Lente-marketingpromoties voor restaurants

Lente-marketingpromoties voor restaurants

tips voor Pasen, St. Patrick's en April Fools '

Geplaatst door Michael Elkins de February 12, 2018

Succesvolle restaurants van vandaag gebruiken zowel organische als betaalde advertenties om hun interesses online te promoten. Digitale marketing is enorm belangrijk geworden, omdat consumenten hun telefoons met GPS gebruiken om bedrijven en restaurants in de buurt te vinden, menu's te controleren en recensies te lezen. Klanten kunnen hun telefoon gebruiken om een ​​tafel te reserveren, afhalen te bestellen of een levering van eten in te plannen. Digitale methoden worden ook gebruikt om personeel te werven, loyaliteit te versterken en uw restaurant te promoten.

Het is van cruciaal belang om uw restaurant te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten als u uw volledige potentieel wilt realiseren. In het ideale geval wilt u een van de eerste namen zijn die wordt weergegeven op een pagina voor het retourneren van een zoekmachine of een SERP. Organische zoekopdrachten zijn online-aanvragen met zoekwoordaanduidingen zoals 'pizzarestaurant' of 'fusion-keuken in de buurt'. Het optimaliseren van uw restaurant voor organische zoekopdrachten wordt zoekmachineoptimalisatie of SEO genoemd. Digitale marketingcampagnes bestaan ​​vaak uit betaalde advertenties en SEO.

Betaalde advertenties zijn meestal pay-per-click of PPC-advertenties. Deze methode is effectief voor het snel genereren van webverkeer. U betaalt alleen voor advertenties wanneer klanten erop klikken. U kunt de advertenties zelf schrijven of een agent inhuren om het werk te doen. Het is belangrijk om aandacht te trekken, een beknopte beschrijving te schrijven en trefzinnen te gebruiken die uw klanten waarschijnlijk zullen gebruiken in hun zoekverzoeken. Betaalde zoekmachine-advertenties zijn de vierde populairste digitale marketing voor restaurants geworden.

SEO Marketing

Uw organische marketinginspanningen kosten enige tijd, maar ze kunnen een gestage stroom van klanten opleveren. De sleutel tot succes is het opbouwen van een aantrekkelijk online profiel. U doet dit door uw on-site inhoud voor zoekopdrachten te optimaliseren door Google en andere richtlijnen voor zoekmachines te volgen. Google is de populairste zoekmachine, dus de meeste restauranthouders optimaliseren voor Google. U kunt informatie over praktische tips van Google SEO vinden door op de gemarkeerde tekst te klikken.

Off-page SEO houdt in dat uw naam wordt gepubliceerd op andere fora, zoals sociale media, restaurantrecensiesites, bedrijfsorganisaties, couponbedrijven en lokale media. Organische marketing is gratis, maar er zijn kosten verbonden aan het maken en plaatsen van nieuwe inhoud, het onderzoeken van het internet en netwerken met potentiële klanten. De volgende inspanningen moeten u helpen meer websiteverkeer, bestellingen en boekingen te genereren:

Uw gratis aanbiedingen claimen

Lokale citaten zijn belangrijk voor het bouwen van een online profiel voor uw restaurant. Citaten zijn listings, vermeldingen en website-links naar andere sites. Online-telefoongidsen bevatten gele paginatype-vermeldingen, generieke bedrijfsmappen, restaurantbeoordelingssites zoals Yelp, Google Maps en lokale media zoals kranten, stadtijdschriften, enz.

De meeste van deze sites bieden gratis vermeldingen van lokale bedrijven en veel afdrukinformatie uit andere bronnen zonder na te gaan of deze informatie actueel of juist is. Daarom is het belangrijk om te onderzoeken wat er online over uw bedrijf verschijnt. U kunt onnauwkeurigheden corrigeren, contactgegevens bijwerken en reageren op negatieve recensies, blogberichten en nieuwsartikelen.

Eén studie toonde aan dat consumenten restaurants die snel reageerden op klachten op prijs stelden. Door je reputatie te volgen, kun je reageren op negatieve berichten en indruk maken op klanten met je toewijding voor klantenservice.

Optimaliseren van lokale digitale marketingcampagnes voor restaurants

Er is een schat aan lokale marketingmogelijkheden online beschikbaar. U kunt GPS-technologie gebruiken om klanten in de buurt te promoten voor uw ontbijt-, lunch- en dineraanbiedingen. Als u uw gratis vermeldingen op internet hebt geclaimd, kunnen deze vaste klanten en toeristen bij u aan de deur brengen. Lokale marketing is een geweldige manier om specials, menuwijzigingen, restaurantevenementen zoals proeverijen en zakelijke mijlpalen te promoten. U kunt ook uw restaurant digitaal promoten in lokale fabrieken en kantoorgebouwen. Als u verbinding kunt maken met festivals, sportwedstrijden en scholen in de buurt, kunt u uw restaurant promoten met overtuigende inhoud over uw keuken, personeel, toeleveringsketen en vermakelijke verhalen achter de schermen.

Social media-promoties maken

De eerste stap om uw restaurant op sociale media te promoten, is kiezen welke platforms het belangrijkst zijn. Als u bedrijfstypes gebruikt, is LinkedIn waarschijnlijk een goede keuze. Het gebruik van Facebook, Twitter en Instagram is geweldig voor bijna alle soorten restaurants, omdat u uw doelgroep kunt targeten, aantrekkelijke foto's en video's van uw eten kunt plaatsen en boeiende inhoud kunt schrijven die uw ideale doelgroep waarschijnlijk met gelijkgestemde vrienden zal delen.

U moet altijd knoppen voor sociaal delen opnemen in duidelijk zichtbare posities op uw website en webpagina's. Pas uw inhoud op kanaal aan - zoals het kiezen van visuele inhoud voor Instagram, Facebook en Pinterest. Korte berichten zijn ideaal voor Twitter-marketing. Als u een e-maillijst heeft waarop klanten hebben toegestemd om sms-berichten te ontvangen, kunt u tijdig marketingberichten verzenden, zoals de dagschotel, informatie over aankomende evenementen, enzovoort.

Facebook Instagram sociaal netwerk notitieboek

Uw website gebruiken en uw menu op de markt brengen

Uw website moet om twee redenen functioneel en gemakkelijk navigeerbaar zijn met inhoud van hoge kwaliteit. De eerste is dat potentiële klanten u alleen kennen door wat zij online zien, dus het ontwerp en de functionaliteit van uw website zijn van cruciaal belang voor het vormen van een gunstige indruk. Ten tweede is responsief ontwerp, eenvoudige navigeerbaarheid en hoogwaardige inhoud belangrijk als u wilt rangschikken dicht bij de top in SEO-zoekopdrachten.

Websites van vandaag moeten worden geoptimaliseerd voor mobiele telefoons. Dit wordt responsief ontwerp genoemd en wat het betekent is dat uw scherm zich aanpast voor maximale aantrekkingskracht op elk scherm en elke browser. Grote knoppen om eenvoudig op kleinere telefoonschermen te klikken, helpen uw klanten om tafels te reserveren en eten te bestellen. Als delen van uw website langzaam downloaden of niet werken, verliest u zaken.

Het posten van uw menu op uw website en andere platforms is ook belangrijk. Uw menu is uw belangrijkste marketingtool, dus optimaliseer het met aantrekkelijke foto's, slimme beschrijvingen en menu-engineering om hogere verkopen te stimuleren.

U kunt ook elektronische borden gebruiken om uw menu, specials en inhoud op grote schermen te plaatsen zodat uw klanten kunnen lezen wanneer ze in de eetkamer zijn. De directheid van deze berichten helpt om hogere responspercentages te garanderen.

Persberichten en blogberichten

Het verzenden van persberichten kan een effectieve tool voor digitale marketing zijn. De sleutel tot succes is om uw bericht nieuwswaardig te laten lijken door een nieuw menu-item, personeelswisseling, seizoenswijnlijst of bedrijfsmijlpaal aan te kondigen. U kunt persberichten schrijven over verschillende keukens, wijn, bier en likeuren en likeuren van topkwaliteit. Voedingswaarde- en dieetinformatie zijn ook populaire onderwerpen.

Gepersonaliseerde marketingberichten

Met behulp van inkomende marketinganalyse kunt u uw bestaande klanten demografisch profileren met een hoge mate van nauwkeurigheid. Hiermee kunt u marketingboodschappen personaliseren, zoals het sturen van een verjaardagsmail, het feliciteren van een paar op hun verjaardag, het promoten van schooldans en promediner specials en het richten van klanten op basis van hun culinaire voorkeuren, geslacht, leeftijd, inkomen en andere gegevens.

Maak een loyaliteitsprogramma met geautomatiseerde interne records

Loyaliteitsprogramma's hebben verschillende fasen doorgemaakt sinds digitale marketing algemeen werd. Ooit verzamelden mensen zoveel klantenkaarten dat ze ermee ophielden. Dankzij digitale technologie kunnen restaurants loyaliteitsbeloningen automatiseren door informatie uit uw kassasysteem te verzamelen . Dat is eenvoudig wanneer uw POS-systeem, zoals de eenvoudige en goedkope Waiterio-interface, cruciale informatie aan uw CRM-software levert. U kunt een naadloos loyaliteitsprogramma beheren dat de aankopen van een klant automatisch registreert. Met digitale technologie kunt u een breder scala aan incentives en inwisselingsopties aanbieden.

Online netwerken om verkopen te bouwen

Tijd besteden aan online netwerken kan omzet genereren en klantenloyaliteit opbouwen. Als u bijvoorbeeld een sportbar bezit, kunt u artikelen plaatsen of adverteren op sportgerelateerde websites. U kunt ook contact leggen met lokale bedrijfsorganisaties, lid worden van de Kamer van Koophandel en deelnemen aan programma's die bedrijfsleiders uit de regio samenbrengen voor de lunch. Lokale kamers en bedrijfsorganisaties hebben vaak nieuwsbrieven die uw restaurant promoten. Veel bedrijfsorganisaties bieden toegang tot fax- en e-maillijsten van hun leden, die u kunt gebruiken om uw restaurant in de markt te zetten.

Veel restauranthouders creëren cross-promotionele evenementen en promoten deze met digitale marketingcampagnes. U kunt samenwerken met gelijkgestemde bedrijven die een aanvulling vormen op uw restaurantactiviteiten. Deze crosspromoties kunnen bijzonder effectief zijn. Voorbeelden van dit soort promotie zijn onder meer:

  • Het sponsoren van een optie voor het delen van fietsen en / of rit delen voor een bezoek aan het restaurant
  • Samenwerken met een bloemist of een snoepbedrijf om speciale gelegenheden zoals Valentijnsdag, voorjaarspromoties en andere feestdagen te promoten.
  • Het organiseren van toeristische pakketten met eetgelegenheden, hotelaccommodaties en kaartjes voor lokale musea en attracties
  • Het promoten van merkgerelateerde sportartikelen voor lokale teams en het laten verschijnen van celebrity-sporters in het restaurant
  • Een liefdadigheidsevenement organiseren waarbij een percentage van de opbrengst aan de oorzaak wordt geschonken

Dit zijn ideale promoties om online op de markt te brengen op uw website en op sociale mediaplatforms. Je kunt ook een verwijzing naar elke promotie via traditionele media en guerrillamarketingcampagnes doorverwijzen.

Rangorde op Review- en Coupon-sites

Restaurantbeoordelingswebsites en couponbedrijven promoten restaurants, post-menu's en publiciteitspromoties zoals dagelijkse deals. Recensies kunnen zowel positieve als negatieve effecten hebben, maar u kunt de effecten van negatieve berichten verminderen door snel online te reageren wanneer u een slechte beoordeling of een klacht van een klant vindt.

Yelp is vooral belangrijk voor restauranthouders. Ongeacht of je van Yelp houdt of haat, slimme eigenaars proberen het beste uit nieuws te halen en tegelijkertijd de impact van minachtende posts te minimaliseren. U kunt Google-meldingen voor de naam van uw restaurant instellen om te controleren wat anderen over uw restaurant zeggen.

Hoe langer u werkt aan organische SEO, hoe sterker het online profiel van uw restaurant zal worden. De sleutels tot succes zijn het regelmatig plaatsen van nieuwe content, het monitoren van je online reputatie, effectief netwerken en het opzetten van social-mediacampagnes.

Recente artikelen

Waiterio downloaden voor uw restaurant
Download