Κριτικές εστιατορίων και πώς να τις βελτιώσετε

Κριτικές εστιατορίων και πώς να τις βελτιώσετε

Μάθετε πώς να βελτιώσετε τις κριτικές του εστιατορίου σας!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 17 Δεκεμβρίου 2021

Αναρωτιέστε αν οι κριτικές του εστιατορίου σας είναι πραγματικά σημαντικές;

Σε αυτό το άρθρο, απαντώ σε αυτές και σε πιο σημαντικές ερωτήσεις!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να αφήσουν κριτικές ή κριτικές εστιατορίων για να προειδοποιήσουν τους πελάτες που τους ακολουθούν. Αυτό είναι κάτι που έχει αρχίσει να συμβαίνει σε όλους τους τύπους επιχειρήσεων, από καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου μέχρι τα μικρότερα καταστήματα λιανικής σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Αν είστε εδώ, μάλλον ανησυχείτε για αυτό.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω για:

  • Η σημασία των κριτικών εστιατορίων.
  • Πώς επηρεάζουν οι διαδικτυακές κριτικές το εστιατόριό σας;
  • Και τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε τις κριτικές της επιχείρησής σας.

Αν έχετε μερικές αρνητικές κριτικές στον ιστότοπο της επιχείρησής σας ή στο Google My Business, μην ανησυχείτε — αναλάβετε δράση για να τις βελτιώσετε!

Τέλος, θα σας πω για έναν τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κάνετε τις διαδικτυακές κριτικές του εστιατορίου σας να μην έχουν καμία σημασία.

Ας αρχίσουμε!

Είναι σημαντικές οι κριτικές του εστιατορίου σας;

Άνθρωποι που κοιτάζουν και δείχνουν κάτι σε μια οθόνη φορητού υπολογιστή

Λοιπόν… είναι σημαντικά;

Εν ολίγοις, ναι, και πολλά.

Στο παρελθόν, αν είχες εστιατόριο, έπρεπε να περιμένεις τις κριτικές που εμφανίζονταν σε περιοδικά και εφημερίδες, από κριτικούς που τους αντιμετώπιζαν σαν βασιλιάδες.

Σήμερα, όλα αυτά έχουν γίνει πολύ χειρότερα —ή καλύτερα, αν το καλοσκεφτείτε— επειδή κάθε άτομο που μπαίνει στο εστιατόριό σας έχει γνώμη για την υπηρεσία σας.

Το περίπλοκο μέρος είναι ότι όλοι οι πελάτες του εστιατορίου σας είναι επικριτές και έχουν τη δύναμη να αφήνουν τη γνώμη τους με τατουάζ για τη διαδικτυακή φήμη της επιχείρησής σας.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια αποδυναμωμένη εκδοχή του παρελθόντος.

Επειδή πολλές κριτικές έχουν μικρότερο αντίκτυπο στην επιχείρησή σας, επειδή είναι χαμηλότερης ποιότητας σε σύγκριση με τη γνώμη ενός ειδικού.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι κάθε άτομο έχει μια γνώμη, και αυτή η γνώμη είναι ακριβώς αυτό που περιμένει να ακούσει ο πελάτης πίσω του.

Γιατί; Γιατί είναι πιο εύκολο να αισθάνεσαι ότι ταυτίζεσαι με τη γνώμη ενός ατόμου που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με τη δική σου.

Αντί για τη γνώμη ενός διάσημου κριτικού μαγειρικής που μπορεί να έχει διαφορετική οπτική ή κίνητρο.

Για παράδειγμα, είναι σημαντική η κριτική ενός κριτικού τροφίμων για όσους αναζητούν ένα οικογενειακό εστιατόριο;

Υπό αυτή την έννοια, οι γονείς θέλουν να ακούσουν από άλλους γονείς να μιλούν καλά ή κακά για το εστιατόριό σας, για να δουν αν είναι μια καλή επιλογή για μια οικογενειακή βραδιά.

Γι' αυτό κάθε κριτική που υπάρχει στον ιστότοπο του εστιατορίου σας είναι ζωτικής σημασίας.

Μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ενός συγκεκριμένου τύπου πελάτη, ο οποίος μπορεί να είναι μέρος του κοινού-στόχου σας, χωρίς να προτιμά το εστιατόριό σας.

Πώς επηρεάζουν οι διαδικτυακές κριτικές το εστιατόριό σας;

Τύπος που ελέγχει το iPhone

Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι άνθρωποι που αναζητούν επιλογές εστιατορίων κάνουν πρώτα την έρευνά τους στο διαδίκτυο — κάτι που τους κάνει να ενημερώνονται καλύτερα για το τι τρώνε και πού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το εστιατόριό σας πρέπει να είναι τέλειο, αλλά σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλετε λίγη περισσότερη προσπάθεια στην υπηρεσία και να έχετε μια ενεργή στρατηγική για τη διαχείριση παραπόνων.

Οι κακές κριτικές στο Διαδίκτυο επηρεάζουν την επιχείρησή σας με πολλούς τρόπους

Μην ανησυχείτε για μια αρνητική κριτική - εκτός και αν έχετε περισσότερες αρνητικές κριτικές από θετικές, δεν υπάρχει τίποτα να φοβάστε.

Δείτε τι να περιμένετε εάν έχετε σημαντικό αριθμό κριτικών για μπαρ:

  • Οι κακές κριτικές μπορούν να μειώσουν τις πωλήσεις του εστιατορίου σας.
  • Μπορούν επίσης να μειώσουν τις διαδικτυακές πωλήσεις, να βγάζουν ή να παραδίδουν παραγγελίες τροφίμων.
  • Μπορούν να επηρεάσουν τη ροή των πελατών που εισέρχονται στο εστιατόριό σας.
  • Μπορούν να δώσουν στο εστιατόριο σας μια συνολική κακή βαθμολογία, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο εάν έχετε πολλές αρνητικές κριτικές.
  • Το εστιατόριό σας μπορεί να αποκτήσει κακή φήμη γενικά. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν οι αρνητικές κριτικές δεν είναι 100% πραγματικές .
  • Ότι προσελκύετε πελάτες που θέλουν να επωφεληθούν από κοινά παράπονα στην υπηρεσία για να πάρουν κάτι από εσάς σε αντάλλαγμα, ακόμα κι αν αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα.
  • Τα κέρδη σας μπορεί να μειωθούν σημαντικά.
  • Και κάντε το εστιατόριό σας να λιμνάσει οικονομικά.

Εάν το εστιατόριό σας έχει πολλές κακές κριτικές, είναι δύσκολο για την επωνυμία να ανακάμψει, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την παύση λειτουργίας της επιχείρησής σας.

Επίσης, αν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις ή οι παραγγελίες σε πακέτο και παράδοση αποτελούν σημαντικό μέρος των κερδών σας, αυτό σίγουρα δεν θα βοηθήσει το εστιατόριό σας.

Οι καλές διαδικτυακές κριτικές έχουν πολύ θετικό αποτέλεσμα

Σίγουρα, μέχρι στιγμής έχουμε μιλήσει μόνο για αρνητικές κριτικές — ειδικά επειδή κανείς δεν φοβάται τις θετικές. Αυτά είναι τα οφέλη του:

  • Βελτιώσεις στις πωλήσεις και τα κέρδη σας.
  • Περισσότερες παραγγελίες, πελάτες που εισέρχονται στην επιχείρησή σας και πολλά άλλα.
  • Μπορούν επίσης να προσελκύσουν πελάτες που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν στο εστιατόριό σας.
  • Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στη στρατηγική μάρκετινγκ για να αναδείξετε το εστιατόριό σας. Λίγο καύχημα δεν είναι και τόσο κακό!
  • Μπορούν να δώσουν στο εστιατόριο σας καλή θέση στο διαδίκτυο.
  • Μπορεί να προσελκύουν ελαφρώς πιο σημαντικούς κριτικούς τροφίμων, όπως καλοφαγάδες, επιρροές και μπλόγκερ - η εξέλιξη των δικαιωμάτων των κριτικών.
  • Και πολλα ΑΚΟΜΑ.

Συνολικά, είναι υπέροχο που το εστιατόριό σας έχει καλές κριτικές.

Ωστόσο, πάρα πολλές θετικές κριτικές που σας δίνουν μια τέλεια βαθμολογία στο διαδίκτυο μπορεί επίσης να φαίνονται άσχημα.

Μπορεί να φαίνεται ότι αγοράζετε κριτικές, διαγράφετε αρνητικά σχόλια για να προστατεύσετε τη φήμη σας και πολλά άλλα.

Αλλά, τελικά, δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους .

Έχουν σημασία οι κριτικές περιοδικών και εφημερίδων;

Διπλωμένη εφημερίδα που τονίζει την παγκόσμια επιχειρηματική ενότητα

Φυσικά! Οι εκτός σύνδεσης κριτικές των κριτικών τροφίμων έχουν επίσης μεγάλη σημασία.

Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι αυτό εξαρτάται επίσης από το κοινό-στόχο σας.

Αν θέλετε να προσελκύσετε νέους στο εστιατόριό σας, γενικά, οι διαδικτυακές κριτικές θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο.

Αλλά αν θέλετε να προσελκύσετε άτομα με λιγότερα τεχνολογικά ενδιαφέροντα, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο, οι παλιομοδίτικα σχόλια θα έχουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ποιος τύπος κριτικής έχει μεγαλύτερη σημασία;

Απλώς, γνωρίζοντας τους πελάτες σας, το κοινό-στόχο σας και την προσωπικότητα του αγοραστή.

Πρέπει να κάνετε μια μελέτη αγοράς, ώστε να προσδιορίσετε καλύτερα το τμήμα των πελατών που προτιμούν το εστιατόριό σας.

Βήματα για να βελτιώσετε τις διαδικτυακές κριτικές του εστιατορίου σας:

Χάρτης Google επιχειρηματικές κριτικές για ένα κρεοπωλείο

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τις διαδικτυακές κριτικές και τη φήμη του εστιατορίου σας.

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το επιτύχετε με συνέπεια και χωρίς να αλλάζετε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που κάνετε τις επιχειρήσεις.

1. Εξετάστε τις κακές κριτικές για να βελτιώσετε την υπηρεσία

Άτομο που κάνει μια αρνητική χειρονομία Χ για να δείξει αποδοκιμασία

Η εξυπηρέτηση του εστιατορίου σας δεν είναι τέλεια — ανεξάρτητα από το πώς τη διαχειρίζεστε, είναι αδύνατο να δημιουργήσετε κάτι που θα ικανοποιήσει όλους.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το βελτιώσετε σε σημείο που να ικανοποιεί την πλειονότητα των ατόμων εντός του κοινού-στόχου σας.

Για αυτόν τον λόγο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρνητικές κριτικές για να βελτιώσετε διάφορες πτυχές του εστιατορίου σας.

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  • Προσπαθήστε να παρακολουθείτε παρόμοια αρνητικές κριτικές που λαμβάνει το εστιατόριό σας.
  • Προσδιορίστε κοινά προβλήματα στις αξιολογήσεις. Εάν ένα παράπονο επαναλαμβάνεται περισσότερες από μία φορές, θα πρέπει να προσπαθήσετε ενεργά να το διορθώσετε.
  • Αφού εφαρμόσετε τις βελτιώσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει μια απάντηση δηλώνοντας ότι έχετε διορθώσει το πρόβλημα.
  • Επαναλάβετε αυτό με όσο το δυνατόν περισσότερα παράπονα.

Μπορείτε πάντα να βελτιώσετε το εστιατόριό σας λαμβάνοντας υπόψη τις κακές κριτικές που έχουν νόημα. Υπάρχουν ορισμένες αρνητικές κριτικές από άτομα που παραπονιούνται για πράγματα που δεν έχουν πολύ νόημα — όπως το εστιατόριο που σερβίρει σε μπουφέ έχει κακή εξυπηρέτηση στο τραπέζι .

Σε αυτές τις περιπτώσεις, έχετε δύο επιλογές για τις οποίες θα μιλήσω στη συνέχεια.

2. Απαντήστε σε κάθε κριτική

Οι θετικές και οι αρνητικές κριτικές μπορούν να ενισχυθούν με ένα ευγενικό σχόλιο που εκτιμά την κριτική — ανεξάρτητα από το αν είναι καλή ή κακή.

Τέλος πάντων, και λαμβάνοντας υπόψη το προηγούμενο βήμα, και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν το εστιατόριό σας να αναπτυχθεί.

Σε περίπτωση που λάβετε μια αρνητική κριτική που δεν έχει πολύ νόημα για εσάς ή το εστιατόριό σας, έχετε δύο επιλογές:

  • Μπορείτε να το αγνοήσετε. Εάν απαντήσετε σε όλες τις άλλες κριτικές και εάν έχετε μια καλή περιγραφή του εστιατορίου σας στον ιστότοπο κριτικών, οι χρήστες θα κατανοήσουν το πλαίσιο και θα αγνοήσουν αυτήν την κριτική.
  • Ή μπορείτε να επισημάνετε το λάθος. Αυτή είναι μια καλύτερη εναλλακτική γιατί σας βοηθά να διορθώσετε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κατανοούν την επιχείρησή σας.
  • Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε στην περιγραφή της επιχείρησής σας ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν ισχύει πραγματικά για το εστιατόριό σας.

Ένα άλλο παράδειγμα αυτού του είδους προβλήματος είναι ότι το εστιατόριό σας είναι αυστηρά για ενήλικες και κάποιος παραπονιέται ότι δεν έχετε καλό μενού για παιδιά ή ότι δεν είναι καλή οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Εν πάση περιπτώσει, το να αφήνεις μια απάντηση σε κάθε κριτική σου δίνει το πλεονέκτημα ότι κάθε άτομο αισθάνεται ότι η γνώμη του εκτιμάται.

Επίσης, ενημερώνει τους πελάτες σας ότι δίνετε προσοχή στην εποικοδομητική κριτική και εφαρμόζετε ενεργά στρατηγικές για την επίλυση των προβλημάτων της επιχείρησής σας.

3. Υπενθυμίστε στους ανθρώπους να αφήσουν μια κριτική

Εάν ξεκινάτε το εστιατόριό σας, οι θετικές κριτικές θα έχουν καλή επίδραση στη ροή των πελατών στο εστιατόριό σας.

Επομένως, είναι πάντα καλή ιδέα να υπενθυμίζετε στους ανθρώπους ότι έχετε παρουσία στους πιο σημαντικούς ιστότοπους κριτικών στην περιοχή σας.

Από την εμπειρία, δεν συνιστώ να προσφέρετε επιπλέον κίνητρα ή να ζητήσετε απευθείας έλεγχο ή να το κάνουν οι διακομιστές σας.

Γιατί;

Επειδή αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην αντίληψη του εστιατορίου σας — δεν θέλετε να φαίνεστε άποροι.

Δεν είναι επίσης καλή ιδέα να θέλετε να αγοράσετε κριτικές για τον ίδιο λόγο.

Κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί είναι ότι ορισμένοι κακοί πελάτες εστιατορίου νιώθουν πιο άνετα να εκβιάζουν το εστιατόριο σας απειλώντας να αφήσουν αρνητική κριτική.

Αυτό είναι πολύ πιθανό, και παρόλο που πρέπει να εκτιμάτε τη γνώμη των πελατών, δεν μπορείτε να τους δώσετε τόση δύναμη στην επιχείρησή σας.

Ειδικά αν πρόκειται για προβλήματα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στην επιχείρησή σας.

Δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τις κριτικές εστιατορίων σας;

Φαλακρός σεφ κοιτάζοντας προς τα κάτω δουλεύοντας σε μια κουζίνα

Οι διαδικτυακές κριτικές δεν είναι για όλες τις επιχειρήσεις. Εκεί, το είπα.

Υπάρχουν ορισμένες επιχειρήσεις που βασίζουν τις υπηρεσίες τους στην έλλειψη εξυπηρέτησης ή σε εναλλακτικές μορφές εξυπηρέτησης πελατών.

Όπως εκείνο το εστιατόριο που προσβάλλει τους πελάτες επίτηδες .

Αν είναι έτσι, περισσότερη δύναμη σε εσάς!

Οι διαδικτυακές κριτικές είχαν επίσης αρνητική επίδραση στον τρόπο λειτουργίας των εστιατορίων.

Έτσι έχετε την επιλογή απλώς να μην δίνετε προσοχή στις διαδικτυακές κριτικές. Αναπτύξτε τους λόγους για τους οποίους δεν το κάνετε και εκπαιδεύστε τους πελάτες σας ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την επιχείρησή σας.

Αυτό συμβαίνει με το Botto Bistro , ένα εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο που διευθύνεται από τον σεφ Davide Cerretini — ο οποίος τώρα διευθύνει έναν επιτυχημένο ιστότοπο μαθημάτων ιταλικής μαγειρικής.

Αυτό το εστιατόριο έγινε διάσημο χάρη στην εμπνευσμένη ιστορία του πολέμου εναντίον του Yelp.

Αυτό έκανε ο Davide Cerretini

Ο σεφ αυτού του ιταλικού εστιατορίου χρησιμοποίησε με σύνεση τα παράπονα και τα προβλήματά του με την πλατφόρμα Yelp:

  • Έλεγχε τον διάλογο αφήνοντας το παράπονό του να δημοσιοποιηθεί.
  • Ανέλαβε να απομακρύνει τους πελάτες που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να αποκομίσουν κέρδος απειλώντας το εστιατόριό του με αρνητική κριτική.
  • Διατήρησε το εστιατόριό του αυθεντικό, χωρίς να αλλάζει πτυχές της οικογενειακής υπηρεσίας, με βάση την εμπιστοσύνη που προσφέρει στους πελάτες του.
  • Ενημέρωσε το πραγματικό κοινό-στόχο του ότι αυτό συνέβαινε.
  • Δημιούργησε μια προσφορά που έδινε έκπτωση 50% σε μια πίτσα σε κάθε πελάτη που άφηνε κακή κριτική στο Yelp.

Ο Cerretini κέρδισε τον σεβασμό πολλών, χάρη στην ειλικρίνεια και την αυθεντικότητά του. Μεγιστοποίησε μάλιστα την έκθεσή του χάρη σε αυτό, καθώς η υπόθεση έγινε πολύ γνωστή και έγινε πανελλήνια είδηση.

Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να εφαρμόσετε στο εστιατόριό σας.

Ο σωστός τρόπος για να το κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια στρατηγική που σας επιτρέπει να κάνετε αυτό μέρος της επωνυμίας σας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες σας θα ξέρουν τι να περιμένουν από την επιχείρησή σας από την αρχή.

Ωστόσο, δεν πρέπει να παραμελείτε βασικές πτυχές της επιχείρησής σας, όπως η ποιότητα του φαγητού, η καθαριότητα του εστιατορίου σας και πολλά άλλα.

Αυτά τα πράγματα απλώς προσθέτουν στην ποιότητα της επιχείρησής σας και αν δεν θέλετε πραγματικά παράπονα, μην τα κερδίσετε .

Επίσης, αυτή η προσέγγιση δεν ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις, επομένως βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πολύ καλά την κατάστασή σας πριν αποφασίσετε.

Μην παραμελείτε τη φήμη της επιχείρησής σας!

Αστέρια σε τσιμεντένιο τοίχο

Είτε επιλέξετε να δώσετε σημασία στις κριτικές του εστιατορίου σας είτε όχι, είναι σημαντικό να κάνετε κάτι για αυτό ούτως ή άλλως .

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που ανέφερα παραπάνω αν θέλετε να τα λάβετε όλα.

Ή μπορείτε να ακολουθήσετε τον τρόπο του Davide Cerretini, να μην νοιάζεστε για τις κριτικές του εστιατορίου σας και να προσθέσετε αυτό το γεγονός στην επωνυμία σας με ειρωνικό και ασεβή τρόπο.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η διαχείριση της φήμης του εστιατορίου σας είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία μιας κερδοφόρας επιχείρησης.

Ακόμα κι αν δεν επηρεάζεστε από τις διαδικτυακές κριτικές, θα επηρεαστείτε από το μάρκετινγκ εστιατορίων από στόμα σε στόμα και τις παλιομοδίτιστες κριτικές εφημερίδων και περιοδικών.

Διατηρείτε καλή φήμη για το εστιατόριό σας;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα