Πώς μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη τοποθεσία για το εστιατόριό σας;

Πώς μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη τοποθεσία για το εστιατόριό σας;

Η τοποθεσία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία ενός εστιατορίου

Δημοσιεύτηκε από Abhi Chatterjee την 11 Μαρτίου 2021

Σκέφτεστε ποια τοποθεσία θα επιλέξετε για το εστιατόριό σας;

Η τοποθεσία είναι ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την επιτυχία κάθε εστιατορίου. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι λένε ότι η τοποθεσία είναι το παν για ένα εστιατόριο. Συμφωνούμε με αυτό.

Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή τοποθεσία για το εστιατόριό σας.

Το κύριο ερώτημα λοιπόν είναι:

"Πώς επιλέγετε μια κατάλληλη τοποθεσία για το εστιατόριό σας;"

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς.

Τι είναι μια κακή τοποθεσία για ένα εστιατόριο;

Ένας σταυρός σε μια τοποθεσία

Οι ειδικοί του εστιατορίου λένε ότι η κακή τοποθεσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για την αποτυχία ενός εστιατορίου. Ας συζητήσουμε λοιπόν τα τρία πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός ιστότοπου:

1. Κακή ορατότητα του εστιατορίου

Εάν το εστιατόριο σας δεν μπορεί να δει εύκολα από το δρόμο, είναι ένα τεράστιο μειονέκτημα για το εστιατόριό σας.

Σκεφτείτε το προσεκτικά για λίγο. Πώς ανακαλύπτουμε συνήθως νέα εστιατόρια;

Πιθανότατα, περπατάμε στο δρόμο ή οδηγούμε ένα αυτοκίνητο και βλέπουμε ένα εστιατόριο που μας τραβάει την προσοχή. Αν μας αρέσει, επισκεφτούμε το εστιατόριο.

Τώρα φυσικά αν το φαγητό είναι εξαιρετικό γενικά οι φίλοι και η οικογένειά μας το προτείνουν σε εμάς και ανακαλύπτουμε το νέο εστιατόριο. Ωστόσο, εάν η τοποθεσία δεν είναι καλή, θα είναι δύσκολο να λάβετε τους πρώτους πελάτες σας, κάτι που θα δυσκολευτεί να λάβετε τέτοιες παραπομπές.

Ορίστε λοιπόν προτεραιότητα να βρείτε μια τοποθεσία που είναι εύκολα ορατή για τους πεζούς και τους επιβάτες.

Σημαντική σημείωση : Εάν για κάποιο λόγο, η απόκτηση καλής τοποθεσίας είναι αδύνατη, θα πρέπει να εργαστείτε στην ηλεκτρονική σας παρουσία. Εγγραφείτε στο εστιατόριό σας στο Google Business , δημιουργήστε έναν ιστότοπο για το εστιατόριό σας και αρχίστε να δέχεστε παραγγελίες στο διαδίκτυο.

2. Χώροι στάθμευσης

Εάν πολλοί πελάτες σας χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για να επισκεφθούν το εστιατόριο, τότε πρέπει να τους προσφέρετε χώρο στάθμευσης. Ακόμα κι αν το εστιατόριο σας δεν έχει τη δική του θέση στάθμευσης, θα πρέπει να υπάρχει χώρος στάθμευσης κάπου κοντά όπου μπορούν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους.

3. Κακή τοποθεσία

Δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους μια τοποθεσία μπορεί να είναι λάθος για ένα εστιατόριο:

  • Υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας : Κάνει τους πελάτες σας άβολα όταν επισκέπτονται την τοποθεσία. Θα μπορούσε επίσης να είναι επικίνδυνο για τα μέλη του προσωπικού σας και το εστιατόριό σας.
  • Ακατάστατη τοποθεσία : Είναι περιττό να πούμε ότι η τοποθεσία πρέπει να είναι καθαρή. Επομένως, είναι καλύτερα να μην τοποθετείτε το εστιατόριο σας πολύ κοντά σε δύσοσμα μέρη όπως μια αγορά.

Πάντα να το ρωτάτε πριν επιλέξετε μια τοποθεσία

Μια χρήσιμη ιδέα

Πριν επιλέξετε την τοποθεσία, απαντήστε σε αυτήν την ερώτηση:

«Είναι επιτυχημένα τα άλλα εστιατόρια αυτής της περιοχής;»

Εάν ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πολλά εστιατόρια στην περιοχή που έχουν αποτύχει ή δεν έχουν πολύ επιτυχία, τότε είναι καλύτερα να μην επιλέξετε αυτήν την τοποθεσία .

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν ένα ή δύο εστιατόρια δεν ήταν επιτυχημένα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η τοποθεσία δεν είναι καλή. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι τα εστιατόρια είχαν τρομερό φαγητό, κακή εξυπηρέτηση ή ανόητη ατμόσφαιρα. Μπορεί να υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι.

Αλλά εάν πολλά εστιατόρια έχουν αποτύχει στο παρελθόν, τότε αυτό σίγουρα σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την τοποθεσία.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη τοποθεσία για το εστιατόριό σας; (7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε)

Τώρα ας φτάσουμε στην κύρια εστίαση αυτού του άρθρου.

Ναι, η επιλογή μιας τοποθεσίας εστιατορίου μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Έτσι θα σας βοηθήσουμε.

Εδώ είναι οι επτά πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1: Γνωρίστε τους πιθανούς πελάτες σας

Ένας πελάτης σε ένα εστιατόριο

Πριν ξεκινήσετε το εστιατόριό σας, η γνώση των πελατών σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα.

Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε:

  1. Ποιο είναι το ιδανικό σας δημογραφικό πελάτη;
  2. Ποιοι θα είναι οι συνηθισμένοι πελάτες σας; (Δημογραφικά στοιχεία)
    • Ηλικία
    • Πλούτος
    • Γένος
  3. Τι τους αρέσει?

Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία σας είναι κατάλληλη για τα δημογραφικά στοιχεία των πελατών σας .

Για παράδειγμα: ας υποθέσουμε ότι σκοπεύετε να ξεκινήσετε ένα ακριβό εστιατόριο. Μπορείτε να μαντέψετε ποια τοποθεσία πρέπει να επιλέξετε;

Είναι απλό: επιλέξτε μια τοποθεσία όπου οι κάτοικοι ή οι επισκέπτες είναι οικονομικά εύποροι. Θα πρέπει επίσης να ταιριάζει με τις προτιμήσεις τους.

Λοιπόν, εδώ είναι μερικές βασικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε:

  • Η τοποθεσία έχει αρκετούς κατοίκους ή άτομα που την επισκέπτονται;
  • Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να αγοράσουν το φαγητό στο εστιατόριο σας;
  • Είναι η τοποθεσία σας κατάλληλη για τα δημογραφικά στοιχεία των πελατών σας;

Περίληψη : Θα είναι υπέροχο αν επιλέξετε μια τοποθεσία στην οποία κατοικεί ή επισκέπτεστε το δημογραφικό στόχο σας. Προσπαθήστε να μείνετε σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από τέτοια μέρη.

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνεται επίσης στο επιχειρηματικό σας σχέδιο. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο σύνταξης επιχειρηματικού σχεδίου για το εστιατόριό σας .

Μακροπρόθεσμος στόχος: Ανάλυση Ψυχογραφίας

Η κατανόηση των δημογραφικών στοιχείων είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του εστιατορίου σας. Αλλά υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβετε - η ψυχογραφία.

Ενώ τα δημογραφικά στοιχεία σας λένε ποιος επισκέπτεται το εστιατόριό σας, η ψυχογραφική ανάλυση σας λέει γιατί επισκέπτονται το εστιατόριό σας.

Επιτρέψτε μου να σας δείξω ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι ξεκινάτε ένα μπαρ και η μέση ηλικία των πελατών σας είναι 40 ετών. Ωστόσο, παρατηρείτε ότι κατά τη διάρκεια των «Happy Hours» στο εστιατόριο σας επισκέπτονται πολλά νεαρά ζευγάρια.

Αφού κάνετε κάποια έρευνα, ανακαλύπτετε ότι επισκέπτονται το μπαρ σας επειδή τους αρέσει το φαγητό και είναι προσιτό για αυτούς. Αποφασίζετε λοιπόν να το προωθήσετε περισσότερο και αυξάνετε τις εκπτώσεις. Αυτό αυξάνει σημαντικά τα έσοδά σας.

Η λήψη αυτών των ειδών επιχειρηματικών πληροφοριών θα σας βοηθήσει να κλιμακώσετε την επιχείρησή σας.

2: Αναλύστε τους ανταγωνιστές σας

Μια σειρά εστιατορίων

Ακριβώς όπως η γνώση των πελατών σας, η γνώση των ανταγωνιστών σας είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του εστιατορίου σας. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε:

  1. Πόσα δημοφιλή εστιατόρια υπάρχουν στην τοποθεσία σας;
  2. Πόσα εστιατόρια είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές σας;
    (Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα κινέζικο εστιατόριο. Εάν υπάρχει άλλο κινέζικο εστιατόριο σε αυτήν την τοποθεσία, τότε αυτό το εστιατόριο θα είναι ο άμεσος ανταγωνιστής σας.)
  3. Είναι οι ανταγωνιστές σας επιτυχημένοι;

Τώρα μόλις λάβετε αυτές τις απαντήσεις, ακολουθούν ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

  • Εάν υπάρχουν πάρα πολλοί ανταγωνιστές (ειδικά άμεσοι ανταγωνιστές), θα ήταν καλό να μην επιλέξετε αυτήν την τοποθεσία. Αυτό συμβαίνει επειδή η αγορά είναι ήδη κορεσμένη.
  • Είναι καλύτερο αν υπάρχουν λιγότεροι ανταγωνιστές, αλλά τα υπάρχοντα εστιατόρια ευδοκιμούν.

Συμβουλή : Σκεφτείτε πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας. "Γιατί οι πελάτες σας θα πρέπει να σας επιλέγουν και όχι από τους ανταγωνιστές σας;" Αυτά είναι τα βασικά κάθε στρατηγικής μάρκετινγκ.

3: Ανάλυση της τοποθεσίας

Ένα εικονίδιο της τοποθεσίας ενός εστιατορίου στο χάρτη

Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα για την ανάλυση της τοποθεσίας:

  1. Προσβασιμότητα της τοποθεσίας
  2. Συμπληρωματικές επιχειρήσεις

A. Προσβασιμότητα της τοποθεσίας

Αυτό σημαίνει πόσο εύκολα προσβάσιμη η τοποθεσία σας για πεζούς και οχήματα.

Κυκλοφορία ποδιών: Αυτή η μέτρηση σημαίνει πόσα άτομα περπατούν κοντά στο εστιατόριο σας κάθε μέρα. Η περισσότερη «πεζοπορία» αυξάνει τους πελάτες σας.

Κυκλοφορία οχημάτων: Αυτή η μέτρηση σημαίνει πόσα οχήματα οδηγούν από το εστιατόριό σας σε μια μέρα. Η περισσότερη κυκλοφορία οχημάτων είναι πάντα επιθυμητή.

Β. Συμπληρωματικές επιχειρήσεις

Συμπληρωματική επιχείρηση σημαίνει μια επιχείρηση που δεν είναι ανταγωνιστής σας αλλά επηρεάζει την επιχείρησή σας με θετικό τρόπο. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει ένα κτίριο γραφείων κοντά στο εστιατόριό σας, το εστιατόριό σας θα επωφεληθεί από αυτό, καθώς, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, ορισμένοι υπάλληλοι γραφείου ενδέχεται να επισκεφθούν το εστιατόριό σας.

Ορισμένες άλλες συμπληρωματικές επιχειρήσεις είναι:

  • Σιδηροδρομικοί σταθμοί
  • Κινηματογράφοι
  • Αθλητικό στάδιο
  • ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Σημαντική συμβουλή: Μην ξεχνάτε αυτήν την ενότητα όταν εργάζεστε για την ανάλυση των πελατών σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google για να μάθετε όλες τις κοντινές τοπικές επιχειρήσεις.

4. Ορατότητα του εστιατορίου

Τοποθεσία εστιατορίου στον χάρτη

Όπως συζητήσαμε νωρίτερα, επιλέξτε μια τοποθεσία που είναι εύκολα ορατή από το δρόμο. Βρίσκεται εύκολα στους Χάρτες Google . Μέρη με υψηλή κίνηση είναι ιδανικά για εστιατόρια.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την προβολή του εστιατορίου σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελκυστικές ηλεκτρονικές πινακίδες για να τραβήξετε την προσοχή. Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή είναι να έχετε έναν ελκυστικό εξωτερικό σχεδιασμό.

Σήμερα, το διαδικτυακό μάρκετινγκ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την προβολή του εστιατορίου σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εγγραφή της επιχείρησής σας στο Google είναι σημαντική. Για να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να ξεκινήσετε μια σελίδα Facebook και να ξεκινήσετε να εκτελείτε μικρής κλίμακας διαφημιστικές καμπάνιες Facebook. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βίντεο σχετικά με το εστιατόριό σας, η προβολή διαφημίσεων Youtube μπορεί να είναι πολύ επικερδής για την επιχείρησή σας.

(Για τη βελτίωση της διαδικτυακής ορατότητας, μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για το εστιατόριο σας και να αρχίσετε να δέχεστε παραγγελίες παράδοσης στο διαδίκτυο.)

5. Το μέγεθος της περιοχής είναι σημαντικό

Εμβαδόν δαπέδου

Πολύ συχνά, οι νέοι επίδοξοι ιδιοκτήτες εστιατορίων υποτιμούν το χώρο που απαιτείται για ένα εστιατόριο. Δεν χρειάζεται μόνο η τραπεζαρία που χρειάζεται χώρο.

Ακόμη και ένα μικρό μπιστρό ή καφετέρια απαιτεί σημαντικό χώρο για την κουζίνα, τον εξοπλισμό και την αποθήκευση. Ακόμα και η τραπεζαρία μπορεί να χρειαστεί επιπλέον χώρο για τον χώρο αναμονής.

6. Ασφάλεια και εγκαταστάσεις

Πάντα βεβαιωθείτε ότι το κτίριο που χρησιμοποιείτε για το εστιατόριό σας διαθέτει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Ακολουθούν ορισμένα βασικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε:

  • Σωστή ηλεκτρική καλωδίωση
  • Σωστή πυρασφάλεια
  • Σωστά υδραυλικά
  • Εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες

Είτε προσλαμβάνετε χώρο σε ένα κτίριο είτε χτίζετε το δικό σας εστιατόριο, ελέγξτε αυτά τα πράγματα.

7. Χώρος στάθμευσης

Ένα αυτοκίνητο σε θέση στάθμευσης

Η σημασία ενός χώρου στάθμευσης εξαρτάται από το δημογραφικό πελάτη σας. Πρέπει να ρωτήσετε: "Οι περισσότεροι πελάτες μου θα χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο για να οδηγήσουν στο εστιατόριο μου;"

Εάν δεν γνωρίζετε την απάντηση σε αυτό, ελέγξτε τα άλλα εστιατόρια της περιοχής. Μάθετε πώς επισκέπτονται αυτά τα εστιατόρια οι περισσότεροι πελάτες τους. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το τι συμβαίνει.

Εξαρτάται επίσης από την τοποθεσία. Για παράδειγμα, εάν το εστιατόριό σας βρίσκεται κοντά στον αυτοκινητόδρομο ή στα περίχωρα της πόλης, τότε προφανώς πρέπει να προσφέρετε χώρο στάθμευσης. Όμως, σε πολυσύχναστες πόλεις, το εστιατόριό σας μπορεί να επισκέπτεται ως επί το πλείστον πεζοί, οπότε ένας χώρος στάθμευσης μπορεί να είναι περιττή δαπάνη.

Επίσης, ελέγξτε αν υπάρχει διαθέσιμος δημόσιος χώρος στάθμευσης σε κοντινή απόσταση. Αν είναι διαθέσιμη, τότε δεν θα πρέπει να επενδύσει σε ένα χώρο στάθμευσης για το εστιατόριό σας.

Αγορά ή ενοικίαση;

Ένας άντρας με μια ερώτηση

Μια κοινή ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι νέοι ιδιοκτήτες εστιατορίων είναι:

"Πρέπει να αγοράσω ή να νοικιάσω την τοποθεσία;"

Εξαρτάται.

Είναι σίγουρα μια καλή απόφαση να αγοράσετε την τοποθεσία εάν έχετε αρκετά χρήματα. Θα πρέπει επίσης να σκοπεύετε να διευθύνετε την επιχείρηση εστιατορίων μακροπρόθεσμα. Μακροπρόθεσμα, η αγορά του ακινήτου μπορεί να είναι πιο οικονομική από την ενοικίαση.

Όμως, η αγορά της τοποθεσίας του εστιατορίου απαιτεί τεράστιο χρηματικό ποσό ως προκαταβολή. Επιπλέον, δεδομένου ότι πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο, ενδέχεται να μην έχετε έκπτωση φόρου.

Από την άλλη πλευρά, η μίσθωση απαιτεί μόνο μικρά χρήματα κατάθεσης (συνήθως το ενοίκιο μερικών μηνών). Αυτό μπορεί να είναι καλό για επιχειρηματίες που έχουν χαμηλό προϋπολογισμό. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι ορισμένες τοποθεσίες δεν μπορούν να αγοραστούν λόγω κυβερνητικών περιορισμών. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, η ενοικίαση είναι η μόνη επιλογή. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε ενοικιαζόμενη τοποθεσία, ενδέχεται επίσης να πληροίτε τις προϋποθέσεις για έκπτωση φόρου.

Μπόνους : Οι μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων όπως οι McDonald's ακολουθούν μια έξυπνη στρατηγική. Η McDonald's δεν είναι μόνο στην επιχείρηση τροφίμων. είναι και στην επιχείρηση ακινήτων. Αγοράζει ένα ακίνητο, χτίζει το εστιατόριο και μετά το μισθώνει στον δικαιοδόχο.

Παράδειγμα Απαιτήσεων τοποθεσίας εστιατορίου

Αυτό είναι ένα πρακτικό παράδειγμα ανάλυσης τοποθεσίας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως πρότυπο ενώ επιλέγετε την τοποθεσία του εστιατορίου σας.

Απαιτήσεις τοποθεσίας: (Παράδειγμα)

  • Ελάχιστος πληθυσμός (Πόλη): 25.000 σε ακτίνα 5 km / 3 μιλίων
  • Ελάχιστη επιφάνεια: 10.000 τετραγωνικά πόδια / 1000 τετραγωνικά μέτρα
  • Χώρος στάθμευσης (εάν υπάρχει): 15 θέσεις
  • Η τοποθεσία πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη
  • Προτιμώμενη μέγιστη ταχύτητα κυκλοφορίας: 35 μίλια ανά ώρα / 60 χλμ / ώρα
  • Έχετε τουλάχιστον μία συμπληρωματική επιχείρηση σε κοντινή απόσταση
  • Δεν πρέπει να έχουν περισσότερους από 3 άμεσους ανταγωνιστές στην περιοχή
  • Επιθυμητό εισόδημα νοικοκυριού: 30.000 $ - 70.000 $

Σημείωση : Αυτό δεν σημαίνει ότι οι απαιτήσεις τοποθεσίας σας πρέπει να είναι ακριβώς παρόμοιες με αυτήν. Αυτό θα σας δώσει μια πρόχειρη εκτίμηση.

Καλό εστιατόριο σε κακή τοποθεσία;

Η τοποθεσία είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν σημαίνει ότι μια λανθασμένη τοποθεσία θα προκαλεί πάντα ένα εστιατόριο σε αποτυχία. Αν και η επιτυχία θα είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη.

Για παράδειγμα, ένα εστιατόριο που ονομάζεται « Underdog Coffee » έγινε επιτυχημένο, παρόλο που είχαν κακή τοποθεσία. Πως? Χρησιμοποίησαν κόκκους καφέ υψηλής ποιότητας, οι οποίοι ήταν καλύτεροι από τους ανταγωνιστές τους. Επίσης, δημιούργησαν ελκυστικά οπίσθιο φωτισμό για να προσελκύσουν την προσοχή του πελάτη.

Συμβουλή: Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το εστιατόριο σας επιτυχές παρά την κακή τοποθεσία του είναι να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή παρουσία και να ξεκινήσετε μια υπηρεσία παράδοσης.

Ωστόσο, προσπαθήστε να αποκτήσετε την καλύτερη τοποθεσία που μπορείτε.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα