Αυτοματισμός εστιατορίου: 4 τρόποι που ο αυτοματισμός μεγαλώνει το εστιατόριό σας

Αυτοματισμός εστιατορίου: 4 τρόποι που ο αυτοματισμός μεγαλώνει το εστιατόριό σας

Ο αυτοματισμός εστιατορίου είναι μοντέρνος - είναι το εστιατόριό σας αυτοματοποιημένο; Θα πρέπει να αρχίσετε να το αυτοματοποιείτε τώρα!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 21 Ιουλίου 2022

Ο επιχειρηματικός αυτοματισμός είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που ακούγονται σαν μια μακρινή δυνατότητα για ορισμένους ιδιοκτήτες εστιατορίων. Είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι δεν είναι!

Η αλήθεια είναι, αγαπητέ εστιάτορα, ότι δεν χρειάζεται να πάτε να αγοράσετε κάποιο εισαγόμενο, φανταχτερό και ακριβό ρομπότ για να αρχίσετε να αυτοματοποιείτε την επιχείρησή σας. Επίσης, η αυτοματοποίηση εστιατορίων δεν είναι καθόλου καινούργια — είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τότε που υπάρχουν εστιατόρια.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω για:

  • 4 διαφορετικοί τρόποι που η αυτοματοποίηση μπορεί να βοηθήσει το εστιατόριό σας να αναπτυχθεί.
  • Και για το πώς μπορείτε να αρχίσετε να αυτοματοποιείτε εύκολα το εστιατόριό σας.

Εάν βρίσκεστε εδώ επειδή ανησυχείτε ότι το εστιατόριό σας υστερεί λίγο, τότε τα καταφέρατε εγκαίρως. Το καλύτερο μέρος είναι ότι ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς μπορείτε να ξεθάψετε το εστιατόριό σας. Πραγματικά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον που δεν θέλει βοήθεια, επομένως το να είσαι εδώ είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα. Ας μπούμε σε αυτό!

Τι είναι ο Αυτοματισμός;

εικόνα του αυτοματισμού που δουλεύει χέρι-χέρι με την παραγωγικότητα

Ο αυτοματισμός είναι η διαδικασία μετατροπής μιας εργασίας που απαιτεί παρέμβαση, σε μια απρόσκοπτη, αποτελεσματική διαδικασία που μπορείτε να παρακολουθήσετε από απόσταση. Είναι σαν να οδηγείς ποδήλατο! Μόλις το μάθετε, πραγματικά δεν χρειάζεται να το ξέρετε πια γιατί μπορείτε να απομακρύνετε το πετάλι χωρίς προβλήματα.

Τώρα, ο αυτοματισμός εστιατορίου είναι πολύ πιο περίπλοκος από το ποδήλατο ή τη χρήση αριθμομηχανής αντί για στυλό και χαρτί. Τα εστιατόρια είναι πολύ περίπλοκες επιχειρήσεις που χειρίζονται πολλά δεδομένα , προσωπικό, απόθεμα, σχέσεις με τους πελάτες κ.λπ. Γι' αυτό αυτή τη στιγμή, στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, τα έχουμε πιο εύκολα από ποτέ. Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να φέρει επανάσταση στον κλάδο των εστιατορίων χειριζόμενη πολλές από τις κυρίως εικονικές διαδικασίες για εσάς.

Υπάρχουν πολύ λίγοι περιορισμοί στα πράγματα που μπορείτε να αυτοματοποιήσετε σε ένα εστιατόριο. Παρόλο που ανέφερα ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάποιο ρομπότ παραγωγής για να χειριστείτε την κουζίνα του εστιατορίου σας, σίγουρα έχετε την επιλογή τώρα.

4 τρόποι με τους οποίους ο αυτοματισμός μεγαλώνει το εστιατόριό σας

Μετά από όλα αυτά, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η κατανόηση του αυτοματισμού και η εφαρμογή του στο εστιατόριό σας μπορεί να σας δώσει ένα απίστευτο πλεονέκτημα. Σε έναν τόσο ανταγωνιστικό κλάδο όπως αυτός, χρειάζεστε κάθε ουγγιά βάρους που μπορείτε να βάλετε στη ζυγαριά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το χρειάζεστε μόνο για να έχετε μια ευκαιρία!

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε πεπεισμένοι για αυτά τα γεγονότα, τότε θα σας πω άλλα τέσσερα που θα κάνουν το κόλπο να σας μετατρέψουν σε ανεμιστήρα αυτοματισμού νούμερο ένα.

1. Εύρεση και κατανόηση των δεδομένων κατανάλωσης των πελατών για την πραγματική ικανοποίηση των αναγκών τους

Η κατανόηση των δεδομένων του εστιατορίου είναι το κλειδί για την ικανοποίηση των πελατών σήμερα

Μετά από μια μέρα εξυπηρέτησης στο εστιατόριό σας, υπάρχουν δεκάδες νούμερα που μπορούν να περάσουν απαρατήρητα με γυμνό μάτι. Ο διάβολος ασχολείται με τις λεπτομέρειες αν θέλεις να ξεφύγεις από τον ανταγωνισμό σου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατανόηση των μετρήσεων πελατών είναι ζωτικής σημασίας — αλλά πρώτα, πρέπει να βρείτε αυτά τα δεδομένα. Μερικοί σημαντικοί αριθμοί είναι:

  • Ο μέσος χρόνος που αφιερώνουν οι πελάτες κοιτάζοντας το μενού σας.
  • Ο χρόνος που χρειάζονται για να τελειώσουν τα πιάτα τους.
  • Ο χρόνος που περνούν αφού τελειώσουν το φαγητό τους.
  • Το μέσο κόστος εισιτηρίου του εστιατορίου σας και ανά τραπέζι.
  • Το μέσο φιλοδώρημα που αφήνουν οι πελάτες σας μετά την εξυπηρέτηση.
  • Ο αριθμός των παραγγελιών που λαμβάνετε από διαφορετικά κανάλια, όπως παραγγελίες στο διαδίκτυο, παραγγελίες σε πακέτο, γρήγορο φαγητό, κρατήσεις ανά ημέρα ή ώρα και άλλα.

Καθένας από αυτούς τους αριθμούς έχει διαφορετικό νόημα, το οποίο στο τέλος μπορεί να μετατραπεί σε ερωτήσεις:

  • Το μενού σας είναι πολύ μεγάλο ή πολύ σύντομο;
  • Τα πιάτα σας είναι πολύ μεγάλα;
  • Το εστιατόριό σας προσκαλεί πελάτες να μείνουν; Θέλετε να φύγουν πιο γρήγορα για να προσφέρουν το τραπέζι; Χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα σαλόνι μετά το γεύμα;
  • Είναι αρκετό το μέσο εισιτήριό σας; Χρειάζεται να αυξήσετε τις τιμές σας;
  • Είναι οι πελάτες σας ικανοποιημένοι με την υπηρεσία πριν φύγουν;
  • Είναι τα κανάλια σας αποτελεσματικά για την προσέλκυση πελατών; Χρειάζεται να προσθέσετε ένα νέο κανάλι ή να το καταργήσετε;

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εστιατορίων τα αγνοούν αυτά. Και στην πραγματικότητα, αυτό είναι υπέροχο, γιατί το να συμβαδίζεις με αυτά τα δεδομένα ή να έχεις κάποιον αφοσιωμένο μόνο στην παρατήρηση και τη καταγραφή του καθενός είναι ανοησία. Ή τουλάχιστον, αγχωτικό .

Τότε είναι που έρχεται χρήσιμος ένας παρατηρητής στο σκοτάδι, με στυλ μεγάλου αδερφού. Υπάρχουν μερικές καταπληκτικές εφαρμογές εκεί έξω που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ακριβώς αυτά τα δεδομένα. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να πληρώσετε για μια ακριβή εφαρμογή, μπορείτε απλώς να το κάνετε με τον παλιομοδίτικο τρόπο — να το αναθέσετε. Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα υπολογιστικό φύλλο με όλα τα δεδομένα και ξεκινήστε να κάνετε πειράματα για να μάθετε τι είναι καλύτερο για τους πελάτες σας ή για τους στόχους του εστιατορίου σας.

2. Αγκαλιάζοντας την αυτοεξυπηρέτηση για την επιτάχυνση των λειτουργιών FOH

Οι κωδικοί QR εστιατορίου αποτελούν μέρος των πολλών διαφορετικών τρόπων με τους οποίους μπορείτε να αυτοματοποιήσετε την υπηρεσία του εστιατορίου σας

Τώρα ζούμε σε μια μεταπανδημική πραγματικότητα και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Γι' αυτό ακριβώς δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την αυτοεξυπηρέτηση ως τάση σε όλα. Τα εστιατόρια είχαν μεγάλη δόση αυτοεξυπηρέτησης την τελευταία δεκαετία — το δικό σας δεν έχει; Ρίξτε μια ματιά στο Waiterio POS !

Εκτός από την αυτοπροβολή, το self-service είναι εδώ για να μείνει. Και μπορεί να βοηθήσει το εστιατόριό σας με πραγματικά απίστευτους τρόπους.

Το θέμα είναι ότι η self-service ήρθε σε εστιατόρια σε πολλά σχήματα και μεγέθη:

  • Παραγγελία κωδικού QR από πίνακες.
  • Online παραγγελίες για παραλαβή και παράδοση.
  • Περίπτερα αυτοεξυπηρέτησης.
  • Ταμπλέτες ή συσκευές που τοποθετούνται σε τραπέζια για το σκοπό αυτό.
  • Και φυσικά, KDS και θερμικοί εκτυπωτές που συνδέονται με τη λύση POS σας για να παραδίδουν αυτές τις πληροφορίες απευθείας στην κουζίνα.

Πώς είναι αυτός ο αυτοματισμός; Λοιπόν, το κομμάτι του αυτοματισμού είναι όπου δεν χρειάζεστε πλέον σερβιτόρους για να δέχονται παραγγελίες απευθείας και οι πελάτες το κάνουν μόνοι τους — αχ , αυτόματα. Η υιοθέτηση αυτού του τύπου τεχνολογίας στο εστιατόριό σας δεν είναι αδύνατη ή ακόμη και δύσκολη, επειδή υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη δύσκολη διαδρομή και να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο ή απλώς να εγγραφείτε σε οποιοδήποτε από τα επί πληρωμή σχέδιά μας για να το ολοκληρώσετε με μερικά κλικ. Αυτό θα βελτιώσει το εστιατόριό σας με πολλούς τρόπους:

  • Θα επιταχύνει τη διαδικασία λήψης της παραγγελίας σας.
  • Θα δώσει περισσότερο έλεγχο στους πελάτες σας.
  • Μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από τις πρακτικές μηχανικής και πειθούς μενού.
  • Μπορείτε να αυξήσετε τον μέσο λογαριασμό σας στα διάφορα κανάλια σας.
  • Και μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για το κόστος μισθοδοσίας — δεν θα χρειαστείτε τόσους πολλούς σερβιτόρους!

Ορισμένα εστιατόρια το έκριναν τόσο βολικό που έχουν ξανασκεφτεί τις υπηρεσίες τους για να το αντιμετωπίσουν καλύτερα και να επωφεληθούν από την τρέλα του self-service.

Φυσικά, ορισμένες λύσεις είναι πολύ ακριβές. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει ότι πολλές αναγνωρισμένες μάρκες, όπως η Mcdonald's, επενδύουν πολλά στον αυτοματισμό AI από το 2019 . Αυτό θα ενισχύσει την αποδοτικότητα των πωλήσεων και της λειτουργίας, θα μειώσει το κόστος μισθοδοσίας και, τελικά, θα αυξήσει τα ακατέργαστα κέρδη. Μπορείτε επίσης να έχετε ένα μικρό κομμάτι από αυτά τα οφέλη στο εστιατόριό σας!

3. Βελτιστοποίηση της διαχείρισης προσωπικού για εξοικονόμηση κόστους μισθοδοσίας

Η διαχείριση του προσωπικού του εστιατορίου είναι το κλειδί για τη μείωση του κόστους και τη βελτιστοποίηση των κερδών του εστιατορίου σας

Η διαχείριση του προσωπικού δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντική όσο σήμερα. Τα προηγούμενα χρόνια, όταν τα έξοδα μισθοδοσίας δεν ήταν τόσο υψηλά όσο σήμερα, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να έχουν επιχειρήσεις με δεκάδες υπαλλήλους που απλώς δεν θα έκαναν τίποτα κατά τη διάρκεια ημερών με χαμηλούς πελάτες.

Τέτοιες μέρες πέρασαν. Οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές καταλαβαίνουν τώρα ότι το πολύ προσωπικό δεν ισοδυναμεί με την αποτελεσματικότητα. Από την άλλη πλευρά, καταλαβαίνουν ότι το πολύ λίγο προσωπικό δεν ισοδυναμεί ούτε με την αποτελεσματικότητα. Δεδομένου ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, αυτό μπορεί να είναι μια σκληροπυρηνική πράξη εξισορρόπησης. Δεδομένα όπως αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε τι λειτουργεί καλύτερα για την επιχείρησή σας:

  • Μέσος όρος πελατών ανά ημέρα.
  • Τάσεις υψηλής και χαμηλής επισκεψιμότητας ανά ημέρα.
  • Ο μέσος αριθμός καλυμμάτων ανά ημέρα.
  • Δεδομένα τάσης κατανάλωσης, όπως ποια στοιχεία μενού προτιμώνται συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, τάσεις κρατήσεων, αριθμός θέσεων ανά τραπέζι και άλλα παρόμοια.

Μόλις το καταλάβετε, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις ώρες εργασίας του εστιατορίου σας και τα προγράμματα του προσωπικού και να προσαρμόσετε το μενού σας για κάθε μέρα της εβδομάδας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις ώρες του προσωπικού σας ακριβώς εκεί που πρέπει να περικοπούν για να βελτιστοποιήσετε τα έσοδά σας. Φυσικά, υπάρχουν όρια στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να οργανώσετε τα ωράρια του προσωπικού σας. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να συνδυάσετε αυτήν την τεχνική με ήπια ηγεσία . Ένας συνδυασμός αποτελεσματικότητας και ενσυναίσθησης θα δώσει στο εστιατόριο σας εκπληκτικά αποτελέσματα!

4. Βελτίωση της διαχείρισης αποθεμάτων με τάσεις κατανάλωσης

Η διαχείριση του αποθέματος του εστιατορίου σας ανήκει στο παρελθόν. Τώρα, μπορείτε να το αυτοματοποιήσετε εύκολα χρησιμοποιώντας εφαρμογές διαχείρισης αποθέματος!

Τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας εξακολουθούν να ισχύουν σε ολόκληρο τον κλάδο - αυτό είναι ένα από τα πολλά ζητήματα που μας έχουν απομείνει να λύσουμε μετά την πανδημία. Γι' αυτό πρέπει να είστε αυστηροί με τους προμηθευτές σας και ακόμη πιο αυστηροί με τις τάσεις κατανάλωσης του πελάτη σας. Οι ίδιες πληροφορίες που αναφέρονται παραπάνω μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο βελτιστοποίησης των μοτίβων αγορών σας, τις σχέσεις σας με τους παρόχους και πολλά άλλα.

Άλλα σημαντικά δεδομένα που πρέπει να γνωρίζετε είναι:

  • Πόσο καλό είναι κάθε πιάτο στο μενού σας;
  • Πόσο αποτελεσματικό είναι το τρέχον σύστημα διαχείρισης αποθεμάτων σας;
  • Πόσα χρήματα ή απόθεμα πρόκειται να χαθούν;
  • Πόσο καιρό χρειάζεται οι προμηθευτές σας για να ανταποκριθούν ή να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας;
  • Πόσο διαρκεί κατά μέσο όρο κάθε προϊόν που παραγγέλνετε;
  • Κι αλλα.

Η γνώση όλων αυτών των πραγμάτων ήταν μια μεταγενέστερη σκέψη εδώ και χρόνια. Αλλά τώρα, είναι απαραίτητο να συντονίσετε τις παραγγελίες με τους προμηθευτές σας για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του εστιατορίου σας. Για να χειριστείτε όλα αυτά, απλά πρέπει να βρείτε ένα σύστημα διαχείρισης αποθεμάτων που να έχει ως χαρακτηριστικό τη διαχείριση σχέσεων προμήθειας. Ορισμένες εφαρμογές τροφοδοτούνται με τεχνητή νοημοσύνη, που σημαίνει ότι κατανοούν τις τάσεις κατανάλωσης των πελατών σας και προετοιμάζουν το εστιατόριό σας για πλήρη λειτουργική απόδοση όταν το χρειάζεται. Φυσικά, το προετοιμάζουν επίσης για να ξαπλώσει με ασφάλεια σε χρονικά διαστήματα χαμηλής κυκλοφορίας.

Πώς να ξεκινήσετε την αυτοματοποίηση του εστιατορίου σας με 5 απλά βήματα;

δεν χρειάζεστε ένα ακριβό ρομπότ για να αυτοματοποιήσετε το εστιατόριό σας

Φτάσατε στο ζουμερό μέρος του άρθρου. Τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την αυτοματοποίηση του εστιατορίου σας αυτή τη στιγμή; Λοιπόν, ανέφερα τέσσερις πιθανές εφαρμογές. Και φυσικά, αν αναζητήσετε μία εφαρμογή για κάθε έναν από αυτούς τους τύπους αυτοματισμού, θα βρείτε εκπληκτικές εφαρμογές. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεστε τίποτα φανταχτερό για να το κάνετε.

Με απλές εφαρμογές, όπως το Waiterio και τα Φύλλα Google , μπορείτε να κάνετε πολλά. Τουλάχιστον, αρκετά για να ληφθούν καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις. Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια διαδικασία που μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς τη δέουσα διαδικασία. Να τι προτείνουμε:

  1. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλύσετε τους τομείς της επιχείρησής σας που χρειάζονται τη μεγαλύτερη βελτίωση. Από εκεί ξεκινάς!
  2. Στη συνέχεια, σκεφτείτε τους πιο σημαντικούς στόχους που θέλετε να επιτύχετε με την αυτοματοποίηση.
  3. Προετοιμάστε το προσωπικό σας και άλλους συνεργάτες, όπως προμηθευτές, λογιστές και άλλους για τη διαδικασία αυτοματισμού.
  4. Ενημερώστε όλους για τις ευθύνες τους σχετικά με την αυτοματοποίηση.
  5. Και παρακολουθήστε πώς εξελίσσεται και λειτουργεί ο αυτοματισμός για το εστιατόριό σας.

Δημιουργήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τους στόχους του εστιατορίου και τον τρόπο δημιουργίας τους. Ο αυτοματισμός δεν είναι παρά ένας άλλος στόχος που μπορείτε να δημιουργήσετε στο εστιατόριό σας για να το κάνετε πιο αποτελεσματικό.

Ο αυτοματισμός δεν είναι αλάνθαστος

Ένα πράγμα που ήθελα να αναφέρω πριν σκεφτείτε ότι η αυτοματοποίηση είναι η τελική λύση για τη λειτουργία ενός επιτυχημένου εστιατορίου είναι ότι το κάνουμε χωρίς τεχνολογία εδώ και χρόνια. Έτσι, παρόλο που είναι εκπληκτικό τι μπορεί να πετύχει η αυτοματοποίηση, τα εστιατόρια εξακολουθούν να είναι επιχειρήσεις που βασίζονται σε υπηρεσίες. Οι άνθρωποι που σερβίρουν νόστιμο φαγητό σε άλλους ανθρώπους εξακολουθεί να είναι η κύρια ιδέα πίσω από τις περισσότερες επιχειρήσεις τροφίμων και αυτό δεν θα αλλάξει σύντομα. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι διευθύνονται κυρίως από άτομα - μάγειρες, αρτοποιούς, σερβιτόρους και πολλά άλλα. Τα εστιατόρια εξυπηρετούν και τις δύο πλευρές, δίνουν δουλειές, οι οποίες πρέπει επίσης να θεωρούνται υπηρεσία προς την κοινότητα.

Αυτό σημαίνει ότι εάν αποτύχετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις πλευρές, τότε μπορείτε να καταστρέψετε αυτόματα την επιχείρησή σας. Είδες τι έκανα εκεί;

Ο αυτοματισμός είναι μια απαραίτητη διαδικασία για τα εστιατόρια

Ο αυτοματισμός είναι απαραίτητος για τα εστιατόρια, επειδή, παρόλο που εξακολουθούμε να εξυπηρετούμε κόσμο, οι άνθρωποι πλέον καταναλώνουν γρηγορότερα! Οι τάσεις στα εστιατόρια απομακρύνονται από την πλήρη εξυπηρέτηση και, αντίθετα, οδηγούν σε επιχειρήσεις τροφίμων που βασίζονται σε ευκολίες. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, και αυτό δεν σημαίνει ότι τα εστιατόρια πλήρους εξυπηρέτησης θα πεθάνουν. Αντίθετα, εκεί η αυτοματοποίηση θα γίνει πιο σημαντική. Τα παραδοσιακά εστιατόρια θα κλονιστούν για να προσαρμόσουν τις προσφορές και τις τεχνολογίες τους, μόνο και μόνο για να συμβαδίζουν με τις τάσεις του κλάδου. Αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος - μην το θεωρείτε δεδομένο για πάντα.

Είναι έτοιμο το εστιατόριό σας για αυτή τη στροφή;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα