Hvordan kan du vælge den bedste placering til din restaurant?

Hvordan kan du vælge den bedste placering til din restaurant?

Placering er afgørende for en restaurants succes

Indsendt af Abhi Chatterjee den 11. marts 2021

Overvejer du, hvilken placering du skal vælge til din restaurant?

Placering er en af de mest kritiske faktorer for enhver restaurants succes. Faktisk siger mange mennesker, at placeringen er alt for en restaurant. Vi er enige i det.

Derfor er det så vigtigt, at du vælger den rigtige placering til din restaurant.

Så hovedspørgsmålet er:

'Hvordan vælger du et passende sted til din restaurant?'

I denne artikel fortæller vi dig hvordan.

Hvad er en dårlig placering for en restaurant?

Et kryds på et sted

Restauranteksperter siger, at dårlig placering er en af de største grunde til, at en restaurant fejler. Så lad os diskutere de tre ting, som du skal huske på, når du vælger et websted:

1. Dårlig synlighed af restauranten

Hvis din restaurant ikke let kan ses fra gaden, er det en massiv ulempe for din restaurant.

Tænk grundigt over dette et øjeblik. Hvordan finder vi normalt ud af nye restauranter?

Vi går sandsynligvis på gaden eller kører i bil, og vi ser en restaurant, der fanger vores opmærksomhed. Hvis vi kan lide det, besøger vi restauranten.

Nu selvfølgelig, hvis maden er fremragende, anbefaler vores venner og familie det til os, og vi finder ud af den nye restaurant. Men hvis placeringen ikke er god, vil det være svært at få dine første par kunder, hvilket vil gøre det vanskeligt at få sådanne henvisninger.

Så gør det til en prioritet at få en placering, der er let synlig for fodgængere og passagerer.

Vigtig note : Hvis det af en eller anden grund er umuligt at få en god placering, skal du arbejde på din online tilstedeværelse . Tilmeld din restaurant på Google Business , opret et websted til din restaurant og begynd at acceptere online ordrer.

2. Parkeringsfaciliteter

Hvis mange af dine kunder bruger deres biler til at besøge restauranten, skal du tilbyde dem en parkeringsplads. Selv hvis din restaurant ikke har sin egen parkeringsplads, skal der være en parkeringsplads et eller andet sted i nærheden, hvor de kan parkere deres biler.

3. Dårlig lokalitet

To hovedårsager til, at en lokalitet kan være forkert i en restaurant:

  • Høj kriminalitetsrate : Det gør dine kunder ubehagelige ved at besøge lokationen. Det kan også være risikabelt for dine medarbejdere og din restaurant.
  • Uklar lokalitet : Det er unødvendigt at sige, at lokaliteten skal være ren. Så det er bedre ikke at placere din restaurant for tæt på ildelugtende steder som et marked.

Spørg altid dette inden du vælger en placering

En nyttig idé

Inden du vælger placeringen, skal du besvare dette spørgsmål:

'Er de andre restauranter i dette område vellykkede?'

Hvis du finder ud af, at der er mange restauranter i området, der har mislykkedes eller ikke er meget succesrige, er det bedre ikke at vælge den placering .

Det er dog vigtigt at bemærke, at hvis en eller to restauranter ikke har haft succes, betyder det ikke nødvendigvis, at placeringen ikke er god. Det kan også betyde, at restauranterne havde forfærdelig mad, dårlig service eller ringe atmosfære. Der kan også være mange andre grunde.

Men hvis flere restauranter har fejlet før, betyder det bestemt, at der er noget galt med placeringen.

Hvordan vælger du den bedste placering til din restaurant? (7 ting du bør vide)

Lad os nu komme til hovedfokus for denne artikel.

Ja, det kan være meget udfordrende at vælge en restaurant. Så vi hjælper dig med det.

Her er de syv vigtigste faktorer, som du skal overveje:

1: Kend dine potentielle kunder

En kunde i en restaurant

Før du starter din restaurant, er det en af de vigtigste ting at kende dine kunder.

Her er nogle spørgsmål, som du skal besvare:

  1. Hvad er din ideelle demografiske kunde?
  2. Hvem vil være dine sædvanlige kunder? (Demografi)
    • Alder
    • Rigdom
    • Køn
  3. Hvad kan de lide?

Vigtigt: Sørg for, at din placering er egnet til din kundedemografi .

For eksempel: Antag at du planlægger at starte en dyr restaurant. Kan du gætte hvilken placering du skal vælge?

Det er simpelt: vælg et sted, hvor beboerne eller besøgende er økonomisk velhavende. Det skal også matche deres præferencer.

Så her er nogle vigtige spørgsmål, som du skal besvare:

  • Har lokationen nok beboere eller folk, der besøger den?
  • Har disse mennesker råd til maden i din restaurant?
  • Er din placering velegnet til din kundes demografiske?

Resumé : Det vil være godt, hvis du vælger et sted, hvor dit mål demografiske opholdssted er eller besøger. Prøv at holde dig inden for en radius på 3 kilometer fra sådanne steder.

Dette afsnit er også inkluderet i din forretningsplan. Læs denne artikel for at lære mere om, hvordan du skriver en forretningsplan for din restaurant .

Langsigtet mål: Analyser psykografi

Forståelse af demografi er afgørende for din restaurants succes. Men der er endnu en vigtig ting, du skal forstå - psykografi.

Mens demografi fortæller dig, hvem der besøger din restaurant, fortæller psykografisk analyse dig, hvorfor de besøger din restaurant.

Lad mig vise dig et eksempel. Antag at du starter en bar, og at din gennemsnitsalder for dine kunder er 40 år. Du bemærker dog, at din restaurant bliver besøgt af mange unge par under dine 'Happy Hours'.

Efter at have undersøgt noget finder du ud af, at de besøger din bar, fordi de kan lide maden, og det er overkommeligt for dem. Så du beslutter dig for at promovere dette mere, og du øger rabatterne. Dette øger din indtjening betydeligt.

At få denne slags forretningsindsigt hjælper dig med at skalere din virksomhed.

2: Analyser dine konkurrenter

En række restauranter

Ligesom at kende dine kunder, er det også afgørende at kende dine konkurrenter for din restaurants succes. Her er nogle spørgsmål, du skal stille:

  1. Hvor mange populære restauranter er der på dit sted?
  2. Hvor mange restauranter er dine direkte konkurrenter?
    (Lad os antage, at du driver en kinesisk restaurant. Hvis der er en anden kinesisk restaurant i denne lokalitet, vil den restaurant være din direkte konkurrent.)
  3. Er dine konkurrenter succesrige?

Når du først har disse svar, er der nogle vigtige ting, du skal vide:

  • Hvis der er for mange konkurrenter (især direkte konkurrenter), ville det være godt ikke at vælge den placering. Dette skyldes, at markedet allerede er mættet.
  • Det er bedst, hvis der er færre konkurrenter, men de eksisterende restauranter trives.

Tip : Tænk på, hvordan du kan skille dig ud fra dine konkurrenter. 'Hvorfor skal dine kunder vælge dig i stedet for dine konkurrenter?' Det er det grundlæggende i enhver markedsføringsstrategi.

3: Analyser placeringen

Et ikon for en restaurants placering på et kort

Der er to hoved ting til analyse af placeringen:

  1. Placeringens tilgængelighed
  2. Supplerende virksomheder

A. Lokalitetens tilgængelighed

Dette betyder, hvor let tilgængelig din placering for fodgængere og køretøjer.

Fodtrafik: Denne måling betyder, hvor mange mennesker der går i nærheden af din restaurant på en dag. Mere 'fodtrafik' øger dine kunder.

Køretøjstrafik: Denne måling betyder, hvor mange køretøjer der kører forbi din restaurant om dagen. Mere køretøjstrafik er altid ønskeligt.

B. Supplerende virksomheder

En supplerende forretning betyder en virksomhed, der ikke er din konkurrent, men som påvirker din virksomhed på en positiv måde. For eksempel, hvis der er en kontorbygning i nærheden af din restaurant, vil din restaurant have gavn af det, fordi nogle kontormedarbejdere muligvis besøger din restaurant i frokosttid.

Nogle andre supplerende virksomheder er:

  • Togstationer
  • Biografer
  • Sport stadion
  • Indkøbscentre

Vigtigt tip: Glem ikke dette afsnit, når du arbejder på at analysere dine kunder. Du kan bruge Google Maps til at finde ud af alle nærliggende lokale virksomheder.

4. Synlighed af restauranten

Restaurantens placering på kortet

Som vi diskuterede tidligere, skal du vælge et sted, der er let synligt fra gaden. Det skal let findes på Google Maps . Steder med høj trafik er gode til restauranter.

Der er mange teknikker, som du kan bruge til at øge din restaurant synlighed. For eksempel kan du bruge fængende elektroniske skilt til at fange opmærksomhed. En anden god måde at fange opmærksomhed på er at have et iøjnefaldende udvendigt design.

I dag er online markedsføring en fantastisk måde at forbedre din restaurant synlighed på. Derfor er det afgørende at registrere din virksomhed på Google. For at tage dette et skridt videre kan du starte en Facebook-side og begynde at køre små Facebook-reklamekampagner. Hvis du kan lave en video om din restaurant, kan det være meget rentabelt at køre Youtube-annoncer for din restaurantvirksomhed.

(For at forbedre synligheden online, lær hvordan du kan oprette et websted til din restaurant og begynde at acceptere online leveringsordrer.)

5. Arealstørrelse er vigtig

Arealstørrelse på et gulv

Ofte undervurderer nye ambitiøse restaurantejere den plads, der kræves til en restaurant. Det er ikke kun spisestuen, der har brug for plads.

Selv en lille bistro eller en kaffebar kræver en betydelig mængde plads til køkken, udstyr og opbevaring. Selv spisestuen har muligvis brug for lidt ekstra plads til venteområdet.

6. Sikkerhed og faciliteter

Sørg altid for, at den bygning, du bruger til din restaurant, har de rette faciliteter. Her er nogle vigtige ting, du bør kontrollere:

  • Korrekt elektrisk ledning
  • Korrekt brandsikkerhed
  • Korrekt VVS
  • Faciliteter for handicappede

Uanset om du lejer en plads i en bygning eller bygger din egen restaurant, skal du kontrollere disse ting.

7. Parkeringsplads

En bil på en parkeringsplads

Betydningen af en parkeringsplads afhænger af din kundes demografiske placering. Du skal spørge: 'Vil de fleste af mine kunder bruge en bil til at køre til min restaurant?'

Hvis du ikke kender svaret på det, skal du tjekke de andre restauranter i lokaliteten. Find ud af, hvordan de fleste af deres kunder besøger disse restauranter. Dette giver dig en idé om, hvad der sker.

Det afhænger også af placeringen. For eksempel, hvis din restaurant ligger i nærheden af motorvejen eller udkanten af byen, skal du naturligvis tilbyde en parkeringsfacilitet. Men i travle byer kan din restaurant for det meste besøges af fodgængere, så en parkeringsplads kan være en unødvendig udgift.

Kontroller også, om der er ledig offentlig parkeringsplads i nærheden. Hvis det er tilgængeligt, så ville du ikke behøver at investere i en parkeringsplads til din restaurant.

Køb eller lej?

En mand med et spørgsmål

Et almindeligt spørgsmål, som de fleste nye restaurantejere stiller, er:

"Skal jeg købe eller leje lokationen?"

Det kommer an på.

Det er bestemt en god beslutning at købe placeringen, hvis du har penge nok. Du skal også have til hensigt at drive restaurantbranchen på lang sigt. På lang sigt kan køb af ejendommen være mere økonomisk end at leje.

Men at købe restaurantens placering kræver en enorm mængde penge som forskud. Plus, da dette er et aktiv, får du muligvis ikke noget skattefradrag.

På den anden side kræver det kun små depositumspenge at tage en lejekontrakt (normalt lejen på et par måneder). Dette kan være godt for iværksættere, der har et lavt budget. Bemærk også, at nogle placeringer ikke kan købes på grund af myndighedsbegrænsninger. Så i så fald er leje den eneste mulighed. Plus, hvis du bruger et lejet sted, er du muligvis også berettiget til skattefradrag.

Bonus : Store restaurantkæder som McDonalds følger en smart strategi. McDonald's er ikke kun i fødevarebranchen; de er også i ejendomsbranchen. Det køber en ejendom, bygger restauranten og lejer den derefter til franchisetageren.

Eksempel på krav om restaurantplacering

Dette er et praktisk eksempel på placeringsanalyse. Du kan bruge dette som en skabelon, mens du vælger din restaurantplacering.

Placeringskrav: (Eksempel)

  • Mindste befolkning (by): 25.000 inden for en radius på 5 km
  • Mindste areal: 10.000 kvadratmeter / 1000 kvadratmeter
  • Parkering (hvis relevant): 15 slots
  • Placeringen skal være let tilgængelig
  • Foretrukken maksimal trafikhastighed: 35 miles i timen / 60 kmph
  • Har mindst en supplerende forretning i nærheden
  • Bør ikke have mere end 3 direkte konkurrenter på lokaliteten
  • Ønsket husstandsindkomst: $ 30.000 - $ 70.000

Bemærk : Dette betyder ikke, at dine placeringskrav skal være nøjagtigt ens. Dette er for at give dig et groft skøn.

God restaurant et dårligt sted?

Placering er afgørende, men det betyder ikke, at en forkert placering altid får en restaurant til at mislykkes. Selvom succes vil være udfordrende, men ikke umulig.

For eksempel blev en restaurant kaldet ' Underdog Coffee ' vellykket, selvom de havde en dårlig placering. Hvordan? De brugte kaffebønner af høj kvalitet, som var bedre end deres konkurrenter. De skabte også engagerende baggrundsbelyste skilte for at tiltrække kundens opmærksomhed.

Tip: Den bedste måde at gøre din restaurant vellykket på trods af at den har en dårlig placering er at opbygge en online tilstedeværelse og starte en leveringstjeneste.

Forsøg dog at få den bedste placering, du kan.

Væk din fødevarevirksomhed med Waiterio POS

Deltag i 40.000 restauranter ved hjælp af waiterio-salgsstedet

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Seneste artikler