Έπιπλα για εστιατόρια: Τι έπιπλα χρειάζεστε;

Έπιπλα για εστιατόρια: Τι έπιπλα χρειάζεστε;

Μάθετε εδώ τι έπιπλα χρειάζεστε για το εστιατόριο σας!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 9 Νοεμβρίου 2021

Δεν ξέρετε τι έπιπλα χρειάζεστε για το εστιατόριό σας;

Θέλετε να επιλέξετε τα καλύτερα έπιπλα εστιατορίου;

Τα έπιπλα είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε επιχείρησης που δέχεται πελάτες στις εγκαταστάσεις της. Τα εστιατόρια ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να προσφέρετε άνεση στους καλεσμένους σας.

Σε αυτό το άρθρο θα σας μιλήσω για:

  • Η σημασία να έχετε τα σωστά έπιπλα στο εστιατόριό σας.
  • Τα διάφορα είδη επίπλων εστιατορίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
  • Και θα σας δώσω μερικές συμβουλές για να επιλέξετε τα καλύτερα έπιπλα για την επιχείρησή σας.

Αν έχετε εστιατόριο και λαμβάνετε συνεχώς παράπονα για την ταλαιπωρία των επίπλων σας, αυτό είναι το άρθρο για εσάς. Επίσης, αν δεν ξέρετε πώς να εξοπλίσετε την επιχείρησή σας, αυτός ο γρήγορος οδηγός θα σας φανεί πολύ χρήσιμος.

Ας αρχίσουμε!

Σημασία να έχετε καλά έπιπλα στο εστιατόριό σας

φανταχτερά τραπέζια και καρέκλες εστιατορίου

Η λειτουργία ενός εστιατορίου απαιτεί από εσάς να πάρετε πολλές αποφάσεις. Από τη διαχείριση προσωπικού μέχρι τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λειτουργία του εστιατορίου σας, το ταξίδι σας ως ιδιοκτήτης εστιατορίου θα είναι γεμάτο αποφάσεις από την αρχή.

Για το λόγο αυτό, πολλές λεπτομέρειες μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Μία από αυτές τις λεπτομέρειες είναι να αποκτήσετε τα σωστά έπιπλα για το εστιατόριό σας.

Η αγορά των σωστών επίπλων για την τραπεζαρία του εστιατορίου σας είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρείτε τους πελάτες άνετους ανά πάσα στιγμή.

Ένα εστιατόριο με μικρές, άβολες ή φθηνές καρέκλες, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση σας.

Για παράδειγμα, μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα, όπως να σπάσουν κάτω από ένα εστιατόριο που πιθανότατα δεν θα επιστρέψει, μαζί με εκείνους που είδαν το ατύχημα.

Μπορούν επίσης να εμποδίσουν τους πελάτες απλώς να μην επιστρέψουν επειδή δεν αισθάνονται αρκετά άνετα στο εστιατόριό σας ή επειδή δεν χωρούν στις καρέκλες.

Τα τραπέζια είναι επίσης καθοριστικά .

Εάν ένα εστιατόριο έχει τραπέζια με μια μικρή περιοχή που περιβάλλεται από τέσσερις καρέκλες, μια ομάδα τεσσάρων θα είναι άβολα.

Αυτό συμβαίνει επίσης με τα τραπέζια που είναι ελαφριά και αδύναμα — δεν παρέχουν στους πελάτες ασφάλεια.

Από την άλλη πλευρά, τα πολύ μεγάλα και βαριά τραπέζια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, για παράδειγμα, εάν μια ομάδα είναι πολύ μεγάλη και θέλουν να συνδυάσουν τα τραπέζια τους.

Αυτό θα κάνει τους διακομιστές σας να λειτουργούν διπλά, γεγονός που μπορεί επίσης να προκαλέσει εργατικά ατυχήματα που είμαι σίγουρος ότι δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε.

Το να έχετε τα σωστά έπιπλα για το δείπνο σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εξυπηρέτησή σας — τελικά, για να διευθύνετε ένα εστιατόριο, πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι επίπλων που μπορείτε να αγοράσετε, πέρα από τις καρέκλες και τα τραπέζια που χρησιμοποιούνται για την υπηρεσία.

Τύποι επίπλων εστιατορίου

Υπάρχουν πολλά είδη επίπλων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ένα εστιατόριο. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τύπο, γεγονός που καθιστά πολύ πιο δύσκολη την εργασία της επιλογής επίπλων.

Στη συνέχεια, θα μιλήσω για τους πιο συνηθισμένους τύπους επίπλων που μπορείτε να βρείτε σε ένα εστιατόριο και που πρέπει να έχετε στο δικό σας.

1. Καρέκλες για την Υπηρεσία

μικρό τραπέζι και καρέκλες εστιατορίου

Αυτές είναι οι καρέκλες όπου οι επισκέπτες θα κάθονται και θα απολαμβάνουν τα πιάτα τους.

Αυτά είναι γενικά άνετα , έχουν πλάτη και είναι αρκετά ψηλά ώστε να ταιριάζουν με το τραπέζι.

Συνήθως ταιριάζουν με κάποιο τρόπο στο τραπέζι. Για παράδειγμα, δεν είναι σύνηθες να βλέπεις γυάλινα τραπέζια με πλαστικές καρέκλες — και δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείς τέτοια μείγματα.

Επιπλέον, πρόκειται για καρέκλες επαρκούς μεγέθους ώστε να είναι άνετες για τους περισσότερους πελάτες.

2. Πίνακες για την Υπηρεσία

Τα τραπέζια εξυπηρέτησης είναι εκεί όπου θα σερβίρεται το φαγητό των γευμάτων σας. Αυτά τα τραπέζια μπορεί να έχουν διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και υλικά — και πάλι, συνιστάται να ταιριάζουν με τις καρέκλες.

Ανάλογα με τον τύπο του εστιατορίου που έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τραπέζια διαφορετικών μεγεθών και υλικών.

Τα πιο κοινά σχήματα είναι τετράγωνα, κυκλικά και ορθογώνια, αν και πολλά εστιατόρια χρησιμοποιούν απλώς τετράγωνα τραπέζια για να σχηματίσουν μεγαλύτερα τραπέζια για ομάδες ανθρώπων.

3. Ορθογώνια Τραπέζια για τον Μπουφέ

Τα ορθογώνια τραπέζια μπουφέ είναι μεγαλύτερα από ό,τι είναι φαρδιά για να χωρέσουν πολλούς δίσκους φαγητού για να σερβίρουν οι ίδιοι.

Αυτοί οι τύποι τραπεζιών πρέπει να είναι στιβαροί και να έχουν περισσότερα από τέσσερα πόδια για να αντέχουν το βάρος ομοιόμορφα σε ολόκληρο το τραπέζι.

Μερικά από αυτά έχουν διαφορετικά διαμερίσματα για να φιλοξενήσουν δίσκους πάγου, ζεστούς δίσκους, ψύκτες και άλλα.

4. Ψηλά παγκάκια για το μπαρ

μπαρ ψηλά παγκάκια

Στα περισσότερα μπαρ χρησιμοποιούνται ψηλοί πάγκοι για να φιλοξενήσουν πελάτες.

Τα πιο χρησιμοποιημένα είναι οι κυκλικοί πάγκοι, αλλά υπάρχουν πολλά σχέδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Για παράδειγμα, περιστρεφόμενοι, σταθεροί, τρίποδοι ή τετράποδοι πάγκοι και πολλά άλλα.

Υπάρχουν ακόμη και πάγκοι με μια μικρή πλάτη που παρέχει καλύτερη οσφυϊκή στήριξη και ισορροπία, κάτι που είναι υπέροχο αν υπάρχει αλκοόλ στο μείγμα.

Εάν ο χώρος του μπαρ σας λειτουργεί ως χώρος αναμονής, είναι πολύ καλή ιδέα να επενδύσετε σε παγκάκια με εργονομικό σχεδιασμό που κάνει την αναμονή πιο άνετη.

5. Πολυθρόνες ατομικές και πολλαπλές

Οι πολυθρόνες είναι το είδος των επίπλων που προσφέρουν τη μεγαλύτερη άνεση στους καλεσμένους σας. Μπορούν να είναι μεμονωμένα ή πολλαπλά για να φιλοξενούν πολλούς πελάτες ταυτόχρονα.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι τύποι επίπλων για να τοποθετήσετε στην περιοχή αναμονής, εάν έχετε.

Αυτό θα αποσπάσει την προσοχή των πελατών από το γεγονός ότι πρέπει να περιμένουν να κυκλοφορήσει ένα τραπέζι και θα κάνει την αναμονή πιο ευχάριστη.

Εάν το εστιατόριό σας είναι αρκετά διάσημο, είναι καλή ιδέα να έχετε αυτού του είδους τα έπιπλα, μαζί με τραπεζάκια, πρόσβαση σε πρίζες για φορτιστές και πολλά άλλα για να αισθάνεται άνετα ο πελάτης.

6. Έπιπλα κατά παραγγελία

Τα έπιπλα κατά παραγγελία είναι αυτά που κατασκευάζονται με τις προδιαγραφές που θέλετε. Μπορούν να είναι κάθε είδους έπιπλα, με διαφορετικά σχεδιαστικά στοιχεία που τα καθιστούν πρωτότυπα ή εντυπωσιακά.

Για παράδειγμα, πολυθρόνες με συγκεκριμένα σχήματα, τραπέζια με νέα σχέδια ή σκαμπό με ασυνήθιστα υλικά.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου επίπλων είναι ότι προσαρμόζεται καλύτερα στο στυλ και το concept του εστιατορίου σας.

Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό τα πιο περίπλοκα ή ογκώδη σχέδια να είναι άβολα ή πολύ ασυνήθιστα για τους πελάτες σας, κάτι που είναι σίγουρα αρνητικό για το εστιατόριό σας.

7. Έπιπλα εξωτερικού χώρου

καρέκλες και τραπέζια εξωτερικού χώρου

Εάν το εστιατόριό σας έχει βεράντα, καλό είναι να χρησιμοποιείτε έπιπλα εξωτερικού χώρου αντί για κοινά έπιπλα. Είναι πιο ανθεκτικά στα στοιχεία, έτσι μπορείτε να τα αφήσετε έξω χωρίς να ανησυχείτε για ζημιές.

Αυτοί οι τύποι επίπλων πρέπει να είναι άνετα, ακόμη πιο ανθεκτικά από τα συνηθισμένα έπιπλα και καλό είναι να τα διατηρείτε ελαφριά, ειδικά αν πρέπει να τα βγάζετε και να τα βάζετε καθημερινά.

Μια έξυπνη εναλλακτική είναι να δημιουργήσετε καρέκλες και έπιπλα αγκυρωμένα στο πάτωμα που μπορείτε να αφήσετε έξω, ωστόσο, δεν συνιστώνται για κάθε εστιατόριο.

Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για ένα αριστοκρατικό εστιατόριο με καλή θέα, δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε έπιπλα εξωτερικού χώρου — θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κοινά έπιπλα και να τα προστατεύετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θυμηθείτε επίσης ότι πρέπει να προστατεύετε αυτά τα έπιπλα από τον ήλιο και επίσης να αποτρέπετε το κάψιμο των πελατών όταν κάθονται, εάν τα έπιπλα είναι ακάλυπτα. Μια μεγάλη ομπρέλα θα κάνει!

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα έπιπλα για το εστιατόριο σας;

πολυθρόνες στον χώρο αναμονής

Η επιλογή των σωστών επίπλων για το εστιατόριό σας είναι θέμα μελέτης. Πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι ψάχνει το κοινό-στόχο και το πρόσωπο αγοραστή.

Για παράδειγμα, εάν το κοινό-στόχος σας είναι άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε εντυπωσιακά, καινοτόμα έπιπλα που θυσιάζουν λίγη άνεση — αλλά όχι πάρα πολύ.

Αν όμως το κοινό-στόχος σας είναι άτομα άνω των 40 ετών, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε άνετα έπιπλα που τονίζουν την απλότητα και είναι εργονομικά.

Αυτό ισχύει για κάθε πτυχή των επίπλων, όπως τα υλικά.

Για παράδειγμα, τα έπιπλα από αληθινό δέρμα και ξύλο έβενο δεν είναι ο καλύτερος τύπος επίπλων για ένα οικογενειακό εστιατόριο ή για παιδιά.

Ούτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά έπιπλα σε ένα εξαιρετικό εστιατόριο με ελίτ πελάτες.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάθε έπιπλο στο εστιατόριό σας προσφέρει μια εμπειρία που ταιριάζει με την ιδέα και το κοινό-στόχο του.

Άλλες πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι τα έπιπλα πρέπει πάντα να είναι:

  • Υψηλή ποιότητα.
  • Μακράς διαρκείας
  • Ελαφρύ — θα πρέπει τουλάχιστον να είναι εύκολο να μετακινηθεί.
  • Πρέπει να έχουν μέγεθος που να ταιριάζει στους πελάτες σας, είτε είναι 5 πόδια είτε 6,5 πόδια.

Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους πελάτες σας άνετους και να αισθάνονται ασφαλείς.

Πόσα έπιπλα πρέπει να αγοράσετε;

εφεδρικές καρέκλες αποθηκεύονται

Κάτι που λίγοι αναφέρουν είναι ότι πρέπει να αγοράσετε περισσότερα έπιπλα από όσα χρειάζεστε, τα οποία περιλαμβάνουν τα διάφορα είδη επίπλων που χρειάζεστε.

Γιατί; Γιατί πρέπει να έχετε ανταλλακτικά έπιπλα!

Σε ένα εστιατόριο, τα έπιπλα είναι κατεστραμμένα περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα εστιατόριο προσελκύει μεγάλο αριθμό ατόμων. Επίσης, αν προσφέρετε εκδηλώσεις συνεχώς ή αν το εστιατόριό σας είναι πολύ δραστήριο, είναι πιο εύκολο να καταστραφούν τα έπιπλα από πτώσεις ή από ζημιά στα μαξιλάρια και άλλα.

Επομένως, καλό είναι να έχετε ανταλλακτικά έπιπλα. Εξάλλου, δεν θέλετε να χρειαστεί να αγοράσετε διαφορετικά έπιπλα από αυτά που έχετε ήδη, καθώς αυτό θα σπάσει την αρμονία της εμφάνισης του εστιατορίου σας.

Επίσης δεν είναι υπέροχο να σπάει ένα τραπέζι ή μια καρέκλα στη μέση του σέρβις και να μην έχεις τρόπο να το αντικαταστήσεις επί τόπου.

Πόσα πρέπει να ξοδέψετε για έπιπλα;

Δεν υπάρχει ακριβές ποσό που ισχύει για κάθε εστιατόριο. Ωστόσο, το να ξοδεύετε 10% έως 15% του προϋπολογισμού σας σε καλά έπιπλα είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αξιοπρεπή έπιπλα στην αρχή.

Λάβετε υπόψη ότι, παρόλο που είναι σημαντικό μέρος του εστιατορίου σας, τα κύρια έξοδά σας θα είναι τα έξοδα κατασκευής ή ανακαίνισης, τα έξοδα εξοπλισμού και άλλα έξοδα που σχετίζονται με τον χώρο.

Αυτά είναι πιο σχετικά γιατί θα διατηρήσουν το εστιατόριό σας να λειτουργεί και να παράγει — γι' αυτό οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αφήνουν να προσθέσουν τα καλύτερα έπιπλα για αργότερα.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτές τις δαπάνες στο επιχειρηματικό σας σχέδιο και στην ανάλυση του κόστους.

Τέλος, τα έπιπλα είναι μια από τις πιο ευέλικτες πτυχές του εστιατορίου, μαζί με τη διακόσμηση. Μπορείτε εύκολα να τα αλλάξετε μόλις το εστιατόριό σας αρχίσει να παράγει, αλλά βεβαιωθείτε ότι οι αλλαγές ταιριάζουν με την ιδέα του εστιατορίου σας.

Η άνεση των δείπνων σας θα τους κάνει να θέλουν να μείνουν

Ένα εστιατόριο με άνετα έπιπλα θα κάνει τους πελάτες να μείνουν περισσότερο, να καταναλώνουν περισσότερο και να ερωτεύονται την επιχείρησή σας.

Να έχετε πάντα κατά νου ότι το να έχετε ένα εστιατόριο δεν σημαίνει απλώς την πώληση φαγητού, αλλά τη δημιουργία μιας εμπειρίας που συμπληρώνει το φαγητό που σερβίρετε.

Επίσης, λεπτομέρειες όπως αυτές που μπορεί να φαίνονται μικρές μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο.

Θέλετε το εστιατόριο σας να είναι το προτιμώμενο μέρος για μεγάλες παρέες;

Ή θέλετε το εστιατόριό σας να είναι αυτό που παραλείπουν ομάδες φίλων ή οικογενειών επειδή δεν μπορεί ποτέ να τους φιλοξενήσει καλά;

Εξοπλίστε καλά το εστιατόριό σας και δεν θα λείψετε ποτέ από πελάτες!

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα