttermekben szinte kötelező az ügyfélkapcsolat-kezelő szoftver, vagy a CRM, valamint a vállalati erőforrás-tervező szoftver vagy ERP beszerzése. Ez utóbbi a hagyományos háztartási számviteli rendszer.

A befejező érintések

Valójában nincs "befejező" érintés, mert az üzleti terved soha nem fejeződött be. Frissítse rendszeresen, amikor új információ áll rendelkezésre. Azonban fontos, hogy készítsen egy professzionális dokumentumot, jó grammatikával, pontos helyesírással és vonzó elrendezéssel. Óvatosan ellenőrizze a tervet a helyesírási, hibás állításokra és a hibákra.

A stílus fontos, és amit itt megy, egy átgondolt, pontos, ésszerű és meggyőző dokumentum. A legjobb üzleti tervek tiszta, világos, magabiztos és viszonylag formális. Próbálja meg elkerülni, hogy arrogáns, hanyag vagy népszerű. Olyan üzletemberekkel foglalkozol, akik tudják, mit keresnek, ezért győződjön meg róla, hogy megadja.

Töltse le a Waiterio éttermét
Letöltés