Καταχώριση του εστιατορίου σας online

Καταχώριση του εστιατορίου σας online

Βοηθήστε τους υποψήφιους πελάτες να βρουν το εστιατόριο σας

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 21 Ιουλίου 2018

Η καταχώριση του εστιατορίου σας στο διαδίκτυο σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη γίνεται όλο και πιο σημαντική στο σημερινό μάρκετινγκ. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να βρουν εστιατόρια, να διαβάσουν κριτικές και να κάνουν γρήγορες κρατήσεις εν κινήσει. Όσο περισσότεροι ιστότοποι και κατάλογοι παρατίθενται το εστιατόριο σας, τόσο καλύτερη θα είναι η κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης. Περισσότεροι πελάτες θα σας βρουν άμεσα και μέσω οργανικών αναζητήσεων. Οι περισσότερες καταχωρίσεις είναι δωρεάν και χρειάζεται λίγος χρόνος για να υποβάλετε τα στοιχεία σας ή να διορθώσετε ανακρίβειες λόγω παρωχημένων πληροφοριών.

Συλλογικά, αυτές οι καταχωρίσεις και οι κατάλογοι Διαδικτύου ονομάζονται τοπικές παραπομπές. Μερικά από τα πιο δημοφιλή περιλαμβάνουν ιστότοπους αναθεώρησης εστιατορίων - όπως το Yelp - και μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Bing, το Yahoo και άλλοι. Το Trip Advisor είναι ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο. Εάν η επιχείρησή σας στοχεύει στο τουριστικό εμπόριο - και οι περισσότεροι το κάνουν - η λήψη μιας καταχώρισης στον ιστότοπο μπορεί να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες ή περιστασιακά δείπνα από κοντινές χώρες της Ευρώπης και άλλες τοποθεσίες.

Η καταχώρισή σας στο TripAdvisor εμφανίζεται σε μια ειδική ενότητα για εστιατόρια. Παρέχετε τις πληροφορίες σχετικά με τον τύπο εστιατορίου που διαθέτετε, τη διεύθυνση, την κουζίνα και τις τιμές σας. Οι περισσότερες τοπικές παραπομπές ακολουθούν παρόμοια δομή για τις δωρεάν καταχωρίσεις τους. Ορισμένοι κατάλογοι χρεώνουν την υπηρεσία ή διαθέτουν προγράμματα καταλόγου επί πληρωμή, αλλά οι επιλογές επί πληρωμή παρέχουν μεγαλύτερα οφέλη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικές αναφορές για να προωθήσετε την υπηρεσία παράδοσης τροφίμων, καθώς και δείπνο από τούβλα και κονίαμα.

Καταχωρήσεις μηχανών αναζήτησης

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταχωρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερες μηχανές αναζήτησης ή τους τρεις ή τέσσερις κορυφαίους κινητήρες στην περιοχή σας. Το κλειδί για την επιτυχία δεν είναι να απογοητευτείτε και να αφιερώσετε χρόνο για να παρέχετε πλήρεις και ακριβείς πληροφορίες για την επιχείρησή σας. Δεν χρειάζεται να διεκδικήσετε όλες τις καταχωρίσεις σας σε μια εβδομάδα, αλλά είναι καλή ιδέα για τις νεοσύστατες εταιρείες να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πριν από τις μεγάλες ημερομηνίες έναρξης. Η Google είναι ο γίγαντας μεταξύ των μηχανών αναζήτησης, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να εγγραφείτε στο Google My Business . Η Google χειρίζεται πολλά δισεκατομμύρια αναζητήσεις κάθε μέρα.

Ένα από τα οφέλη μιας καταχώρισης Google είναι ότι παρέχει εργαλεία ανάλυσης όπως το Google Webmaster και το Open Site Explorer. Αυτά τα εργαλεία σάς επιτρέπουν να βρείτε τυχόν ιστότοπους που συνδέονται με τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να κανονίσετε περαιτέρω έκθεση για το εστιατόριο σας. Μια καταχώριση Google δείχνει επίσης την τοποθεσία σας σε έναν χάρτη φιλικό προς κινητά, γεγονός που διευκολύνει τους πελάτες να σας βρουν στα τηλέφωνά τους.

Η Google κατέχει επίσης το Zagat, το οποίο ιδρύθηκε το 1979. Το Zagat είναι ένας από τους κορυφαίους ιστότοπους κριτικών εστιατορίων και είναι πλέον πλήρως ενσωματωμένος στη μηχανή αναζήτησης και τις υπηρεσίες της Google.

Το Bing από τη Microsoft κατέχει τη δεύτερη θέση στους περισσότερους τομείς και η λίστα σας Bing σάς επιτρέπει να προσθέτετε πολλές τοποθεσίες, φωτογραφίες και βίντεο. Το Yahoo, το οποίο τρέχει τρίτο, είναι μια άλλη λίστα που πρέπει να έχετε. Μια βασική λίστα είναι δωρεάν και μπορείτε να αναβαθμίσετε με μια μικρή μηνιαία χρέωση για να προσθέσετε φωτογραφίες και περιγραφή εταιρείας.

τουρίστες που σχεδιάζουν επισκέψεις σε εστιατόρια

Υπερβολικές τοπικές αναφορές

Οι υπερ -τοπικές αναφορές περιλαμβάνουν περιοδικά της πόλης και εστιατορίων, εφημερίδες, εμπορικά επιμελητήρια και επιχειρηματικούς ομίλους. Μπορείτε να εκτελέσετε μια αναζήτηση για να βρείτε χρήσιμους τοπικούς καταλόγους σε οποιαδήποτε πόλη, χώρα ή ήπειρο - απλώς εισαγάγετε τη λέξη -κλειδί "καλύτερες [γεωγραφική περιοχή] παραπομπές εστιατορίων." Θα λάβετε μια λίστα με δημοφιλείς καταλόγους και πλατφόρμες που αναφέρουν εστιατόρια ανά κουζίνα, τιμή και άλλα κριτήρια.

Πλατφόρμες αναθεώρησης εστιατορίων

Το Yelp είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα κριτικών στον κόσμο για εστιατόρια και - το λατρεύετε ή το μισείτε - πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες σας είναι σωστές. Εάν λάβετε μια αρνητική κριτική, μπορείτε να κερδίσετε πόντους αντιμετωπίζοντας τα παράπονα επαγγελματικά χωρίς να γίνετε αγενείς ή φρικιαστικοί.

Το OpenTable παρέχει υπηρεσία κράτησης και πληροφορίες που βοηθούν τους επισκέπτες να αποφασίσουν πού θα φάνε. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κριτικές για χιλιάδες εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

Καταχωρήσεις κοινωνικών μέσων

Οι Χάρτες Apple, το Facebook, το Snapchat, το Twitter και το Instagram είναι ιδανικά μέρη για την προώθηση του εστιατορίου σας. Το Facebook, η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στον κόσμο, παρέχει πλέον κριτικές τοπικών επιχειρήσεων. Το Twitter και το Instagram είναι ιδανικοί ιστότοποι όπου οι επισκέπτες μπορούν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες από το εστιατόριο σας και το φαγητό του. Το Snapchat στοχεύει σε ένα χιλιετή πλήθος, το οποίο είναι ιδανικό για την ανάρτηση πληροφοριών για μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Στο Snapchat, μπορείτε να ρυθμίσετε το προφίλ της επωνυμίας σας και να δημιουργήσετε μια λίστα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με άτομα που επιλέγουν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.

Άλλες ιδέες καταχώρισης για το εστιατόριο σας

Ανάλογα με το εστιατόριο σας, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τοπικές αναφορές. Τα οικολογικά εστιατόρια μπορεί να θέλουν να τοποθετούν καταχωρίσεις σε περιβαλλοντικές εκδόσεις. Τα εστιατόρια που απευθύνονται σε επιχειρήσεις ενδέχεται να στοχεύουν σε τοπικά επαγγελματικά περιοδικά. Τα ωραία εστιατόρια μπορεί να επιλέξουν να καταχωριστούν σε τοπικές εκδόσεις οινοπαραγωγής. Υπάρχουν ευκαιρίες καταλόγου για κάθε τύπο εστιατορίου. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

  • Χρυσος ΟΔΗΓΟΣ

    Οι μέρες των δύσκολων καταλόγων της Κίτρινης Σελίδας έχουν περάσει. Ωστόσο, η ιδέα παραμένει ζωντανή στο Διαδίκτυο όπου υπάρχουν πολλές πλατφόρμες Yellow Page. Το YP.com πραγματοποιεί εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις. Το Superpages.com είναι ένας άλλος δημοφιλής κατάλογος που παρέχει συμβουλές αναζήτησης, καιρικά φαινόμενα και αποτελέσματα λαχείων.

  • Μαντά

    Το Manta είναι ένας διαδικτυακός κατάλογος που διαθέτει μικρές επιχειρήσεις. Μπορείτε να εγγραφείτε γρήγορα και να λαμβάνετε νέα, προωθητικές συμβουλές και ευκαιρίες για να αναδείξετε την επιχείρησή σας.

  • Citysearch

    Αυτή η καταχώριση θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός πόρος για το εστιατόριο σας. Οι ταξιδιώτες μπορούν να ερευνήσουν τις πόλεις των ΗΠΑ και να βρουν δωρεάν καταλόγους από εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία και σπα.

  • MapQuest

    Αυτή η υπηρεσία, η οποία ανήκει στη Verizon, σχεδιάζει την τοποθεσία σας και βοηθά τους υποψήφιους επισκέπτες να βρουν γρήγορα το εστιατόριο σας. Το λογισμικό MapQuest, το οποίο είναι ένας από τους παλαιότερους διαδικτυακούς καταλόγους, εξακολουθεί να εμφανίζεται στο 5% των τηλεφώνων.

  • Local.com

    Αυτός ο κατάλογος παρέχει δωρεάν πληροφορίες σχετικά με τοπικές εκδηλώσεις και προσφορές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • Angie's List

    Αυτός ο ιστότοπος αναθεώρησης παρέχει κριτικές καταναλωτών για όλους τους τύπους επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων.

  • Zomato.com

    Το Zomato.com, που ήταν παλαιότερα το Urbanspoon, είναι ένας οδηγός μπαρ και εστιατορίων που δημοσιεύει κριτικές από επαγγελματίες κριτικούς, δείπτες και bloggers. Οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να φιλτράρουν τα εστιατόρια κατά γειτονιά, κουζίνα και άλλα κριτήρια.

Πώς να δημιουργήσετε τις αναφορές σας

Είναι σημαντικό να ερευνήσετε τις λέξεις -κλειδιά σας και να επιλέξετε κοινούς όρους που χρησιμοποιούν τα άτομα που στοχεύουν στη δημογραφική σας κατάσταση. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν "καλό φαγητό", "φρέσκο και μαγειρεμένο κατά παραγγελία γρήγορο φαγητό" και "βιολογικά τρόφιμα". Η δημοσίευση περιεχομένου υψηλής ποιότητας για το εστιατόριο σας είναι επίσης σημαντική. Ένα τυποποιημένο προφίλ μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία διεκδίκησης των καταχωρίσεών σας, αλλά θα πρέπει να προσαρμόσετε κάθε λίστα στον κατάλογο στον οποίο έχει δημοσιευτεί. Για παράδειγμα, μην εκνευρίζεστε για τις θεραπευμένες μπριζόλες σας σε μια δημοσίευση για περιοδικό για χορτοφάγους.

Η λήψη δωρεάν καταχώρισης απαιτεί συνήθως την παροχή ενός κύριου αριθμού τηλεφώνου και διεύθυνσης. Ο κατάλογος θα καλέσει την επιχείρησή σας και θα σας δώσει ένα μοναδικό pin που σας επιτρέπει να δημοσιεύσετε ή να ενημερώσετε τις πληροφορίες καταχώρισής σας. Θα πρέπει να συγκεντρώσετε όλες τις πληροφορίες της επιχείρησής σας προτού ξεκινήσετε να επιταχύνετε τη λήψη της καταχώρισής σας. Μπορείτε να προωθήσετε φαγητό στο σπίτι, υπηρεσίες τροφοδοσίας, παραδόσεις τροφίμων και πολλά άλλα.

Μπορείτε ακόμη να βρείτε τοπικές αναφορές για την επιχείρησή σας με φορτηγά τροφίμων . Το Food Truck Pages είναι ένα παράδειγμα ιστότοπου που εξετάζει τα φορτηγά τροφίμων και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα. Μπορείτε να βρείτε άλλες παραπομπές φορτηγών τροφίμων αναζητώντας "καταλόγους φορτηγών τροφίμων" για να δείτε όλες τις επιλογές. Παρόλο που τα φορτηγά τροφίμων μπορούν να κυκλοφορούν για να βρουν δουλειά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε πληροφορίες σχετικά με το φορτηγό και το πρόγραμμά σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια σελίδα φορτηγών τροφίμων στο Facebook για να ενημερώσετε τους πελάτες τι πουλάτε και πού θα είστε ανά πάσα στιγμή.

Εάν χρειάζεστε ένα αξιόπιστο σύστημα POS για το φορτηγό τροφίμων σας , το Waiterio προσφέρει ένα απλό και προσιτό σύστημα που είναι ιδανικό για μικρά εστιατόρια και φορτηγά τροφίμων. Η καταχώριση της επιχείρησής σας τροφίμων - ανεξάρτητα από τον τύπο - μπορεί να παρέχει μια σταθερή ροή άμεσων επιχειρηματικών και οργανικών αναφορών αναζήτησης.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα