Αντιμετώπιση Νομικών Θεμάτων Εστιατορίων

Αντιμετώπιση Νομικών Θεμάτων Εστιατορίων

Νομικά ζητήματα μπορεί να επηρεάσουν το κέρδος σας

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 7 Μαΐου 2018

Αντιμετώπιση Νομικών Θεμάτων Εστιατορίων

Ένα από τα πρώτα νομικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων είναι η επιλογή της σωστής νομικής δομής. Ένα άρθρο στο Bon Appétit συνιστά τη λήψη τεκμηριωμένης απόφασης σχετικά με την επιχειρηματική δομή του εστιατορίου σας . Η πρόσληψη δικηγόρου είναι η καλύτερη στρατηγική για την επιλογή μεταξύ των διαφορετικών επιχειρηματικών δομών. Παρόλο που οι περισσότεροι μικρότεροι ιδιοκτήτες εστιατορίων επιλέγουν ατομικές επιχειρήσεις ή εταιρικές σχέσεις, υπάρχουν άλλες νομικές δομές όπως εταιρείες, εταιρείες περιορισμένης ευθύνης ή LLC και άλλες επιλογές. Εάν ανοίγετε ένα franchise , ενδέχεται να απαιτείται να πληροίτε πολλά σύνθετα κριτήρια, όπως ο όγκος των πωλήσεων και τα περιθώρια κέρδους, εκτός από την προμήθεια των προμηθειών σας από εγκεκριμένους προμηθευτές. Ένας δικηγόρος μπορεί να βοηθήσει πολύ στην απομάκρυνση του λαβύρινθου των κανονισμών, των όρων της σύμβασης, των ποσοστώσεων πωλήσεων και άλλων απαιτήσεων.

Αδειοδότηση εστιατορίου

Τα εστιατόρια συνήθως απαιτούν άδεια λειτουργίας, άδεια του τμήματος υγείας και πιστοποίηση ασφάλειας τροφίμων. Θα χρειαστεί να ελέγξετε τις εγκαταστάσεις σας πριν από το άνοιγμα και θα πρέπει επίσης να εγγραφείτε εάν εισπράττετε κρατικούς, τοπικούς ή εθνικούς φόρους επί των πωλήσεων. Πιθανότατα θα χρειαστεί να εγγραφείτε για να εισπράξετε φόρους εισοδήματος από μισθούς εργαζομένων, ασφάλιση ανεργίας και άλλες κρατήσεις.

Χωρισμός εις ζώνας

Οι κανονισμοί ζώνης μπορούν να επηρεάσουν τον τόπο λειτουργίας σας. Αυτές οι οδηγίες περιλαμβάνουν τι είδους κτίριο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και περιορίστε τα εστιατόρια σε περιοχές που έχουν χωριστεί για εμπορικές, βιομηχανικές ή γεωργικές επιχειρήσεις. Ορισμένες περιοχές επιτρέπουν στα εστιατόρια να λειτουργούν σε κατοικημένες περιοχές. Ορισμένες πόλεις ρυθμίζουν το ύψος, το μέγεθος και τον τύπο των πινακίδων που χρησιμοποιείτε για να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Ορισμένες περιοχές δεν επιτρέπουν πινακίδες πεζοδρομίου. Είναι σημαντικό να ερευνήσετε όλους τους τοπικούς νόμους χωροταξίας ενώ σχεδιάζετε τη λειτουργία του εστιατορίου σας.

Νομικά ζητήματα εργατικού δυναμικού

Ένα στοιχείο που βρίσκεται στις ειδήσεις πρόσφατα είναι ο προγνωστικός προγραμματισμός. Περισσότερες δικαιοδοσίες απαιτούν από τα εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης να δημοσιεύουν προγράμματα εργασίας τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα. Ορισμένες περιοχές απαιτούν επίσης περισσότερα εστιατόρια για να προσφέρουν αμοιβή υπερωριών. Ο κατώτατος μισθός μπορεί επίσης να αλλάξει με βάση τους τοπικούς, επαρχιακούς ή ομοσπονδιακούς νόμους. Ακόμη και όταν η αμοιβή δεν ρυθμίζεται υψηλότερα από ό, τι θέλετε να πληρώσετε, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερα για να προσελκύσετε ειδικευμένους εργαζόμενους.

Άλλα νομικά ζητήματα στο χώρο εργασίας περιλαμβάνουν την πρόσληψη ειδικευμένων εργαζομένων με ειδικές ανάγκες, την αποφυγή παράνομων μεταναστών, τη συγκέντρωση συμβουλών και τις διακρίσεις με βάση τη φυλή, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και άλλους παράγοντες. Ορισμένες δικαιοδοσίες επιτρέπουν στα εστιατόρια να ερευνούν το ποινικό υπόβαθρο των αιτούντων, ενώ άλλες όχι. Εάν έχετε τη δυνατότητα να ερευνήσετε το ποινικό ιστορικό, μπορεί να είστε υπεύθυνοι για ζημιές που προκαλούν οι εργαζόμενοι εάν δεν ελέγξετε το ιστορικό τους.

Ορισμένοι τομείς απαιτούν ισότητα αμοιβών για άνδρες, γυναίκες και άτομα όλων των φυλών. Οι γυναίκες και οι μειονότητες συχνά κατευθύνονται προς χαμηλότερες αμοιβές, κάτι που είναι παράνομο σε ορισμένες περιοχές. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση αποζημίωσης εάν αισθάνονται ότι δεν πληρώθηκαν με βάση το φύλο ή τη φυλή.

Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείται ένας ασφαλής χώρος εργασίας για τους εργαζόμενους. Μπορείτε να θεωρηθείτε υπεύθυνοι για εκφοβισμό, διακρίσεις και τραυματισμούς που προκαλούνται από πελάτες ή υπαλλήλους. Μερικά από τα άλλα κοινά νομικά ζητήματα εργατικού δυναμικού περιλαμβάνουν:

  • Πρόσβαση σε οφέλη
  • Αμειβόμενη αναρρωτική άδεια
  • Συμμόρφωση με την τοπική εργατική νομοθεσία
  • Προσφορά αποζημίωσης εργαζομένων
  • Εργατικό δίκαιο
  • Προσλήψεις σεφ που έχουν υπογράψει προηγουμένως ρήτρα μη ανταγωνισμού
υπογραφή νόμιμης επιχειρηματικής σύμβασης με υπάλληλο

Αδυναμία κατανόησης εμπορικών μισθώσεων

Δυστυχώς, οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες συνήθως δεν παρέχουν το φάσμα των υπηρεσιών που παρέχουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Αυτές οι περίπλοκες μισθώσεις συνήθως στερούνται προστασίας τύπου καταναλωτή και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι αυστηρά ευθύνη του ενοικιαστή. Εάν χαλάσει το σύστημα θέρμανσης, πιθανότατα θα χρειαστεί να το επισκευάσετε μόνοι σας. Μπορεί να είστε σε θέση να διαπραγματευτείτε με τον ιδιοκτήτη εάν ένας φούρνος ή λέβητας χρειάζεται αντικατάσταση, αλλά ίσως χρειαστεί να πληρώσετε για ολόκληρη την αναβάθμιση. Ορισμένοι ιδιοκτήτες θα προσθέσουν επίσης κρυφά τέλη συντήρησης, όπως συντήρηση γηπέδων και άλλη συνήθη συντήρηση.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Τα εστιατόρια εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ασφάλιση για να καλύψουν τους κινδύνους από την αντιμετώπιση του κοινού, την εξυπηρέτηση τροφίμων, την πρόσληψη εργαζομένων για την εκτέλεση επικίνδυνων εργασιών και την εξυπηρέτηση αλκοόλ. Τα εστιατόρια συνήθως δημιουργούν κινδύνους πτώσης, σπασμένου γυαλιού, εγκαυμάτων, κοψίματος και τροφικής δηλητηρίασης. Οι περισσότεροι εμπορικοί ασφαλιστικοί πράκτορες προσφέρουν πακέτα προσφορών για εστιατόρια που καλύπτουν πολλούς κινδύνους. Θα χρειαστείτε ασφάλιση αστικής ευθύνης, αποζημίωση εργαζομένων, αστική ευθύνη και προστασία από πυρκαγιά, πλημμύρες και κλοπές τουλάχιστον. Μπορεί να θέλετε να προσφέρετε ασφάλιση υγείας για το προσωπικό σας και θα πρέπει να λάβετε κάλυψη υγείας για τον εαυτό σας.

Θέματα μετανάστευσης

Τα εστιατόρια συνήθως απασχολούν μεγάλο αριθμό μεταναστών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα εστιατόρια απασχολούν περισσότερους από 2,3 εκατομμύρια εργαζόμενους ξένων γέννησης . Οι νόμιμοι μετανάστες μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα ανθρώπινου δυναμικού για την επιχείρησή σας ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία εργάζεστε, αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ορισμένα εξειδικευμένα νομικά προβλήματα. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οι μετανάστες έχουν τα προσόντα για να εργαστούν στη χώρα σας και ότι έχουν ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Ορισμένες περιοχές έχουν ισχυρούς νόμους κατά της φιλοξενίας παράνομων αλλοδαπών, την πρόσληψή τους ή την προστασία τους. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις νομικές σας υποχρεώσεις, επειδή η παραβίαση αυτών των νόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύλληψη, πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Ζητήματα Άδειας Λικέρ

Τα περισσότερα εστιατόρια πλήρους εξυπηρέτησης σερβίρουν αλκοόλ στο κατάλυμα και ορισμένα πουλούν αλκοολούχα ποτά στους πελάτες για να τα πάρουν μαζί τους. Υπάρχουν πολλά βήματα - ανάλογα με την τοποθεσία σας - για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για τη σωστή άδεια ποτού. Σως χρειαστείτε έναν ορισμένο όγκο πωλήσεων και ελέγχους ιστορικού για τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό. Όταν αγοράζετε ένα υπάρχον εστιατόριο, οι άδειες ποτών συνήθως δεν μεταφέρονται αυτόματα. Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για τη δική σας άδεια. Υπάρχουν επίσης πολλοί κανονισμοί που σχετίζονται με το αλκοόλ, όπως να μην πουλάτε αλκοόλ σε ανηλίκους και να πουλάτε σε μεθυσμένα άτομα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Mightσως χρειαστείτε άδεια μόνο για να παίξετε μουσική στο εστιατόριο σας λόγω νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων, κανονισμών θορύβου και άλλων παραγόντων. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να ερευνήσετε εάν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται πριν παίξετε μουσική για τους καλεσμένους σας.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα νομικά ζητήματα που επηρεάζουν τα εστιατόρια και τους εστιάτορες. Οι συγκεκριμένοι νόμοι και κανονισμοί μπορεί να διαφέρουν καθώς αλλάζουν οι νόμοι και η τοποθεσία σας θα μπορούσε να έχει επιπλέον νόμους. Η αναζήτηση επαγγελματικών νομικών συμβουλών είναι πάντα η καλύτερη στρατηγική, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα εστιατόρια.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα