Avantajele dezvoltării unui plan profesional de afaceri pentru restaurante

Avantajele dezvoltării unui plan profesional de afaceri pentru restaurante

un plan de afaceri favorizează cercetarea critică

Postat de Michael Elkins pe December 9, 2017

Deschiderea unui restaurant este o muncă grea, iar dragostea de a găti sau de a distra nu va transforma visul într-o afacere viabilă. Acesta este motivul principal pentru care trebuie să dezvoltați un plan de afaceri. În mod tradițional, planurile de afaceri sunt concepute pentru a vă ajuta să obțineți finanțare sau să satisfaceți potențialii investitori. Cu toate acestea, chiar dacă finanțezi întreaga operațiune, un plan de afaceri te poate ajuta să recunoști și să rezolvi proactiv problemele.

Beneficiile creării unui plan de afaceri standard pentru restaurantul dvs. includ obținerea de finanțare, înțelegerea a ceea ce vă veți confrunta cu deschiderea restaurantului dvs. și explorarea detaliilor critice, cum ar fi conceptul, valorile de bază și strategia de afaceri. Planul dvs. de afaceri servește ca o foaie de parcurs în timp ce restaurantul dvs. se mută pe un teritoriu nou. După ce firma dvs. a fost înființată, puteți reveni la planul dvs. pentru a vedea dacă stați pe pistă sau dacă trebuie să vă modificați strategia.

Componente critice ale planului dvs. de afaceri

Planurile de afaceri urmează, în general, un format standardizat, care îi ajută pe ofițerii și investitorii în împrumut să găsească informațiile critice de care au nevoie. Informațiile includ detaliile afacerii, bugetul preliminar, informații despre conceptul dvs., experiența dvs. și informațiile dvs. financiare. Următoarele domenii sunt esențiale pentru a acoperi:

Rezumat

Rezumatul este o introducere care rezumă întregul plan. În această secțiune, doriți să atrageți atenția cititorului cu elementele de bază ale ideii dvs. de restaurant. Veți acoperi stilul restaurantului, locația, ce clienți veți viza și de ce sunteți bine pregătit pentru a rula un restaurant. Veți acoperi, de asemenea, câți bani ați investit dvs. și toți partenerii, cât de mult aveți nevoie și când credeți că veți pierde chiar.

Concept

Conceptul de bază și declarația de misiune ar trebui să fie ușor de înțeles. De exemplu, declarația Applebee sugerează că compania dorește să contribuie la "creșterea, bucuria și îmbogățirea tuturor vieților pe care le atingem". Lanțul dispune de peste 1.500 de restaurante din întreaga lume .

Conceptul restaurantului dvs. ar putea fi fast food, mese de familie, alimente gourmet pentru hipsteri urbane, fast-food sau mese fine. Este util să citiți o varietate de planuri de afaceri pentru restaurant pentru a obține un bun simț al stilului de scriere, a opțiunilor de aspect și a tehnologiei pe care va avea nevoie restaurantul dvs.

Proiecta

Designul cuprinde atât designul interior, cât și cel exterior al restaurantului. Acesta include, de asemenea, meniul, culorile companiei, logo-ul și chiar materialele dvs. de preluare. Toate aceste lucruri funcționează perfect pentru a-ți marca restaurantul. Va trebui să includeți costurile pentru mobilier și echipament, precum și cheltuielile de angajare a unui antreprenor și servicii de proiectare.

Meniu și service

Ar trebui să intrați în detaliu despre felul de mâncare și băutură pe care intenționați să îl serviți și cum va fi servit mâncarea. Definiți ce va fi unic despre restaurantul dvs. și de ce ar trebui să reușească în zona pe care ați ales-o pentru a vă localiza afacerea. Includeți un meniu de probă cu prețurile proiectate, costurile produselor alimentare și detaliile lanțului de aprovizionare. Tendințele de astăzi tind să favorizeze restaurante care folosesc furnizori și ferme locale, așa că încercați să includeți surse locale în planurile dvs. Ar trebui să realizați o analiză detaliată a costurilor. În acest stadiu, trebuie să înscrieți un logo pentru restaurantul dvs. pentru a include în planul dvs. de afaceri.

calculator buget bugetar

Buget

Va trebui să elaborați un buget detaliat, care include cheltuielile generale, chiria, salariile proiectate, impozitele, costurile de proiectare și remodelare, cheltuielile de marketing, costurile sistemului POS, acoperirea asigurărilor și modul în care intenționați să rezolvați deșeurile excesive, furtul și alterarea acestora. Este important să arătați creditorilor potențiali - și altor părți interesate - că ați depus mult efort în planificarea dvs. Costurile alimentare pot varia între 20 și 35%. Restaurantele de pizza au, în general, cele mai mici costuri de mâncare, iar restaurantele fine au cele mai mari.

Analiza SWOT

Există mereu provocări și oportunități pentru orice restaurant. Planificarea bună vă ajută să vă identificați punctele forte, punctele slabe, oportunitățile și amenințările. Aceasta se numește analiză SWOT și este important să faceți acest lucru - atât pentru dvs., cât și pentru creditorii potențiali.

Punctele forte pot include rețeaua dvs. de prieteni și asociați, locația dvs., experiența dvs. în restaurant și alte elemente tangibile și necorporale. Punctele slabe ar putea include lipsa experienței de afaceri sau prea multă concurență din partea restaurantelor din apropiere. Oportunitățile ar putea include fluxuri alternative de venituri, cum ar fi oferirea de servicii de livrare, on-and off-premise de catering și mărci de marcă de vânzare la nivel intern și online. Amenințările ar putea include pierderea unui furnizor care îmbătrânește, dezastre naturale, acțiunile concurenților dvs. sau ce se întâmplă dacă deveniți incapabili. Trebuie să includeți o strategie pentru a aborda cele mai frecvente amenințări, cum ar fi obținerea asigurării.

Strategie de marketing

Zilele care se bazează pe publicitatea "word-of-mouth" au dispărut. Chiar și locuitorii cartierului se îndreaptă către telefoanele lor către restaurante de cercetare Clienții dvs. petrec probabil o mulțime de timp pe platformele sociale, deci trebuie să vă conectați cu ei. Este important să dezvoltați un plan de marketing înainte de lansare și un plan pentru a menține impulsul după deschidere.

Dacă intenționați să angajați o echipă de PR sau o agenție de publicitate, acum este momentul să faceți acest lucru pentru a vă putea referi la acestea în planul dvs. de afaceri. De asemenea, trebuie să angajați un avocat care să vă ajute să vă stabiliți structura afacerii dvs. și să rezolvați toate problemele legale. De asemenea, avocatul dvs. poate să vă revizuiască planul de afaceri și să facă sugestii.

Faceți-vă diligența pentru a afla ce tipuri de publicații citiți clienții dvs. ideali și ce platforme sociale le utilizează. Decideți dacă doriți să includeți un program de loialitate automată și recompense pentru clienții dvs.

Financiar, specialiști și consultanți

Nu puteți face totul singur, deci trebuie să delegeți sarcini specializate, cum ar fi proiectarea site-ului dvs., marketingul restaurantului și manipularea finanțelor. Un contabil este foarte util pentru a vă ghida prin finanțele și bugetul proiectat. S-ar putea chiar să alegeți să angajați un profesionist pentru a scrie planul de afaceri, dar puteți găsi șabloane blanks on-line pentru a vă ajuta în acest sens.

Contabilul dvs. va trebui să știe câte locuri va avea restaurantul dvs., previziunile medii ale clienților, rata cifrei de afaceri, strategia de gestionare a riscurilor și planurile de marketing pentru a face previziuni precise și rezonabile.

În restaurantele de astăzi, este aproape obligatoriu să obțineți software de management al relațiilor cu clienții, sau CRM, și software de planificare a resurselor întreprinderii sau ERP. Acesta din urmă este sistemul tradițional de contabilitate din spatele casei.

Tocurile de finisare

De fapt, nu există atingeri de "finisare", deoarece planul dvs. de afaceri nu este niciodată terminat. Ar trebui să îl actualizați în mod regulat când devin disponibile informații noi. Cu toate acestea, este important să elaborați un document profesional cu o gramatică bună, o ortografie precisă și un aspect atrăgător. Corectați planul cu atenție pentru greșeli, denaturări și greșeli.

Stilul este important, iar ceea ce căutați aici este un document atent, precis, rezonabil și convingător. Cele mai bune planuri de afaceri sunt clare, clare, încrezătoare și relativ formale. Încercați să evitați să fii arogant, neglijent sau folcloric. Ai de-a face cu oamenii de afaceri care știu ce caută, așa că asigurați-vă că le furnizați.

Descărcați Waiterio For Your Restaurant
Descarca