Elektronische Reclameborden Gebruiken voor de Promotie van Jouw Restaurant

Elektronische Reclameborden Gebruiken voor de Promotie van Jouw Restaurant

elektronische reclameborden kunnen menu-marketing overstijgen in effectiviteit

Geplaatst door Michael Elkins de February 2, 2018

In-house reclameborden zijn decennialang een hoofdbestanddeel geweest voor restaurants. Tegenwoordig bieden elektronische reclameborden meer mogelijkheden en voordelen om de klant een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Dit soort borden staan bekend als digitale borden, elektronische billboards en nog talloze andere termen, maar uiteindelijk gebruiken ze dezelfde technologie om relevante informatie te tonen, zoals menu’s en andere inhoud. Bovendien bevatten elektronische billboards - zoals gebruikt op Time Square in New York en andere stadscentra - ook dezelfde technologie. Met het juiste systeem kan je verschillende borden vanuit één of verschillende locaties aandrijven.

Je kunt digitale borden verbinden met grote beeldschermen om informatie te posten over het dagmenu, marketingberichten te verspreiden en door gebruikers gegenereerde foto’s, video’s en beoordelingen te plaatsen. Digitale afspelers kunnen verschillende soorten digitale apparaten aansturen zoals promotieborden, menuborden, handleidingen en prikborden. Zo kan er bijvoorbeeld een overzicht worden gemaakt voor traaglopende bestellingen of kunnen klanten worden geïnformeerd over toekomstige evenementen. Ook kunnen er social media posts worden geplaatst van bezoekers. Deze posts draaien bijvoorbeeld om het eten, video’s van speciale evenementen en de beoordelingen van jouw gerechten.

De voordelen van elektronische reclameborden zijn vooral van invloed in grote stadscentra overal ter wereld. Sommige steden hebben echter digitale billboards verbannen omdat het zodanig de aandacht trekt, dat mensen onveilig gaan rijden. Desalniettemin is jouw restaurant het ideale platform om digitale reclameborden te gebruiken voor marketing, informatieverstrekking en het opbouwen van klantloyaliteit. De voordelen van digitale reclameborden omvatten onder andere de mogelijkheid om gedeelde foto’s van klanten te posten. Ook kunnen digitale berichten worden verstuurd naar grote beeldschermen om creatief beeldmateriaal, lokale evenementen en nieuws te tonen. In tegenstelling tot statische foto’s en beelden kan jouw digitaal aangedreven reclamebord een continu deel uitmaken van de digitale infrastructuur van jouw restaurant.

De Toegevoegde Waarde van Digitale Reclameborden

Door middel van een betrouwbare internetverbinding kan je digitale berichten, menuborden en inhoud op afstand besturen. Wanneer je overstapt op digitale technologie hoef je je niet langer zorgen te maken over mislukte prints, verzendkosten en achterhaalde informatie op menuborden. Hiermee kan je zorgeloos genieten van een in-house systeem waar je inhoud met een toegevoegde waarde kan tonen, weetjes en andere soorten digitaal entertainment. De belangrijkste voordelen van digitale borden zijn onder meer:

 • Upsell en Cross-Sell Mogelijkheden

  Ongeacht hoe je jouw personeel aanmoedigt om klanten iets aan te bevelen, zullen er altijd gaten bestaan in de suggestieve verkoop. Digitale reclameborden kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om klanten te informeren over speciale voorgerechten, desserts en aperitieven.

 • Eenvoudig Menu’s Wijzigen

  Met een paar muisklikken kun je foto’s en nieuwe menu-onderdelen toevoegen, of prijzen aanpassen.

 • Voedingsinformatie Tonen

  De wereldwijde regelgevingen op gebied van voedingsinformatie over menu-onderdelen ontwikkelen zich razendsnel. Om de regering, staat, provincie of lokale regelgevingen te gehoorzamen kun je bijvoorbeeld de voedingswaarde of het aantal calorieën vermelden.

 • Pas Menu’s Aan op Basis van Tijd

  Indien je bijvoorbeeld ‘early bird’ promoties aanbiedt kan het zo zijn dat je je reclamebord wilt aanpassen op basis van een bepaald tijdstip. Zo kan het eenvoudig zijn om van ontbijt-, lunch- en dinermenu te wisselen. ‘s Avonds wil je misschien liever je live-entertainment of een karakteristiek drankje aanprijzen die bijvoorbeeld bestaat uit moleculaire mixologietechnieken..

 • Plaats Berichten over Zakenrelaties

  Restaurants gaan vaak samenwerkingen aan met lokale retailers, filmtheaters, schouwburgen en bewonersgroepen. Je kunt deze relatie onderstrepen op je digitale reclameborden of je kunt je klanten aanmoedigen om een goed doel of lokale actie te steunen.

 • Train Je Personeel

  Je kunt een schat aan trainingsmateriaal delen door dit te vertonen op je digitale monitors zodat je personeel wordt ge(cross)traind zonder dat ze toegang tot je computersysteem nodig hebben.

 • Deel Essentiële Informatie

  Je kunt jouw menuborden gebruiken om essentiële informatie, zoals wachttijden, te vermelden. De borden kunnen ook bestaan uit nuttige informatie zodat je klanten een beetje worden vermaakt terwijl ze wachten.

digitaal reclamebord open 24 uur lang

Vervang Traditionele Borden Door Elektronische Technologie

Digitale reclameborden creëren een veranderlijk palet waarop je informatie kan tonen aan voorbijgangers, social media aanbiedingen kan promoten in de eetzaal zelf, in-store verkeer kan genereren en alternatieve inkomstenstromen kan creëren zoals een cateringservice. Je kunt video’s posten die laten zien hoe de gerechten worden bereid, of een bepaalde keuken, culinaire techniek of mijlpaal van je restaurant onderstrepen. Meer dan 40 procent van de consumenten geeft aan dat ze eerder de neiging hadden om iets te kopen wanneer de informatie dichtbij het verkooppunt wordt verstrekt. Je restaurant heeft een ontvankelijk publiek en het is daarom dus sterk aan te raden om zo veel en zo vaak mogelijk aantrekkelijke en overtuigende informatie te verstrekken.

Creëren Van Een Fantastische Klantervaring

Nieuwe klanten hebben vaak vragen over je restaurant, concept en distributieketen, maar deze informatie kan je verstrekken door middel van een centraal digitaal reclamebord. De borden kunnen zowel binnen als buiten worden ingezet zodat er wordt geanticipeerd op seizoensgebonden veranderingen. Ook kunnen klanten zo worden geïnformeerd over social media wedstrijden en kan je je loyaliteitsprogramma aanprijzen. In plaats van dat je klanten kijken naaar hun telefoon, wordt de aandacht zo getrokken naar jouw inhoud over bijvoorbeeld een speciaal soort koffieboon of de lokale producten die je gebruikt in de gerechten.

Bezorg Solide Drive-Through Ervaringen

Drive-throughs hebben vaak een slechte reputatie omdat ze klanten aanmoedigen om brandstof te verspillen. Een digitaal reclamebord bij het bestelloket van de drive-through kan ervoor zorgen dat er sneller wordt besteld. Je kunt nabije automobilisten ook aantrekken door middel van GPS-marketing. Als het bijzonder koud of warm is kun je het drive-through menu updaten zodat koude of warme dranken worden aangeprijsd. Digitale bestelborden kunnen tevens ook menselijke fouten verminderen. Veel drive-throughs moedigen hun klanten aan om in de tussentijd ergens te parkeren zodat er geen onnodige brandstof wordt verspild.

De Inhoud Testen en Het Fine-Tunen van Jouw Marketingberichten

Digitale reclameborden zouden wel eens één van de meest waardevolle marketingtools kunnen zijn voor je restaurant, afgezien van jouw menu en personeel. Je kunt meerdere soorten marketingberichten testen zonder geld uit te geven aan printen, versturen, het kopen van ruimte en het testen van de respons.Een onderzoek door Arbitron wees uit dat digitale media in publieke ruimtes meer klanten aantrekken dan het posten van video’s op Facebook of het internet.

Digitale reclameborden kunnen worden gebruikt om speciale gebeurtenissen in je restaurant te promoten, zoals aanbiedingen voor carnaval en Valentijnsdag. Je kunt fantastische klantervaringen creëren door middel van goed getimede digitale berichten. Ook kan je de omzet vergroten, klanten activeren en netwerken opbouwen door het lokale nieuws te betrekken. Geen andere marketingtool - behalve je menu - kan vergelijkbare resultaten opleveren voor zo'n investering.

Waiterio downloaden voor uw restaurant
Download