Tips til restaurantsikkerhed til COVID-19

Tips til restaurantsikkerhed til COVID-19

Hold din restaurants medarbejdere sikre

Indsendt af Victoria Crowe den 22. december 2020

Restauranter og professionelle køkkener kan være potentielt farlige arbejdssteder, hvis effektive sikkerhedsforanstaltninger ikke følges. Det tager kun en våd overflade eller en tung genstand for at få en medarbejder til at lide alvorligt. Det tager gennemsnitligt 30 dage for nogen at vende tilbage til arbejde efter at have oplevet en skade, hvorfor det er så vigtigt at holde dine medarbejdere i sikkerhed.

Generelle tip til restauranter under COVID-19

Det er nu vigtigere end nogensinde at opretholde sikkerheden - hvad enten det er udendørs eller indendørs, såsom din restaurant. Det er dit job at sikre, at du ikke kun beskytter dig selv, men også dine medarbejdere og kunder under coronavirus. Her er hvad du kan gøre lige nu for at beskytte alle:

  • Gennemfør en risikovurdering: En COVID-19 risikovurdering hjælper dig med at håndtere risiko og beskytte mennesker. Identificer, hvad der kan forårsage transmission af virussen, tænk over, hvem der kan være i fare, beslutte, hvor sandsynligt det er, at nogen kan blive udsat for, og handle for at fjerne eller kontrollere risikoen.
  • Rengør oftere: Øg hvor ofte du rengør overflader, især dem der er meget berørt. Tilføj flere håndrensende stationer, og bed både personale og kunder om at bruge dem og vaske hænderne oftere. Dette er især vigtigt i en restaurant, hvor køkkenpersonalet regelmæssigt håndterer mad.
  • Ansigtsovertræk: Hvor det kræves af loven, skal du bede dine kunder om at bære ansigtsbeklædning, så de holder sig selv og dem omkring dem - inklusive dine medarbejdere - i sikkerhed. Dette gælder også for dine medarbejdere; de har enten brug for ansigtsmasker eller skjolde for at stoppe potentiel transmission.
  • Håndhæve social distancering: Som arbejdsgiver skal du muligvis ændre din restaurants layout både i køkkenet og i det vigtigste siddeområde. Du kan have færre medarbejdere i køkkenet og endda oprette skilte og envejs-systemer, som alle kan følge, så alle kan holde sig i sikker afstand fra hinanden.
  • Forøg ventilation: Hold døre og vinduer åbne, hvor det er muligt, og kør også ventilationssystemer til enhver tid.
  • Send personale hjem, når de viser symptomer: Selvom du beslutter at have færre medarbejdere under skift, hvis nogen viser koronavirus symptomer, skal du sende dem hjem for at isolere sig selv. Uanset om det er hoste, høj temperatur eller endda at miste deres sans for smag eller lugt, skal de ikke arbejde i restauranten.

Udfør sikkerhedskontrol for dit køkken

Medarbejdere skal koncentrere sig om deres arbejde uden at bekymre sig om deres sikkerhed. Et godt sted at starte er med en risikovurdering af køkkenets sikkerhed. Dette indebærer at identificere de farer, der er til stede i køkkenet, og hvem der er mest i fare for at blive skadet. Dette kan være alt fra skarpe knive og tunge kasser til våde gulve og varme væsker.

Når du arbejder samme sted hver dag, er det let at overse potentielle farer, så sørg for, at identifikationsprocessen er grundig. Bed køkkenpersonalet om at overveje farer, du måske har gået glip af.

Når du har lavet en liste over alle de mulige risici i køkkenet, skal du overveje, hvem der kan blive skadet, og hvordan. Disse oplysninger er nyttige, når det gælder beslutning om beskyttelsesforanstaltninger.

Nogle af risiciene vil føles indlysende, men de er lige så vigtige for køkkenets sikkerhed og bør behandles seriøst. Det personale, der er nyt i køkkenmiljøer, indser måske ikke nogle af de mere almindelige risici, så en vurdering vil sikre, at de er beskyttet.

Når du har samlet risiciene, skal du overveje, om du kan fjerne dem helt eller i det mindste reducere dem til, hvor skade er usandsynlig. Løsninger kan forhindre adgang til faren, distribuere beskyttelsesudstyr eller finde et alternativ.

Når du er færdig, kan du dele dine fund med det bredere køkkenhold og informere dem om eventuelle ændringer, der er foretaget. Husk derefter at gennemgå vurderingen regelmæssigt, når farerne ændrer sig, og nye medlemmer kommer ind i teamet.

Afhold regelmæssige uddannelsessessioner

Den mest effektive måde at reducere hændelser i køkkenets sikkerhed er gennem regelmæssig træning. Alle medarbejdere skal kende de sikkerhedsprocedurer, der skal følges for forskellige scenarier og hændelser.

Udfør et par øvelser for at se, hvordan personalet klarer sig. Vidste de, hvad de skulle gøre? Lavede de fejl? Selv enkle situationer som et knust glas kræver en bestemt procedure. Ved dit køkkenpersonale hvad det er?

Regelmæssig træning sikrer, at alle er forberedt på ethvert sikkerhedsscenarie. Tag dig tid til at køre forskellige øvelser, så alle medlemmer af holdet er forberedt i det usandsynlige tilfælde af en nødsituation.

Udfør de regelmæssige brand- og evakueringsøvelser, så personalet kan beskytte både sig selv og gæster, hvis situationen kræver det. De skal kende de afgørende skridt, der skal tages for deres specifikke rolle, og hvor de skal mødes udenfor, når de er evakueret.

Lær mere om administration af din restaurants personale i denne artikel.

Sikre udstyrets sikkerhed

Restauranter og professionelle køkkener er hjemsted for udstyr, der kan være farligt, hvis det ikke vedligeholdes ordentligt. Blandere, kværne, ovne og skæreudstyr udgør alle farer for brugerne, hvis de ikke følger god sikkerhedspraksis.

Enhver, der kræves for at bruge udstyr, skal modtage den nødvendige uddannelse, de har brug for, for at være sikker. Derudover skal alt maskiner regelmæssigt rengøres, inspiceres og vedligeholdes, så det altid er op til den krævede standard.

Udfør en hurtig revision af restauranten eller køkkenet, du arbejder i. Hvornår blev maskinen sidste gang inspiceret eller udskiftet? Er potentielt farlige maskiner udstyret med beskyttelsesafskærmninger for at beskytte brugeren?

Brug det rigtige tøj

For at mindske risikoen for ulykker på arbejdspladsen skal du bære den rigtige tøj til din rolle. Tøj, forklæder, handsker, hårnet og andre vigtige genstande skal bæres, når det er nødvendigt for at holde køkkenet et sikkert og hygiejnisk sted for alle, der bruger det.

Noget, der ofte overses, er en persons fodtøj. Brug af de rigtige sko kan være forskellen mellem et normalt skift og en ulykke, der efterlader dig ude af stand til at arbejde på grund af en skade.

Når du vælger det rigtige par arbejdssko, er der et par kriterier, du skal huske på. For det første, hvor skridsikker er de? Køkkener og restauranter kan have våde gulve, der får medarbejderne til at glide og falde. Med skridsikre sko kan du bevæge dig mellem forskellige gulvflader uden at bekymre dig om en mulig ulykke.

Noget andet at overveje er, hvor holdbare og komfortable de er. Du bruger meget tid på dine fødder under travle skift. Du har brug for fodtøj, der kan beskytte dine fødder og forhindre ledsmerter i at udvikle sig. Sko, der ikke er designet til at håndtere så intensive perioder med arbejde, er mindre tilbøjelige til at give dine fødder den støtte, de har brug for.

Køkkener kan være travle miljøer at arbejde i, og tunge genstande eller skarpe knive kan let slås af overflader. Det er vigtigt, at du bruger fodtøj, der har de nødvendige sikkerhedsfunktioner for at holde dine fødder beskyttet. Se efter sko, der er punkteringssikre og har tåhætter, da de beskytter dine fødder mod skarpe genstande og tæer, der er sikre mod at falde ned på genstande.

Restaurantens personales sundhed og sikkerhed er alles ansvar. Hvis nogen ser en fare, der kan forårsage problemer, er de nødt til at tage de nødvendige handlinger. Uanset om det handler om at informere andre, skal de være afgørende og proaktive. At forlade problemer for andre mennesker at håndtere er, hvordan ulykker sker.

Væk din fødevarevirksomhed med Waiterio POS

Deltag i 40.000 restauranter ved hjælp af waiterio-salgsstedet

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

Gratis download

Seneste artikler