Fördelarna med att utveckla en professionell affärsplan för restauranger

Fördelarna med att utveckla en professionell affärsplan för restauranger

En affärsplan främjar kritisk forskning

Upplagt av Michael Elkins den December 9, 2017

Att öppna en restaurang är hårt arbete, och din kärlek till matlagning eller underhållning kommer inte att göra din dröm till en livskraftig affär. Det är den främsta anledningen till att du behöver utveckla en affärsplan. Traditionellt är affärsplaner utformade för att hjälpa dig att få finansiering eller tillfredsställa potentiella investerare. Men även om du självfinansierar hela verksamheten kan en affärsplan hjälpa dig att identifiera och hantera problem proaktivt.

Fördelarna med att skapa en standardiserad affärsplan för din restaurang är att få finansiering, förstå vad du kommer att möta när din restaurang öppnar och utforskar kritiska detaljer som koncept, kärnvärden och affärsstrategi. Din affärsplan fungerar som en vägkarta när din restaurang flyttar till nytt territorium. När din verksamhet har upprättats kan du referera till din plan för att se om du håller dig på rätt spår eller om du behöver ändra din strategi.

Kritiska komponenter i din affärsplan

Affärsplaner följer vanligen ett standardiserat format, vilket hjälper lånansvariga och investerare att hitta den kritiska informationen de behöver. Informationen innehåller detaljerna i verksamheten, preliminär budget, information om ditt koncept, din erfarenhet och din ekonomiska information. Följande områden är kritiska för att täcka:

Executive Summary

Sammanfattning är en introduktion som sammanfattar hela planen. I det här avsnittet vill du ta läsarens uppmärksamhet med grunderna i din restaurangidé. Du kommer att täcka stilen på restaurangen, platsen, vilka kunder du ska rikta mot och varför du är väl lämpad att driva en restaurang. Du täcker också hur mycket pengar du och några partner investerar, hur mycket du behöver och när du tror att du kommer att bryta jämnt.

Begrepp

Ditt kärnkoncept och uppdragsutlåtande ska vara enkla att förstå. Till exempel antyder Applebees uttalande att företaget vill bidra till "tillväxt, glädje och berikning av alla liv vi berör". Kedjan har mer än 1 500 restauranger över hela världen .

Konceptet med din restaurang kan vara snabbmat, familjen middagar, gourmetmat för stadshyster, snabb avslappnad eller fin middag. Det är till hjälp att läsa en mängd olika affärsplaner för restaurang för att få en bra känsla av skrivstil, layoutalternativ och den teknik som din restaurang behöver.

Design

Designen omfattar både din interiör och exteriördesign. Det inkluderar även din meny, företagets färger, logotyper och även dina uttagsmaterial. Alla dessa saker fungerar sömlöst för att märka din restaurang. Du måste inkludera kostnaderna för inredning och utrustning samt kostnaderna för att anställa en entreprenör och designtjänster.

Meny och service

Du bör gå i detalj om vilken typ av mat och dryck du planerar att tjäna och hur maten kommer att serveras. Definiera vad som kommer att vara unikt om din restaurang och varför det ska lyckas i det område du har valt att hitta ditt företag. Inkludera en provmeny med prognostiserade priser, matkostnader och detaljhandelskedjan. Dagens trender tenderar att gynna restauranger som använder lokala leverantörer och gårdar, så försök att inkludera lokala källor i dina planer. Du bör producera en detaljerad kostnadsanalys. I detta skede bör du beställa en logotyp för din restaurang att inkludera i din affärsplan.

restaurang budget kalkylator

Budget

Du måste producera en detaljerad budget inklusive kostnader, hyror, prognostiserad lön, skatter, kostnader för design och ombyggnad, marknadsföringskostnader, POS-systemkostnader, försäkringsskydd och hur du planerar att hantera överflöd, stöld och förstörelse. Det är viktigt att visa potentiella långivare - och andra intressenter - att du har lagt mycket arbete i din planering. Kostnadskostnaderna kan löpa mellan 20 och 35 procent. Pizzarestauranger har i allmänhet de lägsta matkostnaderna och fina restauranger har den högsta.

SWOT-analys

Det finns alltid utmaningar och möjligheter för alla restauranger. Bra planering hjälper dig att hitta dina styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Detta kallas SWOT-analys, och det är viktigt att göra det - både för dig själv och potentiella långivare.

Styrkor kan inkludera ditt nätverk av vänner och medarbetare, din plats, din restaurangupplevelse och andra tangibles och immateriella tillgångar. Svagheter kan innefatta att ha ingen affärserfarenhet eller för mycket konkurrens från närliggande restauranger. Möjligheterna kan innehålla alternativa inkomstströmmar som att erbjuda leveransservice, på-och-off-catering och varumärkesvaror till försäljning internt och online. Hot kan innebära att du förlorar en åldrande leverantör, naturkatastrofer, dina konkurrenters handlingar eller vad som händer om du blir oförmögna. Du bör inkludera en strategi för att hantera de vanligaste hoten som att få försäkringar.

Marknadsföringsstrategi

Dagen för att förlita sig på reklam från munnen till munnen är borta. Även stadsdelarna vänder sig till sina telefoner för att undersöka restauranger. Dina kunder spenderar förmodligen mycket tid på sociala medier, så du måste ansluta dem. Det är viktigt att utveckla en marknadsplan för lansering och en plan för att hålla farten efter din öppning.

Om du planerar att anställa ett PR-lag eller reklambyrå, är det dags att göra det så att du kan hänvisa till dem i din affärsplan. Du bör också anställa en advokat som hjälper dig att bestämma din företagsstruktur och hantera eventuella juridiska problem. Din advokat kan också granska din affärsplan och lägga fram förslag.

Gör din due diligence för att ta reda på vilka typer av publikationer dina ideala kunder läser och vilka sociala plattformar de använder. Bestäm om du vill integrera ett automatiskt lojalitets- och belöningsprogram för dina kunder.

Finans, specialister och konsulter

Du kan inte göra allt själv, så du måste delegera specialiserade uppgifter som att designa din webbplats, marknadsföra din restaurang och hantera din ekonomi. En revisor är mycket användbar för att vägleda dig genom din ekonomi och projicerade budget. Du kan till och med välja att anställa en professionell för att skriva din affärsplan, men du kan hitta blankettmallar online för att hjälpa dig med detta.

Din revisor behöver veta hur många platser din restaurang kommer att ha, de genomsnittliga gästprognoserna, omsättningsgraden, riskhanteringsstrategin och marknadsplanerna för att göra exakta och rimliga prognoser.

I dagens restauranger är det nästan obligatoriskt att få kundrelationshanteringsprogramvara, eller CRM, och programvara för företagsresursplanering eller ERP. Det senare är det traditionella back-of-the-house bokföringssystemet.

Avslutningsdukarna

Faktum är att det inte finns några "finishing touch" eftersom din affärsplan aldrig är klar. Du bör uppdatera det regelbundet när ny information blir tillgänglig. Det är dock viktigt att producera ett professionellt dokument med bra grammatik, korrekt stavning och en attraktiv layout. Proofläs din plan noggrant för felstavning, felaktigheter och typsnitt.

Stil är viktig, och vad du ska göra här är ett tankeväckande, korrekt, rimligt och övertygande dokument. De bästa affärsplanerna är rena, tydliga, säkra och relativt formella. Försök att undvika att vara arrogant, slarvig eller folksy. Du har att göra med affärsmän som vet vad de letar efter, så se till att du ger det.

Ladda ner Waiterio för din restaurang
Ladda ner