Den ultimative guide til rekruttering og administration af tjenere

Den ultimative guide til rekruttering og administration af tjenere

Hvordan ansætter man en tjener? Hvordan administrerer du dine tjenere?

Indsendt af Katarina Nikolic den 7. maj 2021

Har du brug for at rekruttere tjenere til din restaurant?

Vil du vide hemmeligheden bag at holde dine tjenere (servere) tilfredse?

En restaurants primære mål er at tilfredsstille dine kunder ved at levere service af bedste kvalitet, så de bliver ved med at vende tilbage til din restaurant.

For at opnå det skal du have pålidelige medarbejdere. Fra restaurantchefer til kokke og servere burde alle være gode til deres job. Tjenere er ansigtet på din virksomhed; de skal først modtage al kritik eller komplimenter.

Så derfor er det afgørende at vælge de bedste tjenere til din restaurant. Det ville være bedst, hvis du også holdt dine tjenere tilfredse, eller de sagde sit job op.

Sådan ansættes tjenere til din restaurant? [7 Nyttige tip]

Plejede restauranttjenere

Tjenerudvælgelsesprocessen og ansættelsen er ofte den bedste, hvis den tages af anbefalinger fra partnere, kolleger eller en anden restaurant.

Der er altid et løb om at finde dygtige tjenere inden for restaurantbranchen. Nogle gange overføres nogle gode tjenere mellem restauranter ved at tilbyde højere betalinger og bedre arbejdsforhold.

Så du bør først overveje anbefalinger, før du søger efter nye mennesker og sender en jobstilling online.

Hvis der ikke er en sådan mulighed, går den mere udtømmende udvælgelsesproces. Uanset uddannelse, alder eller erfaring vil medarbejderens kvalitet være tydelig efter, at jobbet starter. Derfor er det godt at have en prøvetid i mindst en måned for at sikre, at kandidaten er den rigtige til din restaurant.

1. Hvad skal du kigge efter, når du ansætter en tjener?

Med hensyn til erfaring: det er godt for en kandidat at have det, men i et restaurantmiljø er restauranten og dens gæster nogle gange bare holdningen, karakteren, viljen til at arbejde og lære nye ting og have en god forbindelse med mennesker. brug for.

Den rigtige kandidat skal være stærk som individ og robust i arbejdet i et team. Gæstfrihed er en passion, og folk skal forstå det og blive uddannet, før de starter.

At arbejde som tjener ser let ud, og de fleste tror, at alle kan udføre det job.

Sandt nok, men for at være en professionel tjener og have den mest fremragende service kræver meget øvelse, tid og dedikation.

2. Hav en prøvetid for dine nyrekrutterede tjenere

I prøveperioden kan restaurantchefer se alle aspekter af kandidaten. For eksempel:

  • Forholdet til gæsterne
  • Kvalitet af servicelevering
  • Forhold til kolleger
  • Arbejde under pres
  • Produktivitet
  • Holdning
  • Ledelsesevner

Prøvetiden vil give et godt indblik i personen og hjælpe ledere og restaurantejere med at beslutte, om de skal tilbyde en langsigtet kontrakt til kandidaten eller søge efter en anden person.

3. Kontroller referencer fra tidligere arbejdsgivere

Med hensyn til anbefalinger spiller referencer en vigtig rolle. Hvis der søges efter erfarne kandidater, bør det overvejes at kontakte tidligere arbejdsgivere og få oplysninger om kandidaten.

Dette er en glimrende måde at sikre, at kandidaten er i stand til.

4. Forstå dine krav

Illustration af en tjekliste

Arbejdsgivere bør give så mange oplysninger som muligt om deres tilbud og krav, når de sender et job online. Det skyldes, at det vil indsnævre kandidaterne og forvente, at kun "de rigtige" ansøger om udvælgelsesprocessen. Dette vil spare meget tid til interviews, fordi kandidaterne fra begyndelsen ved, om tilbuddet passer til dem, eller om de er i stand til at opfylde restaurantens standarder.

Nye medarbejdere kan begå fejl, mens de gør sig bekendt med restaurantens standarder og krav. Alligevel er det vigtigt at evaluere dem, give dem feedback, være opmærksom på engagementets niveau og træne dem hele tiden.

Fejl er acceptable, men engagement og engagement viser, at kandidaten er klar til at tage ansvar. Hver ny medarbejder bør introduceres og hilses velkommen af hele teamet og støttes under evalueringsprocessen.

5. Se efter disse kvaliteter, mens du ansætter

Generelle kvaliteter, som tjener burde have, er:

  1. Udseende
  2. Punktlighed
  3. Vær opmærksom på detaljer
  4. Manerer
  5. Holdning
  6. Venlighed
  7. Overholdelse
  8. Venlighed
  9. Produktivitet (hurtig beslutningstagning)
  10. Tålmodighed
  11. God hukommelse og koncentration
  12. Godt teamwork

Du kan teste ansøgerne med nogle situationer, der kan ske i restauranten, for at se, hvordan de ville håndtere det - det er en glimrende måde at se, hvor hurtigt de tænker og deres lederegenskaber.

Gæstfrihedsbranchen er dog stadig et par brancher, der har brug for et personligt præg og involverede mennesker. Dette kan ikke gøres online eller hjemmefra som andre job, så den praktiske del (prøvetid) er nøglen i udvælgelsesprocessen.

Interviewet kan give dig en grundlæggende fornemmelse af kandidaten, men arbejdsindsatsen er det, der virkelig betyder noget.

6. Det første indtryk er vigtigt

Mens du har interviews, skal du være opmærksom på det første indtryk, du vil have fra det første øjeblik, kandidaten kommer ind. Det er det indtryk, kunderne vil have, når tjeneren nærmer sig sit bord.

Lad kandidaterne præsentere sig selv og være opmærksomme på deres holdning og kropssprog.

Se om kandidaten giver dig øjenkontakt, fordi det viser venlighed og anerkendelse til gæsten. At arbejde på en restaurant kræver en, der er let i kommunikation og har en venlig indstilling.

7. Spørgsmål, du bør stille under interviewet

Et formelt interview

At arbejde inde i en restaurant kan nogle gange være afslappet og afslappet, men nogle gange kan det give en hård tid og pres til tjeneren. Derfor bør du tilpasse dit interview efter det.

Stil først lette spørgsmål, der vil slappe af kandidaterne; nogle personlige ting som deres yndlingsfilm eller hvor de kan lide at rejse. Giv dem plads til at præsentere sig selv i det bedst mulige lys og se, hvordan de handler, når de taler om ting, de kan lide.

På den anden side, giv dem en form for pres ved at indtaste spørgsmål, der måske ikke er det emne, du diskuterer i øjeblikket. Se, hvordan de reagerer, når humøret ændrer sig, og hvor dygtige de er.

Stil dem hypotetiske spørgsmål, og lad dem forestille sig situationer, der kan opstå, mens de arbejder i restauranten, og hvordan de vil løse dem.

Sådan administreres dine tjenere korrekt? [Hold dine tjenere glade og tilfredse]

Efter at have valgt kandidater og oprettet et team, er ideen at bygge det bedste team, du kan have, og holde dem tilfredse. Du vil ikke have, at de skal sige deres job op, da det vil være et tab for din restaurant. Her er nogle tips, du skal huske på:

1. Træning

Det kritiske element for at have et succesfuldt team og ventepersonale er træning. Lederne skal yde deres maksimale indsats for at uddanne deres personale i henhold til deres standarder. De er nødt til at dedikere deres tid til deres medarbejdere og til at uddanne dem.

Lederteamet er også ansvarligt for at give et behageligt arbejdsmiljø for alle medarbejdere ved kun at give dem konstruktiv kritik. Men de skal også give dem komplimenter og opmuntre dem til det fremragende arbejde.

Uddannelse skal omfatte:

  • Medarbejdernes overordnede udseende
  • God opførsel og høflighed
  • Viden om menuen og ingredienserne for hvert element i menuen.
  • Vinsmagning og viden om baren, så serverne kan anbefale passende drikkevarer til hvert måltid.

Hygiejne er afgørende, når man arbejder med mad og servering, så der bør være træning i at vedligeholde det inde i restauranten og arbejdsstationer og hvordan man håndterer mad fra køkkenet til gæsten.

Serverne bør trænes i henhold til restauranttypen og serveringsstilen-uanset om det er en fine- eller fastfoodrestaurant. Det inkluderer serveringsmåden og borddækningen.

2. Opbygning af et fællesskab

3 restaurantpersonalet

Det er vigtigt at opbygge et fællesskab i din restaurant. Folk kan lide følelsen af at tilhøre. Arbejdsgivere eller ledere bør behandle deres medarbejdere på den bedst mulige måde. De bør opmuntre dem til at tale, når de føler sig overvældede og til at dele deres bedste oplevelser.

Restaurantmedarbejdere bruger mange timer af deres liv på arbejde, så arbejdsmiljøet skal have en følelse af en "anden familie."

Der er normalt pres på restauranter, når man arbejder med mennesker, så yderligere pres forårsaget af medarbejdere eller restaurantchefer vil ikke give gode resultater.

Tjener skal have en fornemmelse af, at arbejdsgiveren bekymrer sig om dem. Du kan gøre dette ved at:

  • Organisering af teambygninger
  • Kollektive sammenkomster (arrangementer dedikeret til medarbejdere)
  • Bonusser
  • Opmuntrende personale hele tiden
  • "Månedens medarbejder" -system
  • Kurser (uddannelse)

Hvis der er ekstra tid, er en ekstra uddannelse af restaurantpersonalet et godt valg. For eksempel vinsmagningstimer af en professionel, sprogsessioner, innovationer inden for gastronomi osv.

Hvad skal du gøre, når dine tjener laver fejl ?.

Hvis medarbejdere begår fejl, bør de trænes bedre. Tålmodighed spiller en central rolle, når man arbejder inden for et kollektiv, hvor teamwork er til stede. Normalt er et dårligt arbejdsmiljø og utilfredse medarbejdere resultatet af elendig restaurantledelse.

Men hvis medarbejderne bliver behandlet godt, har du til gengæld folk, der er pålidelige og vil respektere den pleje og tid, der er dedikeret dem. I et team, hvor relationer er baseret på respekt, fungerer det meste af tiden.

3. Arbejdsbetingelser

Gode arbejdsvilkår og et sundt arbejdsmiljø skabes af:

  • Tilfredsstillende lønninger
  • Følelsesmæssig støtte
  • Faste skift
  • Ekstra betaling for ekstra arbejdstid
  • God styring af arbejdstiden ved at give plads imellem til hvile.

Overanstrengede tjenere vil ikke have en god præstation. Måltider af god kvalitet er også vigtige. Normalt fodres medarbejdere på restauranter på restauranter på grund af en høj procentdel madspild. Det kan påvirke budgettet, men efter aftale med kokke kan du lave sunde måltider til medarbejderne.

En anden måde at tilskynde tjenere eller servere til at være i den konsekvente "kamp" om den bedste ydeevne er at have et klassificeringssystem.

Normalt opnås det ved at vælge en "månedens medarbejder".

Prisen kan være gennem ferier eller pengebonus. Det vil ikke koste restauranten meget, men det vil vise påskønnelse for medarbejderne og opmuntre dem til at levere endnu mere fremragende service i fremtiden.

At have et hierarki blandt serveringspersonale i restauranten kan være godt, så hver tjener kan forvente noget forfremmelse til højere niveauer efter deres måneder eller år i restauranten.

4. Drikkepenge

Tips til tjenere

At arbejde som tjener kan være udfordrende og stressende, fordi du bør være meget fokuseret på at levere service af bedste kvalitet. Nogle gange er det også et fysisk job (at bære og flytte ting rundt). Det kan dog være et glædeligt job: for tjenere kan nogle gange have flere tips end den faktiske løn.

Jo bedre ydelse tjenerne tilbyder, jo flere tips får de.

For tipningsmetoder er det bedst for restauratører eller ledere ikke at blande sig i. De bør kun inddrages, hvis der er en uoverensstemmelse mellem medarbejderne. Det er på overenskomsten, om de vil dele tipsene eller ej.

Der er fordele og ulemper ved alle muligheder for at vælte "politik". At dele restauranttip mellem personalet er en god idé, for i så fald får alle tipsene - værten, kokke, vejleder, folk, der ikke er i direkte kontakt med penge, ikke kun tjenere.

Der er dog et problem, som få tjenere kan yde deres bedste for at levere service af bedste kvalitet. I modsætning hertil leverer andre kolleger gennemsnitlig service og ender alligevel med de penge, som tjenerne af høj kvalitet tjener.

På grund af lang erfaring og forskellige scenarier er den bedst mulige mulighed for drikkepenge at give personalet mulighed for at dele tips. Men de kan beholde tipsene for sig selv, hvis gæsten eksplicit giver tipsene til en bestemt tjener på grund af deres fremragende service.

5. Bonusser

En god måde at holde dine medarbejdere tilfredse er bonusser . Indtil videre forstår vi, at tjener modtager gode penge gennem lønninger og tips.

Du har fremragende tjenere; du skal prøve at få dem til at arbejde for din restaurant. Du dedikerede tid til at uddanne disse mennesker, og enhver tabt tjener er et betydeligt tab for restauranten. Så derfor er bonusserne vigtige.

Ifølge deres gennemsnitlige salg i en bestemt sæson, bør restaurantchefer have nogle månedlige mål for salg inde i restauranten.

Hvis disse mål nås, og der er et ekstra overskud ovenfor, bør det fordeles mellem medarbejderne i teamet. Eller du kan give bonusser ved at vurdere en individuel tjeners præstationer. For eksempel får 'månedens medarbejder' en bonus.

Væk din fødevarevirksomhed med Waiterio POS

Deltag i 40.000 restauranter ved hjælp af waiterio-salgsstedet

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Seneste artikler