Promoot Speciale Gelegenheden in Restaurants: Carnaval en Valentijnsdag

Promoot Speciale Gelegenheden in Restaurants: Carnaval en Valentijnsdag

Promotie Ideeën voor Restaurants in Februari

Geplaatst door Michael Elkins de January 8, 2018

Door speciale promoties aan te bieden voor bekende feest- en vakantiedagen kunnen restaurants enorm profiteren op financieel gebied maar ook voor de klantenbinding. De belangrijkste vieringen wereldwijd zijn Carnaval en Valentijnsdag. Valentijnsdag is vaak de op één na drukste dag van het jaar voor restaurants, dus het maken van een speciaal menu, het toevoegen van een aantal extra's en het promoten van het evenement kan je helpen om je inkomsten te maximaliseren.

Restaurant Promoties voor Carnaval of Mardi Gras

Carnaval is een op religie gebaseerd feest dat vaak plaatsvindt in een gebied waar feestvierders zwaar feesten, parades bijwonen, onstuimig eten, zich verkleden, iets te veel op hebben, gekke liedjes zingen en zich ondeugend gedragen. Sommige van de belangrijkste wereldwijde carnavalsvieringen staan bekend als Mardi Gras, Carnival, Karneval, Fastnacht, Fat Tuesday, Carnevale enzovoort. De viering vindt plaats maximaal twee of zelfs drie weken vóór de ultieme gebeurtenis: Fat Tuesday of Vastenavond, de dag voor Aswoensdag, wanneer katholieke christenen vaak zes weken vasten gaan vieren. Deze periode staat in het teken van vasten en eindigt met Pasen. In 2018 lopen de meeste carnavalsvieringen van 2 februari tot en met 13 februari, de laatste dag.

Tijdens deze wekenlange festiviteiten kunnen restaurants speciale menu's samenstellen met Carnival-favorieten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld New Orleans King Cake, etnische favorieten, streetfood verkocht voor het restaurant en voorverpakte menu's voor gezinnen die geen tijd hebben om koken. Sommige restaurants willen misschien privéfeesten van krewes, geheime genootschappen en andere groepen organiseren. Enkele logische ideeën voor het promoten van Carnaval zijn:

 • Live Entertainment

  Entertainmentopties variëren van meezingmuziek tot entertainers van topkwaliteit. Je restaurant kan een band inhuren, amateurtalent een podium bieden, een DJ inzetten of een carnavalspecifieke afspeellijst maken. Karaoke is echter altijd populair en deelnemers zouden zich kunnen verkleden als de zanger die ze imiteren.

 • Verkleedfeesten

  Verkleedfeesten zijn in bijna alle landen en culturen erg belangrijk voor carnaval. Je kunt dus een verkleedwedstrijd organiseren om Carnaval-vierders aan te trekken. Realiseer je wel dat veel mensen verbazingwekkend uitgebreide kostuums maken voor dit evenement, wat logistieke problemen kan veroorzaken bij het rondlopen in het restaurant.

 • Bar Promoties

  Bar-promotie ideeën voor Carnaval kunnen zelfs video-marketing omvatten die de festiviteiten van vorig jaar laten zien. Vergeet dit jaar niet om het feest te filmen voor toekomstige promoties. Om publiciteit voor je restaurant te genereren, kun je de video's direct op sociale media delen. Carnaval is het ideale moment om luxe drankjes te maken met behulp van moleculaire mixologie.

 • GPS-Marketing voor Nabije Feestgangers

  De meeste carnavalvieringen bestaan uit zowel binnen- als buitenevenementen. Met behulp van GPS-technologie kun je feestgangers in de buurt uitnodigen om even uit te rusten, comfortabel te ontspannen en een pauze te nemen van de massa vol dansers, paradegangers en verklede mensen.

 • Promoot Jouw Evenementen

  Het is belangrijk om je evenement voor, tijdens en na carnaval te promoten om de meeste mensen aan te trekken en de meeste publiciteit te krijgen. Zorg ervoor dat je online de juiste links deelt zodat mensen tafels kunnen boeken bij jouw kenmerkende evenementen. Je kunt een extra bijdrage invoeren en een open bar opereren gedurende een bepaalde periode. Beperk dranken dan wel tot standaard likeuren, reguliere bieren en huiswijnen.

 • Eten Met Een Thema

  Dit is een geweldige periode in het jaar om wijn- en etensproeverijen te organiseren, met etnisch en pittig eten.

feestachtig roze drankje

Valentijnsdag - Veel restaurants Krijgen Te Maken Met Een Vervroegde "Black Friday"

Restaurants over de hele wereld maken tegenwoordig ook 'Black Friday’ mee. Die dag is vernoemd naar het feit dat veel winkeliers zich in het zwart kleden, vanwege het enorme verkoopvolume van de dag. Op 14 februari is het zo ver voor restaurants, wanneer Valentijnsdag een stormloop creëert, tijdens de jaarlijkse groeivertraging in de winter. Voor de meeste restaurants levert Valentijnsdag, na Moederdag, één van de hoogste verkoopvolumes op van het jaar. Het totaalbedrag dat mensen elk jaar besteden op Valentijnsdag is verbazingwekkend genoeg 18.2 miljard dollar, alleen al in de Verenigde Staten.

Je kunt de inkomsten flink verhogen door een speciaal menu voor te bereiden en een romantische avond te creëren. Hoewel je altijd gevaar loopt dat je evenement moet worden geannuleerd vanwege slecht weer, zullen de meeste Valentijnsdag-paren toch opdagen. Eventueel kun je het evenement opnieuw inplannen of een alternatieve datum reserveren voor degenen die niet kunnen komen vanwege slecht weer.

Valentijnsdag draait om romantiek en koppels. Misschien is het dus een goed idee om je eetzaal in te delen om meer tafels voor twee personen te creëren. Je wilt een intieme en decoratieve sfeer creëren met mooie tafelkleden, bloemen op tafel, kaarsen en andere sfeermakers. Organiseer een evenement dat de door jou bepaalde doelgroep aantrekt, maar zorg ervoor dat ze het ook kunnen veroorloven.

 • Organiseer een Wijnproeverij Etentje

  Selecteer wijnen bijvoorbeeld op basis van een geografisch of culinair thema. Je kunt gerechten uit een bepaalde regio of streek serveren, of spectaculaire gelaagde voorgerechten maken. Elke gang wordt vergezeld met een of meerdere wijnen.

 • Serveer Lustopwekkend Eten

  Veelvoorkomend eten waarvan wordt gedacht dat het de romantiek bevordert zijn oesters, honing, bananen, chocolade, chili pepers enzovoort.

 • Overweeg Een Menu Met Een Vaste Prijs

  Een menu met een vaste prijs zal een beperkt aantal voorgerechten, hoofdgerechten, salades en desserts omvatten. Dit zal helpen om de bestellingen te versnellen en om de tafels sneller vrij te maken. Je kunt ook van tevoren tickets verkopen of het vooraf betalen accepteren, waardoor speciale initiatieven zoals een band of entertainers kunnen worden bekostigd.

 • Bied Toevoegingen Aan

  Je kunt het menu, een doos chocolaatjes, champagne en andere toevoegingen neerzetten op tafel wanneer een gast arriveert.

 • Geef een Goodiebag Aan Elk Stelletje

  Een goodiebag bevat misschien een speciale aanbieding voor of korting op een toekomstige maaltijd of een gratis dessert, drankje of aperitief in je restaurant. Het is ook mogelijk om een relatiegeschenk te geven aan klanten zoals een enkele roos, een doos chocolaatjes of andere souvenirs. Dit is een goede manier om meer langdurige voordelen te verkrijgen in vergelijking met de opbrengsten van een enkele avond.

 • Huur een Tarotlezer of Toekomstvoorspeller In

  Het inhuren van een toekomstvoorspeller of een tarotlezer kan veel plezier scheppen en sfeer geven aan een romantische avond.

Zet Extra Personeel In en Bereid Ze Voor Op Gecontroleerde Topdrukte

Zowel carnaval als Valentijnsdag brengen grote menigten met zich mee, dus je personeel moet klaar zijn voor lange en veeleisende diensten. Het is ook belangrijk om voldoende ondersteuning in te plannen om de werklast aan te kunnen. Misschien moet je ook mensen zoals entertainers en externe leveranciers van bloemen, snoep en andere dingen op de hoogte brengen van de omstandigheden. Het activeren van werknemers in je verkooppromoties is belangrijk voor je succes.

Indien je nog geen mobiel kassasysteem heeft, kun je misschien het eenvoudige systeem van Waiterio overwegen. Het is niet duur, eenvoudig te leren en je kunt het snel in je restaurant implementeren. Dit versnelt het opnemen van bestellingen en het betalen van rekeningen voor je gasten, zodat je personeel zich kan concentreren op de dienst.

Zowel Carnaval als Valentijnsdag zijn uitstekend geschikt voor restaurantpromoties die je gasten een onvergetelijke ervaring bieden. Je klanten kunnen genieten van romantiek, vermakelijke kostuums en ongeëvenaarde sociale interactie.

Waiterio downloaden voor uw restaurant
Download