Πώς να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης για το εστιατόριό σας;

Πώς να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης για το εστιατόριό σας;

Μάθετε εδώ πώς να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αφοσίωσης για το εστιατόριό σας!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 18 Νοεμβρίου 2022

Θέλετε ένα κομμάτι από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης στο εστιατόριό σας, αλλά δεν ξέρετε πώς να το εφαρμόσετε;

Τα προγράμματα επιβράβευσης είναι πλέον βασικό στοιχείο σε εστιατόρια μεγάλων αλυσίδων, τα οποία συγκεντρώνουν τα οφέλη μιας καλοφτιαγμένης κοινότητας. Το θέμα είναι ότι τα προγράμματα επιβράβευσης δεν είναι τόσο δύσκολο να εφαρμοστούν – το εστιατόριό σας δεν χρειάζεται να είναι μια γιγάντια αλυσίδα γρήγορου φαγητού για να τα εφαρμόσει. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω για:

  • Προγράμματα αφοσίωσης πελατών εστιατορίου.
  • Τα οφέλη τους.
  • Και πώς να τα εφαρμόσετε εύκολα στο εστιατόριό σας.

Θα μοιραστώ μαζί σας τη διαδικασία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αποτελεσματικά προγράμματα αφοσίωσης εστιατορίων σε μερικά βήματα. Εάν τα εφαρμόσετε σωστά, το εστιατόριό σας μπορεί να επωφεληθεί πάρα πολύ από τη βελτιωμένη επιχειρηματική απόδοση, τη διατήρηση πελατών και πολλά άλλα. Ας μάθουμε πώς λειτουργεί!

Τι είναι τα προγράμματα επιβράβευσης εστιατορίων;

χέρια που κρατούν μια ανταμοιβή

Τα προγράμματα επιβράβευσης εστιατορίων είναι ειδικές τακτικές μάρκετινγκ που μπορούν να ενισχύσουν το ποσοστό διατήρησης πελατών του εστιατορίου σας και να επαναλάβουν τις εργασίες.

Πως?

Στοχεύουν στην επιβράβευση των πελατών για ορισμένες συμπεριφορές και πρακτικές δαπανών, ενώ κάνουν τους πελάτες σας να προτιμούν το εστιατόριό σας επειδή τους γίνεται πιο βολικό. Για να μπορέσετε να εφαρμόσετε προγράμματα επιβράβευσης στην επιχείρησή σας, πρέπει να τελειοποιήσετε την εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο σας. Τα προγράμματα αφοσίωσης ανταμείβουν τους πελάτες και τους κάνουν να νιώθουν ξεχωριστοί επειδή πληρούν ορισμένα κριτήρια, για παράδειγμα:

  • Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο σας.
  • Κερδίστε πόντους ξοδεύοντας χρήματα στο εστιατόριό σας.
  • Έχοντας punch κάρτες.
  • Ή ακόμα και φορώντας συγκεκριμένα ρούχα.

Το θέμα είναι ότι μόνο οι τακτικοί πελάτες θα επωφεληθούν από αυτά τα πράγματα επειδή αγαπούν το εστιατόριό σας. Το πρόγραμμα αφοσίωσης τους διευκολύνει να αγαπήσουν το εστιατόριό σας επειδή προσφέρει πλεονεκτήματα από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν. Άλλοι πελάτες που δεν επωφελούνται από αυτές τις ανταμοιβές μπορεί να θελήσουν να συμμετάσχουν στη διασκέδαση επειδή τους φαίνεται βιώσιμο, κάτι που ξεκινά πάλι τον κύκλο της αφοσίωσης και της διατήρησης των πελατών.

Έχει 2 μεγάλα πλεονεκτήματα:

  1. Επιβράβευση τακτικών πελατών
  2. Ενθάρρυνση μη τακτικών πελατών να γίνουν τακτικοί σας

Αυτές οι στρατηγικές δεν εφαρμόστηκαν αρχικά σε εστιατόρια , αλλά εισήχθησαν με επιτυχία τα επόμενα χρόνια. Σήμερα, υπάρχουν ολόκληροι ιστότοποι αφιερωμένοι στο να σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε τα καλύτερα προγράμματα επιβράβευσης εστιατορίων που είναι διαθέσιμα στην περιοχή σας. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε προγράμματα επιβράβευσης στην επιχείρησή σας τροφίμων, είτε πρόκειται για γρήγορο φαγητό, για οικογένεια ή καλό φαγητό.

Οφέλη από προγράμματα επιβράβευσης στα εστιατόρια

σερβιτόρα που προσφέρει μια χειραψία στον πελάτη

Τα προγράμματα αφοσίωσης πελατών βοηθούν τα εστιατόρια με πολλούς τρόπους. Όπως ανέφερα, μπορούν να ενισχύσουν τη διατήρηση των πελατών, να επαναλάβουν τις εργασίες και ακόμη και να βελτιώσουν την κερδοφορία του εστιατορίου σας. Επίσης, βοηθούν το εστιατόριό σας:

  • Διατηρήστε την αφοσίωση των πελατών σας με την επωνυμία σας.
  • Κρατήστε τους ικανοποιημένους με την υπηρεσία.
  • Ξεχωρίστε από άλλα εστιατόρια της περιοχής προσφέροντας κάτι διαφορετικό και ελκυστικό.
  • Και επίσης θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια κοινότητα γύρω από την επιχείρησή σας.

Ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα επιβράβευσης είναι επίσης χρήσιμο για να αποκτήσετε νέους πελάτες εάν βρίσκεστε σε μια άκρως ανταγωνιστική περιοχή της πόλης. Και το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να τα δημιουργήσετε για να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές ανάγκες που μπορεί να έχει το εστιατόριό σας. Ωστόσο, τα προγράμματα επιβράβευσης εστιατορίων μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι εάν δεν δημιουργηθούν σωστά. Για παράδειγμα, οι ίδιοι ιστότοποι που ανέφερα είναι επίσης διάσημοι για την εκμετάλλευση των προειδοποιήσεων σε κακώς καθορισμένες στρατηγικές. Αυτό μπορεί να αφήσει το εστιατόριό σας στη σκόνη από άποψη κερδοφορίας.

Πώς να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αφοσίωσης για το εστιατόριό σας;

Τώρα, ας μιλήσουμε για δουλειά. Η δημιουργία αποτελεσματικών προγραμμάτων επιβράβευσης εστιατορίων είναι μια όχι και τόσο εύκολη υπόθεση, ειδικά αν θέλετε να το παίξετε με ασφάλεια. Παρακάτω θα μιλήσω για τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε μια στρατηγική που να ισχύει για το εστιατόριό σας. Φροντίστε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε βήμα για να μην πέσετε στις παγίδες που κάνουν το εστιατόριο σας να χάσει χρήματα.

1. Μελετήστε την επιχείρησή σας

μελετώντας σε βάθος ένα εστιατόριο πριν εφαρμόσετε μια στρατηγική

Το πρώτο βήμα είναι να μελετήσετε εκτενώς την επιχείρησή σας. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε ποιοι τομείς της επιχείρησής σας χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Το εστιατόριό σας πρέπει να είναι τόσο λείο όσο τα μάρμαρα για τους πελάτες σας! Θα έπρεπε:

  • Έχετε εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.
  • Νόστιμο φαγητό.
  • Υγειονομικές συνθήκες για την εξυπηρέτηση.
  • Ένα καλό μενού που τους αφήνει πάντα να θέλουν να δοκιμάσουν περισσότερα.
  • Καλές τιμές σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές σας ή τιμές που φαίνονται δίκαιες για την εμπειρία που προσφέρετε.

Φυσικά, εάν διευθύνετε το εστιατόριό σας κάθε μέρα, πιθανότατα έχετε ήδη εξοικειωθεί με τις πληροφορίες που πρέπει να συγκεντρώσετε. Ποιες πληροφορίες; Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε, κάτι που μας οδηγεί στο επόμενο βήμα.

2. Θέστε στόχους για το πρόγραμμα αφοσίωσης σας

Ο καθορισμός στόχων για το πρόγραμμα αφοσίωσης είναι απαραίτητος – πρέπει να στοχεύσετε σε κάτι με τη στρατηγική σας, ώστε να είναι πεπερασμένο. Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα.

  • Ας υποθέσουμε ότι το εστιατόριό σας είναι νέο στην πόλη και ο τομέας της επιχείρησής σας που θα θέλατε να βελτιώσετε είναι η απόκτηση πελατών. Η απόκτηση νέων πελατών είναι ζωτικής σημασίας για νέες επιχειρήσεις! Αυτός θα ήταν ο στόχος σας.
  • Ας υποθέσουμε ότι η επιχείρησή σας δεν κερδίζει όσο θα θέλατε. Οι πελάτες σας φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι, αλλά τα ποσοστά επαναλαμβανόμενων επιχειρήσεων είναι χαμηλά. Πρέπει να κάνετε τους πελάτες σας να επιστρέφουν πιο συχνά και να ξοδεύουν περισσότερα στο εστιατόριό σας!

Και για τα δύο, υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε, αλλά μόνο εσείς γνωρίζετε ποιους στόχους θέλετε να θέσετε. Τώρα έρχεται το πώς .

3. Μελετήστε τα Logistics

δωρεάν πινακίδα wi-fi σε εστιατόριο

Τώρα είναι η ώρα να ρωτήσετε τι χρειάζεται για να προσφέρετε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης στο εστιατόριό σας. Πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις:

  • Το σύστημα POS σας υποστηρίζει προγράμματα αφοσίωσης; Για παράδειγμα, το POS του Waiterio υποστηρίζει κουπόνια και εκπτώσεις.
  • Πρέπει να συμπληρώσετε το πρόγραμμα αφοσίωσης με άλλες στρατηγικές ή υπηρεσίες μάρκετινγκ, π.χ. μάρκετινγκ μέσω email, συνδρομητικές υπηρεσίες, δωρεάν Wi-Fi ή άλλες;
  • Πώς επηρεάζει το πρόγραμμα αφοσίωσης την κερδοφορία του εστιατορίου σας;
  • Πώς επηρεάζει η στρατηγική το εστιατόριο και το προσωπικό σας;

Ορισμένα εστιατόρια προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο σε πελάτες που μοιράζονται το email τους, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης για την παρακολούθηση των δεδομένων των πελατών τους. Άλλα εστιατόρια χρησιμοποιούν λογισμικό αφοσίωσης τρίτων για τη δημιουργία προωθήσεων βάσει πόντων. Ορισμένα εστιατόρια προσθέτουν δρομολογητές Wi-Fi και προσλαμβάνουν παρόχους Διαδικτύου για να αρχίσουν να προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi. Όλα αυτά τα κόστη επηρεάζουν οριστικά το εστιατόριό σας. Μερικές φορές, οι προσφορές μπορούν επίσης να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σας, κάτι που αναπόφευκτα θα επηρεάσει το προσωπικό του εστιατορίου σας .

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες ερωτήσεις στη διαδικασία – το αναφέρω γιατί μπορεί να έχετε συγκεκριμένες ανησυχίες, όπως πώς θα επηρεάσει η στρατηγική σας τη διαχείριση του αποθέματός σας . Αυτή είναι μια ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας μόλις καταλάβετε τι πρόκειται να κάνετε συγκεκριμένα, που είναι το επόμενο βήμα.

4. Βρείτε αποτελεσματικές στρατηγικές για το εστιατόριό σας

δημιουργώντας διαφορετικές στρατηγικές σε ένα φορητό υπολογιστή

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν γενική συμβουλή, αλλά ακούστε με. Οι αποτελεσματικές στρατηγικές δεν είναι εύκολο να βρεθούν, γι' αυτό δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας ένα συγκεκριμένο πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσετε - δεν είναι όλα τα εστιατόρια το ίδιο! Γι' αυτό πρέπει να μελετήσετε:

  • Οι πελάτες σας.
  • Τι τους οδηγεί στο εστιατόριό σας;
  • Και προσθέστε λίγη ακόμα γεύση στην προσφορά που τους έφερε.

Γνωρίζοντας τους πελάτες σας θα σας βοηθήσει να τους αντιμετωπίσετε σωστά και να συσκευάσετε την προσφορά. Θα σας βοηθήσει επίσης να γνωρίζετε τι τους οδηγεί στο εστιατόριό σας – το φαγητό, η εξυπηρέτηση, η τοποθεσία, οι τιμές και πολλά άλλα. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, αλλά πρέπει να καταλάβετε ποια είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τους συγκεκριμένους πελάτες σας. Μόλις το καταλάβετε, πρέπει να το διπλασιάσετε βελτιώνοντάς το με ένα πρόγραμμα αφοσίωσης, ώστε το εστιατόριό σας να φαίνεται πιο βολικό από άλλα. Μπορείτε να μάθετε τι υπάρχει στο εστιατόριό σας εφαρμόζοντας έρευνες ικανοποίησης πελατών. Για καλό μέτρο, θα σας δώσω 3 παραδείγματα.

Παράδειγμα 1

millenials σε ένα φανταχτερό εστιατόριο με καλοπαρουσιασμένο φαγητό

Ας υποθέσουμε ότι οι πελάτες σας είναι άτομα κάτω των 40 ετών που ενδιαφέρονται για το νέο φαγητό που προσφέρει το εστιατόριο σας. Αν αυτό που τους φέρνει στο εστιατόριό σας είναι οι πολυάριθμες προσφορές, η καινοτομία κ.λπ., σκεφτείτε ιδέες για να το διπλασιώσετε. Θα μπορούσε να είναι κάτι σαν « οι πελάτες που περνούν X στο εστιατόριο σε χρονικό διάστημα X αποκτούν πρόσβαση σε μια ιδιωτική πειραματική συνεδρία όπου οι σεφ σερβίρουν νέα πιάτα που θα προσθέσουμε στο μενού στο μέλλον ». Αυτό χτυπά το σημείο για εκείνους τους καλοφαγάδες που αγαπούν τις νέες εμπειρίες. Ιδιαίτερα αν μπορείτε να προσθέσετε το στοιχείο "ιδιωτικό", το οποίο κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πάντα ξεχωριστοί. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι πελάτες σας ανήκουν σε αυτό το τμήμα, πιθανότατα θα βελτιώσει τα κέρδη σας – δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σφάλματα στις πρακτικές σας στον καθορισμό των τιμών.

Παράδειγμα 2

ομάδα φίλων και οικογένειας σε ένα εστιατόριο

Ας υποθέσουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της πελατειακής σας βάσης είναι οικογένειες και ομάδες φίλων που πηγαίνουν στο εστιατόριό σας για νόστιμο φαγητό και προσιτές τιμές. Έτσι έχετε νόστιμο φαγητό και προσιτές τιμές - διπλασιάστε το! Θα μπορούσε να είναι κάτι σαν « ομάδες 3 ατόμων ή περισσότερων μπορούν να εγγραφούν. Οι ομάδες που ξοδεύουν Χ ποσό κερδίζουν πόντους, οι οποίοι μπορούν να εξαργυρωθούν με Χ ποσό για προσφορές τροφίμων ομάδας Χ». Αυτό θα βοηθήσει το εστιατόριό σας να αποκτήσει νέους πελάτες και να βελτιώσει τις επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες και το μέσο εισιτήριο προωθώντας ομαδικές επιλογές.

Παράδειγμα 3

εταιρικοί εργαζόμενοι που πραγματοποιούν μια συνάντηση σε ένα εστιατόριο

Ας υποθέσουμε ότι οι μισοί από τους πελάτες σας είναι εταιρικοί υπάλληλοι που εργάζονται κοντά στο εστιατόριό σας – πηγαίνουν σε αυτό μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ βολικό και το φαγητό είναι αρκετά καλό. Εδώ μπορείτε να επωφεληθείτε από μια συγκεκριμένη προϋπόθεση, η οποία είναι οι πελάτες σας να είναι υπάλληλοι γραφείου. Το πρόγραμμα επιβράβευσης θα μπορούσε να είναι κάτι σαν « οι πελάτες που φορούν γραβάτες έχουν έκπτωση 5% στα γεύματά τους». Κάτι τέτοιο μικρό μπορεί να φέρει ένα χαμόγελο στους σκληρά εργαζόμενους πελάτες του γραφείου σας, κάτι που σίγουρα θα προωθήσει την επιχείρησή σας και θα βελτιώσει την επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα. Το καλό με στρατηγικές όπως αυτή είναι ότι δεν απαιτούν πραγματικά πολύ φανταχτερό εξοπλισμό ή λογισμικό!

5. Ορίστε τους κανόνες

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι να καταγράψετε τους κανόνες που ισχύουν για το πρόγραμμα επιβράβευσης. Χωρίς κανόνες, τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν δυσανάλογα. Για παράδειγμα, με τους πόντους συστήματος, δεν μπορείτε να αφήσετε τους πελάτες σας να κερδίσουν άπειρους πόντους – μπορούν να βρουν τρόπους να το εκμεταλλευτούν μέχρι να πάνε τα πράγματα νότια. Ένα άλλο παράδειγμα θα ήταν ο περιορισμός των ημερών που μπορούν να εξαργυρώσουν τους πόντους τους για δωρεάν φαγητό. Και μπορείτε πάντα να περιορίσετε την ανταμοιβή. Μην προσφέρετε εξαργυρώσιμους πόντους για όλα τα στοιχεία του μενού. Αντ 'αυτού, επιλέξτε συγκεκριμένα αντικείμενα που βρίσκονται στη μέση μεταξύ των επιθυμητών για τους πελάτες σας και που δίνουν πάρα πολλά κάνουν το εστιατόριό σας να χάσει χρήματα. Ναι, θα έχετε μερικές απώλειες μερικές φορές εάν προσφέρετε τέτοια πράγματα, αλλά να θυμάστε ότι όλα είναι στο όνομα της επαναλαμβανόμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας και της αφοσίωσης των πελατών, κάτι που μπορεί να βελτιώσει τα κέρδη του εστιατορίου σας μακροπρόθεσμα.

6. Εφαρμόστε τη στρατηγική, μάθετε από τα λάθη σας και επαναλάβετε

μελετώντας τα αποτελέσματα του προγράμματος πίστης

Τώρα, θυμάστε όταν ανέφερα ότι ο καθορισμός στόχων καθιστούσε τη στρατηγική πεπερασμένη; Λοιπόν, σε αυτό το στάδιο, πρέπει να εφαρμόσετε τη στρατηγική που δημιουργήσατε για μια συγκεκριμένη περίοδο και να περιμένετε. Μόλις τελειώσει η περίοδος, πρέπει να μελετήσετε τα αποτελέσματα για να δείτε εάν πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει να επιτύχετε. Αυτή είναι πραγματικά μια ατελείωτη διαδικασία, γιατί μπορείτε να μάθετε από τα λάθη σας, να συγκεντρώσετε περισσότερες πληροφορίες και να καταλήξετε σε νέες στρατηγικές.

Η διαδικασία πρέπει να είναι κάπως έτσι:

  • Μάθετε πόσοι πελάτες συμμετείχαν στο πρόγραμμα αφοσίωσης σας.
  • Μελετήστε ξανά πώς αυτό επηρέασε το εστιατόριό σας. Πριν ήταν θεωρητικό, τώρα είναι πρακτικό γιατί έχεις πραγματικές πληροφορίες για να παίξεις. Βασικοί παράγοντες για μελέτη είναι τα κέρδη, η ικανοποίηση των πελατών, το ποσοστό επανάληψης της επιχείρησης και άλλα παρόμοια.
  • Μελετήστε τρόπους βελτίωσης του προγράμματος αφοσίωσης σας. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε νέα πράγματα, να δημιουργήσετε νέες προσφορές και να διατηρήσετε φρέσκια την προσφορά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συνεχίσετε να προσελκύετε νέους πελάτες για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αφοσίωσης σας.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αναγνωρίσετε ότι αυτή είναι μια κυκλική διαδικασία, και ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά, μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά την επόμενη φορά. Φυσικά, θα ήταν ιδανικό να το καρφώσετε την πρώτη φορά – αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Κάτι που οι άνθρωποι φαίνεται να ξεχνούν είναι ότι μεγάλες μάρκες όπως η Wendy's, η Burger King και η McDonald's υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Είχαν πολύ χρόνο να σκεφτούν τις στρατηγικές τους, να μάθουν από τα λάθη τους και να ξεκινήσουν από την αρχή μερικές φορές.

#1 Συμβουλή για μικρά εστιατόρια – Κάντε το πρόγραμμα αφοσίωσης μικρότερο!

συμβουλές για μικρά εστιατόρια: ξεκινήστε από μικρά

Εάν ενδιαφέρεστε να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα αφοσίωσης στο εστιατόριό σας, αλλά δεν θέλετε να το ανακατέψετε, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε από μικρά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απλοποιήσετε το πρόγραμμα αφοσίωσης σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε τη δύναμη των ερευνών! Οι έρευνες ικανοποίησης πελατών είναι εκπληκτικές για να συλλάβετε ζωτικής σημασίας πληροφορίες για το εστιατόριό σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα κακά, όπως συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι σερβιτόροι σας, ή επίσης να μάθετε τι προτιμούν οι πελάτες σας από το μενού σας.
  • Εφαρμόστε τη στρατηγική μόνο για ένα μήνα για να δείτε πώς θα πάει. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να το τροποποιήσετε ώστε να είναι πιο προσαρμοσμένο στους πελάτες σας, κάτι που μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, χρόνο και προσπάθεια.
  • Τμηματοποιήστε τους πελάτες σας και προσφέρετε το πρόγραμμα σε συγκεκριμένα τμήματα. Αυτό θα σας κάνει φθηνότερο επειδή το δείγμα-στόχος θα είναι μικρότερο. Μπορείτε επίσης να το κάνετε δημιουργώντας μια συνδρομητική υπηρεσία, η οποία μπορεί να έχει τη μορφή συνδρομής μέσω email, χρησιμοποιώντας το POS σας για την παρακολούθηση δεδομένων πελατών ή χρησιμοποιώντας υπηρεσίες τρίτων όπως το punchh ή το loyalty gator .
  • Αποφύγετε να προσφέρετε κάτι πολύ μεγάλο, ακριβό ή δύσκολο να εφαρμοστεί στο εστιατόριό σας. Δεν χρειάζεται να ξαναφτιάξετε την κουζίνα σας για να προσαρμόσετε το πρόγραμμα αφοσίωσης των πελατών σας. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το προσαρμόσετε ώστε να αρχίσετε να προσφέρετε αυτό που ήδη έχετε.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι δεν πρέπει να έχετε προβλήματα στο εστιατόριό σας που μπορεί να προκαλέσουν συνέπειες μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, εάν δεν έχετε καλές σχέσεις με τους προμηθευτές σας , έχετε κακή εξυπηρέτηση πελατών ή κακή διαχείριση αποθεμάτων , μπορείτε να δημιουργήσετε μεγαλύτερα προβλήματα στο εστιατόριό σας. Και δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ για να τα δείτε! Γι' αυτό οι μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων έχουν το πλεονέκτημα των εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αναπληρώσουν τα λάθη τους, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε τόσο μεγάλα λάθη στο εστιατόριό σας εξαρχής.

Είναι το εστιατόριό σας έτοιμο για ένα πρόγραμμα επιβράβευσης;

Όλα τα εστιατόρια ηλικίας άνω του ενός έτους θα πρέπει να έχουν πρόγραμμα αφοσίωσης. Στην πραγματικότητα, ακόμη και τα νέα εστιατόρια μπορούν να έχουν ένα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε τη βάση των πελατών σας από την πρώτη στιγμή, κάτι που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην επαναλαμβανόμενη επιχείρηση, την κερδοφορία και την ικανοποίηση των πελατών. Τέλος, ήθελα να αναφέρω ότι δεν υπάρχει καλύτερο πρόγραμμα αφοσίωσης από την κορυφαία φιλική εξυπηρέτηση. Εάν έχετε ένα ανεπαρκώς εκπαιδευμένο ή δυσαρεστημένο προσωπικό στο σπίτι , δεν υπάρχει περίπτωση ένα πρόγραμμα επιβράβευσης να διορθώσει το εστιατόριό σας. Λοιπόν, ένα πρόγραμμα επιβράβευσης θα βοηθήσει ή θα χαλάσει το εστιατόριό σας;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα