Sådan designer du en restaurantplanløsning [eksempler og tips]

Sådan designer du en restaurantplanløsning [eksempler og tips]

Opret en organiseret grundplan for din restaurant

Indsendt af Katarina Nikolic den 24. maj 2021

Vil du lave en glimrende grundplan for din restaurant?

Mange afgørende faktorer gør en restaurant vellykket. En veldesignet plantegning er bestemt på den liste.

Denne artikel vil kort tale om, hvad en plantegning er, og hvorfor du skal have den. Derefter vil vi lære dig at designe en restaurantplanløsning ved hjælp af masser af praktiske eksempler.

Hvad er en restaurantplanløsning?

En generisk restaurantplanløsning

En restaurantplanlægning er et kort over værelser i dit rum ledsaget af møbler og andre elementer. Det inkluderer venterum, spiseplads, køkken, opbevaring, toilet, bar, POS -terminaler, personaleområde osv. Restaurantplanplanen hjælper dig med at sætte alle elementer i den rigtige rækkefølge og maksimere din plads.

Det er vigtigt at skabe veje til jævn bevægelse af dine medarbejdere og dine gæster. Lav bordarrangementer på en måde, så gæsterne føler sig godt tilpas og har en følelse af privatliv.

Hvorfor er det vigtigt at have en plantegning?

Restaurantplantegningen giver dig en idé om hele dit rum. Det kan give dig en idé om, hvordan du får den bedste udnyttelse af dit rum og også skaber veje til let flytning af kunder og medarbejdere. Du kan altid ændre det, når der er plads til forbedringer.

Diners kan lide privatliv mens de spiser og færre borde rundt. Mens restauratører kan lide mere overskud og flere borde i spisestuen. Du kan løse dette problem ved at tilbyde forskellige typer siddepladser.

Restaurantlayout og retningslinjer for social distancering (efter Covid)

En illustration af en tjekliste

Da Covid-19 har påvirket restauranter betydeligt, skal restauratører tage nogle foranstaltninger for at hjælpe denne industri med at overleve. Her er nogle vigtige trin:

  • Restauranter skal holde afstanden mellem borde (normalt omkring 6 fod)
  • Det ville være bedst, hvis du tilbød takeaway -muligheder
  • Gør det muligt for gæsterne at bestille mad på forhånd for at undgå at vente
  • Hvis det er muligt, lav barrierer mellem borde, når bordene er for tætte
  • Begræns antallet af personer pr. Bord
  • Tilbyde udendørs siddepladser
  • Brug kreditkort frem for kontanter
  • Tilvejebring en digital menu - scan QR -koden for at undgå menuer, der berøres hundredvis af gange i løbet af deres levetid.
    (Tip: Med et godt POS -system som Waiterio kan dine medarbejdere tage madbestillinger direkte fra en tablet eller smartphone. Dette vil være en meget sikrere mulighed for din restaurant.)

3 bedste software til at oprette en restaurantplantegning

I dag, når teknologien har udviklet sig til at lave alt på din telefon eller computer, behøver du ikke dyre arkitekter og planlæggere til at tegne din restaurantplan.

Du kan bare bruge noget software, blive kreativ og foretage ændringer i din restaurantplanlægning så meget som du ønsker. Her er nogle af de bedste programmer, du kan bruge:

1. CAD PRO

Det bruges over hele verden med mere end 2,5 millioner brugere, men det kræver nogle færdigheder og grundlæggende viden. Det tilbyder prøveplaner og mange værdifulde gratis funktioner, men hele pakkeabonnementet er 99,95 $.

2. RoomSketcher

Det er mere brugervenligt, og du behøver ikke nogen forudgående viden for at begynde at bruge dette program. Det har en base med mange layouts, eksempler, 2D, 3D og 360 graders visninger osv. Det tilbyder en gratis plan med nogle væsentlige værktøjer og abonnerede planer til $ 49 eller $ 99.

3. Smartdraw

Det har masser af skabeloner, som du kan bruge til at tegne din restaurantplanløsning. Det er kompatibelt med både Windows og Mac. SmartDraw tilbyder en gratis prøveperiode, og derefter er den prissat til $ 9,99 pr. Måned.

Restaurantplantegninger med eksempler

Afhængigt af størrelsen på din restaurant kan antallet af værelser og elementer indeni variere. Her er nogle af vores forslag og eksempler på, hvordan du får det bedste ud af din plads.

1. Spisepladsen

Spisestuen er den mest kritiske del af restaurantplanen, og den bør optage det meste af pladsen i din restaurant (60% - 40% samlet restaurantplads). Spisestuen tjener penge, så den skal tilbyde en fremragende oplevelse til din restaurants gæster. De øvrige 40% er BOH -området; personalerum, opbevaring og køkken.

Som nævnt er afstanden mellem borde vigtig, fordi folk kan lide privatliv, mens de spiser. Belysning og musik, farver på vægge og møbler, komfortable stole - er de elementer, der påvirker den samlede oplevelse og stemning.

Afhængigt af dit koncept, vil du arrangere alle disse elementer til at passe godt sammen og beholde det på den måde; det vil være dit varemærke. Du kan sætte et maleri eller et skilt eller dekorere den ene væg for at være unik og imponerende. På denne måde kan folk tage billeder af din restaurant og dele dem på sociale medier. Dette vil gøre din restaurant populær.

Hvor stor skal spisepladsen være?

Formen og størrelsen på din stol og borde kan påvirke brugen af plads i din restaurant. Du kan dog blande forskellige sidde stilarter inde i din restaurant for at få mest muligt ud af den plads, du har.

Placer dine borde, så tjenerne let kan passere og nærme sig hvert bord uden at genere gæsterne ved bordene rundt. Hav sideborde i hvert område, hvor dine tjenere midlertidigt kan opbevare yderligere bestik og tallerkener. Dette er for at undgå at løbe rundt i spisepladsen, hvilket kan forårsage ubehag for gæsterne, mens de spiser.

Det er godt at have et isoleret område for forretningsfolk, der kan lide privatliv. Et par siddepladser i baren er afgørende; nogle mennesker kan lide at sidde bare i baren.

Men baren kan også bruges som venteområde. Bland i så fald med borde til to, fire eller seks personer. Du kan også placere fællesskabstabeller, der bliver meget populære. Antag, at der er en bred vifte af siddepladser; det vil give gæsterne forskellige muligheder, hvor de føler sig trygge ved at sidde. Tag også hensyn til handicappede, når du placerer dine borde.

Grundplan for en restaurants spiseplads

Billedkreditter: CAD PRO

2. Restaurantkøkkenet

Se på madstrømmen og forskellige stationer i køkkenet. I et køkken har du et madlavningsområde, inventar og opbevaring. Arbejds- eller forberedelsesstationen skal være i centrum, så kokkene og personalet kan møde hinanden.

Denne form for arrangement forhindrer medarbejderne i at støde ind i hinanden, mens de arbejder. På denne måde er madstrømmen jævnere og mere effektiv. Dette minimerer risikoen for ulykker inde i køkkenet.

Restaurant køkken grundplan

Billedkreditter : smartdraw

3. Venteområdet

Mens du designer restaurantplantegningen, må du ikke overse ventepladsen. Venteværelset er, hvor dine gæster venter, før de kan sidde i restauranten. Det er ret ubehageligt og foruroligende for kunderne.

Så det mindste du kan gøre er at give dem komfortable stole og barborde i stedet for at få dem til at stå og blokere vejen til restaurantens indgang. En anden mulighed udover venteområdet er at tilbyde sæder til dine kunder i baren, hvis der er plads nok.

4. Udendørs spiseplads

Et stort aktiv for en restaurant er at have en udendørs spiseplads. Det er fremragende til dage, hvor vejret er godt. Det er også velegnet til at håndtere COVID19 -problemer og begrænsninger.

Din udendørs spiseplads bør være en forlængelse af din spiseplads indeni for at øge effektiviteten for tjenernes bevægelser. Dette hjælper også tjenerne med at have et klart overblik over udendørsarealet. Det perfekte scenario er at have et haveorienteret område; dette er æstetisk og giver dine spisende gæster noget privatliv og komfort. Bortset fra vedligeholdelse af haven er der ikke meget at gøre.

Hvis din udendørs spiseplads vender ud mod gaden, med en høj frekvens af trafik og mennesker, er der brug for en slags barriere for at isolere spisepladsen fra ydersiden.

Det kan du gøre ved at dække området med glas eller bygge en form for platform med et hegn omkring. Du kan også omgive spisepladsen med nogle planter og vegetation til at være høj nok til at blokere gaden og isolere dine spisende gæster fra den travle gade.

Grundplan for udendørs spiseplads på en restaurant

Billedkreditter: Cad Pro

5. Bar plantegning

Når du laver en restaurantplantegning for barafsnittet, skal du prøve at maksimere siddekapaciteten for baren så meget som muligt. Som nævnt sidder nogle gæster gerne i baren, men din bar kan også fortolke venteområdet, hvis du ikke har nogen.

Massive barer og komfortable barstole giver et fremragende image og bidrager til den afslappende atmosfære. Baren og siddeområderne skal placeres, så gæsterne ikke vender ud mod resten af spisepladsen.

Baren er et område, der normalt kun giver drikkevarer. Derfor serveres gæsterne ofte bare af bartenderne. Der er tilfælde, hvor barer også serverer mad, men tjenerne er i de fleste tilfælde kun koncentreret om spisepladsen.

Lige og firkantede søjler kan synes at bruge mere plads, men du kan udnytte dem fuldt ud. I så fald kan du placere flere siddepladser rundt om baren og have et større arbejdsområde for bartendere inde i baren. Selvom rundstænger kan se mere effektive ud, tager de plads og efterlader mange tomme og ubrugelige rum.

Grundplan for en restaurantbar

Billedkreditter : Senaterace

6. Toiletplan

Sørg for, at din restaurantplan har en klar position og skilte for at undgå, at dine gæster vandrer rundt. På denne måde kommer de ikke ind i personalerummet eller spørger tjenerne hele tiden. Toiletter skal være let tilgængelige fra spisepladsen, men stadig langt nok fra spisepladsen, fordi ingen vil sidde ved siden af toilettet. Undgå at stille borde ved siden af toiletindgangen.

Toiletter skal være rene, velholdte og opdelte for mine damer og herrer; dette har en betydelig indvirkning på badeværelsets samlede gæstoplevelse. God vedligeholdelse og anstændig plads på dit toilet er en væsentlig fordel.

Tilbyde supplerende varer som skopudsning, puder, deodoranter, slik eller noget, som gæsterne selv kan servere; detaljer respekteres og påvirker den samlede gæstoplevelse. Har en hytte til gæster med handicap.

Restaurant offentlig toiletplan plantegning

Billedkreditter - smartdraw

7. Indgangen

Indgangen er vigtig, da den gør det første indtryk. Din indgang skal tiltrække mennesker, ikke kun dem, der med vilje kommer til din restaurant. Derfor skal fronten være autentisk og iøjnefaldende for at tiltrække folk, der går på gaden.

Det samme som for spisepladsen, indgangen skal give en følelse af klarhed, rolig og varm stemning. Placer en vært for at give hver gæst en varm velkomst og ledsage dem til de tilgængelige borde.

Layoutet afhænger af det overordnede koncept for din restaurant, men attraktivt og ligetil er, hvad folk kan lide.

Læg dine menuer foran indgangen, så potentielle besøgende kan vise, hvad du tilbyder. På den måde får du dem til at stoppe et stykke tid foran din restaurant, inden du beslutter dig for at gå ind. Placer om muligt en vært, der kan hjælpe dem med at gå igennem menuen og præsentere restaurantens tilbud, men kun hvis de ser interesse i potentialet kunder til din restaurant.

At stå foran og "råbe" på gæster for at komme til din restaurant kan være ret irriterende og frastødende. Det findes almindeligt i meget turistmæssige områder, hvor alle restauranter tilbyder mere eller mindre det samme.

Hav et lille reception, hvor du kan hilse på gæsten og tage deres frakke. Indgangen skal være på gadeniveau eller et eller to trin op til hoveddøren. Indgange, hvor trapper fører ned under gadeniveau til kældre, er ikke helt synlige og tilgængelige.

8. Nødudgange

Mens du planlægger nødudgange på din restaurantplan, skal du kortlægge alle de udgange, du har. Derefter skal du gøre dem synlige for alle. Under evakueringsprocessen er udgangsskilte en stor hjælp til at tømme restauranten hurtigt og effektivt.

Normalt bruges disse nødudgange slet ikke, så medarbejderne bruger dem til andre formål, og på den måde blokerer de muligvis disse udgange. Sørg for at gøre dem klare og farbare. Hvert værelse inde i restauranten skal have en nødudgang for at undgå, at nogen bliver fanget under en ulykke. Hvert værelse skal også have en brandslukker.

Uanset om udgangen er et vindue eller en dør, har hvert værelse brug for en. Træn dine medarbejdere i nødsituationer og organiser brandøvelser, så de kan forberede sig på sådanne situationer.

Grundplan for nødudgange fra en restaurant

Billedkreditter : smartdraw

9. Personaleværelse/private værelser

Mens du laver en restaurantplanløsning, skal du sørge for at gruppere alle de private områder. Normalt vil personaleværelset være ved siden af køkkenområdet eller kontoret. Sørg for, at du har nok plads til, at dine medarbejdere kan hvile i pauser.

Plantegninger til små restauranter

Du skal være kreativ i mangel på plads og trække opmærksomhedens centrum fra dine ufuldkommenheder til dine styrker - kreativitet og hvad du tilbyder. Restauranter kræver mange forskellige rum og elementer. Du kan dog kombinere nogle værelser og organisere nogle rum for at spare plads.

Hvis rummet er lille, skal du sørge for, at lofterne er høje, fordi det får rummet til at se visuelt større og mere behageligt ud.

Her er nogle eksempler på kreative små restaurantdesigner:

Her er et eksempel på en grundplan for en lille restaurant:

Grundplan for en lille restaurant

Billedkredit: CAD PRO

6 tips til design af dit restaurantplanløsning

Det er ikke let at designe en restaurantplanløsning, især hvis du starter helt fra begyndelsen. Der er så mange ting, du skal gøre, og du vil have en følelse af, at du ikke ved, hvor du skal starte. Det er en hård proces, der tager meget organisation og tid; her er dog nogle tips, der kan hjælpe dig under denne proces.

  1. 60:40 regel for plads : Personalet foran huset (FOH) bør ideelt set være 60% af din restaurants plads, og bagsiden af huset skal være 40%
  2. Kend til regeringens regler : Inden du opretter en restaurantplan, skal du kontrollere med de lokale myndigheder alle krav, for i nogle tilfælde skal du få en tilladelse og indsende planen.
  3. Lav langsigtede planer : Når du designer din restaurant, bør du overveje dine kort- og langsigtede planer. Materialer du vil bruge, renoveringer du måske har i fremtiden. Ville du investere i det bedste materiale og undgå fremtidige reparationer, eller ville du bygge din restaurant trin for trin, mens du arbejder og får overskud?
  4. Forstå din restaurant ud fra et kundesynspunkt : Skab en god oplevelse for dine gæster, men hold fokus på effektivitet og sænk omkostningerne. Under designprocessen skal du sætte dig i gæstens sko og se på din plads fra gæstens øjne for at se, hvad der mangler, eller hvad der kan forbedres.
  5. Effektivitet er afgørende : Effektiv arbejdsgang er vigtig for at give dit betjeningspersonale en klar vej fra spisepladsen til køkkenet. Funktionalitet bør foretrækkes frem for æstetik.
  6. Tilgængelighed : Gør en restaurant tilgængelig for hver af dine gæster. Tilføj plads til kørestole ved siden af din trappe.
Væk din fødevarevirksomhed med Waiterio POS

Deltag i 40.000 restauranter ved hjælp af waiterio-salgsstedet

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Seneste artikler