Hagyományos és guerrilla marketing ötletek az Ön éttermében

Hagyományos és guerrilla marketing ötletek az Ön éttermében

kreatív és megfizethető éttermi marketing ötletek

Feladta: Michael Elkins , February 6, 2018

A kereskedők háromféle módon értékesítik vállalkozásukat: hagyományos marketing, digitális promóciók és gerilla marketing. Ebben a cikkben talál néhány tippet a hagyományos és a gerilla marketingről. A digitális promóciók ebben a másik cikkben találhatók .

Hagyományos marketing ötletek éttermek számára

Számos szakértő azt állítja, hogy a mai kapcsolt éttermekben a hagyományos marketing kevéssé értékes, de ez nem igaz. A marketinget úgy definiálhatjuk, mint bármit, amit az éttermi üzlet megépítéséhez használsz. Ez magában foglalja a nagyszerű ételek készítését és a személyes kiszolgálás biztosítását. A hagyományos hirdetések jól működnek mind az étteremben, mind a bárban . Az étterem koncepciójától függően a hagyományos marketing hatékonyabb lehet, mint a digitális reklám. Például a következő néhány hagyományos marketing ötlet, amely szilárd eredményeket tud nyújtani:

 • Flyers létrehozása

  A házon belüli szórólapok ideális módja az új menüelemek és különleges események előmozdítására. Mindössze annyit kell tennie, hogy írja le a leírását és készítsen másolatokat. A számlán hagyhatja őket, és az ügyfelek felveszi őket, és válaszolnak az üzenetére. Ezeket a szórólapokat is el lehet osztani kívül, elhelyezni az autó szélvédőre és szétválasztani a szomszédos otthonokra bármely olyan területen, amelyet meg akarsz célozni.

 • Kültéri jelek használata

  A szabadtéri táblák remek módja annak, hogy reklámozzák az éttermet a saját környékén. A helyi buszokon óriásplakátokat, autóbusz padokat és táblákat használhat, hogy ismertté tegye az éttermi márkát.

 • Levelezési hirdetések és kuponok

  A közvetlen postaláda jól működik olyan éttermek számára, amelyek nagyban függenek a közeli lakosoktól. Azokat az embereket saját ZIP-kódjaival célozhatja meg, és listákat vásárolhat a listaszámozókatól és a listatervezőktől . Azonban mindig csak címlistákat állíthat össze manuálisan az elérni kívánt körzetekben.

 • Helyi munkaadók célzása

  A helyi munkaadók gyakran nagy közönséget biztosítanak ebéd közben és munkaidő után. Gyakran előfordulhat, hogy elősegíti az ételeit a kuponok felajánlásával és az üzleti tevékenységgel kapcsolatos információk közzétételével a munkaadó hirdetőtábláján. Ha nem tudsz gondoskodni semmit a cégről, akkor ebédszünetek alatt és az egyes műszakok befejezése után kiadhatsz szórólapokat.

 • Írásos sajtóközlemények

  Egy hagyományos sajtóközlemény írása remek módja annak, hogy reklámozzák az éttermet. Ezt az információt helyi újságokra, magazinokra, rádióállomásokra és vállalkozásokra is elküldheti. Fontos, hogy elhúzza a történetet, hogy felkeltse az ideális potenciális ügyfelét. Például, ha üzletembereket céloz meg, az ötletekről szóló írások nagyszerű ötlet. Ha fiatal és divatos kislemezeket céloz meg, előfordulhat, hogy egyéni eseményeket, bar-t feltérképez, táncokat, karaoke-t és egyéb egyszemélyes ünnepeket hirdethetsz. Ha az ínyenc ételek tömegét célozod, írd le a kulináris filozófiádat és a szakács nevedet. A webhelyére mutató hivatkozást is tartalmaznia kell, és a sajtóközleményt szabványos formában kell formázni. Itt talál sablont a sajtóközlemény létrehozásához .

 • Az étterem megkülönböztetése

  Fontos megkülönböztetni az éttermet a környékbeli éttermektől. A hagyományos marketingesemények magukban foglalhatják a helyi vállalkozásokkal való partnerséget az ünnepi, jótékonysági és helyi események népszerűsítésére. A szolgáltatás fontos, ezért a hagyományos üzletek használatával erősítse meg marketing üzeneteit, koncepcióját és márkáját. Például társaloghat a helyi gazdaságokkal, hogy népszerűsítse az asztalok ételeit. Ha gyorsétteremeket árul, a helyi iskolákkal és főiskolákkal való együttműködés jó módja annak, hogy vonzzák az iskola utáni tevékenységet.

 • Reklám a helyi médiában

  A helyi média - például újságok, magazinok, rádiók és televíziók - még mindig vonzza a helyi ügyfeleket. Az idősebb emberek gyakran könnyebben válaszolnak ezekre a hirdetésekre, mint a digitális marketingre. Ha megpróbálsz egy csípőig, városi tömegbe jutni, akkor a helyi rádióállomásokon megjelenő hirdetések pontosan megcélozhatják az ügyfeleket. Ha egy finom étkező létesítmény, a klasszikus zenét játszó állomásokon való reklámozás nagyon hatékony lehet.

 • Nagy megnyitó rendezvényt szervez

  A megnyitó rendezvények tartása az egyik legerőteljesebb módja annak, hogy új éttermet forgalmazzon.

enni desszert szörnyeteg

Guerrilla Marketing

Mi a gerilla marketing? A kifejezés szokatlan és szabálytalan reklámra utal, ami meglepetést okoz. A gerilla marketing például a viseletek viselését, élő "események" elhelyezését jelenti, ahol a tömegek összegyűlnek, a graffiták használatával elősegítik az üzleti tevékenységet és üzenetet hagynak bárhol, például nyilvános WC-k, színházak és szabadtéri gyűlések. Az építési helyszíneken és plakátokon való feltüntetés és a hotelek és buszpályaudvarok kuponjainak elhagyása szintén általános gerilla marketinges példák. Számos fontos szempont van egy guerrillai marketingkampány kidolgozásakor:

 • Terv óvatosan

  A guerrillai kampányok visszaeshetnek. Fontos, hogy engedélyt kapjon a városi ingatlanokra vagy az elhagyott épületekre. Tisztíthatsz egy területet, de bármilyen rendetlenség vagy rendellenesség megteremtése a forró vízbe kerülhet.

 • Adjon hozzá valamit a környezethez

  Az egyik általános gerilla-stratégia az épület, a szobor vagy a kerítés valami ideiglenes hozzáadását jelenti. A városi járdákkal kapcsolatos művészeti alkotás nagyszerű módja annak, hogy felhívja a figyelmet - különösen akkor, ha helyi művészek munkáit mutatja be az étteremben.

 • Hagyja a jeleket a beltéri helyeken

  A boltokban, vasútállomásokon, főiskolai egyetemeken és stadionokon hagyhatja a táblákat, a szórólapokat és a reklámokat szalvétákon vagy papírzsákokon.

 • Használja az Ambush technikákat

  Rengeteg futás járhat jelmezekkel és aláírás eseményekkel koncerteken, fesztiválokon és sporteseményeken.

 • Célzott egyedi ügyfélprofilok

  A guerrillai hirdetések felhasználhatók a borbarátok, a környezetvédők, a városi hipsterek, diákok és mások célzására.

 • Hozzon létre "tiszta" graffitákat

  A csúnya graffiti a városi környezetben gyakori, de csúnya területet takaríthat meg művészi graffiták hozzáadásával. Először engedélyt kell szerezned, de sok földesurak tiszta, művészi graffitákat szeretnek a véletlenszerű feltérképezésre.

Mind a hagyományos, mind a gerilla marketingkampányok nagyon célzottak és költséghatékonyak lehetnek éttermünk piacának megtervezéséhez. Meg lehet meglepni a vendégeket, bevonni őket, ahol élnek, és adott nekik okot, hogy beszéljenek az étteremből. A hagyományos és a gerilla marketing ideálisak különleges alkalmakra az étteremben, mint például a karnevál és a valentin-nap

Töltse le a Waiterio éttermét
Letöltés