Restaurantens fortjenstmargen | Sådan beregnes og udvides dine fortjenstmargener

Restaurantens fortjenstmargen | Sådan beregnes og udvides dine fortjenstmargener

Forbedre din restaurants fortjenstmargener

Indsendt af Abhi Chatterjee den 22. december 2020

Overskud er en af de vigtigste ting for enhver virksomhed. Så det er afgørende at forstå fortjenstmargenerne i din fødevarevirksomhed.

I denne artikel vil vi tale om, hvordan du kan beregne fortjenstmargener for din virksomhed. Vi vil også afsløre nogle måder at øge din fortjeneste på.

Lad os komme igang!

Hvad er den gennemsnitlige fortjenstmargen for en restaurant?

Sandheden er, at den gennemsnitlige fortjenstmargen for en restaurant varierer meget efter forskellige faktorer. Ingen kan forudsige et bestemt antal for din restaurants fortjeneste.

Overskudsgraden varierer meget afhængigt af din geografiske placering, aktuelle tendens, sæsonbestemte tilgængelighed af bestemte varer, den økonomiske tilstand i din region og en række andre faktorer.

For eksempel er den gennemsnitlige fortjenstmargen i USA omkring 10% i USA. I Mexico kan en restaurant dog forvente et gennemsnit på 20% fortjenstmargen. Så det afhænger af placeringen og en lang række andre faktorer.

Derudover skal du huske, at selvom overskuddet beregnes i din valuta (som USD, CAD), fortjenstmargenen altid udtrykt i procent.

Bruttofortjeneste og nettofortjeneste

beregning-økonomi

Det er almindeligt, at restaurantejere forveksles mellem bruttofortjeneste og nettofortjeneste. For at forstå din restaurants økonomi klart er det dog vigtigt at kende forskellen mellem disse to vilkår.

Lad os afklare dette emne:

Hvad er bruttofortjeneste for en restaurant?

Bruttofortjenesten er det, der er tilbage, efter at du har trukket vareprisen (ingredienser) fra din restaurants indtægter.

  • Bruttofortjeneste = salgspris - vareomkostninger (lager)
  • Bruttofortjeneste = (Bruttofortjeneste / Salgspris) x 100%

Lad os tage eksemplet med en burger. Antag at du sælger burger til

$ 5. Men dine omkostninger ved varer (som oksekød, ost osv.) Til fremstilling af burger er $ 2,5.

  • Bruttofortjeneste = 5 - 2,5 = $ 2,5
  • Bruttofortjeneste = 2,5 / 5 x 100 = 50%

Dette nummer giver dig en idé om din restaurants effektivitet, men det afslører ikke din restaurants reelle fortjeneste. Dette skyldes, at bruttofortjeneste ikke tegner sig for alle omkostningerne ved at drive din restaurant.

Hvad er nettoresultatmargenen for en restaurant?

Nettofortjenesten er det antal, du får, efter at du har trukket alle omkostningerne ved at drive din virksomhed fra din bruttofortjeneste. Dette inkluderer husleje, medarbejderlønninger, administrative omkostninger, skatter, vedligeholdelse osv.

Nettoresultat er det vigtigste, fordi det viser dig, hvor succesrig og rentabel din restaurant er.

Her er formlen til beregning af nettoresultatmargenen for en restaurant:

  • Nettovinst = samlede indtægter - samlede udgifter
  • Nettovinstmargin = [Nettoresultat ÷ Indtægter] x 100

Antag at du prøver at beregne din nettofortjeneste for din foregående måned. Din samlede indtægt var $ 100.000, og dine samlede omkostninger var $ 70.000.

  • Nettofortjeneste = $ 100.000 - $ 70.000 = $ 30.000
  • Nettovinstmargin = 30.000 / 100.000 = 0,3 = 30%

Fortjenstmargener for forskellige typer restauranter

Som vi forklarede, er det svært at tildele et specifikt tal til den 'gennemsnitlige fortjenstmargen'. Men vi kan sammenligne de relative fortjenstmargener mellem forskellige typer restauranter som 'Fuld service', 'Fastfood', 'Food truck' osv.

  • Full-service restauranter : Normalt er fortjenstmargenen for full-service restauranter den laveste blandt alle andre typer restauranter. Men med korrekt ledelse og forretningsstrategi kan restauranter med fuld service være meget rentable.
  • Fastfood-restauranter: Fastfood-restauranter har normalt de højeste fortjenstmargener. Dette skyldes, at de har brug for mindre personale og bruger billigere ingredienser. De har også et stort salgsmængde.
  • Food trucks : Ligesom fastfood-restauranter har food trucks også en meget fortjenstmargen. Nogle gange har foodtrucks en højere fortjenstmargen end fastfoodrestauranter, men de har normalt et lavere salgsmængde sammenlignet med fastfoodrestauranter.

Hvordan kan du forbedre din restaurants fortjenstmargen?

For at forbedre din restaurants fortjenstmargen kan du følge to metoder:

  1. Forøg dit salg
  2. Reducer dine omkostninger

Lad os tale om, hvordan du kan implementere dem:

A. Forøg dit salg

Bemærk: Forøgelse af dit salg reducerer ikke dine omkostninger ved varer, så din bruttofortjeneste vil være den samme. Din nettofortjeneste vil dog stige på grund af faste omkostninger som husleje, forsyningsselskaber og vedligeholdelse.

1. Accepter onlinebestilling

Hvis du ikke tilbyder leverings- eller takeaway-tjenester endnu, skal du starte det så hurtigt som muligt. I dag bestiller kunder altid online, når de har brug for madlevering eller takeaway-tjenester.

Så at have din restaurant hjemmeside, der kan acceptere online ordrer, kan øge din indtjening betydeligt.

Men de fleste restaurantejere er bekymrede over vanskelighederne og udgifterne ved at opbygge og vedligeholde en restaurantwebsite.

Heldigvis er teknologien forbedret meget. Der er tjenester på markedet, der bygger et restaurantwebsted til dig uden at skulle ansætte en softwaretekniker. F.eks. Opbygger og vedligeholder Waiterio restaurantwebsted automatisk et websted til din restaurant gratis. ( Klik for at få flere oplysninger.)

Så tag din restaurant online og begynd at modtage flere ordrer!

2. Foretag ændringer i din menu

Menuen er en vigtig del af en rentabel restaurant. Prisen på dine menupunkter har stor indflydelse på din restaurants rentabilitet.

Der kan være varer, der har en fortjenstmargen, men de er ikke særlig velkendte blandt dine kunder. Brug din menu til at sælge disse varer mere.

Sæt dem højere på madlisten, eller fremhæv dem ved hjælp af nogle kreative metoder. Du kan også ansætte en grafisk designer for at gøre din restaurantmenu mere attraktiv for dine kunder.

På denne måde kan du øge salget af dine mest rentable menupunkter.

3. Sporing af salgsrapport

Du kan ikke øge din fortjeneste, hvis du ikke forstår dine salgsrapporter.

Salgsrapporter afslører vigtige forretningsoplysninger, som f.eks. Hvilke varer der sælger mest. Det hjælper dig også med at beregne din samlede fortjeneste fra hvert menupunkt. Brug disse oplysninger til at udvide din virksomhed strategisk.

For eksempel efter at have set på din salgsrapport finder du ud af, at 42% af dit salg kommer fra store kyllingeburger. Så du kan sikre, at du altid holder dine burgere på lager. Du kan også begynde at tilbyde variationer af din burger som 'Dobbelt kyllingeburger med ekstra ost'.

Du kan også øge prisen på din burger en smule for at generere mere indtægter til din restaurant.

Bemærk: Det er vigtigt at få et POS-system, der tilbyder din detaljerede salgsrapport for hver vare i din menu.

4. Byg en online tilstedeværelse

Vidste du, at 85% af folk tjekker din restaurant på Google, inden de besøger din restaurant? Så det er vigtigt at registrere din restaurant på 'Google My Business'.

Du bør også få nogle positive anmeldelser til din restaurant. Du kan også have en social medie tilstedeværelse som Facebook, Instagram og Twitter sider til din restaurant for at opbygge en bredere online tilstedeværelse.

5. Annoncer din restaurant

Der er mange måder at reklamere for din restaurant på. Jeg taler ikke om store marketingkampagner, der kræver mange penge.

Der er mange måder at reklamere for din restaurant gratis eller til en billig pris.

sociale mediekanaler

For eksempel er at få søgemaskineplaceringer og organisk trafik fra sociale medier metoder til at modtage flere kunder gratis. Brug af Facebook-annoncer eller lokale avisfortegnelser er nogle billige metoder til at få flere gæster.

Lær mere om markedsføring af din restaurant i denne artikel.

B. Reduktion af omkostninger

At reducere omkostningerne øger dit overskud direkte. Lad os tale om, hvordan du kan reducere din restaurants udgifter.

1. Reducer omkostningerne ved ingredienser

Omkostninger til ingredienser er den største udgift for en restaurant. Lad os tale om, hvordan du kan reducere lageromkostningerne:

  • Find billigere leverandører: Hvis du kan få den samme kvalitet af ingredienser til en lavere pris, vil det naturligvis reducere dine madomkostninger.
  • Reducer andelen af dine retter: For eksempel skal du sælge en 230 g stor burger i stedet for en 270 g
  • Reducer mængden af de anvendte ingredienser: Reducer f.eks. Lidt den mængde ost og kylling, du bruger til madlavning af din burger

2. Kontroller arbejdsomkostningerne

Du er nødt til at opretholde en balance mellem at holde dit personale lykkeligt og gøre en anstændig fortjeneste for din restaurant.

Undersøg den gennemsnitlige løn for restaurantpersonale i din lokation. På denne måde kan du sikre dig, at du ikke betaler for meget for dit personale. Du kan også give små bonusser for at forbedre dine medarbejders ydeevne.

3. Analyser din menu

Som vi diskuterede tidligere, er det vigtigt at holde styr på din restaurantmenu.

En god måde at indstille prisen på dine menupunkter på er ved at bruge 'fødevareomkostningsformlen'. Vi har diskuteret mere om dette emne i vores artikel ' Beregning af madomkostningsprocent '.

Sammenfattende skal dine madomkostninger være 25-35% af din salgspris. For eksempel, hvis prisen på ingredienser til en stor burger er $ 3,5, skal du indstille prisen på din burger til mindst $ 10. (35% af $ 10 = $ 3,5)

Så sørg for at du har indstillet prisen på hvert menupunkt korrekt. Lær mere om menuteknik her.

4. Reducer spild og tyveri

Spild er et almindeligt problem med restauranter. Desværre er tyveri også et andet almindeligt problem.

Det er vigtigt at holde styr på din restaurantens beholdning. På denne måde kan du få øje på denne slags problemer. Men i virkeligheden er det aldrig 100% nøjagtigt.

Lær mere om styring af din restaurants beholdning i denne artikel.

Tip: Brug en restaurantadministrationssoftware til at styre din virksomhed bedre

Som vi nævnte før, har teknologien udviklet sig meget, og der er masser af systemer, der gør administration af restauranter lettere for restaurantejere.

Denne software kan generere salgsrapporter, administrere dine ordrer, holde styr på dit personale og gøre mange andre ting.

Der er mange muligheder på markedet. Men hvis du ikke har valgt en software endnu, vil jeg anbefale dig at prøve vores restaurantadministrationssoftware Waiterio, da det er let at bruge, og du kan prøve softwaren gratis.

Klik her for at downloade Waiterio-softwaren.

Konklusion

Så lad os sammenfatte alt, hvad vi har diskuteret hidtil.

Hvad er en god fortjenstmargen for en restaurant eller en food truck?

Der er intet bestemt svar på det. Det varierer meget med placering og mange andre faktorer. Vi kan dog sige, at foodtrucks og fastfoodrestauranter relativt har en højere fortjenstmargen end fullservice-restauranter.

Hvordan beregnes fortjenstmargenen for restauranter?

Her er formlen:

  • Fortjeneste = Samlet indtægt - Samlede driftsomkostninger (ingredienser + lønninger + husleje + andre udgifter)
  • Fortjenstmargen = (Fortjeneste / Samlet omsætning) x 100%

Hvordan forbedrer du dine fortjenstmargener?

Du kan forbedre dine fortjenstmargener ved at:

  • Forøg dit salg
  • Reducere dine omkostninger

Det er alt. Tak fordi du læste.

Væk din fødevarevirksomhed med Waiterio POS

Deltag i 40.000 restauranter ved hjælp af waiterio-salgsstedet

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Seneste artikler