Επαναστατικές Στρατηγικές Μάρκετινγκ για τη Λειτουργία του Μπαρ Σας

Επαναστατικές Στρατηγικές Μάρκετινγκ για τη Λειτουργία του Μπαρ Σας

θέστε στόχους για το στρατηγικό μάρκετινγκ του μπαρ

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 2 Ιανουαρίου 2018

Οι λειτουργίες των μπαρ αντιμετωπίζουν όλες τις παραδοσιακές προκλήσεις μάρκετινγκ των εστιατορίων, αλλά παρουσιάζουν μερικά μοναδικά προβλήματα, όπως τον κίνδυνο προώθησης υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και την εξυπηρέτηση των πελατών που έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Τα μπαρ θα πρέπει επίσης να διαπραγματευτούν το σερβίρισμα τροφίμων σε ένα περιβάλλον που είναι συχνά γεμάτο κόσμο, είναι ζοφερό και "αποσυνδεδεμένο" από την κουζίνα.

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί κατά την πώληση οινοπνευματωδών ποτών για να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τους κατά τόπους νόμους σχετικά με την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Πολλοί νόμοι περιορίζουν την δυνατότητα σας να διαφημίζετε ή να προσφέρετε κίνητρα για κατανάλωση αλκοόλ, όπως οι μειωμένες τιμές του "happy hour". Ωστόσο, υπάρχουν πολλές προσφορές που μπορείτε να προωθήσετε, όπως η προσφορά εκπτώσεων για τα ποτά που βρίσκονται στο "πάνω ράφι", τα ποτά που φτιάχνονται με μοριακή τεχνική και τις εκπτώσεις στα τρόφιμα που συνοδεύουν τα ποτά.

Ορίστε Τους Στόχους Μάρκετινγκ

Σε τελική ανάλυση, οι στόχοι σας είναι οι αυξημένες πωλήσεις και τα μεγαλύτερα κέρδη, ενώ οι "θολοί" και γενικοί στόχοι είναι δύσκολο να παρακολουθούνται και να επιτυγχάνονται. Οι στόχοι του μάρκετινγκ στο μπαρ σας μπορεί να είναι να αυξήσετε τις πωλήσεις αλκοολούχων ποτών, να δημιουργήσετε κοινωνικό "ντόρο" για την επιχείρησή σας, να προσελκύσετε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες - όπως οι millennials - ή να κάνετε τους πελάτες να παραμείνουν περισσότερο στο μπαρ σας ώστε να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Ίσως θελήσετε να εισάγετε ένα νέο μενού ή κάποια αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά που είναι το σήμα κατατεθέν του καταστήματός σας. Μπορεί να θέλετε να μετατρέψετε το μπαρ σας σε χώρο ψυχαγωγίας. Ο καθορισμός ορισμένων στόχων, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθηθούν και να μετρηθούν είναι μια καλή πολιτική για κάθε μάρκετινγκ ή επιχειρηματικό σχέδιο.

Ανεξάρτητα από τους στόχους και τη στρατηγική σας, πρέπει να διερευνήσετε τυχόν τοπικούς κανονισμούς που σχετίζονται με το αλκοόλ, ώστε να μην αντιμετωπίσετε νομικά προβλήματα. Θυμηθείτε ότι δεν είναι όλες οι διαφημιστικές ιδέες κατάλληλες για κάθε τύπο μπαρ. Για παράδειγμα, η οργάνωση μιας εκδήλωσης γευσιγνωσίας κρασιού μπορεί να είναι ακατάλληλη για ένα ψητοπωλείο της γειτονιάς. Θα πρέπει πάντα να προσαρμόζετε την προώθηση κάθε εκδήλωσης στον πελάτη τον οποίο απευθύνεστε, στον διαθέσιμο χώρο και στο προφίλ τιμολόγησης. Οι ακόλουθες προτάσεις θα πρέπει να ενεργοποιήσουν κάποιες δημιουργικές ιδέες μάρκετινγκ:

Αγκαλιάζοντας τα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων συνδέουν πλέον τους ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα με απαράμιλλο τρόπο. Οι millennials οικοδομούν συχνά μια ενεργή κοινωνική ζωή συνδέοντας τους ανθρώπους που ζουν γύρω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ιδέες μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για την λειτουργία του μπαρ περιλαμβάνουν τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Κίνητρα για Συγκεκριμένες Κοινωνικές Ομάδες

    Οι διαφημιστικές προσφορές για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες μπορούν να διευρύνουν το κοινωνικό σας προφίλ και να επεκτείνουν την επικοινωνία σας.

  • Ενσωμάτωση Ιδεών που Δημιουργούνται από Χρήστες

    Μπορείτε να φιλοξενήσετε έναν διαγωνισμό που δημιουργείται από τους χρήστες σε διάφορους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να ζητήσετε ιδέες για νέα τρόφιμα, σνακ, ποτά και θέματα.

  • Καλλιεργήστε Κοινοτικές Ομάδες

    Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι η ιδανική πλατφόρμα για την προώθηση του χώρου του μπαρ σας για κοινοτικές ομάδες, εράνους, βραδιές καζίνο για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για φιλανθρωπικούς σκοπούς και άλλες εκδηλώσεις.

  • Επικοινωνήστε με Τοπικούς Celebrities και Influencers

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να επικοινωνήσετε με τοπικούς celebrities και ανθρώπους με επιρροή και να τους πείσετε να προωθήσουν μια ιδέα, ένα σκοπό ή ένα προϊόν του μπαρ σας.

  • Δημιουργία Σχετικών Δημοσιεύσεων

    Δημοσίευση φωτογραφιών, άρθρων, tweets και βίντεο που προβάλλουν την ιδέα και το πελατολόγιο του μπαρ.

  • Οργάνωση Αυθόρμητων Εκδηλώσεων

    Μπορείτε να ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να προσκαλούν τους φίλους τους για συναντήσεις κρατώντας έναν άτυπο διαγωνισμό για να δουν ποιος μπορεί να προσελκύσει τους περισσότερους συναδέλφους, μέλη της ομάδας ή φίλους.

  • Ενθαρρύνετε την Κοινοποίηση

    Ενθαρρύνετε τους καλεσμένους σας να μοιράζονται φωτογραφίες από τα τρόφιμα, τα ορεκτικά και τα πολύχρωμα ποτά σας. Θα μπορούσατε να μοιραστείτε αυτές τις αναρτήσεις σε μια ψηφιακή πινακίδα ή σε μια μεγάλη οθόνη.

  • Ενσωματώστε στο Μάρκετίνγκ σας το Περιεχόμενο που Δημιουργείται Από Χρήστες

    Η κοινή χρήση φωτογραφιών, κριτικών, παραστάσεων καραόκε και διαφόρων άλλων μπορεί να προσελκύσει ευνοϊκή δημοσιότητα, να ενθαρρύνει τις συστάσεις και να ενισχύσει την αφοσίωση των πελατών.

  • Επιστρατεύστε το Προσωπικό Σας

    Τα μέλη του προσωπικού του μπαρ εξαρτώνται από τα φιλοδωρήματα, οπότε κάθε σερβιτόρος βασίζετε φυσικά στην επιτυχία σας. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους σας να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις, τα τρόφιμα και τα ποτά του μπαρ σας στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter. Αυτές οι αναρτήσεις δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκες - οι σερβιτόροι μπορούν απλά να δηλώσουν ότι εργάζονται εκεί και ότι το μπαρ είναι εξαιρετικό.

μπαρ κοκτέιλ ποτών

Χρησιμοποιώντας Δημιουργικές Γαστρονομικές Τάσεις για να Προσελκύσετε Πελάτες

Τα μπαρ και τα εστιατόρια παράγουν διαφημίσεις και προσελκύουν πελάτες υιοθετώντας ιδέες από τη μοριακή γαστρονομία και μεθοδολογία. Το κίνημα της μοριακής μεσολογίας ονομάστηκε και εισήχθη στην Ισπανία το 2003 από τον σεφ Ferran Adrià. Αρχικά, ο Adrià ανέπτυξε μια τεχνική σφαιροποίησης, η οποία μετέτρεψε τα υγρά σε πολύχρωμες, συμπαγείς σφαίρες. Αυτές οι σφαίρες θα μπορούσαν να προσθέσουν μια καλλιτεχνική πινελιά στα κοκτέιλ και συχνά να παρέχουν μια ισχυρή γευστική ενίσχυση.

Άλλες τεχνικές που συνηθίζονται είναι η δημιουργία αφρών, στρωματοποιημένων ποτών, πηκτωμάτων και ποτών που αλλάζουν χρώμα καθώς τα πίνετε. Η ανάμειξη ποτών έχει γίνει μια τέχνη στον ανταγωνιστικό κόσμο των μπαρ. Οι ιδιοκτήτες μπαρ μπορούν να προσελκύσουν millennials και hipsters με ποτά που ενσωματώνουν αλχημική μαγεία και καλλιτεχνία. Ο ειδικός εξοπλισμός για τα μοντέρνα μπαρ περιλαμβάνει τώρα το υγρό άζωτο, τους αφυγραντήρες, τα εργαλεία παρασκευής καραμελών, τα φουσκωτά, τα καλούπια συστατικών και τον εξοπλισμό κτυπήματος. Η δημιουργική σύνθεση περιλαμβάνει συχνά αφρούς, ζελέδες, βρώσιμα κοκτέιλ, εγχυμένα αρώματα και υγρά που μπορούν να αναστείλουν στερεά συστατικά.

Θέματα Σχεδιασμού που Επηρεάζουν τα Μπαρ

Υπάρχουν διάφορα ζητήματα εσωτερικού σχεδιασμού που επηρεάζουν τα μπαρ , τα οποία καταλαβαίνουν οι ιδιοκτήτες τους για να κάνουν την εγκατάσταση πιο άνετη και ελκυστική για τους πελάτες. Η διακόσμιση για μια ιδιαίτερη περίσταση είναι σημαντική. Οι ιδιοκτήτες των μπαρ συχνά επιλέγουν να εγκαταστήσουν ψυγεία και περιοχές για την προετοιμασία μικρών παραγγελιών για να επιταχύνουν την προετοιμασία των τροφίμων για τους πελάτες μπαρ. Είναι επίσης σημαντικό να τοποθετήσετε το μπαρ κοντά σε τουαλέτες. Ο φωτισμός πρέπει να είναι αμυδρός. Αν σκοπεύετε να κάνετε βραδιά καραόκε ή κάτι παρόμοιο, είναι χρήσιμο να εγκαταστήσετε την υποδομή για τη δημιουργία σκηνής και την εκπομπή ήχου.

GPS Μάρκετινγκ

Το μάρκετινγκ βάσει τοποθεσίας για κινητά, είναι ένα ισχυρό εργαλείο για μπαρ και εστιατόρια. Μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το 66% των εμπόρων πιστεύουν τώρα ότι το μάρκετινγκ βάσει τοποθεσίας προσφέρει τις πιο ελπιδοφόρες διαφημιστικές ευκαιρίες προώθησης για τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας. Μπορείτε να στοχοποιήσετε τους ανθρώπους σε ένα κοντινό θέατρο ή αθλητικό γεγονός καθώς φεύγουν και να τους προσκαλέσετε να σταματήσουν για ένα κοκτέιλ, δείπνο ή σνακ.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι να προσφέρετε ένα εξατομικευμένο μήνυμα την κατάλληλη στιγμή σε άτομα που βρίσκονται κοντά. Τα άτομα που μοιράζονται οικειοθελώς τα δεδομένα τοποθεσίας τους στις κινητές τους συσκευές και στα οποία μπορείτε να στείλετε προσαρμοσμένα μηνύματα με βάση το πού τυγχάνει να βρίσκονται εκείνη τη στιγμή, όπως:

  • Μηνύματα στη γλώσσα τους
  • Έγκαιρες προτάσεις για τον επόμενο σταθμό της βραδινής τους διασκέδασης
  • Ειδικά κίνητρα για να ανταποκριθούν στο μήνυμά σας
  • Κράτηση ενός τραπεζιού ή τραπεζιών για μια μεγάλη ομάδα μέσω κινητού
  • Προοπτικές στόχευσης με βάση την ηλικία
  • Ενθάρρυνση των ανθρώπων να χαλαρώσουν μετά από μια κουραστική μέρα με πολύ shopping

Εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας

Οι "κοινωνικοί" πότες, τα ζευγάρια και οι λάτρεις των ποτών απολαμβάνουν κάθε είδους γευστικές εκδηλώσεις και αυτές περιλαμβάνουν μπύρα, κρασί, ποτά, μη αλκοολούχα ποτά, ακόμη και καφέδες και τσάι. Μπορείτε να διαφημιστείτε πολύ με τη φιλοξενία μιας εκδήλωσης γευσιγνωσίας μπύρας από όλο το κόσμο ή μια γευστική δοκιμή μπύρας. Εάν θέλετε να διαφημίσετε μπύρες από μικρές ζυθοποιίες, η προώθηση τους μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες λάτρεις της μπύρας και ανθρώπους που είναι περίεργοι για το πως δημιουργείτε η μπύρα.

Αυτά τα γευστικά γεγονότα μπορούν να έχουν ένα θέμα - όπως μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα, την χώρα καταγωγής, εορταστικά ποτά διακοπών και άλλες δημιουργικές ιδέες. Οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας που παρουσιάζουν συγκεκριμένο μενού μπορούν επίσης να προσελκύσουν αρκετό κόσμο στο μπαρ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν διάφορα τρόφιμα, ορεκτικά και ποτά. Σκεφτείτε να δεχόσασταν μια πρόσκληση στο τηλέφωνό σας για να πιείτε ένα κοκτέιλ ενώ δοκιμάζετε τάπας στο μπαρ.

Χορηγία Τοπικών Αθλητικών Ομάδων

Τα περισσότερα μπαρ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους τακτικούς πελάτες. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους προσέλκυσης τακτικών πελατών που μοιράζονται τα ίδια "πιστεύω" είναι να υποστηρίξουν μια τοπική αθλητική ομάδα. Μπορείτε να επιλέξετε επαγγελματικές ομάδες, κολέγια ή ακόμα και σχολικές ομάδες και ίσως να προσκαλέσετε τα μέλη της ομάδας για δωρεάν γεύμα ή ποτό μετά από ένα τοπικό παιχνίδι.

Υπάρχουν πολλές προωθητικές δυνατότητες για τις τοπικές ομάδες που περιλαμβάνουν επώνυμα προϊόντα, πισίνες με παιχνίδια, ζωντανές εκπομπές, αθλητικά είδη και αθλητικούς αγώνες. Το μπαρ σας θα μπορούσε επίσης να φιλοξενήσει εικονικές αθλητικές ομάδες και πρωταθλήματα - ειδικά για εκδηλώσεις πρωταθλημάτων.

Δημιουργήστε Δημοσιότητα με Εκδηλώσεις και Παρουσιάσεις

Οι επιτυχημένες εκδηλώσεις που προωθούν το μπαρ περιλαμβάνουν περιηγήσεις, διαγωνισμούς, εκδηλώσεις και ψυχαγωγία. Οι εκδηλώσεις μάρκετινγκ τύπου Guerrilla - όπως η ανάρτηση πινακίδων σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ο καθαρισμός γκράφιτι στην πόλη και το ντύσιμο των μελών του προσωπικού για τις αποκριές ή η σύνδεση με μια κινηματογραφική ταινία ή ένα αθλητικό πρωτάθλημα μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη δημοσιότητα στο Διαδίκτυο και στα παραδοσιακά μέσα.

Άψογη Λειτουργία με Άμεσες Παραγγελίες

Το κέρδος του μπαρ είναι συχνά συγκεντρωμένο μόνο σε λίγες ώρες, πριν και μετά τα μεσάνυχτα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ζωτικής σημασίας να επιταχύνετε την υπηρεσία, να λαμβάνετε γρήγορα παραγγελίες και να έχετε ακόμα χρόνο για να προσελκύσετε πελάτες και να αξιολογήσετε τoν κάθε ένα. Ένα κινητό και απλό interface - όπως το σύστημα POS που προσφέρεται από το Waiterio - μπορεί να επιταχύνει την αποστολή παραγγελιών των ποτών στον μπάρμαν, να μειώσει τα λάθη και να αυξήσει τον ελεύθερο χρόνο των σερβιτόρων, ώστε να μπορούν να συναναστρέφονται με τους πελάτες.

Στον σημερινό "συνδεδεμένο" κόσμο, τα μπαρ αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό για να προσελκύσουν μοντέρνους singles με υψηλά διαθέσιμα εισοδήματα και επιχειρηματίες που θέλουν να διασκεδάσουν τους "κυριλέ" πελάτες τους. Τα μπαρ αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό από τα σαλόνια ξενοδοχείων, από ιδιωτικά πάρτυ και από clubs. Ωστόσο, η ανάπτυξη δημιουργικών ιδεών που αντηχούν με το στοχευόμενο κοινό σας μπορεί να εξασφαλίσει μια σταθερή πελατεία, να ενισχύσει τα κέρδη και να μετατρέψει το μπαρ σας σε ένα δημοφιλές τοπικό στέκι για τον συγκεκριμένο πελάτη.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα