Algemene belastingtips voor Restaurateurs wereldwijd

Algemene belastingtips voor Restaurateurs wereldwijd

minimaliseer uw belastingdruk met planning

Geplaatst door Michael Elkins de February 27, 2018

In de restaurants van vandaag is het niet genoeg om op het laatste moment te klauteren om alle beschikbare belastingaftrek te vinden. Het maakt niet uit in welke belastingjurisdictie uw restaurant of restaurants zich bevinden, er zijn veel voorkomende belastingsituaties die een zorgvuldige belastingplanning kunnen helpen uw inkomsten te maximaliseren en uw belastingen te minimaliseren. Het is belangrijk om te bepalen welke bedrijfsvorm uw restaurant zal nemen omdat er verschillende belastingsituaties zijn voor eenmanszaken, partnerschappen, bedrijven, S-bedrijven en andere rechtspersonen.

Gemeenschappelijke fiscale kwesties voor restaurants

Een van de nuttigste tips voor zowel restaurant-startups als gevestigde culinaire bedrijven is het plannen van een actieve belastingstrategie. Vind nuttige aftrekkingen, belastingverminderingen en manieren om belastingen uit te stellen en uw bedrijf op te bouwen rond die ideeën.

Bespreek de relatieve belastingvoordelen van verschillende bedrijfsmodellen met een belastingaccountant en / of een advocaat om de vorm te kiezen die het beste bij u past. Er zijn ook enkele verschillen in uw belastingsituatie op basis van het feit of u een onafhankelijk restaurant of een franchisebedrijf exploiteert. Algemene tips voor bedrijfseigenaren zijn vaak gericht op het vinden van aftrek voor geld dat ze al hebben uitgegeven in plaats van het vinden van de beste investeringen die belastingvoordelen en voordelen opleveren. Daarom is werken met een belastingaccountant zo belangrijk.

Veel voorkomende fiscale problemen waarmee de meeste restaurateurs geconfronteerd worden, zijn onder andere de financiering van pensioenregelingen, het betalen voor ziektekostenverzekeringen, het gebruik van belastingkredieten, het bijhouden van nauwkeurige gegevens, het verminderen van kapitaalinvesteringen en het verkrijgen van de juiste verzekeringsdekking om hun bedrijven te beschermen. Succesvolle restaurants en ketenoperaties - ongeacht waar ze zich bevinden - gebruiken proactieve planningsstrategieën om hun belastingen te verlagen, en u kunt hetzelfde doen. Enkele van de veelvoorkomende strategieën voor belastingbesparing die restaurants gebruiken, zijn:

 • Home Office Inhoudingen

  De meeste restaurants hebben een kantoor op het terrein waar boekhoudkundige, belastingvoorbereidende en neerleggende rapporten kunnen worden afgehandeld. Veel kleinere restaurants kunnen echter in aanmerking komen voor aftrek van een thuiskantoor, afhankelijk van de belastingcode van hun locatie.

 • Opstartkosten

  Deze kosten omvatten planning, onderzoek en andere kosten die gemoeid zijn met het opzetten van uw bedrijf. In sommige gebieden zijn volledige aftrekkingen mogelijk, maar de meeste rechtsgebieden vereisen dat deze kosten in de loop van de tijd worden afgeschreven.

 • Werknemersvoordelen

  De meeste personeelsbeloningen zijn fiscaal aftrekbaar voor werknemers en werkgevers kunnen gewoonlijk bijdragen inhouden die zij doen aan zorgverzekeringen, pensioenregelingen en andere programma's.

 • Sparen voor uw eigen pensioen

  De meeste belastingautoriteiten zijn fiscaal aftrekbaar of verdienen over het algemeen belastingvrij totdat gepensioneerden geld opnemen. Deze pensioenplannen omvatten IRA's en 401 (k) s in de Verenigde Staten en andere soorten pensioenregelingen in Europese landen, het VK en andere landen. De pensioenopties variëren ook afhankelijk van de vorm die uw bedrijf nodig heeft. Sommige soorten bedrijven laten u geld besparen voor uzelf en uw familieleden die ook werknemers zijn. U kunt zich ook voorbereiden op uw pensioen en andere situaties door een verzekeringsdekking te krijgen voor verschillende risico's, fiscale schuilplaatsen voor uw gezin op te zetten en estate planning te gebruiken om belastingen op het overboeken van geld naar familieleden te minimaliseren.

 • Verspreid de rijkdom

  U kunt in veel gevallen gezinsleden compenseren voor direct werk en consultancydiensten. Dit wordt ingewikkeld, dus u moet een plaatselijke accountant of een advocaat raadplegen om de lokale vereisten te kennen.

 • Belastingbedragen gebruiken

  Veel belastingjurisdicties bieden kredieten voor het aannemen van bepaalde soorten werknemers, zoals migranten, immigranten, minderheden en kansarme jongeren. Mogelijk zijn er andere kredieten beschikbaar voor het openen van een bedrijf in vergane stedelijke gebieden die proberen opnieuw te bouwen, het energieverbruik verminderen en vele andere. Dit is een perfect voorbeeld van hoe u uw belastingaanslag kunt verlagen met planning en proactieve actie.

 • Snelheid en vertraging betaling

  Als je een goed jaar hebt gehad, wil je misschien sneller betalen vóór het einde van het jaar om je winst te verlagen, je belastingen te verlagen en je belastingpositie voor het komende jaar te versterken. Het omgekeerde is ook waar. Als je een slecht jaar hebt gehad en weinig of geen winst hebt gemaakt, probeer dan betalingen uit te stellen en moedig kopers aan om hun rekeningen te betalen voordat het jaar afloopt. Als u minder verdient, komt u waarschijnlijk in aanmerking voor een lager belastingtarief.

Hervormende belastinghervorming

In de Verenigde Staten worden restaurantbelastingen beïnvloed door de belastinghervorming van Trump. Dat is een algemeen en aanhoudend probleem voor wereldwijde restaurants. Net als je denkt dat je greep hebt op je belastingsituatie, veranderen de regels. Daarom is het belangrijk om de belastingwijzigingen bij te houden en plannen te maken om te gaan met nieuwe belastingtarieven, wijzigingen in hoe geld wordt gestort en stijgingen of dalingen van belastingtarieven. Routinematige wijzigingen kunnen het gebruik van belastingkredieten omvatten, het in rekening brengen van al uw investeringen in het jaar waarin u investeert en het wijzigen van uw employee benefits-pakketten.

Gemeenschappelijke belastingfouten

Veel restauranthouders gaan ervan uit dat elke reparatie, kapitaaluitgave en kosten van verbouwing onmiddellijk aftrekbaar zijn, maar deze artikelen kunnen gedurende een periode van jaren onderhevig zijn aan afschrijving. U kunt een grote fout maken als u wordt gecontroleerd en uw belasting niet schat en het hele jaar door betalingen verricht. Deze zijn vaak per kwartaal voor kleinere bedrijven, maar de details zijn afhankelijk van uw belastingdienst.

Een ander probleem is het verzamelen van de juiste belasting voor federale, provinciale en lokale belastingen. Sommige rechtsgebieden zijn voorzien van maaltijdenbelasting, omzetbelastingen op handelswaar, btw en andere horecabelastingen. Btw wordt toegevoegd aan de kosten van goederen, maar andere soorten belastingen moeten worden betaald of gestort bij het bureau waarvoor ze binnen een bepaalde tijd worden verzameld. Daarom is het van cruciaal belang om nauwgezette dossiers bij te houden die worden ondersteund door uw POS-systeem , kassatapes, spreadsheetcomputerprogramma's, boekhoudsoftware of handgeschreven records.

Een zorgvuldige planning kan ervoor zorgen dat u niet hectisch wordt vanwege belastingtijd. Houd goede dossiers bij, raadpleeg een ervaren accountant en / of advocaat en gebruik juridische strategieën om uw belastingdruk te verminderen.

Recente artikelen

Waiterio downloaden voor uw restaurant
Download