Παραδοσιακές και Αντισυμβατικές Ιδέες Μάρκετινγκ για το Εστιατόριο σας

Παραδοσιακές και Αντισυμβατικές Ιδέες Μάρκετινγκ για το Εστιατόριο σας

δημιουργικές και οικονομικές ιδέες μάρκετινγκ εστιατορίων

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 6 Φεβρουαρίου 2018

Υπάρχουν τρεις συνήθεις τρόποι με τους οποίους οι εστιάτορες προωθούν τις επιχειρήσεις τους: το παραδοσιακό μάρκετινγκ, οι ψηφιακές διαφημίσεις και το αντισυμβατικό μάρκετινγκ. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε μερικές συμβουλές για το παραδοσιακό και το αντισυμβατικό μάρκετινγκ. Οι ψηφιακές διαφημίσεις καλύπτονται σε αυτό το άρθρο .

Παραδοσιακές Ιδέες Μάρκετινγκ για Εστιατόρια

Πολλοί ειδικοί δηλώνουν ότι δεν υπάρχει μεγάλη αξία στο παραδοσιακό μάρκετινγκ για τα σημερινά εστιατόρια, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Το μάρκετινγκ μπορεί να οριστεί ως κάτι που κάνετε για να μεγαλώσετε την επιχείρηση του εστιατορίου σας. Αυτό περιλαμβάνει την προετοιμασία εξαιρετικού φαγητού και την παροχή προσωπικών υπηρεσιών. Η παραδοσιακή διαφήμιση λειτουργεί καλά τόσο στο μάρκετινγκ εστιατορίων όσο και των μπαρ . Ανάλογα με το concept του εστιατορίου σας, το παραδοσιακό μάρκετινγκ μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από την ψηφιακή διαφήμιση. Για παράδειγμα, παρακάτω θα δείτε μερικές παραδοσιακές ιδέες μάρκετινγκ που μπορούν να αποδώσουν σταθερά αποτελέσματα:

  • Δημιουργία Φυλλαδίων

    Τα φυλλάδια στο εσωτερικό είναι ένας ιδανικός τρόπος για την προώθηση των νέων στοιχείων μενού και των ξεχωριστών events. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γράψετε την περιγραφή σας και να δημιουργήσετε αντίγραφα. Μπορείτε να τα αφήσετε στον πάγκο σας, να τα παραλάβουν οι πελάτες σας και να απαντήσουν στο μήνυμά σας. Αυτά τα φυλλάδια μπορούν επίσης να διανεμηθούν έξω, να τοποθετηθούν σε παρμπρίζ αυτοκινήτων και να διανεμηθούν σε γειτονικά σπίτια στις περιοχές που θέλετε να στοχοποιήσετε.

  • Χρησιμοποίηση Πινακίδων Εξωτερικού Χώρου

    Οι εξωτερικές πινακίδες είναι εξαιρετικος τρόπος για να προωθήσετε το εστιατόριό σας στη γειτονιά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινακίδες, διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων και επιγραφές στα τοπικά λεωφορεία για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα του brand του εστιατορίου σας.

  • Διαφημίσεις και Κουπόνια Μέσω Ταχυδρομείου

    Η στοχευμένη αλληλογραφία λειτουργεί καλά για τα εστιατόρια που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους ανθρώπους που ζουν κοντά. Μπορείτε να στοχοποιήσετε τα άτομα με τους ταχυδρομικούς τους κωδικούς και να αγοράσετε λίστες αλληλογραφίας από πράκτορες καταλόγων και συντάκτες καταλόγων . Ωστόσο, μπορείτε πάντα να συγκεντρώνετε τις λίστες διευθύνσεων με μη αυτόματο τρόπο στις γειτονιές που θέλετε να προσεγγίσετε.

  • Στοχεύοντας Τοπικές Εταιρείες

    Οι τοπικές εταιρείες παρέχουν συχνά μια μεγάλη ομάδα πελατών κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και μετά την δουλειά. Μπορείτε συχνά να κανονίζετε να προωθείτε το φαγητό σας προσφέροντας κουπόνια και δημοσιεύοντας πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας στον πίνακα ανακοινώσεων της εταιρείας. Αν δεν μπορείτε να το κανονίσετε τίποτα με την εταιρεία, μπορείτε να μοιράσετε φυλλάδια κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών διαλειμμάτων και μετά το τέλος κάθε βάρδιας.

  • Γράφοντας Δελτία Τύπου

    Η σύνταξη ενός παραδοσιακού δελτίου τύπου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε το εστιατόριό σας. Μπορείτε να στείλετε αυτές τις πληροφορίες σε τοπικές εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς και επιχειρήσεις. Είναι σημαντικό να συντάσσετε την ιστορία σας έτσι ώστε να απευθύνεται στον ιδανικό δυνητικό σας πελάτη. Για παράδειγμα, εάν στοχεύετε σε επιχειρηματίες, η γραφή για τις αίθουσες συσκέψεων σας είναι μια υπέροχη ιδέα. Αν στοχεύετε σε νεαρούς και μοντέρνους εργένηδες, μπορείτε να προωθήσετε ξεχωριστά γεγονότα, σέρφινγκ μπαρ, χορούς, καραόκε και άλλα event για εργένηδες. Εάν στοχεύετε το πλήθος των γκουρμέ φαγητών, μπορείτε να γράψετε για τη μαγειρική σας φιλοσοφία και τα διαπιστευτήρια του σεφ σας. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας και να μορφοποιήσετε το δελτίο τύπου σας σε τυποποιημένη μορφή. Μπορείτε να βρείτε πρότυπα για τη δημιουργία δελτίου τύπου εδώ .

  • Κάντε Ξεχωριστό το Εστιατόριό σας

    Είναι σημαντικό να κάνετε το εστιατόριό σας να διαφέρει από άλλα εστιατόρια στην περιοχή. Οι παραδοσιακές ιδέες μάρκετινγκ μπορεί να περιλαμβάνουν τη συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις για την προώθηση των διακοπών, των φιλανθρωπιών και των τοπικών εκδηλώσεων. Η υπηρεσία είναι σημαντική, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε παραδοσιακούς τρόπους για να ενισχύσετε το μήνυμα μάρκετινγκ, την ιδέα και το brand σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνεργαστείτε με τις τοπικές γεωργικές φάρμες για να προωθήσετε το μύνημα "από τον παραγωγό στον καταναλωτή". Εάν πουλάτε γρήγορο φαγητό, η συνεργασία με τα τοπικά σχολεία και κολέγια είναι ένας καλός τρόπος για να προσελκύσετε πελάτες.

  • Διαφήμιση σε Τοπικά Μέσα

    Τα τοπικά μέσα - όπως εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση - εξακολουθούν να προσελκύουν τοπικούς πελάτες. Οι ηλικιωμένοι συχνά ανταποκρίνονται στις διαφημίσεις αυτές πιο εύκολα από ότι στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Αν προσπαθείτε να προσελκύσετε ένα μοντέρνο, αστικό κοινό, οι διαφημίσεις σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μπορούν να στοχεύσουν τους πελάτες με ακρίβεια. Αν είστε ένα γκουρμέ εστιατόριο, η διαφήμιση σε σταθμούς που παίζουν κλασική μουσική μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική.

  • Φιλοξενία Ενός Event Εγκαινίων

    Η διεξαγωγή ενός event εγκαινίων είναι ένας από τους ισχυρότερους τρόπους για να προωθήσετε το νέο σας εστιατόριο.

φάτε επιδόρπιο να είναι ένα τέρας

Αντισυμβατικό Μάρκετινγκ

Τι είναι το αντισυμβατικό μάρκετινγκ; Ο όρος αναφέρεται σε ιδιαίτερη και ασυνήθιστη διαφήμιση που δημιουργεί έκπληξη. Παραδείγματα αντισυμβατικού μάρκετινγκ είναι τα διάφορα κοστούμια, η φιλοξενία ζωντανών event όπου συγκεντρώνονται πλήθη, η χρήση γκραφίτι για την προώθηση μιας επιχειρηματικής ιδέας και αφήνοντας μηνύματα οπουδήποτε όπως σε δημόσιες τουαλέτες, θέατρα και υπαίθριες συγκεντρώσεις. Η ανάρτηση φυλλαδίων και αφισών σε εργοτάξια και το να αφήνετε κουπόνια σε ξενοδοχεία και σταθμούς λεωφορείων είναι επίσης συνθισμένα παραδείγματα αντισυμβατικού μάρκετινγκ. Υπάρχουν διάφορα σημαντικά ζητήματα κατά την ανάπτυξη μιας καμπάνιας αιντισυμβατκού μάρκετινγκ για ένα εστιατόριο:

  • Προγραμματίστε Προσεκτικά

    Οι αντισυμβατικές καμπάνιες μπορούν να σας γυρίσουν μπούμερανγκ. Είναι σημαντικό να λάβετε άδεια για να δημοσιεύσετε κάτι σε δημόσια κτίρια της πόλης ή εγκαταλελειμμένα κτίρια. Μπορείτε να καθαρίσετε μια περιοχή, αλλά η δημιουργία οποιασδήποτε ακαταστασίας ή αναστάτωσης μπορεί να σας δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα.

  • Προσθέστε Κάτι στο Περιβάλλον

    Μια συνηθισμένη αντισυμβατική στρατηγική είναι να προσθέσετε κάτι προσωρινό σε ένα κτίριο, άγαλμα ή φράχτη. Η τοποθέτηση έργων τέχνης στα πεζοδρόμια της πόλης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή - ειδικά εάν παρουσιάζετε έργα τοπικών καλλιτεχνών στο εστιατόριο σας.

  • Τοποθετήστε Επιγραφές σε Εσωτερικά Σημεία

    Μπορείτε να τοποθετήσετε επιγραφές, φυλλάδια και διαφημίσεις σε χαρτοπετσέτες ή χαρτοσακούλες σε εσωτερικούς χώρους όπως σε καταστήματα, σε σταθμούς τρένων, σε πανεπιστημιουπόλεις και στάδια.

  • Χρησιμοποιήστε Τεχνικές Αιφνιδιασμού

    Μπορείτε να επωφεληθείτε πολύ από τα κοστούμια και τα ξεχωριστά event σε συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις.

  • Στοχοποιήστε Πελάτες με Συγκεκριμένο Προφίλ

    Η αντισυμβατική διαφήμιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στοχοποιήσετε τους λάτρεις του κρασιού, τους περιβαλλοντολόγους, τους χίπστερ της πόλης, τους μαθητές και άλλους.

  • Δημιουργήστε "Καθαρά" Γκραφίτι

    Το άσχημα γκραφίτι είναι συνηθισμένα σε αστικά περιβάλλοντα, παρ' όλα αυτά μπορείτε να καθαρίσετε μια άσχημη περιοχή προσθέτοντας καλλιτεχνικά γκραφίτι. Θα χρειαστεί να λάβετε πρώτα την άδεια, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν καθαρά, καλλιτεχνικά γκραφίτι από τυχαία ορνιθοσκαλίσματα.

Τόσο οι παραδοσιακές όσο και οι αντισυμβατικές καμπάνιες μάρκετινγκ μπορούν να είναι πολύ στοχοποιημένοι και οικονομικοί τρόποι για την προώθηση του εστιατορίου σας. Μπορείτε να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας, να δραστηριοποιηθείτε στο μέρος που μένουν και να τους δώσετε ένα λόγο να μιλήσουν για το εστιατόριό σας. Το παραδοσιακό μάρκετινγκ και το αντισυμβατικό μάρκετινγκ είναι ιδανικά για την προώθηση ιδιαίτερων περιστάσεων στο εστιατόριο σας, όπως το Καρναβάλι και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα