8 tips för ny restaurang framgång

8 tips för ny restaurang framgång

affärstips för nya ägare av restauranger

Upplagt av Michael Elkins den November 25, 2017

Nya ägare av restauranger, krogar, grannmat och andra livsmedelsrelaterade företag har många olika tillvägagångssätt för köket och skapar en tilltalande atmosfär för sina kunder. Den första regeln gäller dock alltid för varje kulinarisk operation - du driver ett företag. Oavsett hur mycket du älskar mat, lagar mat eller samverkar med kunderna, måste du hantera verksamheten med goda affärsmetoder för att lyckas.

De bästa restaurangerna gör att mattjänsten ser lätt ut eftersom ägarna eller cheferna förbereder sig som om de gick i strid. Uppdraget är att ge en stor upplevelse till varje kund, vilket innefattar att skapa rätt matsal atmosfär, uppmuntra kamratskap bland gästerna och leverera bra mat. Åtta tips för att hantera ditt nya företag inkluderar följande rekommendationer:

1. Undersöka affärsidéerna för att öppna en ny restaurang

Det finns många affärsdetaljer att planera innan du öppnar dörrarna, och det är inte möjligt att täcka dem alla i en allmän post - speciellt de som skulle gälla någonstans i världen. Men kostnader och plats är kritiska överallt. Du måste undersöka de rättsliga kraven för att öppna denna typ av verksamhet där du planerar att fungera. Några av de viktigaste frågorna till forskning är:

 • Vilken försäkring krävs och vad rekommenderas för din speciella operation?
 • Vilka tillstånd, licenser och registreringar är nödvändiga, såsom att få tillstånd att samla försäljningsskatter, kvalificera sig för hälsokort, registrera sig för att servera alkohol och registrera sig hos myndigheter?
 • ERP och CRM-programvara kan automatisera många uppgifter och öka försäljningen, så du måste bestämma om du vill automatisera ditt företag eller hantera det manuellt.
 • Hur hanterar du din redovisning, lön och rapportering?
 • Vilka säkerhetsproblem kommer du att möta?
 • Ska du servera alkohol, vin och / eller öl? Hur kommer du att se till att reglerna följs och förhindra skulder?

2. Välja ett tema och kulinarisk koncept

Att välja ett igenkännligt tema, koncept och uppdragsutlåtande hjälper till att locka till dig din önskad kundprofil, oavsett om det är den lediga restaurangen, klubbhoppande urbana singlar, idrottsföreningar, stadsdelarna, familjen middagar, matkännare eller affärsmängden.

3. Främja ditt företag på sociala medier

Dagens livsmedelsrelaterade företag står inför nya utmaningar för att uppmuntra till munnen-till-mun-hänvisningar, som har varit en häftklammer för matsalar i generationer. Dessa hänvisningar görs ofta digitalt idag, och kunderna konsulterar restauranger, sociala medier och tredjepartsplattformar för att bestämma var de ska äta. Därför bör ditt företag skapa en stark närvaro på nätet.

4. Tillhandahållande av kundvänliga beställningsalternativ

Kunderna idag undersöker ofta matsalar på sina telefoner, så det är viktigt att du bokar din meny online. Etablering av ett speciellt område för utläggning av utgående beställningar kan också effektivisera operationer och snabb service.

Fler restauratörer erbjuder nu utökade beställningsmöjligheter som att ta Internet-order, telefonbeställningar och orderordningar. Ju fler sätt kunderna kan beställa, ju snabbare ökar intäkterna.

5. Hålla ström med kulinariska och marknadsföringstrender

Många nya ägare har ett tydligt kulinariskt koncept i åtanke, men för att upprepa den första regeln är din kulinariska verksamhet ett företag. På en mycket grundläggande nivå beror din affärssucces på att tillgodose en rad kunder eftersom matsalar inkluderar människor med olika smaker.

Det innebär att en kunnig restauratör kommer att inkludera föremål med olika priser, hälsosam matalternativ och speciella beställningar för beställare med specialdieter.

Mattrender utvecklas snabbt, och dagens middag kräver ofta hälsosammare menyalternativ, anpassade förberedelser och information om var maten kommer från. Utvecklingen från gård till bord är viktig, så försök hitta lokala leverantörer om möjligt. Du bör undersöka nationella, internationella och lokala matsingstrender för att hitta de bästa alternativen för ditt koncept, rymd och kundprofil.

Ta reda på vilka matställen som finns i ditt område och försök att skapa en meny som resonerar med lokalbefolkningen men erbjuder något unikt som dina konkurrenter inte eller inte kommer att erbjuda.

6. Skapa en organiserad operation

Din matservering - oavsett kök eller matsalskoncept - arbetar ofta med en rakhyvlar vinstmarginal, så det är viktigt att kontrollera lager, avfall, stöld, delstorlekar och bristande hantering. Varje objekt på din meny måste delas upp med ingredienser och prissätt enligt aktuella priser. Gradvisa prishöjningar kan effektivt göra lönsamma föremål till saker som förlorar pengar om du inte uppdaterar dina kostnader regelbundet. Små prishöjningar är lättare för kunderna att acceptera än större, sällsynta prishöjningar.

Minimering av avfall påverkar direkt ditt företag, eftersom varje bit av avfall minskar din vinst direkt. Det är omöjligt att undvika allt avfall, men det är viktigt att övervaka situationen för att ta reda på hur avfall genereras. Om dina kockar, kockar eller kökspersonal gör för många misstag eller serverar delar som är för stora, blir korrigerande åtgärder nödvändiga.

Att organisera din verksamhet kan göra marginella affärer lönsamma och höguppdragande företag enormt lukrativa. Löpande organisation är avgörande eftersom kulinariska trender utvecklas så snabbt. Därför är exakt redovisning, effektiv lagerhantering, delkontroll och avfalls- och stölddetektering så viktig.

Proaktiva hanteringstekniker kan också minska lönekostnaderna genom att schemalägga anställda mer effektivt och kurser, så att färre arbetstagare är nödvändiga.

7. Hantera FOH och BOH Personal

Hantering av personal är ofta det största pågående problemet som en restauratör kommer att möta. Därför är det viktigt att upprätta en kommandokedja för både främsta huset (FOH) och back-of-the-house (BOH). Framgångsrika restauratörer förstår att deras medarbetare är kritiska eftersom de interagerar direkt med kunderna och förbereder maten.

Dina personalbehov kommer att fluktuera beroende på säsong, speciella evenemang, väder, lokala festivaler, antal turister och andra faktorer. Att hitta och träna rätt personal, anställa säsongsarbetare och ordna för tillfälliga arbetstagare i nödsituationer kan vara nödvändigt för att bygga ett framgångsrikt matlagningsföretag.

Det finns också tekniska detaljer om löner, förmåner, sjukförsäkring och schemaläggning att överväga. Kontakta din lokala restaurangförening för tips om schemaläggning, hantering av löneavgifter och uppfyllande av anställdas lagstadgade krav.

8. Bygga alternativa inkomstströmmar

Antalet platser, omsättningsgraden och hastigheten för att uppfylla kundorder begränsar ofta mattjänstverksamheten och deras inkomstpotential. Därför skapar så många matföretagare andra inkomstströmmar för sina företag. Dessa inkluderar:

 • På och utanför lokaler catering
 • Carryout order
 • Tidigare beredda matar för snabb pickup som boxade luncher, smörgåsar etc.
 • Flaska, konserverade och förpackade matvaror
 • Leveranstjänster
 • Restaurangdrivna matbilar
 • Varuförsäljning som kan omfatta kulinariska förnödenheter och utrustning, kläder med företagets logotyp, turist memorabilia och lokala sporter
 • Hosting fester, möten och speciella evenemang som mat och vinprovningar
 • Mat lastbilar att cirkulera i olika stadsdelar och utöka din räckvidd
 • Varuförsäljning som kan omfatta kulinariska förnödenheter och utrustning, kläder med företagets logotyp, turist memorabilia och lokala sporter
 • Försäljning av bakverk, efterrätter och bröd

Dessa är bara några av de kritiska områden som du behöver tänka på när du öppnar en ny restaurang. Du kan inte göra allt själv, så du måste införa redovisningssystem och mjukvarusystem för att automatisera register, fylla i rapporter och övervaka företagets prestanda.

Det är viktigt att identifiera kompetenta medarbetare att delegera ledningsansvar i både front och back-of-house. Välkommen till restaurangsuccesbloggen där du kan hitta viktig information om hur du öppnar och hanterar ditt företag.

Ladda ner Waiterio för din restaurang
Ladda ner