5 συμβουλές για να βελτιστοποιήσετε τα κέρδη του εστιατορίου σας

5 συμβουλές για να βελτιστοποιήσετε τα κέρδη του εστιατορίου σας

5 συμβουλές και μικρές αλλαγές που μπορούν να βελτιστοποιήσουν τα κέρδη του εστιατορίου σας!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 21 Νοεμβρίου 2022

Θέλετε να βελτιώσετε τα κέρδη του εστιατορίου σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Αυτές οι πέντε συμβουλές θα σας βοηθήσουν!

Η βιομηχανία εστιατορίων μετά την πανδημία είναι πεδίο μάχης αυτή τη στιγμή. Σε όλο τον κόσμο, οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές δεν είναι σίγουροι για κάθε βήμα που κάνουν. Ο κλάδος αντεπιτίθεται με πολλά πράγματα, και ακόμη και έμπειροι ιδιοκτήτες εστιατορίων αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα, γιατί ακόμη και σε αυτές τις περιόδους μπορείτε να βρείτε εστιατόρια που τα πηγαίνουν υπέροχα και μεγαλώνουν. Τι έχουν κοινό? Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω για 5 διαφορετικές στρατηγικές που χρησιμοποιούν τα ακμάζοντα εστιατόρια για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Ας αρχίσουμε!

Δεν είναι όλα τα εστιατόρια ίσα

διαφορετικό σχήμα που συμβολίζει διαφορετικά εστιατόρια

Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας το προφανές. Δεν είναι όλα τα εστιατόρια ίδια, επομένως όλες αυτές οι συμβουλές για τη βελτιστοποίηση του περιθωρίου κέρδους του εστιατορίου ενδέχεται να μην ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις. Ωστόσο, φροντίσαμε να συμπεριλάβουμε αρκετές στρατηγικές. Όσο καλύτερα γνωρίζετε την επιχείρησή σας και την τρέχουσα κατάσταση του κλάδου στην περιοχή σας, τόσο πιο έτοιμοι θα είστε να εφαρμόσετε ένα ή όλα.

1. Βελτιστοποιήστε τους υπαλλήλους και προγραμματίστε

Η πρώτη συμβουλή είναι να ελέγχετε τι έχετε τον περισσότερο έλεγχο, που είναι οι υπάλληλοί σας, το πρόγραμμα και οι ώρες εργασίας. Αυτή είναι μια μεταβλητή συμβουλή γιατί δεν μπορώ να πω σε όλους να κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Βασικά, υπάρχουν δύο επιλογές:

  • Εάν πιστεύετε ότι το εστιατόριό σας δεν χρειάζεται βελτιστοποίηση από αυτή την άποψη και είστε ευχαριστημένοι με την παραγωγικότητα του προσωπικού σας, τότε απλά αφήστε το να είναι.
  • Εάν πιστεύετε ότι απαιτεί κάποια βελτιστοποίηση, προχωρήστε και εφαρμόστε τις παρακάτω βελτιστοποιήσεις.

Είναι απλές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα και την αξία που λαμβάνετε από το προσωπικό σας.

Η πρώτη περιοχή βελτιστοποίησης είναι το προσωπικό

μέλη του προσωπικού εστιατορίου που κρατούν πιάτα εστιατορίου

Υπάρχουν δύο τρόποι βελτιστοποίησης του προσωπικού σας. Το να αφήσετε ορισμένους υπαλλήλους σας είναι ένα, αλλά δεν είναι εύκολη απόφαση. Με κάθε ειλικρίνεια, δεν σας συνιστώ να σκεφτείτε να αφήσετε τους υπαλλήλους σας εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο. Αυτό σημαίνει ότι ο άλλος τρόπος είναι καλύτερος, δηλαδή η αύξηση της παραγωγικότητας ανά εργαζόμενο. Μπορείτε να κάνετε και τα δύο, αλλά προσπαθήστε να το κάνετε χωρίς να πέσετε σε κακές πρακτικές όπως η υποστελέχωση και η υπερβολική εργασία των υπαλλήλων σας. Για να επιτευχθεί αυτό, οι λύσεις είναι:

  • Για να γνωρίζετε ακριβώς τον όγκο της εργασίας που πρέπει να καλύψετε στο εστιατόριό σας.
  • Να έχουμε μερικούς υπαλλήλους μπαλαντέρ μόνο σε περίπτωση που τηρηθεί αυτό το όριο.
  • Και για να βελτιστοποιήσετε τη ροή εργασίας στο εστιατόριό σας.

Μιλώντας για τη βελτιστοποίηση της ροής εργασίας, ο ευκολότερος τρόπος για να τη βελτιστοποιήσετε είναι χρησιμοποιώντας σύγχρονο λογισμικό όπως το Waiterio. Παίρνετε εργαλεία όπως αυτοεξυπηρέτηση με κωδικούς QR και ακόμη και δωρεάν ιστότοπο. Αυτά μπορεί να αλλάξουν το παιχνίδι αν τα χρησιμοποιήσετε καλά. Αυτά είναι τα ίδια τα εργαλεία που κάνουν τις κουζίνες-φαντάσματα μια πολύ βιώσιμη επιχείρηση! Στις μέρες μας, στρατηγικές σαν αυτές εφαρμόζονται σχεδόν σε κάθε εστιατόριο λόγω της εξέλιξης του κλάδου.

Η δεύτερη περιοχή για βελτιστοποίηση είναι το χρονοδιάγραμμα

πρόγραμμα εστιατορίων

Η βελτιστοποίηση του προσωπικού σας δεν είναι μια ολοκληρωμένη λύση χωρίς τη βελτιστοποίηση του χρονοδιαγράμματος. Η βελτιστοποίηση του προγράμματος του εστιατορίου σας σάς επιτρέπει να επωφεληθείτε από τις υψηλές ώρες λειτουργίας. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του εστιατορίου και τους πελάτες που έχετε, οπότε φροντίστε να το σκεφτείτε καλά. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να μιλήσετε για αυτό με το προσωπικό σας, γιατί αυτό θα τους δώσει την επιλογή να δημιουργήσουν το δικό τους ευέλικτο πρόγραμμα – εάν είστε ανοιχτοί να το κάνετε, φυσικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε το άνοιγμα και το κλείσιμο της επιχείρησής σας μια ώρα αργότερα ή το αντίστροφο, να έχετε ένα μεταβλητό πρόγραμμα για διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας ή του μήνα και πολλά άλλα. Και οι δύο αυτές περιοχές εστίασης αλληλοσυμπληρώνονται, επομένως το να κάνετε το ένα χωρίς το άλλο μπορεί να είναι μάταιο.

2. Βελτιστοποιήστε το μενού σας εν κινήσει

Πελάτης που διαβάζει το μενού κωδικών qr του εστιατορίου σε ένα τραπέζι

Το να διατηρείτε το μενού σας ευέλικτο είναι ζωτικής σημασίας αυτές τις στιγμές. Η τιμή του αποθέματός σας ενδέχεται να μεταβάλλεται καθημερινά λόγω μετατοπίσεων της ζήτησης. Γι' αυτό πρέπει να παρακολουθείτε στενά:

  • Διαχείριση αποθεμάτων
  • Και σχέσεις προμηθευτών

Χωρίς να μπείτε σε πολλές λεπτομέρειες, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το απόθεμά σας με:

  • Εφαρμογή της μεθόδου διαχείρισης αποθέματος πρώτης εισόδου, πρώτης εξόδου.
  • Στερεό απόθεμα με βάση τις αλλαγές στη ζήτηση των καταναλωτών.
  • Και παρακολουθείτε στενά τις τιμές.

Αυτό το τελευταίο σημείο εστίασης σημαίνει να είστε δεμένοι με τους προμηθευτές σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι σκόπιμο να προσλάβετε κάποιον που θα επικεντρωθεί μόνο σε αυτήν την εργασία διαχείρισης πόρων. Τι σχέση έχει όμως αυτό με το μενού σου; Λοιπόν, ο σωστός χειρισμός των σχέσεων αποθέματος και προμηθευτών σημαίνει ότι μπορείτε:

  • Αλλάξτε τις τιμές του μενού σας.
  • Αποκρύψτε τα στοιχεία μενού προσωρινά ή αφαιρέστε στρατηγικά τα πιάτα από το μενού εάν γίνουν πολύ ακριβά.
  • Και κρατήστε μια ωραία εναλλαγή πιάτων.

Αυτή θα είναι μια δύσκολη συμβουλή για εφαρμογή. Εάν έχετε έναν έμπειρο και ευέλικτο σεφ, τότε θα μπορείτε να το κάνετε εύκολα. Αυτό θα αντανακλά επίσης στη βάση των πελατών σας. Εάν το εστιατόριό σας είναι, για παράδειγμα, μια επιχείρηση που παρέχει στους πελάτες της σταθερότητα, είναι προτιμότερο να αυξήσετε τις τιμές σας και να διατηρήσετε το μενού σας. Εάν το εστιατόριό σας είναι κόμβος για εκπληκτικές ή πειραματικές προσφορές φαγητού, τότε αυτή η συμβουλή μπορεί να είναι η τέλεια στρατηγική για να συμβαδίσετε με μια ασταθή αλυσίδα εφοδιασμού.

3. Λύστε πρώτα προβλήματα υψηλής προτεραιότητας

Χέρια που μετρούν με ένα εργαλείο τη λέξη προβλήματα για να συμβολίσουν τη μέτρηση ενός προβλήματος στα εστιατόρια

Εάν υπάρχει κάτι που ισχύει πάντα όταν διευθύνετε μια επιχείρηση, είναι ότι θα υπάρξουν απροσδόκητα προβλήματα. Γι' αυτό πρέπει να λύσετε προβλήματα υψηλής προτεραιότητας καθώς φτάνουν. Το πραγματικό πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση είναι να γνωρίζουμε ποια είναι υψηλής προτεραιότητας. Γι' αυτό η ακριβής συμβουλή πίσω από αυτό είναι να δημιουργήσετε συστήματα για να καταλάβετε ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης για κάθε σενάριο. Υπάρχει ένα απλό σύστημα τριών βημάτων για αυτό που μπορεί να λειτουργήσει για εσάς:

  • Μελετήστε το πρόβλημα εξαντλητικά.
  • Μελετήστε τις πιθανές συνέπειες που θα προκαλούσε το πρόβλημα εάν δεν το λύσετε γρήγορα. Θα πρέπει επίσης να μελετήσετε τις βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προεκτάσεις, ώστε να ξέρετε πόσο χρόνο έχετε πριν είναι καταστροφικό.
  • Βρείτε μια λύση που επιτρέπει στο εστιατόριό σας να υποστεί τη μικρότερη δυνατή ζημιά.

Αυτά τα βήματα είναι απλά στη θεωρία, αλλά μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για να τα κατακτήσετε στην πράξη. Εξακολουθείτε να μην αφήνετε μικρά προβλήματα να συσσωρεύονται, διαφορετικά θα δημιουργήσετε ένα πρόβλημα που θα τελειώσει την επιχείρηση μακροπρόθεσμα.

4. Πάρτε την πρωτοβουλία για προσαρμογή στις τάσεις του κλάδου

Άνδρας που διαβάζει μετρήσεις τάσεων της βιομηχανίας σε ένα tablet

Η υιοθέτηση των τάσεων του κλάδου των εστιατορίων στην επιχείρησή σας μοιάζει με τζόγο, ειδικά όταν πρόκειται για δαπανηρά συστήματα, αλλαγές πολύ βαθιές που δεν μπορούν να αναιρεθούν και πολλά άλλα. Ωστόσο, οι τάσεις του κλάδου των εστιατορίων που πρόκειται να μείνουν είναι εύκολο να εντοπιστούν: έχουν πάντα καλή υποστήριξη σε διάφορα μέρη του πλανήτη . Γι' αυτό πρέπει να παρακολουθείτε τις τάσεις της βιομηχανίας εστιατορίων . Το κλειδί για να γνωρίζετε πότε πρέπει να εφαρμόσετε μια νέα τάση είναι να απαντήσετε σε ερωτήσεις όπως:

  • Εμφανίζεται η τάση σε διάφορες χώρες;
  • Εφαρμόζεται η τάση σε πολλά μέρη που θυμίζουν την πόλη σας;
  • Και φυσικά, μπορείτε να εφαρμόσετε αποτελεσματικά την τάση στο εστιατόριό σας; Αυτή είναι η πιο δύσκολη ερώτηση για να απαντήσετε γιατί πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά την τρέχουσα κατάσταση της επιχείρησής σας για να αποφασίσετε. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε τη βάση πελατών σας!

Εξάλλου, αν λειτουργεί κάπου όπου οι συνθήκες είναι ίδιες με την περιοχή του εστιατορίου σας, είναι καλή ιδέα να κάνετε αίτηση χωρίς δεύτερη σκέψη. Μπορείτε επίσης να μελετήσετε εάν οι ανταγωνιστές σας εφαρμόζουν νέες τακτικές που έχουν τάση σε άλλα μέρη της χώρας σας. Μερικές φορές, δεν χρειάζεται πραγματικά να πάτε σε όλο τον κόσμο για να ανακαλύψετε την τάση που πρέπει να απογειώσει το εστιατόριο σας. Ωστόσο, μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική πηγή έμπνευσης!

5. Χρησιμοποιήστε βολικές υπηρεσίες τρίτων

Λέξη άβολη γραμμένη σε χαρτί που έχει σκιστεί για να δείχνει τη λέξη βολικό μόνο

Υπηρεσίες, εφαρμογές, λογισμικό και ακόμη πιο βασικές υπηρεσίες όπως καθαρισμός, στεγνό καθάρισμα, λογιστική, νομική και άλλες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία ενός εστιατορίου στις μέρες μας. Πρέπει να παρακολουθείτε πάρα πολλά πράγματα, από τις προσπάθειες μάρκετινγκ μέχρι την ικανοποίηση των πελατών, όλα αυτά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των βασικών λειτουργιών του εστιατορίου σας. Είναι φυσικό, η κοινωνία, οι καταναλωτικές συνήθειες και πολλά άλλα αλλάζουν. Εάν αισθάνεστε ότι το να παρακολουθείτε πάρα πολλά πράγματα είναι συντριπτικό, τότε η απλοποίηση ορισμένων τομέων όπως το λογισμικό POS μπορεί να σας βοηθήσει. Εκεί έρχεται το Waiterio. Τα εστιατόρια όλων των μεγεθών χρειάζονται ελευθερία και ευελιξία, γι' αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα POS που σας προσφέρει ακριβώς αυτό. Με το Waiterio's POS , θα μπορείτε να:

  • Ελέγξτε τις αναφορές πωλήσεων όποτε θέλετε.
  • Διατηρήστε όλα τα δεδομένα πωλήσεων του εστιατορίου σας ασφαλή στο cloud.
  • Διαχειριστείτε τις πωλήσεις από διαφορετικά κανάλια, όπως online πωλήσεις, takeout και παράδοση.
  • Εξαγωγή αναφορών σε χρήσιμα υπολογιστικά φύλλα.
  • Βελτιώστε τη διαδικασία πωλήσεων στο εστιατόριό σας και πολλά άλλα.

Από την πρώτη έως την τελευταία αλληλεπίδραση με τους πελάτες σας, η Waiterio μπορεί να την κάνει πιο γρήγορη και πολύ πιο αποτελεσματική. Εάν χρειάζεστε ένα νέο σύστημα POS, δοκιμάστε το Waiterio. Έχουμε δωρεάν δοκιμή !

Μικρές αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλα οφέλη για το εστιατόριό σας μακροπρόθεσμα!

Αυτές οι απλές συμβουλές δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν. Όπως είπα, πρέπει να γνωρίζετε την επιχείρησή σας για να γνωρίζετε εάν ισχύουν. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε τη βάση πελατών και τους υπαλλήλους σας – φροντίστε να τους συμπεριλάβετε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας. Διαφορετικά, αυτές οι φαινομενικά μικρές αλλαγές μπορεί να γίνουν μεγαλύτερο ζήτημα, όπως πρέπει να ανανεώσετε πλήρως το προσωπικό σας BOH ή FOH ή να χρειαστεί να υπολογίσετε εκ νέου κάθε τιμή στο μενού σας. Αυτό μπορεί να σας πάρει χρόνο, οπότε βεβαιωθείτε ότι το εστιατόριό σας είναι έτοιμο για αυτές τις αλλαγές πρώτα. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον καθορισμό στόχων για το εστιατόριό σας για περισσότερες πληροφορίες.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα