Μισθός διευθυντής εστιατορίου, λειτουργίες και πολλά άλλα

Μισθός διευθυντής εστιατορίου, λειτουργίες και πολλά άλλα

Μάθετε περισσότερα για τις λειτουργίες ενός Διευθυντή Εστιατορίου

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 3 Οκτωβρίου 2021

Γνωρίζετε ποιες είναι οι λειτουργίες ενός διευθυντή εστιατορίου;

Θέλετε να βελτιώσετε τις διαχειριστικές σας ικανότητες;

Ένας διευθυντής είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της αποτελεσματικής λειτουργίας του εστιατορίου, αναζητώντας στρατηγικές για τη βελτίωση της λειτουργίας, της ποιότητας, της παρουσίασης, της εξυπηρέτησης και άλλων βασικών πτυχών της λειτουργίας μιας επιχείρησης τροφίμων.

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερες λειτουργίες που μπορεί να μην γνωρίζετε. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω για:

  • Οι κύριες λειτουργίες ενός διευθυντή εστιατορίου
  • Πόσα κερδίζει ένας διευθυντής εστιατορίου
  • Οι διαφορετικοί τύποι διευθυντών εστιατορίων
  • Και, θα σας δώσω επίσης μερικές συμβουλές για να βελτιωθείτε ως διευθυντής

Επιπλέον, θα απαντήσω σε μια κοινή ερώτηση μεταξύ των ιδιοκτητών εστιατορίων - πρέπει ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου να είναι ο διευθυντής;

Όταν ολοκληρώσετε αυτό το άρθρο, θα έχετε αρκετές πληροφορίες για να βελτιωθείτε ως διαχειριστής, να βρείτε έναν νέο διευθυντή για την επιχείρησή σας ή να εκτελέσετε τις λειτουργίες ενός διευθυντή στο δικό σας εστιατόριο.

Έχετε ό, τι χρειάζεται;

Ας ανακαλύψουμε!

Τι είναι ο διευθυντής εστιατορίου;

Διευθυντής εστιατορίου, διευθυντικό προσωπικό

Ο διευθυντής ή ο διαχειριστής ενός εστιατορίου είναι ένα πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για τη διεύθυνση της λειτουργίας ενός εστιατορίου. Ωστόσο, ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης τροφίμων , οι λειτουργίες του διευθυντή μπορεί να διαφέρουν πολύ - όπως θα εξηγήσω αργότερα.

Ο ρόλος του διευθυντή μπορεί να επιβληθεί με την πρόσληψη ενός ειδικευμένου ατόμου για τη διαχείριση του εστιατορίου στη θέση του ιδιοκτήτη, αν και μπορεί επίσης να είναι ένας ρόλος που εκτελείται αυτοπροσώπως από τον ιδιοκτήτη.

Πάνω από όλα, ένας διευθυντής είναι ο ηγέτης του εστιατορίου, είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο και αυτός που είναι υπεύθυνος για την επίλυση προβλημάτων στην υπηρεσία.

Όλα τα καθήκοντα ενός διευθυντή εστιατορίου

Όπως ανέφερα προηγουμένως, ο διευθυντής μπορεί να εκπληρώσει διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης τροφίμων στην οποία ανήκει.

Για παράδειγμα, ένας διευθυντής εστιατορίου γρήγορου φαγητού εκτελεί πολύ διαφορετικούς ρόλους από έναν διευθυντή εστιατορίου φανταχτερού ή εκλεκτού φαγητού.

Τα καθήκοντα ενός διευθυντή μπορεί επίσης να διαφέρουν ανάλογα με τις γνώσεις και την εμπειρία του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας διευθυντής είναι υπεύθυνος μόνο για την ανάθεση λειτουργιών, τη διόρθωση σφαλμάτων, την εφαρμογή στρατηγικών για τη βελτίωση της υπηρεσίας, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς μπορεί να κάνει και συγκεκριμένες δραστηριότητες ανάλογα με την ειδικότητά του.

Ένας διευθυντής μπορεί να έχει πολλές δεξιότητες που μπορούν να αυξήσουν τις υποχρεώσεις του στο εστιατόριο και εκτός αυτού, καθώς μπορεί ακόμη και να γίνει εκπρόσωπος της εταιρείας σε κάθε είδους εκδηλώσεις, να χειριστεί εκστρατείες μάρκετινγκ και πολλά άλλα.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί κύριοι ή τυπικοί ρόλοι που πρέπει να εκπληρώσουν οι μάνατζερ. Θα σας πω περισσότερα για αυτούς παρακάτω.

Διοικητικές λειτουργίες διευθυντή εστιατορίου

Ρόλος διοικητικού διευθυντή

Οι λειτουργίες ενός διευθυντή σε σχέση με τη διοίκηση ενός εστιατορίου είναι συγκεκριμένες αλλά πολύ σημαντικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο διευθυντής αναλαμβάνει άμεσα τη διαχείριση.

Οι πιο κοινές διοικητικές λειτουργίες αυτού του ρόλου είναι:

  • Καλύψτε τον καθορισμένο προϋπολογισμό για προμήθειες
  • Συνεργασία με προμηθευτές
  • Βεβαιωθείτε ότι το εστιατόριο έχει καλό έλεγχο αποθεμάτων ή το κάνετε αυτοπροσώπως
  • Οργανώστε τις ώρες λειτουργίας και τα ωράρια εργασίας των εργαζομένων
  • Και βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζονται πάντα καλές πρακτικές στους διαφορετικούς χώρους του εστιατορίου για τη μεγιστοποίηση των πόρων και τη διατήρηση καλών αποτελεσμάτων.

Αυτές δεν είναι όλες οι διοικητικές λειτουργίες ενός μάνατζερ, ωστόσο, είναι οι πιο κοινές στον κλάδο.

Στα μεγάλα εστιατόρια, αυτές οι λειτουργίες κατανέμονται μεταξύ του διαχειριστή και του διευθυντή , εάν είναι ξεχωριστές θέσεις.

Λειτουργίες μάρκετινγκ ενός διευθυντή εστιατορίου

Ένας διευθυντής εστιατορίου μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή ή τη διαχείριση στρατηγικών μάρκετινγκ, είτε πρόκειται για ψηφιακό είτε για παραδοσιακό μάρκετινγκ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο διευθυντής πρέπει να φροντίζει να διατηρεί πάντα μια καλή εικόνα για το εστιατόριο.

Οι πιο κοινές λειτουργίες είναι:

  • Δημιουργήστε και εφαρμόστε στρατηγικές μάρκετινγκ
  • Ενισχύστε τις τρέχουσες στρατηγικές μάρκετινγκ
  • Κατευθύνετε την προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ του εστιατορίου
  • Διαχειριστείτε τις μετρήσεις μάρκετινγκ και δημιουργήστε στρατηγικές για να τις βελτιώσετε και να εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες
  • Αναλάβετε τη διεύθυνση ή την ανάθεση δραστηριοτήτων μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή SEO σε έναν διαχειριστή κοινότητας ή έναν ειδικό στο ψηφιακό μάρκετινγκ
  • Δημιουργήστε στόχους με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο του εστιατορίου
  • Λύστε προβλήματα στο εστιατόριο γρήγορα και αποτελεσματικά για να διατηρήσετε μια καλή εικόνα

Ένας διευθυντής εστιατορίου μπορεί να αναλάβει όλες αυτές τις δραστηριότητες εάν έχει εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ, το παραδοσιακό μάρκετινγκ και στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών.

Ένας διευθυντής μπορεί επίσης να εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε βίντεο ή εικόνες, ως εκπρόσωπος του εστιατορίου.

Ηγετικοί ρόλοι ενός διευθυντή εστιατορίου

Η ηγεσία ενός διευθυντή εστιατορίου είναι μια κρίσιμη πτυχή.

Οι προηγούμενες λειτουργίες έχουν επίσης να κάνουν με την ηγεσία του διευθυντή, αλλά οι λειτουργίες αυτού του σημείου θα είναι αυτές που σχετίζονται με το προσωπικό. Είναι οι εξής:

  • Αναλάβετε τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος στο εστιατόριο
  • Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζονται οι σωστές διαδικασίες και διαδικασίες για τη λειτουργία του εστιατορίου
  • Αντιμετωπίστε τους υπαλλήλους για να παρακινήσετε, να επικυρώσετε, να προωθήσετε ή να τους αφήσετε να φύγουν εάν είναι απαραίτητο
  • Ενθαρρύνετε την ομαδική εργασία μεταξύ των διαφόρων υπαλλήλων
  • Απαντήστε σε ερωτήσεις, επιλύστε τις συγκρούσεις προσωπικού και θέστε στόχους για κάθε εργαζόμενο.

Χωρίς έναν διευθυντή εστιατορίου που διευθύνει την επιχείρηση και το προσωπικό, είναι δυνατόν να υποθέσουμε ότι η επιχείρηση θα αποτύχει.

Ρόλοι εξυπηρέτησης πελατών ενός διευθυντή εστιατορίου

Ένας διευθυντής θα πρέπει επίσης να έχει μια ενεργή προσέγγιση για την εξυπηρέτηση πελατών, καθώς είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών στο εστιατόριο.

Μερικές σχετικές λειτουργίες είναι:

  • Διατηρώντας τους πελάτες άνετα μέσα στο εστιατόριο
  • Διατήρηση ευχάριστης ατμόσφαιρας στο εστιατόριο
  • Εκπαίδευση του προσωπικού για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών
  • Βελτίωση στρατηγικών υπηρεσιών
  • Επίλυση προβλημάτων, αμφιβολιών, ερωτήσεων, παραπόνων και συγκρούσεων με τους πελάτες

Αυτές οι λειτουργίες είναι ζωτικής σημασίας για τους πελάτες που επισκέπτονται το εστιατόριο να είναι ικανοποιημένοι με όλες τις πτυχές της υπηρεσίας, εκτός από το φαγητό.

Άλλες Λειτουργίες

Άλλες λειτουργίες ενός διευθυντή εστιατορίου περιλαμβάνουν:

  • Αναλαμβάνει την παρακολούθηση ημερήσιων, εβδομαδιαίων και μηνιαίων κερδών και κερδών .
  • Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι χώροι της κουζίνας είναι καθαροί και τακτοποιημένοι.
  • Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει όταν το εστιατόριο κλείνει. Για παράδειγμα, έλεγχος βρύσης, γκαζιού, φώτων και πολλά άλλα
  • Συντονίστε εκδηλώσεις εκτός του εστιατορίου, όπως υπηρεσίες catering , ή ειδικές εκδηλώσεις
  • Συνέντευξη, πρόσληψη, εκπαίδευση και επίβλεψη νέων υπαλλήλων

Ανάλογα με το συγκεκριμένο εστιατόριο, ένας διευθυντής μπορεί να έχει περισσότερες ή λιγότερες λειτουργίες από αυτές που αναφέρω εδώ.

Τύποι Διευθυντών Εστιατορίου

Σχέδιο συγγραφής διευθυντή εστιατορίου

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι διευθυντών εστιατορίου ανάλογα με τον τύπο του εστιατορίου στο οποίο εργάζονται.

Μπορούν να εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες, από τις πιο περίπλοκες έως τις πιο απλές, και εξακολουθούν να ονομάζονται διαχειριστές εστιατορίων.

Παρακάτω θα μιλήσω σε βάθος για τους διαφορετικούς τύπους μάνατζερ.

Διευθυντές εστιατορίου

Οι διαχειριστές εστιατορίου είναι συνήθως διευθυντές που εκτελούν βασικές διευθυντικές λειτουργίες σε ένα εστιατόριο. Σε ένα εστιατόριο, μπορεί να υπάρχουν ακόμη και δύο διαχειριστές που θα είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του εστιατορίου σε διαφορετικές ώρες.

Έχουν τους χαμηλότερους μισθούς από όλους τους τύπους διευθυντών.

Διευθυντής εστιατορίου με διοικητικές λειτουργίες

Ορισμένοι διευθυντές πρέπει να εκτελούν διοικητικές λειτουργίες για το εστιατόριο, το οποίο χωρίζει τις δραστηριότητές τους σε άμεση επίβλεψη και διοικητικές δραστηριότητες πίσω από ένα γραφείο.

Τα μεγαλύτερα εστιατόρια απασχολούν αυτούς τους τύπους διευθυντών για να κατευθύνουν τις λογιστικές προσπάθειες, τις επιχειρηματικές συμμαχίες και τη διαχείριση εστιατορίων.

Συνήθως έχουν έναν βοηθό διευθυντή που θα είναι υπεύθυνος για τη διεύθυνση και την επίβλεψη του προσωπικού απευθείας αντί του διευθυντή.

Υπεύθυνοι Κουζίνας

Διαχειριστής κουζίνας που μιλά στον σεφ

Ο υπεύθυνος της κουζίνας είναι αυτός που φροντίζει να λειτουργούν όλα στην κουζίνα σωστά. Αυτός ο ρόλος μπορεί να βρεθεί σε ορισμένα εστιατόρια μεγάλης κλίμακας, όπως εστιατόρια ξενοδοχείων.

Αυτός ο τύπος διαχειριστή ή διαχειριστή μπορεί επίσης να χειριστεί το απόθεμα, τις παραγγελίες και άλλα έξοδα που σχετίζονται με προμήθειες και συστατικά.

Γενικός διευθυντής

Ο γενικός διευθυντής είναι υπεύθυνος για τη διεύθυνση κάθε πτυχής του εστιατορίου, από την κουζίνα μέχρι την υπηρεσία που παρέχουν οι σερβιτόροι.

Είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά, ειδικά επειδή πρέπει να εκπληρώσει πολλές λειτουργίες.

Περιφερειακός Διευθυντής

Γενικός διευθυντής ή περιφερειακός διευθυντής χαμογελώντας

Ορισμένες αλυσίδες εστιατορίων έχουν το ρόλο του περιφερειακού διευθυντή.

Είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη θέσπιση των εγχειριδίων διαδικασίας για τα εστιατόρια μιας αλυσίδας, τα οποία στη συνέχεια εφαρμόζουν οι υπεύθυνοι εστιατορίων ή οι διαχειριστές με διοικητικά καθήκοντα.

Αυτή η θέση του περιφερειακού διευθυντή είναι λίγο πιο περίπλοκη αφού έχει σχεδόν όλες τις λειτουργίες ενός κανονικού διευθυντή, εκτός από αυτές της άμεσης εποπτείας στα διάφορα εστιατόρια της αλυσίδας.

Επιπλέον, πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη διανομή των μοναδικών ή τυποποιημένων προϊόντων της αλυσίδας, όπως ορισμένες εισροές, συστατικά και άλλα.

Αυτή είναι μια πιο διοικητική και στρατηγική θέση και απαιτεί μελέτες που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις, τη διαχείριση επιχειρήσεων και πολλά άλλα.

ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ο βοηθός διευθυντής είναι το δεξί χέρι του γενικού διευθυντή. Είναι υπεύθυνος για την εκπλήρωση των ίδιων καθηκόντων με τον γενικό διευθυντή στη θέση του. Ωστόσο, είναι μια θέση χαμηλότερης βαθμίδας, καθώς οι περισσότερες λειτουργίες του ανατίθενται από τον γενικό διευθυντή, ο οποίος έχει την τελική απόφαση για κάθε πτυχή του εστιατορίου. Σκεφτείτε τον Dwight, από το The Office.

Πώς να γίνετε καλός διευθυντής εστιατορίου

Ο διευθυντής εστιατορίου μιλά με σερβιτόρους και διευθύνει την υπηρεσία

Το να είσαι καλός διευθυντής εστιατορίου περιλαμβάνει πολλές δεξιότητες, πρακτικές δεξιότητες, σπουδές και πολλά άλλα.

Η αλήθεια είναι ότι ένας διευθυντής εστιατορίου μπορεί να συνδυάσει μια μεγάλη ποικιλία δεξιοτήτων για να εκτελέσει το ρόλο του πιο αποτελεσματικά.

Εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά ενός καλού διευθυντή:

  • Καλές επικοινωνιακές δεξιότητες
  • Εξαιρετική οργάνωση και προσοχή στη λεπτομέρεια
  • Ηγεσία
  • Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων
  • Καλή φυσική κατάσταση, καθώς θα πρέπει να στέκονται και να περπατούν πολύ
  • Καλά επίπεδα ενέργειας
  • Εμπειρία σε διαφορετικούς τομείς της βιομηχανίας φιλοξενίας και υπηρεσιών
  • Διοικητικές μελέτες
  • Λογιστικές μελέτες
  • Μελέτες μάρκετινγκ και ψηφιακού μάρκετινγκ
  • Σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων
  • Και εμπειρία στους διαφορετικούς ρόλους ενός εστιατορίου , όπως μαγείρεμα ή τραπέζια αναμονής

Εάν έχετε κάποιες από αυτές τις δεξιότητες, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις ως καλός διευθυντής.

Ωστόσο, ένας ζωτικός παράγοντας για να είσαι καλός διευθυντής εστιατορίου είναι η εμπειρία . Εάν δεν έχετε εμπειρία διαχείρισης προσωπικού ή σε οποιονδήποτε κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων ή εξυπηρέτησης πελατών, ενδέχεται να μην μπορείτε να εκτελέσετε σωστά αυτόν τον ρόλο.

Σας συνιστούμε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του προσωπικού στο εστιατόριό σας , καθώς εκεί θα βρείτε περισσότερες εξαιρετικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στη διαχείριση του προσωπικού.

Πόσα κερδίζει ένας διευθυντής εστιατορίου

Μισθός διευθυντή εστιατορίου

Εάν θέλετε να γίνετε διευθυντής εστιατορίου, μπορεί να θέλετε να γνωρίζετε εκ των προτέρων μια εκτίμηση των κερδών που μπορείτε να περιμένετε. Ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε πόσα θα κερδίσει ένας μάνατζερ, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό ποσό.

Κάποιοι από αυτούς είναι:

  • Η τοποθεσία, το μέγεθος, η οργάνωση και ο αριθμός του προσωπικού του εστιατορίου
  • Τα καθήκοντα της θέσης
  • Οι αναμενόμενοι στόχοι του διευθυντή, είτε πρόκειται για τη βελτίωση των υπηρεσιών, τη βελτιστοποίηση του προσωπικού και πολλά άλλα
  • Η εμπειρία του διευθυντή

Για παράδειγμα, ένας νέος προπονητής στο Μεξικό δεν θα έχει τα ίδια κέρδη με έναν έμπειρο προπονητή στην Ισπανία. Ωστόσο, ένας διευθυντής εστιατορίου στο Κανκούν, μια άκρως τουριστική περιοχή, μπορεί να κερδίσει περισσότερα από τον ίδιο διευθυντή στην Ισπανία.

Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πόσα κερδίζει ένας διευθυντής είναι να μάθετε τον μέσο μισθό του τόπου όπου βρίσκεστε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακές πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας, όπως το Glassdoor , την εφημερίδα, ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να το μάθετε.

Πρέπει να είστε ο διευθυντής του εστιατορίου σας;

Τέλος, η ερώτηση των εκατομμυρίων δολαρίων. Πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων αποφασίζουν να είναι οι διαχειριστές των δικών τους επιχειρήσεων.

Είναι καλή ιδέα;

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτήν την απόφαση, όπως η επιθυμία να μειώσετε το κόστος, να θέλετε να μάθετε πώς να το κάνετε και πολλά άλλα.

Ωστόσο, είναι μια περίπλοκη απόφαση που δεν μπορεί να ληφθεί ελαφρά.

Ένα εστιατόριο απαιτεί προσοχή, αφοσίωση και συγκεκριμένες δεξιότητες όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Επομένως, είναι καλή ιδέα να προσλάβετε κάποιον με εμπειρία στη διαχείριση εστιατορίου.

Ακόμα κι αν έχετε πτυχίο διοίκησης, η εμπειρία της λειτουργίας ενός εστιατορίου είναι μοναδική και πολύ σημαντική αν θέλετε να είστε επιτυχημένοι.

Εάν δεν έχετε εμπειρία, είναι καλύτερο να προσλάβετε κάποιον να το κάνει για εσάς, ειδικά αν μπορείτε να μάθετε από αυτόν.

Εάν έχετε εμπειρία, τότε τίποτα δεν σας εμποδίζει να το κάνετε, αφού πιθανώς έχετε ό,τι χρειάζεται για να το κάνετε με επιτυχία.

Είστε καλός διευθυντής εστιατορίου;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα