8 Савети за нови успех ресторана

8 Савети за нови успех ресторана

пословни савети за нове власнике ресторана

Објавио Michael Elkins дана November 21, 2017

Нови власници ресторана, коноба, кафића и других пословних субјеката имају различите приступе кухињи и стварају атрактивну атмосферу за своје купце. Међутим, прво правило се увек односи на све кулинарске операције - водите посао. Без обзира колико волите храну, кување или интеракцију са купцима, морате успети да оперите са добрим пословним праксама како бисте успјели.

Најбољи ресторани чине услугу хране изгледа лаке јер власници или менаџери припреме као да иду у битку. Мисија је да сваком клијенту обезбеди одлично искуство, што подразумева генерисање правог амбијента трпезарије, подстичући дружење међу гостима и пружање одличне хране. Осам савета за управљање новим послом укључују следеће препоруке:

1. Истраживање пословних аспеката отварања новог ресторана

Постоји много пословних података за планирање пре него што отворите врата и није могуће покрити све оне у општем посту - посебно оне које се примјењују било гдје у свијету. Међутим, трошкови и локација су критични свуда. Морате истражити законске услове отварања ове врсте пословања у којима планирају да раде. Неке од кључних питања истраживања укључују:

 • Које осигурање је потребно и шта се препоручује за вашу операцију?
 • Које дозволе, дозволе и регистрације су неопходне, као што је прибављање дозволе за прикупљање пореза на промет, квалификовање за здравствене лиценце, регистрација за служење алкохола и регистрација код владиних агенција?
 • ЕРП и ЦРМ софтвер може аутоматизовати многе задатке и повећати продају, тако да морате да одлучите да ли да аутоматизујете своје пословање или ручно управљате њиме.
 • Како ћете управљати вашим рачуноводственим, платним списковима и извештајима?
 • Са којим безбедносним питањима ћете се суочити?
 • Хоћеш ли служити алкохол, вино и / или пиво? Како ћете осигурати усклађеност прописа и спречити обавезе?

2. Избор теме и кулинарског концепта

Избор препознатљиве теме, концепта и мисије помоћи ће вам да привучете свој омиљени профил клијената без обзира на то да ли је то случајан ресторан, урбани синглови, љубитељи спорта, становници суседства, породични динери, познаваоци хране или пословни људи.

3. Промоција Вашег пословања на друштвеним медијима

Данашња предузећа везана за храну суочавају се са новим изазовима како би подстакли реферале од уста, која су генерацијама била главна за обитељске установе. Ове препоруке често се дигитално приказују данас, а корисници се консултују са веб сајтовима за обилазак, друштвеним медијима и платформама других произвођача како би одлучили где ће вам послати. Зато ваш посао треба да успостави јако присуство на мрежи.

4. Обезбеђивање могућности наручивања за купце

Корисници данас често истражују пословне просторе на својим телефонима, тако да је постављање вашег менија на интернету критично. Успостављање посебног подручја за постављање одлазних поруџбина такође може усмјерити операције и сервис брзине.

Више рестауратора сада нуди проширене опције наручивања, као што су узимање Интернет налога, наруџбина телефона и поруџбина по таблицама. Што више начина које купци могу наручити, то ће бржи раст ваших прихода.

5. Чување струје са кулинарским и маркетиншким трендовима

Многи нови власници имају јасан кулинарски концепт на уму, али да поновите прво правило, ваша кулинарска операција је посао. На врло основном нивоу, ваш пословни успех ће зависити од задовољавања читавог броја купаца, јер трпезе укључују људе са различитим укусима.

То значи да ће савршени рестауратор обухватити предмете са различитим ценама, здраве алате за храну и специјална поруџбина за заштитнике са посебним дијетама.

Трпезаријски трендови се брзо развијају, а данашњи ресторан често захтева здравије ставке менија, прилагођене припреме и информације о томе одакле потиче храна. Тренд "фарм-то-табле" је важан, па покушајте да пронађете локалне добављаче када је то могуће. Требали бисте истраживати националне, међународне и локалне трендове трпезарије како бисте пронашли најбоље опције за ваш концепт, простор и профил купаца.

Сазнајте које су опције за јело доступне у вашем подручју и покушајте дизајнирати мени који ће се појавити са локалним становницима, али нуди нешто јединствено које ваши конкуренти не пружају или неће понудити.

6. Стварање организованог рада

Ваша пословна установа - без обзира на концепте кухиње или ресторана - често послује на маргини британског профита, па је од кључне важности да контролишете инвентар, отпад, крађу, величину порција и лоше управљање. Свака ставка на вашем менију треба разврстати по састојцима и цијенити према тренутним ценама. Постепено повећање цена може ефикасно претворити профитабилне ставке у ставке које губе новац ако не редовно ажурирате своје трошкове. Мали раст цијена је лакше за купце да прихвате него веће, неуобичајене повишице цена.

Минимизирање отпада директно утиче на ваше пословање, јер сваки део отпада директно смањује вашу профиту. Немогуће је избјегавати све отпад, али је од кључне важности да пратите ситуацију како бисте сазнали како се отпада стварају. Ако ваши кувари, кувари или кухињски радници праве превише грешака или делују превелике количине, корективна акција постаје неопходна.

Организовање вашег пословања може учинити маргиналним пословним компанијама профитабилне и најбоље пословне приходе од велике добити. Постојећа организација је од кључног значаја јер се кулинарски трендови развијају тако брзо. Због тога су веома важна тачно рачуноводство, ефикасно управљање залихама, контрола порције и откривање крађе и крађе.

Технике проактивног управљања такође могу смањити трошкове платног списка тако што ће ефикасније распоређивати запосленике и запослити особље за унакрсно обуку тако да је потребно мање радника.

7. Управљање особљем ФОХ-а и БОХ-а

Управљање особља је често највећи проблем који ће се са власником ресторана суочити. Због тога је важно успоставити ланац команди за предњи дио куће (ФОХ) и за бацк-оф-тхе-хоусе (БОХ). Успешни рестауратори разумеју да су њихови чланови особља критични јер директно комуницирају са купцима и припремају храну.

Потребе за особљем ће варирати у зависности од сезоне, посебних догађаја, времена, локалних фестивала, броја туриста и других фактора. Проналажење и обучавање правог особља, ангажовање сезонског особља и уређивање привремених радника у ванредним ситуацијама би могло бити потребно за изградњу успешног кулинарског посла.

Постоје и технички детаљи плата, накнада, здравственог осигурања и распореда који треба размотрити. Обратите се локалној асоцијацији ресторана за савете о распореду, управљању платним списком и испуњавању регулаторних захтева запослених.

8. Изградња алтернативних прихода

Број мјеста, стопе обрта и брзина испуњавања налога за купце често ограничавају операције у вези с храном и њихов приходни потенцијал. Зато многи прехрамбени предузетници стварају друге токове прихода за своје пословање. Ови укључују:

 • Угоститељство на објекту и ван ње
 • Наруџбине за пренос
 • Претходно припремљена храна за брзо пикадо, као што су кутијани ручкови, сендвичи итд.
 • Флаширана, конзервирана и пакирана храна
 • Услуге испоруке
 • Ресторански камиони за превоз хране
 • Продата робе која може укључивати кулинарску опрему и опрему, одећу са логотипом компаније, туристичке меморабилије и ставке локалних спортских тимова
 • Хостинг забаве, састанака и посебних догађаја као што су дегустација хране и вина
 • Камиони за храну кружите у различитим четвртима и проширите свој домет
 • Продата робе која може укључивати кулинарску опрему и опрему, одећу са логотипом компаније, туристичке меморабилије и ставке локалних спортских тимова
 • Продаја пецива, десерта и хлеба

Ово су само неколико критичних области које морате узети у обзир приликом отварања новог ресторана. Не можете сами учинити све, тако да ћете морати да успоставите рачуноводствене и софтверске системе за аутоматизацију вођења евиденције, попуњавање извештаја и праћење пословања.

Важно је идентификовати компетентне чланове особља да пренесе одговорности за руководство у предњем и задњем дому. Добродошли на блог Ресторан Суццесс где ћете моћи пронаћи критичне информације о отварању и управљању вашим послом.

Преузмите Ваитерио Фор Иоур Рестаурант
Преузимање