Γιατί η έννοια του εστιατορίου σας είναι κρίσιμη

Γιατί η έννοια του εστιατορίου σας είναι κρίσιμη

Κάντε το εστιατόριο σας να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές σας

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 14 Μαΐου 2018

Η ιδέα ενός εστιατορίου συχνά ορίζεται ως το μαγειρικό του στυλ - γρήγορο φαγητό, γρήγορο casual, απλό, καλό φαγητό, gastropub, fusion, γειτονιά και λάτρεις του σπορ. Άλλες δημοφιλείς έννοιες περιλαμβάνουν οικογενειακό δείπνο, μπιστρό, καφετέριες, μπουφέδες, μεσημεριανό φαγητό και κινητά φορτηγά τροφίμων . Ωστόσο, μια σύντομη αναζήτηση στο Google θα δείξει ότι υπάρχουν δεκάδες μέρη για πίτσα, μπιφτέκια και γαστρονομικά franchise σε οποιαδήποτε ανεπτυγμένη περιοχή του κόσμου. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος.

Γι 'αυτό είναι σημαντικό να ορίσετε την έννοια του εστιατορίου σας πληρέστερα. Είναι παρόμοιο με τη χρήση των σωστών λέξεων-κλειδιών μακράς ουράς σε οργανικές αναζητήσεις. Οι πελάτες είναι πιθανό να καθορίσουν τις προτιμήσεις τους για φαγητό στις αναζητήσεις τους, όπως τη χρήση της φράσης -κλειδιού "βιολογική χορτοφαγική πίτσα" αντί για γενική "πίτσα". Μπορείτε να ορίσετε και να προωθήσετε την ιδέα σας ως μια ιδανική επιλογή για δείπνα που αναζητούν βασικά συγκεκριμένα πρότυπα φαγητού, εξυπηρέτησης και ατμόσφαιρας.

Χρησιμοποιώντας την έννοια ή το θέμα σας για να διακρίνετε την επιχείρηση τροφίμων σας

Είναι σημαντικό να ορίσετε την ιδέα σας πριν ξεκινήσετε άλλες προσπάθειες ανάπτυξης εστιατορίων . Εάν αλλάξετε την ιδέα σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά τη διαδικασία σχεδιασμού και να κάνετε σημαντικές αλλαγές στο μενού, τη διακόσμηση, τα πρότυπα υπηρεσιών και τη διαφημιστική στρατηγική. Όταν ενσωματώνετε τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού του εστιατορίου σας, θα πρέπει να επιλέξετε στοιχεία που συμπληρώνουν την ιδέα και το θέμα σας. Οι τομείς που πρέπει να προγραμματίσετε να συντονίσετε με την ιδέα σας περιλαμβάνουν:

  • Ονομάζοντας πιάτα που αντικατοπτρίζουν την ιδέα του εστιατορίου
  • Επιλέγοντας διακόσμηση τραπεζαρίας και τόνους για την ιδέα και τους στοχευμένους καλεσμένους σας
  • Προμήθεια τροφίμων για την ιδέα σας, όπως επιλογή προμηθευτών από αγρόκτημα σε τραπέζι, επεξεργασμένα τρόφιμα χαμηλού κόστους, βιολογικά συστατικά ή κρέατα υψηλής ποιότητας και προϊόντα
  • Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές πινακίδες, έργα τέχνης, τόνους τραπεζαρίας και φυσικές πινακίδες για να αντικατοπτρίσετε την ιδέα σας
  • Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας να παρέχει το κατάλληλο επίπεδο υπηρεσιών, όπως διδασκαλία διακομιστών σχετικά με κρασιά για εξαιρετική εξυπηρέτηση
  • Ονομάστε το εστιατόριο για να προτείνετε την ιδέα σας

Το πιο σημαντικό ζήτημα είναι ο σχεδιασμός του μενού σας για να προσελκύσει τους πελάτες που σκέφτονται. Άλλες σημαντικές εκτιμήσεις διαχείρισης για την προώθηση της ιδέας σας περιλαμβάνουν:

  • Ικανοποιήστε τις προσδοκίες των πελατών, όπως η εφαρμογή ενδυματολογικού κώδικα για εκλεκτά εστιατόρια.
  • Αναπτύξτε το μενού ως βασικό έγγραφο, ώστε να μπορείτε να ανατρέχετε σε αυτό όταν λαμβάνετε άλλες αποφάσεις.
  • Προσφέρετε μια συνεπή εμπειρία σε κάθε επίσκεψη.
  • Προγραμματίστε ειδικές εκδηλώσεις που εναρμονίζονται με την ιδέα.

Ορισμένα εστιατόρια προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες φαγητού σε διαφορετικά μέρη του εστιατορίου και τα μπαρ συχνά έχουν διαφορετική αντίληψη από την τραπεζαρία. Ωστόσο, θα πρέπει να συνδυάσετε αυτές τις διαφορές με ένα κοινό εννοιολογικό νήμα, όπως χαμηλές τιμές, αγρόκτημα-τραπέζι, χωρίς τεχνητά συστατικά, γκουρμέ σκευάσματα κ.λπ.

εμπειρία φαγητού που ταιριάζει στην ιδέα του εστιατορίου

Επιλέγοντας μια έννοια

Η έννοια του εστιατορίου σας είναι βασικά ο τρόπος λειτουργίας του εστιατορίου σας. Αυτό περιλαμβάνει τιμές, μενού, εσωτερική διακόσμηση, στυλ καθισμάτων, εξυπηρέτηση και ατμόσφαιρα. Οι επιτυχημένες έννοιες περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ιδέες:

  • Απλό φαγητό και φαγητό μαγειρεμένο κατά παραγγελία σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα με τυπική εξυπηρέτηση
  • Fast casual που συνδυάζει γρήγορο φαγητό με απλό φαγητό για να δημιουργήσει γρηγορότερη εξυπηρέτηση με μικρότερο μενού και χαμηλότερες τιμές
  • Ωραία απλά εστιατόρια που συνδυάζουν υψηλή κουζίνα και χαμηλότερες τιμές με λιγότερες ανέσεις από τα παραδοσιακά εστιατόρια
  • Εστιατόρια τύπου δείπνου που συνήθως σερβίρουν γρήγορο φαγητό με στοιχεία αυτοεξυπηρέτησης σε μοναδικούς χώρους που συχνά σχεδιάζονται ως λεωφορεία, βαγόνια ή τρόλεϊ
  • Street food σε φορτηγά τροφίμων, ρυμουλκούμενα, περίπτερα και βαγόνια
  • Φαστ φουντ που περιλαμβάνει εστιατόρια πίτσας, λουκάνικα, μέρη για κεμπάπ, εστιατόρια με μπιφτέκια, μπουφέδες, φαγητό για να βγάλουμε, προσυσκευασμένα τρόφιμα, χώρους πρωινού και άλλες επιλογές γρήγορου φαγητού

Οι συνεργατικές έννοιες εστιατορίων κερδίζουν επίσης δημοτικότητα. Οι δημοφιλείς έμποροι λιανικής πώλησης όπως η Tiffany & Co διαθέτουν τώρα ένα εσωτερικό εστιατόριο - το Tiffany's έχει το The Blue Box Cafe - όπου οι πελάτες μπορούν πραγματικά να πάρουν πρωινό στο Tiffany's ή σνακ περιμένοντας έναν σύζυγο ή φίλο για ψώνια. Αυτές οι ιδέες μάρκετινγκ δεν απαιτούν μεμονωμένη ιδιοκτησία. δύο επιχειρηματίες θα μπορούσαν εύκολα να συνεργαστούν σε έναν κοινόχρηστο χώρο με ένα εστιατόριο και ένα διαφορετικό είδος λιανικής.

Σε εξαιρετικά εστιατόρια, οι υπάλληλοι του σπιτιού και του σπιτιού συχνά εργάζονται μαζί για να δημιουργήσουν μια υψηλή εμπειρία φαγητού από τους πελάτες. Το όνομα του πιάτου, οι προμηθευτές προμήθειας, η παρουσίαση, η ποιότητα των τροφίμων, ο φωτισμός του τραπεζιού και τα έπιπλα προσφέρουν μια διασυνδεδεμένη εμπειρία φαγητού.

Βάζοντας ένα μοναδικό σήμα σε μια έννοια

Το μασάζ γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές και η τάση πήρε μεγάλη ώθηση από τη νουβό κουζίνα στη δεκαετία του 1980. Αυτή η τάση εστίασης επικεντρώθηκε σε ένα συνδυασμό κλασικών γαλλικών τεχνικών, δημιουργικότητας και διαθέσιμων τοπικών συστατικών. Τα σημερινά mashups το ανακατεύουν με τεχνικές μαγειρέματος, υλικά, ατμόσφαιρα και σέρβις. Για παράδειγμα, μπορείτε να σερβίρετε μπιφτέκια, χοτ ντογκ και πατάτες με φως κεριών και τραπεζομάντηλα για ζευγάρια ή γκουρμέ φαγητά σε ένα καλάθι πικνίκ. Όλοι οι τύποι συγχωνεύσεων είναι δυνατοί όπου υπάρχει αγορά, ταλέντο μαγειρικής και αποφασιστικότητα για επιτυχία. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια απαράμιλλη εμπειρία εστιατορίου χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες διασταυρώσεων.

Μοναδικό εστιατόριο σε όλο τον κόσμο

Οι ιδιαίτερα δημιουργικές ιδέες μπορούν να μετατρέψουν μικρά εστιατόρια και δημιουργικές ιδέες σε διεθνείς γαστρονομικούς προορισμούς. Μπορείτε να επιτύχετε ένα αξιοσημείωτο επίπεδο επιτυχίας - ακόμα και αν είναι απλώς τοπικό - προσπαθώντας να είστε αρκετά μοναδικοί για να προσελκύσετε μια βασική ομάδα πελατών. Το Aaronallen.com δημοσίευσε πρόσφατα μια λίστα ευρωπαϊκών εστιατορίων με μοναδικές έννοιες:

  • Σκούρο εστιατόριο

    Το Nocti Vagus στο Βερολίνο σερβίρει δείπνο στο σκοτάδι και τυφλοί διακομιστές με προβλήματα όρασης στελεχώνουν το εστιατόριο. Η έννοια είναι ότι η απώλεια μιας αίσθησης ενισχύει άλλες αισθήσεις, όπως η γεύση. Η γεύση του φαγητού είναι πιο αξιοσημείωτη και τα αρώματα και οι ήχοι των τσουχτερών πιάτων ενισχύουν την εμπειρία φαγητού πέρα από τα συνηθισμένα όταν κάθεστε στο σκοτάδι.

  • Αναζητητές συγκίνησης

    Στο Lloret de Mar, Ισπανία, το The Disaster Café προσομοιώνει τις επιπτώσεις ενός σεισμού 7,8 βαθμών κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών. Αν και αυτό δεν θα άρεσε σε πολλούς καθημερινούς επισκέπτες, ένα μοναδικό υποσύνολο αναζητητών συγκίνησης εκτιμά την εμπειρία.

  • Ηφαίστειο illησταριά

    Το Lanzarote, ένα ισπανικό νησί, χρησιμοποιεί το ηφαίστειό του για περισσότερο από τουρισμό. Το εστιατόριο El Diablo μαγειρεύει πραγματικά γεύματα πάνω από μια ενεργή τρύπα ηφαιστείου.

  • Φουτουριστικό δείπνο

    Το εστιατόριο Baggers στη Γερμανία κλέβει ένα βήμα στον ανταγωνισμό. Το εστιατόριο συνδυάζει αυτοεξυπηρέτηση και πλήρη εξυπηρέτηση, μεριμνώντας για τους πελάτες να κάνουν τις παραγγελίες τους σε οθόνες αφής. Το φαγητό φτάνει σε πίστες με τρενάκι. Το μέλλον είναι τώρα για επιχειρηματίες με προοπτικές εστιατορίων.

Έρευνα για μια μοναδική έννοια

Η ιδέα σας μπορεί να πάει πολύ στραβά αν δεν ερευνήσετε την έννοια. Αυτό περιλαμβάνει την αντιστοίχιση της κουζίνας με τα τοπικά δημογραφικά στοιχεία, την επιλογή μιας εύχρηστης τοποθεσίας και τη μελέτη του κόστους. Άλλες εκτιμήσεις κατά την έρευνά σας θα πρέπει να περιλαμβάνουν:

  • Η ιδέα πρέπει να καλύπτει περισσότερο από την κουζίνα, όπως διακόσμηση, φωτισμό, ατμόσφαιρα και εξυπηρέτηση.
  • Το μήνυμα πρέπει να είναι αρκετά μοναδικό για να προσελκύσει και αρκετά απλό ώστε να καταλαβαίνει και να θυμάται κάθε πελάτης.
  • Θα πρέπει να ορίσετε τον προϋπολογισμό και να προσδιορίσετε τυχόν προβλήματα ταμειακών ροών ή κεφαλαιοποίησης.
  • Βρείτε τον ευκολότερο τρόπο για να παρουσιάσετε την ιδέα σας.
  • Προσδιορίστε τη δημογραφική σύνθεση των κατοίκων της περιοχής σε ακτίνα ενός, δύο και τριών μιλίων.
  • Οι πελάτες για πρωινό και μεσημεριανό γεύμα τρώνε γενικά σε ακτίνα ενός ή δύο μιλίων, ενώ οι βραδινοί επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν περισσότερο για μια μοναδική ιδέα φαγητού ή εξαιρετικό φαγητό.

Μια μοναδική και ελκυστική ιδέα θα κάνει το εστιατόριο σας να ξεχωρίζει και θα δώσει στους υποψήφιους επισκέπτες έναν εύκολο τρόπο να βρείτε την επιχείρησή σας με μοναδικούς συνδυασμούς λέξεων -κλειδιών. Η ιδέα σας θα πρέπει να είναι ένα βασικό εργαλείο για την επωνυμία του εστιατορίου σας με τον ιδανικό πελάτη σας.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα