Ιδέες μάρκετινγκ εστιατορίων για καλοκαιρινές προσφορές

Ιδέες μάρκετινγκ εστιατορίων για καλοκαιρινές προσφορές

Αυξήστε τα έσοδά σας με καμπάνιες μάρκετινγκ

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 21 Μαΐου 2018

Η καλοκαιρινή περίοδος για τα εστιατόρια είναι μια μικτή τσάντα - ορισμένα εστιατόρια κάνουν εξαιρετική επιχείρηση, όπως μέρη που εξυπηρετούν τους τουρίστες σε κορυφαίους προορισμούς διακοπών. Ορισμένα εστιατόρια τα καταφέρνουν καλά συνδέοντας τοπικά φεστιβάλ και υπαίθριες εκδηλώσεις. Πολλά εστιατόρια αυξάνουν την κίνηση των πεζών κατά τους θερμότερους μήνες. Ωστόσο, τα περισσότερα εστιατόρια υφίστανται σοβαρή επιβράδυνση όταν οι τακτικοί πελάτες τους πηγαίνουν διακοπές και τρώνε σε εξωτερικούς χώρους σε πάρκα. Ο ζεστός καιρός φυσικά κάνει τους ανθρώπους να παραγγέλνουν ελαφρύτερα και λιγότερο κερδοφόρα τρόφιμα. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να αναπτυχθεί μια καλοκαιρινή καμπάνια μάρκετινγκ.

Οι αλυσίδες εστιατορίων αντιμετωπίζουν ύφεση και πολλοί υποχωρούν στα σχέδια ανάπτυξης σύμφωνα με το Rewardsnetwork.com. Σε αυτό το περιβάλλον, μπορεί να είναι δύσκολο για τους μικρούς χειριστές να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια ενός μακρού, καυτού καλοκαιριού.

Οι πελάτες σας δεν εννοούν να σας εγκαταλείψουν το καλοκαίρι - υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε που οι άνθρωποι δεν περνούν τόσο συχνά. Οι τακτικοί πελάτες σας μπορεί να επιλέξουν να τσαντίσουν τα γεύματά τους για να απολαύσουν στο πάρκο τις όμορφες μέρες, ενώ το εστιατόριο σας παραμένει γυμνό. Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν γεύματα και σνακ από φορτηγά τροφίμων . Στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, ορισμένες μεγάλες λειτουργίες εστιατορίων κλείνουν για όλο τον Αύγουστο. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη ευκαιρία μάρκετινγκ για εστιατόρια που παραμένουν ανοιχτά όλο το καλοκαίρι.

Ένα άρθρο στο Restaurant.com αναφέρει την αξία του τοπικού τουρισμού στο 30% των πωλήσεων για εστιατόρια εξαιρετικής εστίασης. Οι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι τα ταξίδια μειώνονται φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε αυτό θα μπορούσε να είναι καλό ή κακό νέο για τα εστιατόρια ανάλογα με τα αναμενόμενα έσοδά τους από τον τουρισμό. Ανεξάρτητα από το μερίδιό σας στο τουριστικό δολάριο, μπορείτε ακόμα να προωθήσετε εκδηλώσεις καλοκαιρινού εστιατορίου για να πυροδοτήσετε τις πωλήσεις και να ενισχύσετε την αφοσίωση των πελατών.

Εξασφάλιση της βάσης των πιστών πελατών σας

Μπορείτε να αποκρυσταλλώσετε την αφοσίωση των πελατών δίνοντας στους ανθρώπους έναν λόγο να δειπνήσουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική στιγμή για να προωθήσετε ένα νέο μενού, να πραγματοποιήσετε ειδικές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και να χρηματοδοτήσετε φιλανθρωπικούς εράνους. Προωθήστε τα προγράμματα επιβράβευσης πιστότητας με ειδικά κίνητρα για φαγητό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν πολλές ευκαιρίες προώθησης, όπως διαγωνισμούς, κυνήγια συλλεκτών, ανίχνευση μπαρ και αναδυόμενα γεγονότα.

Οι γευστικές εκδηλώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν τη συνεργασία με ένα τοπικό οινοποιείο ή μια βιοτεχνία μπυραρίας. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε γευσιγνωσία κρασιού ή μπύρας μία φορά την εβδομάδα καθ 'όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας για το καλοκαιρινό σας μενού. Η δημιουργία μερικών ενδιαφέρουσων νέων ροφημάτων μπαρ, αναψυκτικών παγωτού, σπιτικής λεμονάδας, smoothies και παγωμένων ροφημάτων καφέ μπορεί να πυροδοτήσει τις πωλήσεις κατά τους ζεστούς μήνες.

Η εστίαση μπορεί επίσης να προσφέρει επιπλέον εισόδημα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γίνονται εσωτερικά και εξωτερικά πάρτι, δεξιώσεις, γάμοι, μπάρμπεκιου, αθλητικές εκδηλώσεις και άλλες ευκαιρίες για εργασίες εστίασης .

πυροτεχνήματα γιορτή καλοκαιρινών διακοπών

Πραγματικές διακοπές, καλοκαιρινές εκδηλώσεις και παρωδίες εορτασμών

Υπάρχουν δεκάδες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ανεξάρτητα από το πού ζείτε. Μάθετε τι συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο και δείτε αν μπορείτε να τρέξετε περίπτερο ή να πουλήσετε τρόφιμα από ρυμουλκούμενο ή φορτηγό τροφίμων. Ένα κινητό σύστημα POS διευκολύνει τη διαχείριση αυτών των πωλήσεων. Ανεξάρτητα από το αν μπορείτε να συμμετάσχετε απευθείας, μπορείτε να κάνετε piggyback στην εκδήλωση με μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων και διαφημιστικές καμπάνιες με στόχο το GPS.

Μπορείτε να γιορτάσετε τις πραγματικές διακοπές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με ειδικά μενού, υπαίθρια μπάρμπεκιου, γεύματα μεταφοράς σε κουτί και προσυσκευασμένα καλάθια πικνίκ. Οι περισσότερες χώρες γιορτάζουν ένα είδος ημέρας ανεξαρτησίας κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού, όπως η Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Cinco de Mayo στο Μεξικό και η Ημέρα της Βαστίλης στη Γαλλία. Άλλες καλοκαιρινές διακοπές περιλαμβάνουν την Ημέρα του Πατέρα, και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ημέρα Μνήμης και η Εργασία ξεκινούν την καλοκαιρινή περίοδο από την αρχή μέχρι το τέλος. Στην Ευρώπη, εκατοντάδες φεστιβάλ κινηματογράφου, συναυλίες, εθνικές γιορτές, εκδηλώσεις με σκάφος και μεσαιωνικές εκθέσεις παρέχουν εξαιρετικές σχέσεις μάρκετινγκ για εστιατόρια.

Οι καλοκαιρινές διακοπές περιλαμβάνουν Εθνική Ημέρα Αυγού, Ημέρα Παγωτού Σόδας, Εθνική Ημέρα Σοκολάτας laclair, Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA, Εθνική Ημέρα Μαρτίνι, Θερινό Ηλιοστάσιο και Εθνική Ημέρα Junk Food. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε διακοπές που ταιριάζουν στις ανάγκες σας, απλώς δημιουργήστε τις. Οι ψεύτικες διακοπές μπορεί να περιλαμβάνουν Χριστούγεννα τον Ιούλιο, Summerween, Weasel Stomping Day, Packing-the-Kids-Off-to-Camp Day ή οποιαδήποτε ιδέα που πιστεύετε ότι μπορεί να φέρει στην επιχείρηση.

Ειδικά μενού για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική περίοδος για την εμπορία τοπικών προϊόντων όπως φράουλες, ντομάτες, ρόκα, χόρτα σαλάτας, ροδάκινα, πιπεριές, σκουός, κολοκυθάκια και φρέσκα βότανα. Δημιουργήστε καθημερινά φρέσκα πιάτα με βάση τα διαθέσιμα στην αγορά των τοπικών αγροτών. Δείξτε τη δημιουργική σας διάθεση ανακατεύοντας γαλόνια σπιτικό παγωτό σε υπέροχες γεύσεις χρησιμοποιώντας τοπικά φρούτα.

Προσωπική σημείωση: Το εστιατόριό μου βρισκόταν ακριβώς σε μια αγορά αγροτών ενός αιώνα και το χρησιμοποιούσα τις περισσότερες φορές για να βρω ιδέες για ένα «λαχανικό της ημέρας». Αυτή η καθημερινή ειδική ήταν τόσο δημοφιλής που συχνά προκαλούσε περισσότερο ενδιαφέρον από τα κανονικά μου στοιχεία.

Το να περιμένεις κάτι νέο κάθε εβδομάδα είναι μια μεγάλη κάρτα σχεδίου για τα εστιατόρια - ειδικά το καλοκαίρι. Τα βαρύτερα χειμωνιάτικα πιάτα περιλαμβάνουν τους περισσότερους τύπους φαγητού άνεσης και οι τακτικοί πελάτες τείνουν να παραμένουν στα αγαπημένα τους κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Οι καλοκαιρινοί επισκέπτες είναι συχνά πιο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες φαγητού. Όταν δημιουργείτε ένα πιάτο, δημοσιεύστε φωτογραφίες στον ιστότοπό σας και στις σελίδες κοινωνικών μέσων. Ενθαρρύνετε τους πελάτες να μοιράζονται φωτογραφίες και κριτικές για να δημιουργήσουν buzz πολυμέσων.

Απλά Επιδόρπια

Το καλοκαίρι, μπορείτε να κερδίσετε μεγάλα κέρδη με απλές αλλά πολύχρωμες πιατέλες φρούτων και επιδόρπια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μαγειρέψετε μερικές φράουλες, ροδάκινα ή άλλα μούρα σε λίγη ζάχαρη και χυμό λεμονιού ή μέλι και βαλσαμικό ξύδι. Ρίξτε τα με κουτάλι πάνω από κέικ, παντεσπάνι ή κέικ φαγητού αγγέλου για μια λαχταριστή εποχιακή απόλαυση. Τακτοποιήστε φέτες φρούτων σε πολύχρωμα μοτίβα και ρίξτε απλό σιρόπι πάνω από τα φρούτα για ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό πιάτο. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καλοκαιρινό μενού smoothie που θα σας βοηθήσει να μετακινήσετε τα φρούτα σας και να παράγετε γρήγορα για να αποφύγετε την αλλοίωση.

Συνεργασία με τοπικά τουριστικά αξιοθέατα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι παραπομπές από τοπικά ξενοδοχεία, μοτέλ, μουσεία, γκαλερί τέχνης και πάρκα ψυχαγωγίας μπορούν να αυξήσουν τα έσοδά σας και να καλύψουν τις ελλείψεις που προκαλούνται από τη μείωση των επιχειρήσεων από τους τακτικούς πελάτες. Οι πελάτες σας ταξιδεύουν, οπότε είναι λογικό να τους αντικαταστήσετε με τουρίστες στην πόλη σας.

Μπορείτε να προσφέρετε εκπτώσεις για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, να αφήσετε αντίγραφα του μενού σας στα λόμπι των τοπικών ξενοδοχείων ή να παρέχετε υπηρεσία παράδοσης ξενοδοχείου για να αξιοποιήσετε τους επισκέπτες στην πόλη σας. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τη συνεργασία με τοπικούς εμπόρους λιανικής πώλησης, όπως κατάστημα ρούχων παραλίας, emporium γυαλιών ηλίου ή κατάστημα ενοικίασης σανίδων ιστιοσανίδας και paddleboard.

Καλοκαιρινή ertainυχαγωγία

Πολλές επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες προσφέρουν επιλογές ψυχαγωγίας. Μπορείτε να κλείσετε μουσικούς, stand-up κόμικς και θεατρικές εκδηλώσεις για περιορισμένο χρόνο στο εστιατόριο σας. Μπορείτε ακόμη να κλείσετε μάντεις, αναγνώστες παλάμης και μάγους για να προσελκύσετε τουρίστες και τακτικούς. Επιστρατεύστε τοπικούς καλλιτέχνες για να εμφανίσουν τη δουλειά τους στο εστιατόριο σας. Η κράτηση ζωντανής ψυχαγωγίας προσελκύει νέους ανθρώπους που έρχονται για την εκδήλωση αλλά επιστρέφουν για το υπέροχο φαγητό και τη φιλική ατμόσφαιρα.

Μπορείτε επίσης να πάρετε χιλιόμετρα από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που χορηγούνται από την πόλη προσφέροντας έκπτωση για την εμφάνιση εισιτηρίου για την εκδήλωση, χρησιμοποιώντας μάρκετινγκ με στόχο το GPS για να διαφημιστείτε σε πραγματικό χρόνο πριν και μετά την εκδήλωση ή ανοίγοντας το αίθριο ή το υπαίθριο κατάστρωμα για τους θεατές παρελάσεων, φεστιβάλ γειτονιάς και συναυλιών.

Καλοκαιρινό ρομαντισμό

Μία από τις πιο αποτελεσματικές προωθήσεις εστιατορίων για το καλοκαίρι είναι ο ρομαντισμός. Μπορείτε να προωθήσετε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο άτομα υπό το φως των κεριών καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα πακέτο all-inclusive που περιλαμβάνει μπομπονιέρες, ορεκτικό, ορεκτικό, επιδόρπιο και κρασί. Το γεύμα μπορεί να περιλαμβάνει λουλούδια, σοκολάτες και ένα μενού με τρόφιμα που φημίζονται ότι έχουν αφροδισιακά αποτελέσματα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπορευτείτε ακριβά κρασιά και σαμπάνιες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ζωντανή μουσική μπορεί να περιλαμβάνει ρομαντικές μελωδίες που παίζονται στην κιθάρα ή το πιάνο.

Το δημιουργικό μάρκετινγκ των καλοκαιρινών εκδηλώσεων μπορεί να αποτρέψει την απώλεια εισοδήματος που προκαλείται από πελάτες που προτιμούν να γευματίζουν σε εξωτερικούς χώρους τους καλοκαιρινούς μήνες. Απλώς μάθετε πού βρίσκονται οι άνθρωποι στην πόλη σας και στοχεύστε τους για σχετικό μάρκετινγκ. Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά λειτουργεί αυτό.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα