Alegerea între achiziționarea unui restaurant existent și pornirea propriului dvs.

Alegerea între achiziționarea unui restaurant existent și pornirea propriului dvs.

avantajele și dezavantajele proprietății independente și franchizării în restaurant

Postat de Michael Elkins pe January 16, 2018

Există argumente pro și contra mari care trebuie luate în considerare atunci când încercați să decideți dacă să cumpărați un restaurant existent, un contract pentru o franciză sau să începeți afacerea dvs. de la zero. În mod ideal, majoritatea antreprenorilor aspiranți vor să-și facă propriul lucru, dar există dezavantaje distincte care includ atragerea unei baze de clienți, angajarea de angajați, crearea de sisteme de formare , generarea fluxului de numerar și marketingul afacerii.

Este important să vă luați în considerare obiectivele, experiența de afaceri, cunoștințele despre hrană și abilitățile culinare. Francizii furnizează adesea instruire și echipament care facilitează derularea unei afaceri, dar nimic nu reduce cantitatea de muncă pe care o are proprietatea restaurantului. Potrivit Webrestraurantstore.com , factorii de risc variază în funcție de cumpărarea unei francize sau de a deveni proprietar independent. Restauratorii independenți au o mulțime de control creativ, dar niveluri ridicate de responsabilitate. Proprietarii de franciză au nevoie de resurse financiare puternice și cedează controlul francizorului, deoarece are o experiență dovedită.

Cumpararea unui restaurant existent

Cumpărarea unui restaurant existent vă poate asigura că aveți o bază de clienți stabilită și recunoașterea instantanee a numelui. Cu toate acestea, multe restaurante existente nu au o mare reputație. Ar putea fi dificil sau imposibil să schimbăm percepția. Unii au angajați răgușiți care pot fi îngrijorați de schimbare. Orarul de funcționare și detaliile culinare existente ar putea să nu se potrivească planurilor tale. Este destul de ușor să schimbați orele și meniul, dar acest lucru vă poate costa clienții și angajații.

Cercetați alegerea dvs. cu grijă

Este important să se ia în considerare motivul pentru care un restaurator vinde afacerea. Există în principal două motive: personal și de afaceri. Motivele personale includ sănătatea proprietarului, decizia de pensionare sau alte probleme personale, cum ar fi dorința de a lucra mai puține ore cu mai puțină responsabilitate. Motivele de afaceri nu includ banii suficienți, schimbarea demografică a cartierului, erodarea bazei de clienți și nevoia de bani imediat.

Ultimul motiv poate fi îngrijorător, dar nu neapărat un dezastru. Primele două motive de afaceri pentru vânzarea unui restaurant sunt semne de avertizare. Întrebați fiecare perspectivă dacă puteți revizui cărțile pentru a determina vânzările brute, mediile de utilitate, salarizarea și profitul. Este important să urmăriți dacă vânzările și profiturile sunt în continuă creștere, în creștere sau în scădere. Dacă proprietarul refuză să deschidă cărțile sau dă dovadă de faptul că venitul real al restaurantului este mai mare decât cel din cărți, nu trebuie să luați în considerare cumpărarea operațiunii. Alte aspecte critice pe care trebuie să le înțelegem sunt:

 • Locația, istoricul vânzărilor și potențialul de creștere
 • Analiza detaliată a planului dvs. de afaceri și a resurselor financiare pentru a determina dacă acestea vor lucra cu profiturile proiectate
 • Examinarea dacă o ipotecă reprezintă o cheltuială suplimentară care nu este acoperită de finanțele restaurantului
 • Aflați cât de stabil este cartierul și dacă există planuri majore de construcție
 • Întâlnirea cu proprietarul clădirii, dacă este cazul, și aflarea dacă acesta este supus unui contract de închiriere pe termen lung

Veți pierde niște clienți și angajați

Chiar și în cele mai bune momente, angajații restaurantului rareori manifestă loialitate pe termen lung, iar o schimbare în management duce întotdeauna la unele dezerțuri. Unii clienți au dezvoltat relații personale cu proprietarul și nu pot alege să-și continue patronajul dacă nu puteți stabili o conexiune. Veți avea nevoie de un plan de marketing și de angajare pentru a compensa uzura inevitabilă și pentru orice plan de extindere.

S-ar putea să doriți să faceți unele schimbări importante - cum ar fi crearea unui nou meniu și schimbarea prețurilor folosind tehnicile de meniu-inginerie - înainte de a prelua o operațiune de restaurare existentă. Într-o lume ideală, vânzătorul ar putea fi de acord să lucreze cu dvs. pentru o perioadă scurtă de timp pentru a vă ajuta să cunoașteți mai bine afacerea și să vă întâlniți cu clienții obișnuiți. Cu toate acestea, mulți vânzători preferă să păstreze vânzarea confidențială cât mai mult posibil. Dumneavoastră sau proprietarul ar putea să nu fiți confortabil să lucrați împreună, astfel încât să nu puteți conta pe niciun ajutor dacă nu îl specificați în contract.

Alegerea unei operațiuni de franciză

Mulți restauratori aspiranți sunt atrasi de ideea de a deține o franciză de succes. Recunoașterea numelui, alimentele și serviciile de încredere, un lanț de aprovizionare stabilit și un program de marketing structurat vă asigură că vă atingeți terenul. Dacă reușiți, devine mult mai ușor să vă extindeți afacerea. Multi proprietari de franciză dețin mai mult de o franciză . Francizorii caută acum investitori bogați care își pot permite să dezvolte mai multe unități, iar dacă sunteți aprobat să cumpărați o franciză, majoritatea francizorilor vă vor sprijini eforturile de extindere.

masa de franciză lângă smartphone

Argumente pro și contra de francize pentru restaurant

Avantajele alegerii unei francize includ recunoașterea instantanee a numelui și vânzările dovedite. Creditorii tradiționali arata mai favorabil finanțarea francizei din aceleași motive. Puteți verifica datele financiare ale altor francize din apropiere, iar mulți dintre acești proprietari vor împărtăși de bunăvoie informații despre ce să se aștepte.

Cu toate acestea, nu există garanții absolute. Unele francize saturau piața astfel încât să concurezi cu o altă operațiune de franciză în doar câteva blocuri în zonele urbane. Investițiile inițiale sunt adesea foarte mari, deoarece toate echipamentele sunt standardizate. Majoritatea francizorilor oferă instruire și sprijin extins, însă aceste aspecte ar putea face ca achiziționarea unei francize să fie mai puțin atractivă:

 • Se ocupă de reglementările locale de zonare
 • Angajarea angajaților pentru slujbe slab plătite generează de obicei o provocare pentru a menține restaurantul personal
 • Meniuri și operațiuni care sunt competitive cu marje minime de profit și dependență de a face un volum mare în vânzările brute
 • Durata de lucru a proprietarului / managerului este printre cele mai mari din industria alimentară
 • Lipsa independenței de a alege furnizorii și elementele de meniu
 • Nu se poate alege ce sistem POS să folosească

De obicei, trebuie să utilizați un sistem POS care necesită o mulțime de hardware, cum ar fi terminale, ecrane și imprimante. Majoritatea francizelor oferă servicii de tip drive-through-window, deci va trebui să plătiți pentru unele costuri pentru echipamente astronomice.

Înainte de a cumpăra o franciză, este important să studiezi financiar, să determini teritoriul tău și să afli despre orice planuri viitoare de a adăuga francize în zona ta. Aceste operațiuni s-ar putea reduce foarte mult în baza dvs. de clienți. În mod tipic, acordurile de franciză vă vor garanta un teritoriu exclusiv pentru un anumit număr de ani.

Pornirea restaurantului propriu

Dacă vă străduiți să finantați un restaurant, este posibil să nu generați suficient flux de numerar pentru a supraviețui în primele câteva luni după deschidere, deoarece nu aveți clienți stabiliți. Este nevoie de timp pentru a construi o identitate și marca restaurantul dvs. cu perspectivele dvs. orientate. Este mai greu să obții finanțare pentru un concept nedovedit și o echipă de management neexperimentată.

Opțiunea cea mai bună pentru a vă începe propriul restaurant este să cercetați locația și cartierul, să estimați costurile proiectării și echipării restaurantului și să dezvoltați un plan de afaceri solid. De fapt, aveți nevoie de un plan de afaceri indiferent de opțiunea de restaurant pe care o alegeți. Din fericire puteți compara magazinul pentru propriul restaurant și puteți alege furnizorii cei mai accesibili, puteți încheia contracte cu fermele locale pentru a vă oferi servicii de la fermă la masă și alegeți un sistem POS care funcționează pentru bugetul și stilul dvs. de restaurant.

Verificați acest blog pentru alte considerente pentru a începe un restaurant unic. Aceste articole ar putea furniza, de asemenea, informații valoroase pentru desfășurarea unei francize sau preluarea unui restaurant existent.

Numai marketingul nu va rezolva problemele legate de restaurant, cum ar fi un cartier care își schimbă caracterul sau un șantier cu acces redus la clienții vizați. Marketingul poate genera profituri suplimentare, să promoveze noi fluxuri de venituri și să vă ofere întreprinderii dvs. un început de salt. Fixarea unui loc vechi poate respira o viață nouă într-o zonă dacă puteți supraviețui timpului necesar pentru a vă stabili. Există multe lucruri de luat în considerare atunci când decideți între cumpărarea unei francize sau restaurantul stabilit sau folosirea propriilor idei pentru a crea un restaurant unic.

Descărcați Waiterio For Your Restaurant
Descarca