Kiezen Tussen Het Kopen Van Een Bestaand Restaurant Of Je Eigen Restaurant Beginnen

Kiezen Tussen Het Kopen Van Een Bestaand Restaurant Of Je Eigen Restaurant Beginnen

de voor- en nadelen van onafhankelijk bezit en franchising van restaurants

Geplaatst door Michael Elkins de January 16, 2018

En zijn veel voor- en nadelen om te overwegen wanneer je de beslissing maakt om een bestaand restaurant te kopen, een franchisecontract af te sluiten of zelfstandig je eigen bedrijf te beginnen. Idealiter willen de meeste ambitieuze ondernemers hun eigen ding doen, maar daar kleven duidelijke nadelen aan vast: een klantenkring opbouwen, het inhuren van personeel, trainingen opzetten, het genereren van kasstroom en het marketen van het bedrijf.

Het is belangrijk om goed te kijken naar de doelen, je bedrijfservaring, de kennis van voedsel en je culinaire kwaliteiten. Franchises bieden vaak training en uitrusting die het runnen van een bedrijf vereenvoudigen, maar niets vermindert de hoeveelheid werk die het bezitten van een restaurant vereist. Volgens Webrestraurantstore.com zijn de risicofactoren variabel, afhankelijk van of je een franchise koopt of een zelfstandig bedrijf wordt. Zelfstandige restauranteigenaren hebben veel creatieve vrijheid maar ook een grote verantwoordelijkheid. Franchise-eigenaren hebben sterke financiële bronnen nodig en geven de controle over aan de franchisegever, omdat deze een bewezen staat van dienst heeft.

Een Bestaand Restaurant Kopen

Het kopen van een bestaand restaurant kan garanderen dat je al een opgebouwde klantenkring hebt en directe naamsbekendheid geniet. Alleen hebben veel bestaande restaurants geen grote reputatie. Het zal misschien moeilijk, of zelfs onmogelijk zijn om die perceptie te veranderen. Sommige restaurants hebben verontwaardigde personeelsleden die bang zijn voor verandering. De bestaande openingstijden en culinaire standaarden passen wellicht ook niet bij jouw plannen. Het is vrij eenvoudig om de openingstijden en het menu te veranderen, maar indien je dit doorvoert kan het je klanten en personeel kosten.

Onderzoek Zorgvuldig Je Keuze Voor Een Restaurant

Het is belangrijk om te bedenken waarom een restauranteigenaar het bedrijf verkoopt. Er zijn meestal twee hoofdredenen: op persoonlijk en op zakelijk vlak. Persoonlijke redenen zijn bijvoorbeeld de gezondheid van de eigenaar, de beslissing om te pensioneren of andere wensen zoals minder werkuren met minder verantwoordelijkheid. Zakelijke redenen zijn bijvoorbeeld niet genoeg geld genereren, een veranderende demografie in de buurt die de klantenkring benadeelt of een noodzaak voor snel geld.

De laatste reden kan zorgwekkend lijken, maar is niet per se een dealbreaker. De eerste twee zakelijke redenen voor het verkopen van een bedrijf zijn waarschuwingstekens. Vraag altijd of je de boekhouding kan bekijken om de brutoverkoop, de gemiddelde kosten, de winst en de loonkosten vast te stellen. Het is belangrijk om te traceren of de verkoop en winst stabiel blijven, of verhogen of verlagen. Indien de eigenaar weigert om de boekhouding te laten zien of aanduidt dat het echte inkomen van het restaurant hoger ligt dan in de boekhouding, zou je moeten overwegen om van de aankoop af te zien. Andere belangrijke aspecten om aan te denken zijn:

 • Locatie, verkoopgeschiedenis en groeipotentieel
 • Gedetailleerde analyse van je bedrijfsplan en financiële middelen om te bepalen of ze zullen werken voor de verwachte winst
 • De inachtneming of een hypotheek een extra uitgave is die niet wordt gedekt door de financiën van het restaurant
 • Het onderzoeken hoe stabiel de buurt is en of er grote bouwplannen zijn
 • Indien van toepassing, de verhuurder van het gebouw ontmoeten en uitzoeken of hij of zij bereid is om een meerjarige huurovereenkomst af te sluiten

Je Zal Een Aantal Klanten en Werknemers Verliezen

Zelfs in de beste tijden laten werknemers van een restaurant geen langdurige loyaliteit zien. Een verandering in het management heeft altijd een aantal deserties tot vervolg. Sommige klanten hebben persoonlijke relaties opgebouwd met de eigenaar en zullen wellicht niet hun steun voortzetten tenzij je een verbinding kunt vormen met hen. Je zal een marketing- en wervingsplan nodig hebben om de afvloeiing en groeiplannen te compenseren.

Mogelijk wil je een aantal belangrijke veranderingen doorvoeren - zoals het creëren van een nieuw menu en het veranderen van prijzen door middel van menu-techniek - voordat je een bestaand restaurant overneemt. In een ideale wereld zal de verkoper akkoord gaan om je een tijdje in te werken, zodat je het bedrijf beter leert kennen en om je vaste klanten te ontmoeten. Alleen zullen veel verkopers de verkoop zo lang mogelijk privé houden. Jij of de verkoper zullen misschien niet helemaal comfortabel genoeg zijn om met elkaar samen te werken, dus je kan niet rekenen op hulp tenzij je het definieert in het koopcontract.

Een Franchisebedrijf Kiezen

Veel aspirant-restauranthouders voelen zich aangetrokken tot het idee van het bezitten van een succesvolle franchise. Naamsbekendheid, betrouwbare voedsel en service, een vastgestelde toeleveringsketen en een gestructureerd marketingprogramma zorgen ervoor dat je al op de goede weg bent. Als je succesvol zal zijn, wordt het veel gemakkelijker om je bedrijf uit te breiden. Veel franchisenemers bezitten meer dan één franchise. Franchisers zoeken tegenwoordig naar welgestelde investeerders die het zich kunnen veroorloven om meerdere eenheden op te zetten. Indien je toestemming hebt om een ​​franchise te kopen, zullen de meeste franchisegevers je inspanningen om uit te breiden ondersteunen.

franchise maaltijd in de buurt van smartphone

Voor- en Nadelen van Restaurant Franchises

De voordelen van het kiezen voor een franchise omvatten directe naamsbekendheid en aangetoonde verkoop. Traditionele kredietverstrekkers kijken om dezelfde redenen gunstiger naar franchisefinanciering. Je kunt de financiële gegevens van andere franchises in de buurt verifiëren. Veel van deze eigenaren zullen bereid zijn om informatie te delen over wat je kan verwachten.

Er bestaan echter geen absolute garanties. Sommige franchises verzadigen de markt, zodat je moet concurreren met een andere franchise die slechts een paar blokken weg zit van je. Vooral in stedelijke gebieden is dit aan de orde. De initiële investeringen zijn ook vaak erg hoog omdat alle apparatuur gestandaardiseerd is. De meeste franchisers bieden een uitgebreide training en ondersteuning, maar deze kwesties kunnen het kopen van een franchise minder aantrekkelijk maken:

 • Omgaan met lokale bestemmingsplannen
 • Het inhuren van personeel voor laagbetaalde banen veroorzaakt doorgaans de uitdaging om het restaurant bemand te houden
 • Menu's en werkzaamheden die concurreren met minimale winstmarges en afhankelijk zijn van een grote omvang aan bruto-omzet
 • De werkuren voor de eigenaar/manager behoren tot de hoogste in de voedingsindustrie
 • Gebrek aan onafhankelijkheid om leveranciers en menu-onderdelen te kiezen
 • Geen Keuze In Welk Kassasysteem Je Gebruikt

Je moet meestal een kassasysteem gebruiken dat veel hardware vereist zoals terminals, schermen en printers. De meeste franchises bieden drive-through-window-service, dus je moet een begroting maken voor een aantal apparatuurkosten.

Voordat je een franchise koopt is het belangrijk om de financiële aspecten te bestuderen, je grondgebied te bepalen en meer te weten te komen over toekomstige plannen voor additionele franchises in je regio. Deze ontwikkelingen kunnen je klantenbasis aanzienlijk beperken. Doorgaans garanderen franchiseovereenkomsten je een exclusief territorium voor een bepaald aantal jaren.

Je Eigen Restaurant Beginnen

Indien je moeite hebt om een ​​restaurant te financieren, genereer je mogelijk niet genoeg kasstroom om de eerste paar maanden na opening te overleven, omdat je nog geen vaste klanten hebt. Het kost tijd om een ​​identiteit op te bouwen en je restaurant te laten groeien op basis van bepaalde vooruitzichten. Het is moeilijker om financiering te krijgen voor een onbewezen concept en een onervaren managementteam.

Je beste optie voor het starten van je eigen restaurant is om de locatie en de buurt te onderzoeken, de kosten van het ontwerpen en uitrusten van het restaurant in te schatten en een solide ondernemingsplan te ontwikkelen. In feite heb je een ondernemingsplan nodig, ongeacht welke restaurantoptie je kiest. Gelukkig kun je een vergelijken tot je eigen restaurant en de meest betaalbare leveranciers kiezen. Ook kun je een contract afsluiten met lokale boerderijen voor 'farm-to-table' service en een kassasysteem kiezen dat past bij jouw budget en restaurantstijl.

Bekijk deze blog voor andere afwegingen voor het starten van een nieuw restaurant. Deze artikelen kunnen je ook waardevolle informatie verschaffen voor het runnen van een franchise of het overnemen van een bestaand restaurant.

Marketing zelf zal geen problemen oplossen in je restaurant, zoals een wijk die van karakter verandert of een terrein met een slechte toegang voor je doelgroep. Marketing kan wel extra winst genereren, nieuwe inkomstenstromen promoten en je beginnende onderneming een vliegende start geven. Door een oude plaats op te knappen kun je een gebied nieuw leven inblazen, indien je de tijd kunt overleven die nodig is om je te vestigen. Er zijn veel dingen die je zal moeten overwegen bij het kiezen tussen het kopen van een franchise, gevestigd restaurant of het gebruiken van je eigen ideeën om een ​​uniek restaurant te vestigen.

Waiterio downloaden voor uw restaurant
Download