Αποστολή, όραμα και αξίες ενός εστιατορίου: Πώς να τα γράψετε;

Αποστολή, όραμα και αξίες ενός εστιατορίου: Πώς να τα γράψετε;

Πώς να γράψετε τη δήλωση αποστολής, το όραμα και τις αξίες του εστιατορίου σας.

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 16 Οκτωβρίου 2021

Δεν ξέρετε πώς να γράψετε την αποστολή και το όραμα ενός εστιατορίου;

Η αποστολή και το όραμα ενός εστιατορίου είναι κρίσιμες πτυχές της ταυτότητας της επιχείρησής σας.

Θα ενημερώσουν τους υπαλλήλους σας, τους πελάτες σας και ολόκληρο τον κόσμο για τους στόχους που οδηγούν το εστιατόριό σας και πώς σχεδιάζετε να τους πετύχετε.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσω για:

  • Η σημασία της αποστολής και του οράματος ενός εστιατορίου
  • Πώς να γράψετε το καλύτερο
  • Σχετικά με μερικά παραδείγματα αποστολής και οράματος εστιατορίου
  • Και περισσότερες σκέψεις

Είναι ζωτικής σημασίας να ορίσετε αυτές τις πτυχές του εστιατορίου σας και να τις διανείμετε σε στρατηγικά μέρη — κοινωνικά δίκτυα, ιστοσελίδες , στο εστιατόριό σας, στις προσφορές εργασίας σας και πολλά άλλα.

Ας αρχίσουμε!

Η σημασία της αποστολής ενός εστιατορίου

μικρό ζαχαροπλαστείο

Η σημασία της αποστολής ενός εστιατορίου είναι απλή: αφορά τον στόχο που θέλετε να επιτύχετε με το εστιατόριό σας.

Ένα εστιατόριο μπορεί να έχει πολλούς στόχους, ωστόσο, οι στόχοι που αναφέρονται στην αποστολή του εστιατορίου σας έχουν άλλη σημασία.

Αυτοί είναι οι στόχοι του εστιατορίου σας σε σχέση με τους υπαλλήλους σας, τους πελάτες σας , την τοπική κοινότητα και πολλά άλλα.

Η αποστολή ενός εστιατορίου είναι πώς γνωστοποιείτε τις προθέσεις σας.

Δεν μπορείτε απλώς να πείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα εστιατόριο για να κερδίσετε χρήματα για εσάς και την οικογένειά σας — αυτό θα ήταν η πτώση σας, ακόμα κι αν ήταν αλήθεια.

Μερικοί κοινοί στόχοι μπορεί να είναι:

  • Δημιουργήστε ένα πολύτιμο εστιατόριο στην τοπική γαστρονομική σκηνή
  • Δημιουργήστε μια πηγή θέσεων εργασίας για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
  • Βοηθήστε την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή σας
  • Κι αλλα

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι η αποστολή του εστιατορίου σας πρέπει να είναι γνήσια, ώστε να μπορεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο στους αναγνώστες του.

Με μια καλή και αυθεντική δήλωση αποστολής, το εστιατόριό σας μπορεί να προσελκύσει επενδυτές, συνεργάτες, πελάτες με τα ίδια ιδανικά και πολλά άλλα.

Αυτό κάνει την αποστολή της επιχείρησής σας μια μέθοδο ή εργαλείο για τη δημιουργία συνδέσεων με τους ανθρώπους γύρω από την επιχείρησή σας.

Η σημασία του οράματος ενός εστιατορίου

Το όραμα ενός εστιατορίου είναι ο τρόπος με τον οποίο προβάλλετε τη μελλοντική αλλαγή στην τοποθεσία που περιβάλλει το εστιατόριό σας χάρη στο γεγονός ότι υπάρχει και έχετε επιτύχει όλους τους στόχους σας.

Εάν η αποστολή σας είναι, για παράδειγμα, να δημιουργήσετε ένα εστιατόριο όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να είναι μαζί χωρίς καμία διάκριση, τότε το όραμα είναι ο τρόπος με τον οποίο προβάλλετε μια βαθιά αλλαγή στην κοινωνία επειδή επιτυγχάνετε αυτόν τον στόχο.

Όχι μόνο οι επαγγελματικοί σας στόχοι μπορούν να προσελκύσουν τους ακόλουθους - ένα όραμα εστιατορίου μπορεί να το κάνει εξίσου καλά.

Το σωστό όραμα θα βοηθήσει τους πελάτες σας, τους πελάτες, τους υπαλλήλους και πολλά άλλα να οραματιστούν το μέλλον και τον αντίκτυπο που θα έχει το εστιατόριό σας σε αυτό, ενώ θα τους έχει κίνητρο να υποστηρίξουν την επιχείρησή σας.

Πώς να γράψετε την αποστολή ενός εστιατορίου;

ημερολόγιο σημειώσεων αποστολής

Το να γράψεις μια αποστολή εστιατορίου είναι στην πραγματικότητα λίγο δύσκολο.

Αυτό είναι ένα κομμάτι κειμένου που πρέπει να περιέχει λιγότερες από 100 λέξεις και έως τρεις ισχυρές γραμμές.

Το πραγματικό πρόβλημα προκύπτει όταν συνειδητοποιείτε ότι ένα τόσο μικρό κείμενο πρέπει να απαντά σε πολλές ερωτήσεις , πρέπει να είναι πειστικό , αξιομνημόνευτο και εντυπωσιακό .

Ακολουθούν μερικά βήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γράψετε τη δήλωση αποστολής του εστιατορίου σας.

1. Δημιουργήστε και απαντήστε σε ερωτήσεις

Η αποστολή του εστιατορίου σας πρέπει να απαντά σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την επιχείρησή σας. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε:

  • Τι είδους εστιατόριο έχετε;
  • Ποιο είναι το κοινό-στόχος σας;
  • Ποιες είναι οι ανάγκες τους;
  • Πώς σκοπεύετε να βοηθήσετε το κοινό-στόχο σας;
  • Πώς μπορεί το εστιατόριο σας να βελτιώσει την κατάστασή του;
  • Πώς είναι η τοποθεσία σας;
  • Πώς το εστιατόριό σας βελτιώνει την τοποθεσία σας;

Μπορείτε να προσπαθήσετε να απαντήσετε σε όσες ερωτήσεις θέλετε, αλλά αυτές θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Καλό είναι να απαντάτε εν συντομία σε κάθε ερώτηση.

2. Επιλέξτε το συναίσθημα που θέλετε να μεταδώσετε

Το συναίσθημα που μεταφέρει η αποστολή σας είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι αυτό που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στον πελάτη να υποστηρίξει το εστιατόριό σας.

Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε συναίσθημα θέλετε, όπως να γράψετε ένα κείμενο που υποδηλώνει την πείνα σας να καινοτομήσετε και να αλλάξετε τον κόσμο ή να δημιουργήσετε επίγνωση των κοινωνικών προβλημάτων με ένα αίσθημα υποχρέωσης .

Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα είναι το συναίσθημα που θα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε με το κοινό-στόχο σας, επομένως είναι καλή ιδέα να το μελετήσετε εκ των προτέρων σε βάθος.

3. Βάλτε τα πάντα μαζί

Σε αυτό το τρίτο βήμα, απλά γράφετε τα πάντα μαζί σε ένα κείμενο — δεν έχει σημασία το συνολικό μήκος στην αρχή.

Πρέπει να γράψετε:

  • Η απάντηση σε κάθε ερώτηση
  • Γράψτε χρησιμοποιώντας το συναίσθημα που επιλέξατε να μεταφέρετε
  • Και μετά ξαναγράψτε το σαν να ήταν μια σύντομη ομιλία μπροστά στους καλεσμένους σας

Μετά από αυτό, θα είναι σχεδόν έτοιμο.

4. Συνοψίστε

Στο τελικό βήμα, πρέπει να συνοψίσετε, να κόψετε, να παραλείψετε και να συντομεύσετε την αποστολή σε τρεις γραμμές που αθροίζονται σε λιγότερες από 100 λέξεις συνολικά.

Αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος, γιατί αν δεν μπορέσετε να συνοψίσετε όλα όσα έχετε γράψει με τόσες πολλές λέξεις — κατά προτίμηση λιγότερες — θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά τι είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχετε να πείτε.

Πώς να γράψετε ένα όραμα εστιατορίου;

Άτομο που γράφει την αποστολή του εστιατορίου

Το όραμα ενός εστιατορίου είναι λίγο πιο εύκολο να γραφτεί. Αυτό είναι ένα κείμενο που περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο έχετε εκπληρώσει την αποστολή του εστιατορίου σας — επομένως είναι κάπως υποθετικό.

Θυμηθείτε ότι αυτό το μέλλον πρέπει να ξεκινά από την αποστολή του εστιατορίου σας, επομένως πρέπει πρώτα να ορίσετε μια αποστολή που είναι μοναδική, ρεαλιστική, εφικτή και έχει θετικό αντίκτυπο.

Στη συνέχεια, απλά φανταστείτε έναν κόσμο όπου έχετε ήδη πετύχει αυτούς τους στόχους και σκεφτείτε πώς αυτό το υποθετικό μέλλον είναι καλύτερο για την κοινότητα, για τους καλεσμένους σας και πολλά άλλα.

Παραδείγματα αποστολής και οράματος εστιατορίου

Τώρα θα σας δώσω μερικά παραδείγματα αποστολής και οράματος εστιατορίου. Είναι όλα φανταστικά εστιατόρια, οπότε θα σας δώσω μια σύντομη εξήγηση για το εν λόγω εστιατόριο, ώστε να κατανοήσετε καλύτερα το πλαίσιο.

Παράδειγμα της αποστολής ενός εστιατορίου

πρόσωπο που υπογράφει έγγραφο

Το πρώτο παράδειγμα είναι η αποστολή του πρώτου εστιατορίου υγιεινής διατροφής που βρίσκεται σε μια πόλη στο εσωτερικό μιας χώρας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας της πρωτεύουσας.

Η αποστολή μας είναι να φέρουμε υγιεινά τρόφιμα στην πόλη, να προσφέρουμε προσιτές εναλλακτικές λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και ταυτόχρονα, να διδάσκουν στους επισκέπτες μας τη σημασία της καλής διατροφής.

Σε αυτή την αποστολή θα μπορείτε να βρείτε διάφορους στόχους:

  • Το πρώτο είναι να φέρουμε υγιεινά τρόφιμα σε ένα μέρος όπου η επιλογή δεν υπήρχε.
  • Το δεύτερο είναι ότι είναι ένα προσιτό εστιατόριο, με χαμηλές τιμές για το ευρύ κοινό.
  • Και το τρίτο είναι ότι το εστιατόριο θα χρησιμεύσει για να εκπαιδεύσει τους επισκέπτες με κάποιο τρόπο στη διατροφή.

Το δεύτερο παράδειγμα είναι η αποστολή ενός εστιατορίου fusion food που βρίσκεται σε μια συνοριακή πόλη του Μεξικού, με τις Ηνωμένες Πολιτείες λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Θέλουμε να προσφέρουμε fusion food που υποδηλώνει την πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ του Μεξικού και των γειτόνων μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να ενώσουμε τους ανθρώπους μας με καλό φαγητό — θα εξυπηρετήσουμε όλους εξίσου!

Αυτή η αποστολή παρέχει επίσης πληροφορίες για το εστιατόριο:

  • Πρώτον, ενισχύει το γεγονός ότι είναι ένα εστιατόριο fusion food.
  • Υπονοείται ότι είναι ένα εστιατόριο που είναι υπέρ της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ αυτών των γειτονικών χωρών.
  • Επίσης, ότι σε αυτό θα βρείτε fusion food μεταξύ αμερικανικής και μεξικάνικης γαστρονομίας.
  • Είναι ένα εστιατόριο που επιδιώκει να ενώσει δύο λαούς με το καλό φαγητό που προκύπτει από το μείγμα των κουζινών του.
  • Και τέλος, είναι ένα εστιατόριο που δεν θα έχει προτίμηση στους πελάτες και από τις δύο χώρες, αφού όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση.

Το τρίτο παράδειγμα είναι η αποστολή ενός εστιατορίου υψηλής κουζίνας που βρίσκεται σε μια πολύ τουριστική περιοχή της Βραζιλίας.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα εστιατόριο που θα εισάγει το γκουρμέ φαγητό στις νέες γενιές, χωρίς τις υψηλές τιμές, την επιδεξιότητα και τις προκαταλήψεις. Μόνο καλές δονήσεις!

Αυτή η αποστολή αναφέρεται στα εμπόδια εισόδου που μπορεί να έχουν ορισμένα εστιατόρια εκλεκτής εστίασης για τους νέους.

Αυτή η αποστολή είναι γραμμένη απευθείας για τους επισκέπτες εστιατορίων, οι οποίοι μπορούν να αντιληφθούν αυτά τα εμπόδια σε εστιατόρια εκλεκτής εστίασης που υπάρχουν στην αγορά εδώ και χρόνια και στα οποία συχνάζουν ηλικιωμένοι που μπορεί, με τη σειρά τους, να θεωρήσουν τους νεότερους ως ανάξιους να μπουν σε τέτοια εστιατόρια.

Παράδειγμα Οράματος Εστιατορίου

μπλε μάτια που αντιπροσωπεύουν το όραμα του εστιατορίου

Για αυτά τα παραδείγματα, θα χρησιμοποιήσω τα ίδια εικονικά εστιατόρια, με την ίδια σειρά.

Το πρώτο παράδειγμα είναι:

Το όραμά μας για το μέλλον είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας πιο υγιεινής τοποθεσίας με περισσότερη διατροφική συνείδηση και ότι η πόλη μας έχει μια αξιόπιστη και χαμηλού κόστους επιλογή για να τρώει καλά, χωρίς να θυσιάζει την ευχαρίστηση του φαγητού.

Το δεύτερο παράδειγμα είναι:

Θέλουμε να βοηθήσουμε στην εξάλειψη των αντιληπτών διαφορών μεταξύ των πολιτισμών των χωρών μας και στη δημιουργία μιας πιο ενοποιημένης πόλης, χωρίς προκαταλήψεις ή ξενοφοβία. Ας μοιραστούμε την ανθρωπιά μας!

Το τρίτο παράδειγμα είναι:

Ονειρευόμαστε έναν κόσμο όπου η υψηλή κουζίνα είναι κοινή και προσβάσιμη σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από φύλο, ταυτότητα φύλου, καταγωγή, ηλικία, κοινωνική θέση και προνόμια.

Αυτό που μοιράζονται όλα αυτά τα παραδείγματα είναι ότι δημιουργούν μια εικόνα ελπίδας για αλλαγή, γενικά θετική και ωφέλιμη για την κοινωνία και τους πελάτες τους.

Άλλες Θεωρήσεις

Κάντε σάλσα και όχι πολεμικές αξίες και αξίες εστιατορίου

Ορισμένες εταιρείες αποφασίζουν επίσης να προσθέσουν τις αξίες που οδηγούν τις ενέργειές τους. Αυτό είναι σπάνιο, ωστόσο, έχει γίνει όλο και πιο σημαντικό.

Γιατί; Γιατί οι σημερινές εταιρείες επιδιώκουν να ξεχωρίσουν από την έλλειψη ανθρωπιάς και από το να θεωρούνται μεγάλες εταιρείες με αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Γι' αυτό, η συζήτηση για τις αξίες που οδηγούν την επιχείρησή σας μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με το κοινό-στόχο σας πιο εύκολα, προσελκύοντας ταυτόχρονα άτομα με παρόμοιες αξίες για να γίνουν μέλη της ομάδας σας.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι η αποστολή, το όραμα ή οι αξίες δεν αφορούν μόνο τους ανθρώπους που θα επισκεφτούν το εστιατόριό σας.

Αντίθετα, αυτές οι ιδέες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε υποστήριξη, επενδυτές με ομοϊδεάτες, υπαλλήλους υψηλής ποιότητας και πολλά άλλα.

Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας όλα όσα γράφετε να αποτελούν πραγματικό μέρος των επιχειρηματικών σας αποφάσεων — δεν μπορούν να είναι απλά όμορφα λόγια χωρίς πράξεις που αποδεικνύουν τη θέση σας.

Μπορείτε ακόμη και να αφιερώσετε την αποστολή, το όραμα και τις αξίες σας για να βοηθήσετε ενεργά την κοινωνία, είτε με ενέργειες στο εστιατόριό σας, με την υποστήριξη κοινωνικών σκοπών, σημαντικών οργανώσεων, ακόμη και με ενέργειες εκτός του εστιατορίου σας.

Αυτό μπορεί επίσης να γίνει δωρεές σε σημαντικούς σκοπούς ή κοινωνικά έργα για την κοινότητα που περιβάλλει το εστιατόριό σας.

Τι πετυχαίνεις με αυτό; Διαφοροποιήστε το εστιατόριό σας από μια εταιρεία που επιδιώκει μόνο να κερδίσει χρήματα! Ακόμα κι αν είναι αυτό που θέλετε, δεν είναι καλή ιδέα αυτό να είναι το μόνο σας κίνητρο — ειδικά επειδή ο κόσμος απομακρύνεται από εταιρείες με εγωιστικά κίνητρα.

Κάντε την αποστολή, το όραμα και τις αξίες σας να ξεχωρίζουν για την επιχείρησή σας

Η αποστολή, το όραμα και οι αξίες της επιχείρησής σας μπορούν να ξεχωρίσουν το εστιατόριο σας από τον ανταγωνισμό. Είτε επειδή τα κίνητρα του εστιατορίου σας συμβαδίζουν με αυτά των καλεσμένων σας είτε επειδή υποστηρίζετε αιτίες κοινωνικής αξίας .

Αυτές οι πτυχές της επιχείρησής σας δεν είναι απλώς μια άλλη στρατηγική επωνυμίας, αλλά πρέπει να είναι αυθεντικές, εφικτές και ορατές μέσω των ενεργειών σας.

Έχετε δημιουργήσει την αποστολή, το όραμα και τις αξίες σας;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα