Funktionellt inredningsdesign för din nya restaurang

Funktionellt inredningsdesign för din nya restaurang

funktionalitet trumma estetik i restaurang framgång

Upplagt av Michael Elkins den November 28, 2017

Restaurangen är inte lika lätt som vissa nybörjare tror. Det verkar enkelt - du behöver bara producera god mat i en trevlig atmosfär till ett rimligt pris. Att uppnå dessa mål garanterar emellertid inte ekonomisk framgång. Många faktorer är inblandade i att bestämma om en restaurang blir lönsam. Enligt många studier och undersökningar rankas restaurangdesign och atmosfär bland de bästa kriterier som påverkar hur lönsamt ditt företag kommer att vara.

Metoderna för restaurangdesign kan variera enormt baserat på ditt koncept, kök och budget, men ett område är av yttersta vikt, oavsett estetisk design. Din restaurang måste fungera smidigt, eller det kommer att vara oacceptabla förseningar och problem. Det kan innebära att du behöver ett dedikerat område för att kunder ska kunna lägga ut orderorder. Du behöver definitivt skapa enkel tillgång till badrum och uteserveringar. Dina tabeller får inte vara så nära varandra att servrar och kunder inte kan röra sig fritt. Att hyra rullstolar, vandrare och andra hjälpmedel är också viktigt.

Förvaringsutrymme: En ofta förbisett aspekt av restaurangdesign

Restaurangdesign påverkar alla delar av din restaurang på två sätt - tilltalande för kundens estetiska preferenser och skapa effektiva flödesmönster som underlättar matlagning, betjäning och betalning för beställningar. Det är dock viktigt att inte tillåta estetiska problem att trumma effektiv funktionalitet. Till exempel kan ett rent, snyggt matsal med centralt kontaktpunkt vara önskvärt, men du behöver lagringsutrymmen för kryddor, glasögon, bestick, bärmaterial, barnstolar och extra sittplatser. En vacker krökt vägg eller ett centralt akvarium kan fungera som en utmärkt kontaktpunkt som uppmuntrar kunderna att ta och dela selfies, men antingen funktionen kan hindra kunder och servrar genom att blockera det effektiva flödet av intern trafik.

Lagring är avgörande för både hemma och hemma-design. Du kan också skapa tydliga vägar från lastningsdockan till lagringsområden. Om du har förvaring i källaren eller en övre våning kan det vara en av de klokaste investeringarna du gör när du installerar en frakthiss.

Funktionella restaurangdesignproblem

Ett vanligt problem är att ingen vill sitta i ett visst område eller ett visst bord. Du kan felsöka problemet innan du öppnar din restaurang genom att sitta vid varje bord och notera vyn. Om ett bord verkar för nära köttrafik eller har ingen syn på andra diners, kan justeringar vara nödvändiga. Din gästs komfort är kritisk, så det kan till och med vara nödvändigt att skapa flera matsalar som tilltalar olika typer av kunder - som de som vill ha en intim middag och de som samverkar i stora grupper. Dina konstruktionsdetaljer beror på ditt koncept, vilket kan falla i en av följande kategorier:

 • Snabbmat
 • orsaks~~POS=TRUNC
 • Snabbt vardagligt
 • Finmiddag
 • Modern
 • gastropub
 • Neighborhood bar och grill
 • Inomhus Utomhus
 • Kaféer och bistroer
 • Fusion kök

Precis som ett exempel är det klart att en fusionmatrestaurang antagligen skulle innehålla designelement från båda könen. Inomhus / utomhusrestauranger kan utforma ett utrymme som ger enkel åtkomst mellan områdena. Separata servernsstationer kan minska fram och tillbaka server trafik. Det finns flera kritiska områden att tänka på när du utformar för funktionalitet, och dessa inkluderar:

 • Baren och väntningsområdet
 • Ingångar och beklädnadskontrollområden
 • Huvud matsal
 • Särskilda områden för att äta som utrymmen för gruppmöten, bufféer och privata rum
 • Serverstationer
 • Köksdesign
 • Områden för att placera orderorder

Några restauranger erbjuder nu vissa föremål för avhämtning på restaurangens framsida, utomhus, i automater och till och med på närliggande platser, t.ex. upptagna fabriker eller kontorsbyggnader. Det är viktigt att du utformar dessa utrymmen så att de matchar ditt konceptkoncept i restaurangen.

Betala gästcheckar och beställning Carryout

Att betala och genomföra order kan verkligen hindra flödet av en restaurang - speciellt vid lunch då människor har en mer begränsad tid att äta. Långa linjer i kassan eller POS-stationen kan blockera banor till toaletten eller ingångarna och utgångarna. Dessa impromptu linjer kan också blockera effektiviteten hos servrar mellan köket och borden. Naturligtvis kan moderna POS-system som tillåter beställning av surfplattor och smarttelefoner och förbetalda och betalningar på bordet minska dessa problem från grundläggande designfel till hanterbara operativa problem.

kockar på jobbet

Restaurang köket

Restaurangkök är vanligtvis korta i rymden, och oavsett hur stort ditt kök, dina behov kommer snabbt att expandera för att använda allt ledigt utrymme. Professionals kockar - de som verkligen förstår dessa restauranger är företag - kommer att göra med färre gadgets och enheter. Utrustning ska väljas som kan uppfylla flera kulinariska behov, och du och din personal ska planera sätt att göra varje område i köket tjäna åtminstone ett dubbelt syfte. Några av de bästa utrymmebesparande strategierna i restaurangkök inkluderar:

 • Spara verktyg med liknande funktioner tillsammans - ett saknas verktyg kan enkelt bytas ut med något liknande i en rush-situation.
 • Rita eller tejp skugg konturer för att förenkla lagring och hitta rätt verktyg.
 • Designar köksstationer strategiskt för skivning och prepping, stekning, sautéing, smörgåsar, underhåll av uppvärmda matlagningar, lagring av kylda varor och plätering.
 • Vertikala utrymmen och hyllor kan underlätta att hitta viktiga verktyg och utrustning, så omdirigera tomma väggar och skåpdörrar för att lagra viktiga knivar och verktyg.
 • En tydlig väg till förvaringsutrymmena för diskmaskinen är också kritisk under upptagna servicetider.
 • Hyllor under arbetsbord är också viktiga förvaringsområden.
 • Designa din restaurang så att de mest använda kylda ingredienserna finns i smörgåsbord och ingångar.
 • Utforma matlagningsprocesser så att dina kockar måste flytta så lite som möjligt.
 • Avgångar är ibland nödvändiga - som att acceptera minskad energieffektivitet genom att lokalisera frysar nära frityrkokare för ökad stekningseffektivitet.

Ibland krävs mer drastisk åtgärd om ditt kök är väldigt litet. Det kan behöva knacka ner väggar för att expandera ledigt utrymme eller mäta din meny. Förbereda så mycket mat som möjligt i förväg är en annan strategi som många restauranger med små kök använder.

Främja din bar genom kompletterande designfunktioner

Barer leder ofta vägen för att locka en särskild typ av kundkrets - unga stadsproffs och tusenåriga, trendiga klubbtrappor och barbåtar. En studie visade att 68 procent av restaurangkunderna är villiga att tillbringa hela kvällarna på en restaurang som har en tilltalande bar. Att utforma för baren publiken innefattar att skapa ett bekvämt utrymme där människor kan äta eller dricka. Det kan vara nödvändigt att utforma ett separat matberedningsområde för att främja effektivitet vid beställning av mat i baren. Du kan behöva vissa högspecialiserade matstylverktyg och utrustning för att bearbeta dina egna kött och skapa signaturmat och drycker som använder molekylär gastronomi.

Gör det möjligt för din inredning att byta

Restauranger är hemhem för många kunder och det är därför viktigt att säsongsbetonade mönster anpassas till skift i matvanor, marknadsföra säsongen och anpassa designfunktionerna till fester, speciella tillfällen och affärsmöten. Modulära mönster - men dyrare - kan visa sig billigare över tid om du behöver göra vanliga ändringar i din inredning.

Planerar din design budget

Den bästa strategin är att designa först för funktionalitet så att du inte blir för knuten till en viss estetisk design. Du måste överväga varumärket, konceptet och vilken typ av tjänst du ska tillhandahålla. Till exempel kräver bra mat en större investering i design än en stadsrestaurang eller snabbmat. Kostnaderna för att bygga en restaurang varierar beroende på plats och koncept, men genomsnitt går mellan $ 85 och $ 300 USD. Design tar vanligtvis cirka 10 procent av byggnadsbudgeten, men du spenderar mer för en bra restaurang eller en plats med levande underhållning.

Om du planerar för funktionalitet först, blir det lättare att rymma estetiska mönster som skiljer din restaurang. När både funktionalitet och estetisk design fungerar sömlöst, kan resultatet bli utomordentligt tilltalande och lönsamt. Oavsett hur stor din restaurang ser ut eller hur underbart maten är, beror din framgång på sömlös funktionalitet, effektiv service, snabb förberedelsestid och kundkomfort. Du vill aldrig vara i en position där du försöker bygga funktionalitet till en fördefinierad estetisk design.

Ladda ner Waiterio för din restaurang
Ladda ner