Εποχιακά φρούτα και λαχανικά Διακρίνετε το εστιατόριο σας

Εποχιακά φρούτα και λαχανικά Διακρίνετε το εστιατόριο σας

Πώς να προμηθευτείτε τοπική παραγωγή για το εστιατόριο σας

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 6 Ιουνίου 2018

Είτε το ονομάζετε το αγρόκτημα προς το τραπέζι, τοπικό ή εποχιακό κίνημα, η πρακτική της πώλησης τοπικών κρεάτων και προϊόντων κατά τη σωστή καλλιεργητική περίοδο συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως. Τα αγροκτήματα κερδίζουν μεγαλύτερα κέρδη που χρειάζονται οι αγροτικές οικογένειες για να παραμείνουν στη ζωή, οπότε είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με εστιάτορες για να δημιουργήσουν εκστρατείες για την προώθηση τοπικών φρούτων, λαχανικών και κρέατος. Οι προσφορές της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι ιδανικές στιγμές για να εισαγάγετε τις εποχιακές αλλαγές μενού για να επωφεληθείτε από τις τοπικές σοδειές.

Το εστιατόριο σας μπορεί να επιτύχει μια μοναδική θέση, αξιοποιώντας εποχιακά φρούτα και λαχανικά όλο το χρόνο. Είναι απλό - τα φρέσκα, τοπικά τρόφιμα έχουν καλύτερη γεύση, κοστίζουν λιγότερο και παρέχουν καλύτερη διατροφή από τα τρόφιμα που αποστέλλονται από όλο τον κόσμο. Οι τοπικοί κόκκοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις μικροζυθοποιίες για να δημιουργήσουν μια μοναδική χλωμή μπύρα και η ποικιλία πικάντικων πιπεριών κατά τη συγκομιδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ιδιόκτητη καυτερή σάλτσα. Οι καταναλωτικές ορέξεις για τοπικά τρόφιμα συνεχίζουν να αυξάνονται. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, προβλέπονται 20,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε τοπικές πωλήσεις τροφίμων έως το 2019.

Συνέδρια μαγειρικής που τιμούνται με το χρόνο

Το εποχιακό φαγητό δεν είναι μια νέα ιδέα, αλλά μια επιστροφή στα κλασικά. Πολλές γενιές μαγείρων ετοίμαζαν τρόφιμα που ήταν εποχικά διαθέσιμα, όπως φράουλες, ραβέντι, φρέσκα κρεμμυδάκια και μικροπράσινα ως βασικά είδη άνοιξης και αρχές καλοκαιριού. Τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού, οι ντομάτες, το καρπούζι και το καλαμπόκι είναι κοινά τρόφιμα που αρέσουν στους ανθρώπους να τρώνε αυτή την εποχή του χρόνου. Ο χρόνος συγκομιδής το φθινόπωρο σημαίνει συνήθως πιάτα σκουός, επιδόρπια με γεύση κολοκύθας, κράνμπερι και γλυκοπατάτες. Ο χειμώνας είναι μια καλή στιγμή για να αναδείξετε λάχανο, μπρόκολο, λάχανα Βρυξελλών, καρότα, παντζάρια, κρεμμύδια και πατάτες.

Δυστυχώς, η τεχνολογία άλλαξε την πιο απλή ιδέα προμήθειας. Οι μεγάλοι μεταποιητές απέπνιξαν τις οικογενειακές εκμεταλλεύσεις μειώνοντας τις τιμές. Η τάση του εστιατορίου για την επιστροφή στις πηγές από αγρόκτημα σε τραπέζι βοήθησε να αναζωογονήσουμε τα οικογενειακά αγροκτήματα, τη βιολογική γεωργία και τις αγροτικές συνεργασίες με τοπικά εστιατόρια.

Μέθοδοι εξασφάλισης τοπικών πηγών

Τα εστιατόρια μπορούν να εξασφαλίσουν τοπικά προϊόντα με διάφορους τρόπους για να προσφέρουν εποχικά μενού. Το πρώτο είναι το πιο δύσκολο και πιο ανταποδοτικό-ορισμένα υπερ-τοπικά εστιατόρια παράγουν όλο το φαγητό τους επί τόπου. Τα εστιατόρια μπορούν να καλλιεργήσουν φαγητό στην ιδιοκτησία τους, σε κήπους στον τελευταίο όροφο και καλλιεργητές βεράντας. Οι αγρότες πωλούν επίσης προϊόντα απευθείας στους καταναλωτές σε αγορές αγροτών, τοπικά παντοπωλεία και κοινοτική ή ημι-αποκλειστική πρόσβαση στην παραγωγή ενός αγροκτήματος.

Πάντα υπάρχουν σημαντικές εκτιμήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων όταν αγοράζετε απευθείας από αγροκτήματα. Ευτυχώς, υπάρχουν οργανισμοί όπως η Διεθνής Ομοσπονδία Κινήσεων Βιολογικής Γεωργίας που μπορούν να βοηθήσουν τα βιολογικά εστιατόρια να υιοθετήσουν τις σωστές πολιτικές για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των τροφίμων, την περιβαλλοντική ευθύνη και την οικονομική επιτυχία.

φρέσκα φρούτα και λαχανικά από το περίπτερο της αγοράς αγροτών

Ανοιξιάτικο καθάρισμα

Η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης και οι εστιάτορες θα πρέπει να πάρουν λίγο χρόνο για να αναθεωρήσουν τις στρατηγικές μάρκετινγκ τους. It'sρθε η ώρα να αντικαταστήσετε αυτά τα βαριά στιφάδα, σούπες και πιάτα με κρύο καιρό με ελαφρύτερο φαγητό με βάση τα καλύτερα τοπικά φρούτα και λαχανικά. Τα βαριά πιάτα ζυμαρικών μπορούν να δώσουν τη θέση τους σε ελαφριά, «al fresco» παρασκευάσματα από νόστιμες ντομάτες, σπαράγγια, ράμπες, μάραθο και κολοκυθάκια. Οι δίαιτες με επίκεντρο τα λαχανικά συνεχίζουν να γίνονται δημοφιλείς και οι δημιουργικοί σεφ μπορούν να βρουν εύκολους τρόπους για να μετατρέψουν τα κλασικά πιάτα με κρέας σε χορτοφαγικά πιάτα. Οι καυτές τάσεις στα εποχιακά τρόφιμα περιλαμβάνουν:

  • Τηγάνισμα χωρίς γράσο

    Τώρα μπορείτε να ετοιμάσετε τηγανητές πατάτες και άλλα τηγανητά φαγητά χωρίς γράσο. Οι φριτέζες αέρα χρησιμοποιούν τεχνολογία μεταφοράς για να κυκλοφορήσουν υψηλή θερμότητα για να «τηγανίσουν» τρόφιμα και να παραδώσουν τραγανά τρόφιμα χωρίς λίπος. Τα τρόφιμα διατηρούν περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά τους.

  • Κειμήλια Φρούτα και λαχανικά

    Τα τρόφιμα με κειμήλια παρέχουν μια μοναδική υπογραφή για το εστιατόριο σας.

  • Ανακύκλωση

    Τα άσχημα φαγητά μπορούν να σερβίρουν καλά όταν έχουν καλή γεύση. Για παράδειγμα, αυτά τα τρόφιμα μπορούν να σιγοβράσουν για να δημιουργήσουν σάλτσες λαχανικών. Μπορείτε να προσθέσετε λαμπερά, φρέσκα λαχανικά στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος για να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό πιάτο. Για παράδειγμα, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε ρατατούιγ, ένα πιάτο υπογραφής που απευθύνεται σε μια μεγάλη διατομή πελατών.

  • Μαγειρική Root-to-Stem

    Το μαγείρεμα από ρίζα σε στέλεχος είναι η διαδικασία χρήσης ολόκληρου του λαχανικού. Οι δυνατότητες περιλαμβάνουν μπρόκολο, σουβλάκια καρπουζιού με καρπούζι, πέστο τεύτλων-χόρτα και άλλα.

  • Βούτυρα χειροτεχνίας και λάδια εμβάπτισης

    Χρησιμοποιώντας φρέσκα βότανα, μπορείτε να δημιουργήσετε βούτυρα και λάδια εμβάπτισης που διακρίνουν το εστιατόριο σας από εκείνα που προσφέρουν μαργαρίνη ή μικρά κομμάτια βουτύρου. Τα χτυπημένα βούτυρα είναι πολύ ελκυστικά και κοστίζουν λιγότερο για να σερβιριστούν επειδή ενσωματώνουν πολύ αέρα για να αυξήσουν την ένταση.

  • Γεύματα με σεφ

    Τα μέλη του προσωπικού σας είναι εξαιρετικοί πόροι - ειδικά αν γνωρίζουν την περιοχή και τη γεωργική της παραγωγή. Χρησιμοποιήστε τα ως «θερμοκοιτίδες σεφ» δίνοντάς τους περιθώρια για να δημιουργήσουν τις δικές τους ιδέες και μενού.

  • Ευελιξία τροφίμων

    Πρέπει να είστε πρόθυμοι να αλλάζετε το μενού σας τακτικά - και συχνά με μικρή προειδοποίηση - για να αξιοποιήσετε πλήρως τις τοπικές σοδειές.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αναλωσίμων σας

Οι κακές σοδειές, οι καιρικές καταστροφές και άλλοι παράγοντες μπορούν να διακόψουν την αλυσίδα εφοδιασμού σας, οπότε πρέπει να έχετε μια εναλλακτική προσφορά φρέσκων τοπικών τροφίμων διαθέσιμων. Ευτυχώς, πολλά από τα μεγάλα καταστήματα και οι λιανοπωλητές προσφέρουν τώρα τοπικά προϊόντα καθώς προσπαθούν να επωφεληθούν από τη μετακίνηση από το αγρόκτημα στο τραπέζι. Η Walmart πουλά περισσότερα από 749,6 εκατομμύρια δολάρια τοπικών προϊόντων και οι περισσότερες μεγάλες αλυσίδες προσφέρουν τώρα κάποια μορφή τοπικής καλλιέργειας τροφίμων.

Είναι εύκολο να παρακολουθείτε τις εποχιακές πωλήσεις τροφίμων με ένα σύστημα POS για κινητά . Μπορείτε ακόμη να πάρετε τη φορητή συσκευή σας μαζί σας στην αγορά για να ελέγξετε τι είναι ζεστό στο εστιατόριο όταν ψωνίζετε τοπικά τρόφιμα. Παρόλο που η χρήση τοπικών συστατικών δημιουργεί κάποιες πρακτικές δυσκολίες, το σύστημα POS για κινητά μπορεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες που βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών και βελτιστοποιούν όλες τις λειτουργίες σας.

Ξεκινήστε να σχεδιάζετε την εποχική σας στρατηγική για τα τρόφιμα αρκετούς μήνες πριν από κάθε εποχιακή αλλαγή. Σταδιακά αρχίστε να μειώνετε τις προμήθειές σας από μαζικούς επεξεργαστές, ώστε να μην κολλήσετε με επιπλέον απόθεμα. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το προσωπικό σας για να αντιμετωπίσετε τυχόν απροσδόκητες αυξήσεις στις εποχιακές επιχειρήσεις. Καθώς αρχίζετε να δημιουργείτε το νέο σας μενού, τραβήξτε πολλές φωτογραφίες, δημοσιεύστε τις στο διαδίκτυο και στείλτε μηνύματα μάρκετινγκ στους καλύτερους πελάτες σας. Μπορείτε εύκολα να αντιστρέψετε τη θερινή ύφεση ή τη χειμερινή επιβράδυνση όταν δημιουργείτε ελκυστικά εποχικά μενού χρησιμοποιώντας τα καλύτερα τοπικά φαγητά.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα