Διαχείριση του Προσωπικού του Εστιατορίου: Ο Σπουδαιότερος Πόρος ή Ο Μεγαλύτερος Πονοκέφαλος;

Διαχείριση του Προσωπικού του Εστιατορίου: Ο Σπουδαιότερος Πόρος ή Ο Μεγαλύτερος Πονοκέφαλος;

το προσωπικό μπορεί να δημιουργήσει ή να λύσει προβλήματα

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 19 Δεκεμβρίου 2017

Η πρόσληψη, η διαχείριση και η στελέχωση του εστιατορίου σας μπορεί να παράγει προβλήματα και λύσεις. Εάν κάνετε την δουλειά σας δίκαια και επαγγελματικά, μπορείτε να εμπνεύσετε πίστη και να δημιουργήσετε μια ομάδα που θα πρεσβεύει επάξια το brand της επιχείρησής σας και η οποία θα μπορούσε να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο πόρο του εστιατορίου σας. Οι ικανοποιημένοι υπάλληλοι "στρατολογούν" με την σειρά τους φίλους τους με ικανότητες, ενώ χρησιμεύουν ως πρεσβευτές του brand σας και προσελκύουν υποψήφιους με μεγαλύτερη εμπειρία. Γι' αυτό είναι σημαντικό να προγραμματίσετε την διαδικασία πρόσληψης και την καθημερινή διαχείριση των ανθρώπινων πόρων κατά την ανάπτυξη του επιχειρηματικού σας σχεδίου.

Η Αντιμετώπιση των Δικών Σας Αδυναμιών ως Εστιάτορας

Οι πρώτες και σημαντικότερες αποφάσεις όσον αφορά την πρόσληψη θα πρέπει να είναι η κάλυψη των αδυναμιών της επιχείρησής σας. Εάν είστε ένας άνθρωπος που βρίσκετε στο σπίτι, ο οποίος απολαμβάνει να δημιουργεί μενού, να εκπαιδεύει σεφ ή ακόμη και να εργάζεται στη "πρώτη γραμμή", μάλλον θα χρειαστείτε κάποιον που να καταλαβαίνει το λογισμικό των επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ ή τα καθήκοντα διαχείρισης. Ορισμένοι ιδιοκτήτες εστιατορίων αγαπούν να έρχονται σε επαφή με τους πελάτες. Αν αυτό σας κάνει να μην νιώθετε άνετα ή έχετε άλλα καθήκοντα που δεν θέλετε να μεταβιβάσετε, θα χρειαστεί να προσλάβετε κάποιον για να αναλάβει αυτά τα καθήκοντα. Εάν σας αρέσει να τριγυρίζετε στα τραπέζια και να μιλάτε με τον κόσμο, θα χρειαστείτε κάποιον ικανό για να διαχειριστεί την κουζίνα.

Ένα σημαντικό μέρος του σχεδιασμού του ανθρώπινου δυναμικού σας είναι αρχικά να αναγνωρίσετε ποιους τύπους εργαζομένων χρειάζεστε, ποιες δεξιότητες πρέπει να έχουν και ποια προγράμματα κατάρτισης μπορείτε να τους προσφέρετε για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους. Κάθε ομάδα θα χρειαστεί έναν διαχειριστή, οπότε είναι σημαντικό να μάθουμε πώς λειτουργούν οι ομάδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπάλληλοί σας δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να προσεγγίσουν εσάς ή τον γενικό διευθυντή εκφράζοντας τις οποιεσδήποτε ανησυχίες τους. Ωστόσο, το προσωπικό θα πρέπει πάντα να ακολουθεί την αλυσίδα διοίκησης για τα περισσότερα θέματα διαχείρισης προσωπικού.

Χρησιμοποιώντας την Τεχνολογία για τη Διαχείριση των Υπαλλήλων Σας

Η τεχνολογία μπορεί να απλοποιήσει τη διαχείριση των υπαλλήλων σας με πολλούς τρόπους, ενώ βελτιστοποιεί και τις λειτουργίες σας. Το ευκολονόητο αυτό λογισμικό μπορεί να υπολογίζει την μισθοδοσία, να διαχειρίζεται εθελοντικές, υποχρεωτικές και δικαστικές παρακρατήσεις μισθοδοσίας και να αυτοματοποιεί την προετοιμασία των κυβερνητικών και ασφαλιστικών αναφορών. Ο σωστός εξοπλισμός και το σωστό λογισμικό μπορεί επίσης να "φτιάξει" το όνομα του εστιατορίου σας και να προσελκύσει ειδικευμένους και έμπειρους εργαζόμενους. Τα λογισμικά CRM και ERP μπορούν να σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε τις ανάγκες στελέχωσής σας με βάση την εποχή, τις διακοπές, τα τοπικά φεστιβάλ και την ώρα της ημέρας. Είναι σημαντικό να έχετε αρκετό προσωπικό για να καλύψετε τις ανάγκες σας χωρίς να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από ό, τι είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα, οι σερβιτόροι σας δεν θα είναι ευχαριστημένοι εάν διαθέτετε υπεράριθμο προσωπικό επειδή δεν θα κερδίζουν αρκετά tips.

Ωστόσο, το να έχετε ένα εύκολο και πρακτικό σύστημα POS μπορεί να διευκολύνει το προσωπικό σας στην λήψη παραγγελιών, να δημιουργεί προσαρμοσμένες αναφορές, να διαχειρίζεται καλύτερα τα τραπέζια και να λαμβάνει πληρωμές απευθείας στο τραπέζι. Το Waiterio προσφέρει δωρεάν σχέδια για μικρά εστιατόρια που λαμβάνουν λιγότερες από 100 παραγγελίες το μήνα και συνδρομητικά σχέδια για πολλαπλά νομίσματα. Το σύστημα είναι ιδιαίτερα ευκολονόητο για το προσωπικό σας, οπότε δεν θα χρειαστούν πολλές ώρες εκπαίδευσης.

Ο Γρίφος των Millennials(όσοι γεννήθηκαν από το τέλος της δεκαετίας του 80' έως το 2000)

Τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς δυσκολίες κατά την πρόσληψη προσωπικού. Οι συστάσεις παραμένουν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εύρεσης υπαλλήλων, ωστόσο η τεχνολογία άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συστάσεις. Τα κοινωνικά μέσα, τα προσωπικά δίκτυα φίλων και συνεργατών, οι online πίνακες εργασίας και οι επαγγελματίες "κυνηγοί εργαζομένων" έχουν αντικαταστήσει τις παραδοσιακές συστάσεις τύπου "από στόμα σε στόμα" με τις συστάσεις με βάση τα μέσα ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία. Μια μελέτη πρόσληψης από την Jobvite διαπίστωσε ότι χρειάζονται λιγότερο χρόνο και έξοδα για να προσληφθεί ένας υποψήφιος με σύσταση από ό, τι για έναν γενικό αιτούντα. Οι εργαζόμενοι που προσλήφθησαν με σύσταση παραμένουν στη δουλειά τους περισσότερο καιρό και απολαμβάνουν μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση.

Οι millennials ενδιαφέρονται συχνά περισσότερο για το εργασιακό τους περιβάλλον και το concept του εστιατορίου παρά για το ποσό της αμοιβής τους. Οι θέσεις εργασίας στα εστιατόρια προσφέρουν ολοένα και υψηλότερα ποσά αμοιβής - ειδικά για εξειδικευμένες θέσεις και celebrity σεφ. Ωστόσο, οι millennials ανταποκρίνονται καλά στην ευελιξία του προγράμματος, στις λεπτομέρειες της αλυσίδας εφοδιασμού του εστιατορίου και εργάζονται σε ένα διαφοροποιημένο περιβάλλον. Πολλοί millennials ενδιαφέρονται πολύ για τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους και για το πώς τα δίκτυα φίλων τους θα δουν τη δουλειά τους αντί για τους άμεσους εισοδηματικούς μισθούς και τα οφέλη τους.

έλα μαζί μας

Εύρεση Εργαζομένων και Προσλήψεις

Είναι σημαντικό να προσφέρετε ένα ελκυστικό περιβάλλον εργασίας το οποίο θα προσελκύσει εξειδικευμένους υπαλλήλους. Απλά δημιουργώντας ένα portal αυτοεξυπηρέτησης, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους, να αλλάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία, να ζητήσουν άδεια και να λάβουν πληροφορίες για τις αμοιβές τους. Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Εάν οι εργαζόμενοι μπορούν εύκολα να ενημερώνονται για τις διαδικασίες της δουλειάς τους, οι εργασίες του εστιατορίου θα προσελκύσουν πολλούς millennials που είναι άριστοι γνώστες της τεχνολογίας.

Οι millennials αναμένεται να αποτελέσουν περίπου το 75% του εργατικού δυναμικού του κόσμου μέχρι το 2025 , οπότε είναι σημαντικό να τους "στρατολογήσουμε" αποτελεσματικά. Μερικές από τις καλύτερες πρακτικές για την εύρεση και την πρόσληψη υπαλλήλων εστιατορίων περιλαμβάνουν:

  • Σύνταξη Ελκυστικών Περιγραφών Εργασίας

    Η αποτελεσματική πρόσληψη απαιτεί ισχυρή αυτοπροβολή. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε γλαφυρές και ελκυστικές περιγραφές θέσεων εργασίας.

  • Χρησιμοποιήστε την Ιστοσελίδα σας για την Πρόσληψη Προσωπικού

    Οι millennials συχνά προτιμούν να αναζητούν εστιατόρια στα οποία θα ένιωθαν όμορφα να δουλεύουν, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε την ιστοσελίδα σας για να προωθήσετε τα οφέλη της εργασίας στην επιχείρησή σας.

  • Γίνετε Ενεργοί στα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης

    Οι συνδέσεις των κοινωνικών μέσων και οι συστάσεις αποτελούν τις πιο σημαντικές πλατφόρμες για το branding και την εύρεση προσωπικού. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων προσωπικού μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα για την έρευνα υποψηφίων εργαζομένων.

  • Στοχεύστε και Αξιολογήστε τους Υποψηφίους Εργασίας

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά ψηφιακά εργαλεία για να αξιολογήσετε τις δεξιότητες και συμπεριφορές του κάθε υποψηφίου.

  • Προώθηση Κοινωνικών Θεμάτων και Τοπικών Εκδηλώσεων

    Μπορείτε να επωφεληθείτε πολύ κατά την διαδικασία εύρεσης προσωπικού υποστηρίζοντας αξιόλογα θέματα που ευνοούνται από τους στοχευμένους πελάτες σας και τους προτιμώμενους υποψηφίους εργασίας.

  • Ενθαρρύνετε τους Υφιστάμενους Υπαλλήλους να Προωθήσουν το Εστιατόριο σας

    Οι πιστοί και ευχαριστημένοι υπάλληλοι μπορούν να γίνουν η μεγαλύτερη πηγή πρόσληψης όταν δημοσιεύουν ευνοϊκό περιεχόμενο για την επιχείρησή σας.

  • Ελέγξτε Διεξοδικά τους Υποψηφίους Μέσω Τηλεφώνου

    Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια λίστα ελέγχου για αυτό που ψάχνετε στους υπαλλήλους, για κάθε θέση εργασίας του εστιατορίου.

  • Αναγνωρίστε Υποψήφιους με Επαγγελματική Εξέλιξη

    Όσο ταχύτερα εντοπίζετε προοπτικές προαγωγής και cross-training (διατομεακή κατάρτιση), τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ικανοποίηση από την εργασία τους.

  • Διατηρήστε τα Βιογραφικά στο Αρχείο Σας

    Καθώς λαμβάνετε τα βιογραφικά, κρατήστε τις σημαντικές πληροφορίες στο αρχείο σας. Μπορεί να μην χρειαστείτε ένα σεφ σήμερα, αλλά η διατήρηση ανοικτών γραμμών επικοινωνίας μπορεί να αποδειχθεί ανεκτίμητη στις μελλοντικές προσπάθειες πρόσληψης προσωπικού.

  • Παροχή Eκπαίδευσης και Kαθοδήγησης

    Μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά το μέσο κόστος της πρόσληψης και εκπαίδευσης προσωπικού δημιουργώντας ένα ιδιόκτητο πρόγραμμα αυτοδιδασκαλίας. Τα εκπαιδευτικά σας εργαλεία μπορούν να περιλαμβάνουν γραπτά υλικά, δοκιμές, βίντεο, φωτογραφίες και άλλα βοηθήματα εκπαίδευσης. Προσθέστε την ανθρώπινη πινελιά στην στρατηγική κατάρτισης, αναθέτοντας σε συμβούλους ή προπονητές νέες προσλήψεις για να τους βοηθήσετε να μάθουν τα καθήκοντά τους.

  • Δώστε Στους Εργαζόμενους την Δυνατότητα Χρήσης Δικτύου και Εργαλεία για τα Τραπέζια

    Αν θέλετε οι υπάλληλοί σας να βοηθήσουν στις προσπάθειες "στρατολόγησης", είναι σημαντικό να τους ενθαρρύνετε. Αναγνωρίστε τις κοινωνικές τους προσπάθειες, ανταμείψτε τους για την επίδειξη της κοινωνικής τους ευθύνης και δημιουργήστε ένα διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους σας να αναπτύξουν ενσυναίσθηση για άτομα από άλλους πολιτισμούς και κοινωνικοοικονομικά υπόβαθρα.

Διαχείριση Κινδύνων και Ασφάλεια για τους Εργαζόμενους

Οι εστιάτορες πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ποικίλα ζητήματα ασφάλειας των εργαζομένων. Ο παλιός ή ελαττωματικός εξοπλισμός, τα προβλήματα αποχέτευσης, τυχόν γλιστρήματα και πτώσεις, περικοπές, εγκαύματα και διατροφικές ασθένειες αποτελούν κοινούς παράγοντες κινδύνου στα εστιατόρια. Τα μέλη του προσωπικού του μπαρ αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα με τους μεθυσμένους και "ευέξαπτους" πελάτες και πρέπει να φροντίζουν να μην σερβίρουν το αλκοόλ σε ανηλίκους και μεθυσμένους πελάτες, γεγονός που μπορεί να εγείρει ζητήματα ευθύνης για τυχόν ατυχήματα, περιστατικά ατυχημάτων λόγω μέθης, φασαρίες κλπ. Θα μπορούσατε επίσης να αντιμετωπίσετε μια δίκη λόγω παρενόχλησης ή διάκρισης.

Η διαχείριση κινδύνων, η ασφαλιστική κάλυψη και τα προγράμματα ασφάλειας των εργαζομένων είναι απαραίτητα για την προστασία των πελατών και των εργαζομένων σας. Η δημιουργία ένος ασφαλούς, ελκυστικού και ευχάριστου εργασιακού περιβάλλοντος είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τις προσπάθειές σας για εύρεση υπαλλήλων και να αναπτύξετε την αφοσίωση των εργαζομένων. Να είστε σίγουροι πως αυτό με τη σειρά του θα προσελκύσει το σωστό είδος τακτικών πελατών.

Ένα ελκυστικό περιβάλλον είναι εξίσου σημαντικό για τους αρχάριους εργαζόμενους, όπως και για τους πιο έμπειρους. Η φροντίδα του προσωπικού με τις τακτικές προαγωγές, τις αυξήσεις των αποδοχών και την αυξημένη ευθύνη, θα εμπνεύσει μεγαλύτερη αφοσίωση, θα βοηθήσει με τον προγραμματισμό διαδοχής για βασικές θέσεις και θα κάνει τους υπαλλήλους σας να αισθάνονται περήφανοι που εργάζονται για εσάς. Τέλος, ενθαρρύνετε την ομαδική ατμόσφαιρα, την υποστήριξη της βιωσιμότητας και στήριξης των τοπικών παραγωγών, την παροχή ευέλικτων χρονοδιαγραμμάτων εργασίας και την ταχεία αντιμετώπιση των ζητημάτων παρενόχλησης και διακρίσεων.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα