Εαρινές προωθήσεις μάρκετινγκ για εστιατόρια

Εαρινές προωθήσεις μάρκετινγκ για εστιατόρια

συμβουλές για το Πάσχα, τον Άγιο Πάτρικ και τον Απρίλιο

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 12 Φεβρουαρίου 2018

Τα επιτυχημένα εστιατόρια χρησιμοποιούν σήμερα τόσο οργανική όσο και αμειβόμενη διαφήμιση για να προωθήσουν τα ενδιαφέροντά τους online. Το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει γίνει εξαιρετικά σημαντικό επειδή οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους με δυνατότητα GPS για να βρουν κοντινές επιχειρήσεις και εστιατόρια, να ελέγχουν τα μενού και να διαβάζουν κριτικές. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνά τους για να κλείσουν ένα τραπέζι, να παραλάβουν την παραγγελία ή να προγραμματίσουν την παράδοση τροφίμων. Οι ψηφιακές μέθοδοι χρησιμοποιούνται επίσης για την πρόσληψη προσωπικού, για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και για την επωνυμία του εστιατορίου σας.

Είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε το εστιατόριο σας για τοπικές αναζητήσεις, αν θέλετε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να είστε ένα από τα πρώτα ονόματα που εμφανίζονται σε μια σελίδα επιστροφής μηχανής αναζήτησης, ή SERP. Οι οργανικές αναζητήσεις είναι ηλεκτρονικές αιτήσεις χρησιμοποιώντας φράσεις-κλειδιά όπως "εστιατόριο πίτσα" ή "κοντινή κουζίνα fusion". Η βελτιστοποίηση του εστιατορίου σας για οργανικές αναζητήσεις ονομάζεται βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή SEO. Οι εκστρατείες ψηφιακού μάρκετινγκ αποτελούνται συχνά από αμειβόμενες διαφημίσεις και SEO.

Η αμειβόμενη διαφήμιση συνήθως περιλαμβάνει πληρωμή ανά κλικ ή διαφήμιση της ΔΕΗ. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική για τη δημιουργία βιαστικής κίνησης στο Web. Πληρώνετε μόνο για διαφημίσεις όταν οι πελάτες κάνουν κλικ σε αυτά. Μπορείτε να γράψετε τις διαφημίσεις στον εαυτό σας ή να προσλάβετε έναν πράκτορα για να κάνετε την εργασία. Είναι σημαντικό να προσελκύσετε την προσοχή, να γράψετε μια συνοπτική περιγραφή και να χρησιμοποιήσετε φράσεις-κλειδιά που οι πελάτες σας είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν στα αιτήματα αναζήτησης. Η αμειβόμενη διαφήμιση μέσω μηχανών αναζήτησης έχει γίνει το τέταρτο δημοφιλέστερο είδος ψηφιακού μάρκετινγκ για εστιατόρια.

SEO Marketing

Οι οργανικές προσπάθειες μάρκετινγκ σας χρειάζονται κάποιο χρόνο, αλλά μπορούν να προσφέρουν σταθερή ροή πελατών. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να οικοδομήσουμε ένα ελκυστικό online προφίλ. Κάνετε αυτό βελτιστοποιώντας το περιεχόμενο στο χώρο σας για αναζητήσεις ακολουθώντας τις οδηγίες Google και άλλες μηχανές αναζήτησης. Η Google είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης, ώστε οι περισσότεροι εστιάτορες να βελτιστοποιήσουν το Google. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές του Google SEO κάνοντας κλικ στο επισημασμένο κείμενο.

Off-σελίδα SEO περιλαμβάνει να πάρει το όνομά σας δημοσιεύονται σε άλλα φόρουμ όπως τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, εστιατόρια αναθεώρηση sites, επιχειρηματικές οργανώσεις, εταιρείες κουπόνι και τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το βιολογικό μάρκετινγκ είναι δωρεάν, αλλά υπάρχουν δαπάνες που σχετίζονται με τη δημιουργία και τη δημοσίευση φρέσκου περιεχομένου, την έρευνα του Διαδικτύου και τη δικτύωση με μελλοντικούς πελάτες. Οι ακόλουθες προσπάθειες θα πρέπει να σας βοηθήσουν να αρχίσετε να λαμβάνετε περισσότερη κίνηση ιστότοπων, παραγγελίες και κρατήσεις:

Ισχυρίζοντας τις δωρεάν καταχωρίσεις σας

Οι τοπικές αναφορές είναι σημαντικές για την οικοδόμηση ενός online προφίλ για το εστιατόριο σας. Οι αναφορές είναι καταχωρίσεις, αναφορές και συνδέσεις ιστότοπου σε άλλους ιστότοπους. Οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι περιλαμβάνουν κίτρινες καταχωρίσεις τύπου σελίδας, γενικούς κατάλογους επιχειρήσεων, ιστότοπους αναθεώρησης εστιατορίων όπως Yelp, Χάρτες Google και τοπικά μέσα ενημέρωσης όπως εφημερίδες, περιοδικά πόλεων κλπ.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ιστότοπους προσφέρουν δωρεάν καταλόγους τοπικών επιχειρήσεων και πολλές πληροφορίες εκτύπωσης από άλλες πηγές, χωρίς να επαληθεύουν εάν είναι τρέχουσες ή ακριβείς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να ερευνήσετε τι εμφανίζεται στο διαδίκτυο σχετικά με την επιχείρησή σας. Μπορείτε να διορθώσετε ανακρίβειες, να ενημερώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας και να απαντήσετε σε αρνητικές κριτικές, αναρτήσεις ιστολογίου και άρθρα ειδήσεων.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές εκτιμούσαν τα εστιατόρια που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε καταγγελίες. Η παρακολούθηση της φήμης σας επιτρέπει να ανταποκρίνεστε στον αρνητικό τύπο και να εντυπωσιάζετε τους πελάτες σας με την αφοσίωσή σας στην εξυπηρέτηση πελατών.

Βελτιστοποίηση τοπικών εκστρατειών ψηφιακού μάρκετινγκ για εστιατόρια

Υπάρχει πληθώρα τοπικών ευκαιριών μάρκετινγκ διαθέσιμων στο διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία GPS για την αγορά στους κοντινούς καταναλωτές για τις προαγωγές σας για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Εάν έχετε διεκδικήσει τις δωρεάν καταχωρίσεις σας στο Διαδίκτυο, αυτές μπορούν να φέρουν τους κανονικούς πελάτες και τους τουρίστες στην πόρτα σας. Το τοπικό μάρκετινγκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε προσφορές, αλλαγές στο μενού, εκδηλώσεις εστιατορίων όπως γευσιγνωσίες και επαγγελματικά ορόσημα. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε την προώθηση του εστιατορίου σας ψηφιακά σε τοπικά εργοστάσια και κτίρια γραφείων. Εάν μπορείτε να συνδεθείτε με γειτονικά φεστιβάλ, αθλητικά αγώνες και σχολεία, μπορείτε να προωθήσετε το εστιατόριο σας με συναρπαστικό περιεχόμενο σχετικά με την κουζίνα, το προσωπικό, την αλυσίδα εφοδιασμού και τις ψυχαγωγικές ιστορίες πίσω από τη σκηνή.

Δημιουργία Προώθησης Κοινωνικών Μέσων

Το πρώτο βήμα για την προώθηση του εστιατορίου σας στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης επιλέγει ποιες πλατφόρμες είναι πιο σημαντικές. Εάν εξυπηρετείτε τύπους επιχειρήσεων, τότε το LinkedIn είναι πιθανώς μια καλή επιλογή. Χρησιμοποιώντας το Facebook, το Twitter και το Instagram είναι ιδανικά για σχεδόν όλους τους τύπους εστιατορίων, επειδή μπορείτε να στοχεύσετε το κοινό σας, να δημοσιεύσετε ελκυστικές φωτογραφίες και βίντεο από το φαγητό σας και να γράψετε συναρπαστικό περιεχόμενο που το ιδανικό κοινό σας μοιράζεται με φίλους ομοϊδεάτες.

Θα πρέπει πάντα να συμπεριλαμβάνετε κουμπιά κοινής χρήσης κοινωνικής δικτύωσης σε εμφανείς θέσεις στον ιστότοπό σας και στις ιστοσελίδες σας. Προσαρμόστε το περιεχόμενό σας ανά κανάλι - όπως την επιλογή οπτικού περιεχομένου για το Instagram, το Facebook και το Pinterest. Τα σύντομα μηνύματα είναι ιδανικά για την εμπορία Twitter. Εάν έχετε μια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου οι πελάτες έχουν συμφωνήσει να λαμβάνουν μηνύματα SMS, μπορείτε να στείλετε έγκαιρα μηνύματα μάρκετινγκ, όπως καθημερινή ειδική, πληροφορίες σχετικά με επερχόμενες εκδηλώσεις κ.λπ.

Facebook Instagram φορητό κοινωνικό δίκτυο

Χρήση της ιστοσελίδας σας και μάρκετινγκ του μενού σας

Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι λειτουργικός και εύκολος στην πλοήγηση με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι οι δυνητικοί πελάτες σας γνωρίζουν μόνο από αυτό που βλέπουν στο διαδίκτυο, έτσι ώστε ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα του ιστοτόπου σας είναι κρίσιμοι για τη δημιουργία ευνοϊκής εντύπωσης. Δεύτερον, είναι σημαντικό να ανταποκρίνεται ο σχεδιασμός, η εύκολη πλοήγηση και το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, κοντά στην κορυφή στις αναζητήσεις SEO.

Οι ιστοσελίδες σήμερα πρέπει να βελτιστοποιηθούν για κινητά τηλέφωνα. Αυτό ονομάζεται σχεδιασμός που ανταποκρίνεται και αυτό που σημαίνει είναι ότι η οθόνη σας προσαρμόζεται για μέγιστη ελκυστικότητα σε κάθε οθόνη και πρόγραμμα περιήγησης. Τα μεγάλα κουμπιά για εύκολη κλικ σε μικρότερες οθόνες τηλεφώνου βοηθούν τους πελάτες σας να κάνουν κράτηση τραπεζιών και να παραγγείλουν τρόφιμα Εάν οι περιοχές του ιστότοπού σας κατεβάζουν αργά ή δεν λειτουργούν, χάνετε τις επιχειρήσεις.

Η δημοσίευση του μενού σας στον ιστότοπό σας και σε άλλες πλατφόρμες είναι επίσης σημαντική. Το μενού σας είναι το πιο σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ, ώστε να το βελτιστοποιήσετε με ελκυστικές φωτογραφίες, έξυπνες περιγραφές και μηχανική μενού για να ενθαρρύνετε τις υψηλότερες πωλήσεις.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικές πινακίδες για να δημοσιεύσετε το μενού, τις ειδικές προσφορές και το περιεχόμενό σας σε μεγάλες οθόνες για να διαβάσουν οι πελάτες σας όταν βρίσκονται στην τραπεζαρία. Η αμεσότητα αυτών των θέσεων συμβάλλει στην εξασφάλιση υψηλότερων ποσοστών ανταπόκρισης.

Δελτία Τύπου και Δημοσιεύσεις Blog

Η αποστολή δελτίων τύπου μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο ψηφιακού μάρκετινγκ. Το κλειδί για την επιτυχία είναι να καταστήσει τη δημοσίευσή σας ανήσυχη, ανακοινώνοντας ένα νέο στοιχείο μενού, αλλαγή προσωπικού, εποχιακό κατάλογο κρασιών ή εταιρικό ορόσημο. Μπορείτε να γράψετε δελτία τύπου σχετικά με διάφορες κουζίνες, κρασί, μπύρα και λικέρ κορυφής. Διατροφικές πληροφορίες και πληροφορίες διατροφής είναι επίσης δημοφιλή θέματα.

Εξατομικευμένα μηνύματα μάρκετινγκ

Χρησιμοποιώντας ανάλυση εισερχόμενου μάρκετινγκ, μπορείτε να δημιουργήσετε δημογραφικά προφίλ στους υπάρχοντες πελάτες σας με υψηλό βαθμό ακρίβειας. Αυτό σας επιτρέπει να εξατομικεύετε τα μηνύματα μάρκετινγκ, όπως η αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κινήτρων για γενέθλια, συγχαίροντας ένα ζευγάρι για την επέτειό τους, προωθώντας τις εκδηλώσεις του σχολικού χορού και του δείπνου και στοχεύοντας τους πελάτες με βάση τις γαστρονομικές προτιμήσεις, το φύλο, την ηλικία, το εισόδημα και άλλα δεδομένα.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα αφοσίωσης με αυτόματες εσωτερικές εγγραφές

Τα προγράμματα αφοσίωσης έχουν περάσει από διάφορα στάδια, αφού το ψηφιακό μάρκετινγκ έγινε κοινό. Κάποτε, οι άνθρωποι συσσώρευαν τόσα πολλά χαρτιά πιστότητας που σταμάτησαν να τα χρησιμοποιούν. Η ψηφιακή τεχνολογία επιτρέπει στα εστιατόρια να αυτοματοποιούν τις ανταμοιβές επιβράβευσης, συλλέγοντας πληροφορίες από το σύστημα POS . Αυτό είναι εύκολο όταν το σύστημα POS - όπως το απλό και φθηνό περιβάλλον Waiterio - παρέχει κρίσιμες πληροφορίες στο λογισμικό CRM. Μπορείτε να διαχειριστείτε ένα απλό πρόγραμμα αφοσίωσης που καταγράφει αυτόματα τις αγορές ενός πελάτη. Η ψηφιακή τεχνολογία σας επιτρέπει να προσφέρετε ένα ευρύτερο φάσμα κινήτρων και επιλογών εξαργύρωσης.

Δικτύωση σε απευθείας σύνδεση για την κατασκευή πωλήσεων

Η δαπάνη κάποιου χρόνου για τη δικτύωση στο διαδίκτυο μπορεί να δημιουργήσει πωλήσεις και να οικοδομήσει την πίστη των πελατών. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε ένα αθλητικό μπαρ, ίσως θελήσετε να δημοσιεύσετε άρθρα ή διαφημιστείτε σε ιστότοπους που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Θα μπορούσατε επίσης να συνδεθείτε με τοπικές επιχειρηματικές οργανώσεις, να συμμετάσχετε στο εμπορικό επιμελητήριο και να συμμετάσχετε σε προγράμματα που συγκεντρώνουν ηγέτες επιχειρήσεων περιοχής για μεσημεριανό γεύμα. Τα τοπικά επιμελητήρια και οι επιχειρηματικές οργανώσεις έχουν συχνά ενημερωτικά δελτία που θα προωθήσουν το εστιατόριο σας. Πολλές επιχειρηματικές οργανώσεις παρέχουν πρόσβαση σε λίστες φαξ και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των μελών τους, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εμπορία του εστιατορίου σας.

Πολλοί εστιάτορες δημιουργούν διαδημοτικές εκδηλώσεις και προωθούν τους με εκστρατείες ψηφιακού μάρκετινγκ. Μπορείτε να συνεργαστείτε με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα που συμπίπτει με τις λειτουργίες του εστιατορίου σας. Αυτές οι διασταυρούμενες προωθήσεις μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Παραδείγματα αυτού του είδους της προώθησης περιλαμβάνουν:

  • Χορηγώντας μια επιλογή ανταλλαγής ποδηλάτων και / ή ταξινόμησης με ποδήλατο για να επισκεφθείτε το εστιατόριο
  • Συνεργαστείτε με μια ανθοκομική εταιρεία ή μια εταιρεία καραμελών για να προωθήσετε ειδικές περιστάσεις όπως η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οι προαγωγές την άνοιξη και άλλες αργίες.
  • Οργανώστε τουριστικά πακέτα που περιλαμβάνουν τραπεζαρία, ξενοδοχεία και εισιτήρια σε τοπικά μουσεία και αξιοθέατα
  • Προωθώντας επώνυμα αθλητικά προϊόντα για τις τοπικές ομάδες και παίρνοντας διασημότητες αθλητές στο εστιατόριο
  • Φιλοξενία ενός φιλανθρωπικού γεγονότος όπου ένα ποσοστό από τα έσοδα είναι δωρεά για την αιτία

Αυτές είναι ιδανικές προσφορές για online αγορές στον ιστότοπό σας και στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε σε οποιαδήποτε προώθηση μέσω παραδοσιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης και εκστρατειών μάρκετινγκ ανταρτών.

Κατάταξη στους ιστότοπους αναθεώρησης και κουπονιού

Οι ιστοσελίδες αναθεώρησης εστιατορίων και οι εταιρείες κουπονιών προωθούν εστιατόρια, μενού και δημοσιεύουν προωθητικές ενέργειες όπως καθημερινές προσφορές. Οι αναθεωρήσεις μπορούν να έχουν τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις, αλλά μπορείτε να μειώσετε τις επιπτώσεις των αρνητικών δημοσιεύσεων, απαντώντας απευθείας στο διαδίκτυο, όταν διαπιστώσετε κακή κριτική ή καταγγελία πελατών.

Το Yelp είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους εστιάτορες. Ανεξάρτητα από το αν αγαπάτε ή το μισείτε Yelp, οι έξυπνοι ιδιοκτήτες προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα ευνοϊκά νέα, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον αντίκτυπο των αποτρόπαιων θέσεων. Μπορείτε να ορίσετε ειδοποιήσεις Google για το όνομα του εστιατορίου σας για να παρακολουθήσετε τι λένε άλλοι για το εστιατόριό σας.

Όσο περισσότερο εργάζεστε στο βιολογικό SEO, τόσο ισχυρότερο θα είναι το online προφίλ του εστιατορίου σας. Τα κλειδιά για την επιτυχία είναι η τακτική δημοσίευση φρέσκου περιεχομένου, η παρακολούθηση της ηλεκτρονικής σας φήμης, η αποτελεσματική δικτύωση και η εκπόνηση καμπανιών κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα