Revolutionaire Marketingstrategieën voor Jouw Café- of Barbedrijf

Revolutionaire Marketingstrategieën voor Jouw Café- of Barbedrijf

doelstellingen voor strategische barmarketing

Geplaatst door Michael Elkins de January 2, 2018

Café- en barbedrijven worden geconfronteerd met dezelfde traditionele marketinguitdagingen als restaurants, maar ze brengen enkele risicovolle problemen met zich mee. Onder andere kunnen ze (ongewild) overmatig alcoholgebruik promoten en bedienen ze soms beschonken gasten. Cafés en bars moeten ook eten zien te serveren in een omgeving die vaak druk, luidruchtig en los van de keuken is.

Je moet heel voorzichtig zijn met het verkopen van alcohol, zodat je niet de lokale wijn-, bier- en alcoholwetgeving schendt. Veel jurisdicties beperken jouw vermogen om drank te adverteren of om aanbiedingen voor drank en "happy hour" prijzen te promoten. Er zijn echter veel verantwoorde omwegen: bijvoorbeeld zoals het geven van kortingen op de “bovenste plank” dranken, de toepassing van moleculaire mixologietechnieken op jouw kenmerkende drankjes en het geven van korting op eten als aanvulling op drankaankopen.

Definieer Jouw Marketingdoelen

Uiteindelijk zijn je doelen om een verhoogde omzet en hogere winsten te behalen. Maar vage, algemene doelen zijn moeilijk te controleren en te bereiken. De doelen voor je bedrijf kunnen bijvoorbeeld zijn om de verkoop van alcohol te verhogen, het worden van een sociaal begrip, het aantrekken van belangrijke demografische groepen - zoals millennials - of om ervoor te zorgen dat mensen langer blijven en meer geld uitgeven. Misschien wil je een nieuw menu of een lijn met kenmerkende alcoholische en niet-alcoholische dranken introduceren. Of wellicht wil je jouw bar of café transformeren in een entertainmentlocatie. Het stellen van enkele traceerbare en meetbare doelen is een goede strategie voor elk marketing- of ondernemingsplan.

Ongeacht je doelen en strategie moet je wel de lokale alcoholgerelateerde wetgevingen onderzoeken, zodat je geen juridische problemen krijgt. Denk eraan dat niet alle soorten promotionele ideeën geschikt zijn voor elk type bar of café. Bijvoorbeeld: het organiseren van een dure vintage wijnproeverij kan ongepast zijn voor een buurtcafé. Elke soort promotie moet worden afgestemd op de beoogde klant, de beschikbare ruimte en het prijsprofiel. De volgende suggesties kunnen echter wel inspiratie geven voor creatieve marketingideeën:

Betrek Sociale Media

Social media platformen verbinden mensen met vergelijkbare interesses op ongekende manieren. Via sociale media bouwen millennials vaak een actief sociaal leven op door contact te maken met mensen die in de buurt wonen. Social media marketingideeën voor café- en barbedrijven omvatten de volgende mogelijkheden:

 • Social-Members-Only Aanbiedingen

  Speciale advertenties voor specifieke doelgroepen kunnen je sociale profiel verbreden en je bereik vergroten.

 • Verwerk Door Gebruikers Gegenereerde Ideeën

  Je kunt een door gebruikers gegenereerde wedstrijd organiseren op verschillende sociale platformen om nieuwe ideeën op te doen voor eten, snacks, drankjes en thema’s.

 • Cultiveer Gemeenschapsgroepen

  Social media is het ideale platform voor het promoten van de ruimte in je bar/café. De ruimte kan bijvoorbeeld fungeren als ontmoetingsplaats voor gemeenschapsgroepen, fondsenwervers of casino-avonden als inzamelingsactie voor liefdadigheidsinstellingen en andere evenementen.

 • Schakel Lokale Beroemdheden en Influencers In

  Je kunt jouw social media gebruiken om contact op te nemen met lokale beroemdheden en influencers, om hen ervan te overtuigen om jouw idee, goede doel of product in je café te promoten.

 • Creëer Relevante Posts

  Plaats foto’s, artikelen, Tweets en video’s die het concept en de klantenkring van jouw café presenteren.

 • Organiseer Spontane Evenementen

  Door een informele wedstrijd te organiseren kun je jouw klanten aanmoedigen om hun vrienden uit te nodigen voor spontane bijeenkomsten. De wedstrijd kan bijvoorbeeld draaien om hoeveel collega’s, werknemers of vrienden kunnen langskomen.

 • Stimuleer Delen

  Moedig je gasten aan om foto’s van het eten, de voorgerechten en kleurrijke drankjes te delen. Deze posts kunnen worden gedeeld op een digitaal bord of een groot beeldscherm.

 • Verwerk Door Gebruikers Gegenereerde Inhoud in Je Marketing

  Het delen van door gebruikers gegenereerde posts, beoordelingen, karaoke optredens en andere inhoud kan welkome publiciteit aantrekken, verwijzingen stimuleren en de klantloyaliteit versterken.

 • Schakel Je Personeel In

  Je personeelsleden zijn afhankelijk van fooien, dus elke serveerder is van nature betrokken bij jouw succes. Moedig je medewerkers aan om informatie over de evenementen en het eten en drinken van je bar te delen op Instagram, Facebook en Twitter. Deze berichten hoeven niet ingewikkeld te zijn - serveerders kunnen gewoon aangeven dat ze aan het werk zijn en er nu een geweldige aanbieding geldt.

bar dranken cocktails

Gebruik Creatieve Culinaire Trends voor Het Aantrekken van Klanten

Door het toepassen van ideeën uit moleculaire gastronomie en mixologie kunnen zowel café’s als restaurants publiciteit genereren en klanten aantrekken. De moleculaire mixologie beweging werd in 2003 benoemd en geïntroduceerd in Spanje door chefkok Ferran Adrià. Aanvankelijk ontwikkelde Adrià eerst een techniek voor sferificatie, waarmee vloeistoffen worden gevormd tot kleurrijke, omhulde bollen. Deze bollen geven een artistiek tintje aan cocktails en bieden vaak een krachtige smaaktoevoeging.

Andere technieken zijn ondertussen ook gebruikelijk geworden: zoals opties voor het maken van schuim, gelaagde dranken, gels en drankjes die van kleur veranderen terwijl je ze drinkt. Het mixen van drankjes is een kunst geworden in de concurrerende wereld van café- en barbedrijven. Café- en bareigenaren kunnen millennials en urban hipsters op een originele manier aantrekken door middel van drankjes die alchemistische magie en kunstzinnigheid bevatten. De speciale apparatuur voor hippe bars en cafés kan bestaan uit vloeibare stikstof, dehydrators, gereedschappen voor het maken van snoep, snijbranders, ingrediëntmallen en klopapparatuur. Creatieve mixologie wordt vaak gekenmerkt door schuim, gelei, eetbare cocktails, toegediende smaken en vloeistoffen die vaste ingrediënten kunnen omsluiten.

Ontwerpproblemen die Bars en Cafés Beïnvloeden

Er kunnen zich verschillende problemen met het interieurontwerp voordoen die van invloed zijn op bars en cafés. Slimme bedrijfseigenaren zullen oplossingen creëren om de faciliteit comfortabeler en aantrekkelijker te maken voor klanten. Decoraties voor speciale gelegenheden zijn echter ook belangrijk. Cafés en bars kiezen er vaak voor om koelkasten en voorbereidingsruimtes voor kleine bestellingen te creëren, zodat het bereiden van eten versneld kan worden. Het is ook belangrijk om de bar in de buurt van toiletten in te richten. De binnenverlichting is meestal zwak, dus als je van plan bent karaoke of andere vormen van entertainment in te zetten, is het handig om van tevoren infrastructuur te installeren voor een geluidsinstallatie en podium.

GPS Marketing

Mobiele, locatiegebaseerde marketing is een krachtig hulpmiddel voor bars en restaurants. Uit een enquête bleek dat op dit moment 66% van de marketeers gelooft dat locatiegebaseerde marketing de meest veelbelovende reclamemarketingmogelijkheden biedt voor het gebruik van digitale technologie. Je kunt je dus bijvoorbeeld richten op mensen die weggaan van een nabijgelegen theater- of sportevenement en ze uitnodigen om langs te komen voor een cocktail, een diner of een snelle hap.

De sleutel tot succes is om op het juiste moment een persoonlijke boodschap aan te bieden aan mensen in de buurt. Mensen zijn bereid om hun locatiegegevens op hun mobiele apparaten te delen. Je kunt dan aangepaste berichten verzenden op basis van waar ze zijn, zoals:

 • Berichten in hun eigen taal
 • Slimme, tijdige suggesties voor het verlengen van hun avondvermaak
 • Speciale aanbiedingen/kortingen indien ze reageren op jouw bericht
 • Mobiel tafels reserveren voor een klein of groot gezelschap
 • Het richten op bepaalde doelgroepen op basis van leeftijd
 • Mensen aanmoedigen om te ontspannen na een drukke dag

Proeverij Evenementen

Sociale bedrijven, koppels en drankliefhebbers kunnen genieten van allerlei proeverijen zoals voor bier, wijn, speciale drankjes, niet-alcoholische dranken en zelfs koffie en thee. Je kunt veel promotiesucces verkrijgen door een wereldbieren-proeverij of een proeverij van ambachtelijk bier te organiseren. Als je ambachtelijke bieren verkoopt kan het promoten ervan millennials aantrekken, maar ook bierliefhebbers en mensen die nieuwsgierig zijn naar de ambachtelijke biertrend.

Deze proeverijen kunnen een thema hebben - zoals een bepaald karakter, een land van herkomst, feestelijke dranken en andere creatieve concepten. Op menu gebaseerde etensproeverijen kunnen ook een gezellig publiek creëren waar gasten verschillende soorten voedsel, hapjes en drankjes kunnen proeven. Beeld je ook in dat je een uitnodiging ontvangt op je telefoon om een ​​cocktail te drinken, terwijl je langs de bar loopt die je heeft uitgenodigd. Dat zal zeker mensen verleiden om langs te komen!

Sponsor Lokale Sportclubs

De meeste cafés en bars zijn sterk afhankelijk van terugkerende klanten. Mensen kunnen erg kieskeurig zijn over de sfeer in de bar en hun medeklanten. Een van de eenvoudigste manieren om vaste klanten met eenzelfde houding aan te trekken is door een lokale sportclub te sponsoren. Je kunt professionele, hogeschool- of zelfs schoolclubs kiezen en je kunt de teamleden uitnodigen voor een gratis maaltijd of drankje na een lokale wedstrijd.

Er zijn veel promotiemogelijkheden aanwezig voor lokale teams zoals merkartikelen, spelpoules, live-uitzendingen, sportartikelen en lucratieve sportinitiatieven. Je bar of café kan ook virtuele sportclubs en divisies betrekken, met name voor kampioenschappen.

Genereer Publiciteit met Evenementen en Stunts

Succesvolle promotie-evenementen zijn pubcrawls, speurtochten, wedstrijden, vakantie-evenementen en entertainment. Guerrillamarketingevenementen - zoals het plaatsen van borden op verlaten gebouwen, het verwijderen van graffiti in de stad, het aankleden van personeel voor Halloween, een deal met een blockbuster film of een sportkampioenschap kunnen veel publiciteit genereren op internet en in de traditionele media.

Word Groot met Direct Bestellen

De winst van je bar of café is vaak gebaseerd op de paar uren die voorafgaan aan en volgen na middernacht. Dat betekent dat het essentieel is om de service te versnellen, bestellingen snel op te nemen en ook nog eens tijd over te hebben voor de interactie met klanten. Een mobiele en eenvoudige interface - zoals het betaalbare kassasysteem aangeboden door Waiterio - kan het verzenden van drankbestellingen naar het barpersoneel versnellen, fouten verminderen en vrije tijd voor serveerders creëren voor klantcontact.

In de hedendaagse verbonden wereld worden cafés en bars geconfronteerd met een grote druk om trendy singles met hoge inkomens en zakenmensen die hun cliënten willen entertainen aan te trekken. Café- en barbedrijven krijgen ook te maken met concurrentie van hotellounges, raves, privé-evenementen en pop-up clubs. Het ontwikkelen van creatieve ideeën die weerklinken met je doelgroep kan zorgen voor een stabiele klantenkring, de winst verhogen en je bar vestigen als een populaire lokale ontmoetingsplaats voor je demografische doelgroep.

Recente artikelen

Waiterio downloaden voor uw restaurant
Download