Het Beheren van Restaurantpersoneel: Je Grootste Hulpbron of Grootste Hoofdpijn?

Het Beheren van Restaurantpersoneel: Je Grootste Hulpbron of Grootste Hoofdpijn?

personeel kan oplossingen creëren of bieden

Geplaatst door Michael Elkins de December 19, 2017

Het werven, beheren en bemannen van je restaurant kan problemen en oplossingen tot stand brengen. Indien je eerlijk en professioneel werkt kun je loyaliteit scheppen, en zo kan zich een team van gunstige merkambassadeurs vormen die de grootste hulpbronnen van je restaurant kunnen zijn. Tevreden medewerkers werven hun vakkundige vrienden, ze kunnen dienen als merkambassadeurs en trekken hoogwaardige sollicitanten aan. Daarom is het van cruciaal belang om je werving, indienstneming en dagelijks HR-beheer alvast te organiseren tijdens hetopstellen van je ondernemingsplan.

Het Omgaan met Je Eigen Zwaktes als Restaurateur

Je eerste en belangrijkste beslissingen op gebied van werving moeten de functie hebben om de zwakke punten in je bedrijf te ondersteunen. Als je een back-of-the-house persoon bent die graag menu's vormt, chefs traint en zelf aan de slag gaat, heb je misschien iemand nodig die verstand heeft van bedrijfssoftware, marketing of front-of-the-house bestuurstaken. Sommige restauranteigenaars houden van interactie met de gasten, maar als je hier ongemakkelijk van wordt of als je andere taken hebt die je niet wilt delegeren, moet je iemand inhuren die deze taken op zich neemt. Indien je dol bent op rondjes lopen tussen de tafels en gasten, heb je iemand nodig die krachtig genoeg is om de keuken te leiden.

Het onderscheiden van een gewenst type werknemers, welke vaardigheden zij nodig hebben en welke trainingsprogramma's je kunt aanbieden voor hun loopbaanontwikkeling is een belangrijk onderdeel van je HR-organisatie. Elk team heeft een manager nodig, dus het is belangrijk om te leren hoe teams functioneren. Dat betekent niet dat je werknemers jou of de algemene manager niet mogen benaderen voor onbehandelde problemen, maar het personeel zou eerst de bevelsstructuur moeten volgen bij kwesties met het personeelsbeheer.

Het Gebruik van Technologie om Je Werknemers te Managen

Technologie kan het managen van je werknemers op veel manieren vereenvoudigen, zodat de onderneming kan worden gestroomlijnd. Intuïtieve softwar maakt het mogelijk om de loonlijst berekenen; vrijwillige, verplichte en gerechtelijke loonheffingen te beheren en de voorbereiding van overheids- en verzekeringsrapporten te automatiseren. De juiste hardware en software kunnen je restaurant ook zodanig onderscheiden dat geschoolde werknemers aangetrokken worden. CRM en ERP software kunnen het inschatten van je personeelsbehoeften ondersteunen op basis van het seizoen, feestdagen, lokale festivals en het tijdstip van de dag. Het is belangrijk om voldoende personeel beschikbaar te hebben om aan je behoeften te voldoen, zonder meer uit te geven aan de loonlijst dan nodig is. Je serveerders zullen niet blij zijn wanneer je overbezet bent, omdat ze dan niet genoeg fooien zullen ontvangen.

Door een gemakkelijk en handig kassasysteem te gebruiken kunnen je medewerkers eenvoudiger bestellingen aannemen, aangepaste rapporten opvragen, tafels effectiever beheren en betalingen direct aan tafel uitvoeren. Waiterio biedt gratis abonnementen aan voor kleine restaurants die minder dan 100 bestellingen per maand doorvoeren en betaalde abonnementsvormen voor meerdere valuta's. Het systeem is zeer intuïtief, dus je personeel heeft niet veel training nodig.

Het Millennial Vraagstuk

Restaurants over de hele wereld ervaren ongekende moeilijkheden op gebied van werving. Verwijzingen blijven de meest effectieve manier om restaurantmedewerkers in te huren, maar technologie heeft de manier waarop referenties worden gemaakt veranderd. Sociale media, persoonlijke netwerken van vrienden en kennissen, online vacaturesites en professionele headhunters hebben de traditionele mond-tot-mondverwijzingen vervangen door op media gebaseerde verwijzingen met behulp van digitale technologie. Een onderzoek over werving door Jobvite heeft uitgewezen dat het minder tijd en geld kost om een ​​doorverwezen kandidaat aan te nemen dan een algemene sollicitant. Referenties blijven ook langer bij dezelfde werkgever werken en ervaren meer werkplezier.

Millennials geven vaak meer om hun werkomgeving en het concept van het restaurant dan om hun lonen. Banen in restaurants vereisen steeds hogere lonen - vooral voor bekwame functies en beroemde chefs. Millennials reageren echter goed op een flexibele planning, de specificaties van de distributieketen van het restaurant en het werken in een gevarieerde omgeving. In plaats van directe instapklare salarissen en voordelen hechten veel millennials grote waarde aan hun loopbaanperspectief en hoe hun vriendennetwerk hun werk zal beschouwen.

Sluit je aan bij ons!

Werven en Inhuren

Het is belangrijk om een ​​aantrekkelijke werkomgeving aan te bieden zodat bekwame werknemers worden aangetrokken. Het oprichten van een selfserviceportaal waar werknemers toegang hebben tot hun statistieken, hun persoonlijke gegevens kunnen wijzigen, vrije tijd kunnen aanvragen en informatie kunnen krijgen over hun voordelen kan een groot pluspunt zijn. Indien werknemers snel verbonden kunnen zijn, zullen de activiteiten van het restaurant appelleren aan computer-slimme millennials.

Van millennials wordt verwacht dat ze deel uitmaken van zo’n75 procent van de beroepsbevolking ter wereld in 2025. Het is dus van cruciaal belang om hen effectief te werven. Enkele van de beste werkwijzen voor het werven en inhuren van restaurantmedewerkers zijn:

 • Schrijf Aantrekkelijke Functieomschrijvingen

  Effectief werven vereist sterke zelfpromotie. Het is belangrijk om levendige en aansprekende functieomschrijvingen te maken.

 • Gebruik Je Website voor de Werving

  Millennials geven de voorkeur aan het zoeken voor restaurants waar ze denken dat ze plezier zullen hebben, dus gebruik je website om de voordelen van het werken voor jouw bedrijf te promoten.

 • Vervul een ​​Actieve Rol in Social Media

  Social media connecties en referenties zijn steeds belangrijkere platformen voor branding en werving. Voor het inhuren van personeel kun je ook sociale media gebruiken om sollicitanten te checken.

 • Richt Je Op en Beoordeel Sollicitanten

  Je kunt veel digitale hulpmiddelen gebruiken om de vaardigheden en houdingen van kandidaten te beoordelen.

 • Promoot Goede Doelen en Lokale Evenementen

  Er kunnen veel wervingsvoordelen ontstaan door waardevolle goede doelen steunen die de voorkeur hebben van je gerichte klanten en gewenste sollicitanten.

 • Moedig Bestaande Medewerkers Aan om Je Restaurant te Promoten

  Loyale en tevreden medewerkers kunnen je grootste hulpbronnen worden voor de werving indien ze gunstige inhoud over je bedrijf plaatsen.

 • Screen Kandidaten Telefonisch

  Het is belangrijk om voor elke restaurantpositie een ​​checklist op te stellen van wat je zoekt in medewerkers.

 • Stel Kandidaten Vast voor Loopbaanontwikkeling

  Hoe sneller je de kansen op promotie en bijscholing vaststelt voor je personeel, des te groter zal de tevredenheid op het werk zijn.

 • Houd CV's in Je Bestand

  Als je cv's ontvangt, bewaar deze belangrijke informatie dan in een bestand. Op dit moment heb je misschien geen chef nodig, maar het openhouden van een communicatielijn kan van onschatbare waarde zijn bij toekomstige wervingen.

 • Bied Training en Coaching Aan

  Je kunt aanzienlijk besparen op de gemiddelde kosten van het inhuren en trainen van personeel door een zelfstudieprogramma samen te stellen. Trainingshulpmiddelen zijn bijvoorbeeld geschreven materialen, toetsen, video's, foto's en andere bronnen. Voeg een menselijke touch toe aan je trainingsstrategie door mentoren of coaches toe te wijzen voor nieuwe medewerkers, om hen een helpende hand te bieden bij het leren van de taken.

 • Geef Medewerkers Netwerk- en Tafel Middelen

  Indien je wilt dat je werknemers je rekruteringsinspanningen ondersteunen, is het belangrijk om hen aan te moedigen. Herken hun sociale inspanningen, beloon ze voor het aantonen van sociale verantwoordelijkheid en creëer een gevarieerde werkomgeving. Moedig je werknemers aan om empathie te ontwikkelen voor mensen uit andere culturen en sociaal-economische achtergronden.

Risicobeheer en Veiligheid voor Werknemers

Restaurateurs moeten bereid zijn om verschillende problemen aan te pakken omtrent de veiligheid van werknemers. Oude of defecte apparatuur, sanitaire problemen, uitglijden en vallen, snijwonden, brandwonden en door voedsel overgedragen ziektes zijn veel voorkomende risicofactoren in restaurants. Barpersoneel loopt extra gevaar omdat ze soms met dronken en rumoerige klanten om moeten gaan. Ook moeten ze ervoor zorgen dat alcohol niet aan minderjarigen en beschonken klanten wordt geserveerd wat eventuele aansprakelijkheidskwesties kan opleveren voor alle gerelateerde ongelukken, dronken rijincidenten, gevechten, enzovoort. Indien één van je werknemers anderen intimideert of pest, kun je geconfronteerd worden met een rechtszaak over intimidatie of discriminatie.

Risicobeheer, verzekeringsdekking en veiligheidsprogramma's voor werknemers zijn echt noodzakelijk om je gasten en werknemers te beschermen. Het creëren van een veilige, aanspreekbare en verzorgende werkomgeving is de beste manier om je rekruteringsinspanningen aan te moedigen en de loyaliteit van werknemers te vergroten. Dat zal op zijn beurt de juiste soort vaste klanten aantrekken.

Een aantrekkelijke werkomgeving is even belangrijk voor beginnende werknemers als voor hoogwaardige sollicitanten. Het belonen van personeel met regelmatige promoties, loonsverhogingen en meer verantwoordelijkheid zal leiden tot meer loyaliteit, hulp bij het plannen voor de opvolging van sleutelposities en zeer belangrijk: medewerkers zijn trots om voor en bij je te werken. Stimuleer een teamsfeer, ondersteun duurzaamheid en lokale bronnen, bied flexibele werkschema's en pak op tijd pesterijen en discriminatie aan.

Waiterio downloaden voor uw restaurant
Download