Πώς να γράψετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο για εστιατόριο; | Ο πλήρης οδηγός

Πώς να γράψετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο για εστιατόριο; | Ο πλήρης οδηγός

Γράψτε το καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο για το εστιατόριό σας

Δημοσιεύτηκε από Abhi Chatterjee την 5 Μαρτίου 2021

Θέλετε να ξεκινήσετε ένα εστιατόριο;

Η έναρξη ενός εστιατορίου χωρίς το κατάλληλο επιχειρηματικό σχέδιο είναι σαν ένα πλοίο χωρίς πυξίδα.

Ξέρω ότι έχετε σκεφτεί τα πάντα για το άνοιγμα ενός εστιατορίου. Όμως, δεν είναι αρκετό. Πρέπει να γράψετε ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο για το εστιατόριό σας.

Ένα επιχειρηματικό σχέδιο εστιατορίου είναι ένα πλαίσιο που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και να διαχειριστείτε το εστιατόριό σας με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο. Περιέχει όλα όπως το σχεδιασμό μενού του εστιατορίου σας, τα στοιχεία των υπαλλήλων, τα στοιχεία της αγοράς κ.λπ.

Το πιο σημαντικό, το επιχειρηματικό σχέδιο θα σας βοηθήσει επίσης να κερδίσετε επενδύσεις για την επιχείρηση εστιατορίων σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε ακριβώς πώς μπορείτε να γράψετε ένα φανταστικό επιχειρηματικό σχέδιο για το εστιατόριό σας.

Ας αρχίσουμε!

Γιατί χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό σχέδιο για το εστιατόριό σας;

Άνθρωπος με λίστα ελέγχου επιχειρηματικού σχεδίου

Μερικοί νέοι επιχειρηματίες εστιατορίων παραλείπουν να γράφουν επιχειρηματικό σχέδιο. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα εργασία. Αλλά, αξίζει τον χρόνο και την προσπάθειά σας. Να γιατί:

1. Δρα ως οδηγός

Το επιχειρηματικό σχέδιο είναι σαν ένας χάρτης που σας καθοδηγεί στην επιτυχία του εστιατορίου σας. Για παράδειγμα, σας βοηθά να προσδιορίσετε πώς θα ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές σας. Το επιχειρηματικό σχέδιο αποτελείται από σημαντικές πληροφορίες όπως χρηματοοικονομική ανάλυση, ανάλυση αγοράς, σχεδιασμό κ.λπ.

Επίσης, η σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου μπορεί να αποκαλύψει οποιοδήποτε πρόβλημα πριν καν ξεκινήσετε το εστιατόριό σας. Όποτε αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έγγραφο για να σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη λύση.

2. Κρίσιμο για τους επενδυτές

Χρηματοοικονομικοί επενδυτές

Αν ψάχνετε για μια επένδυση στην επιχείρησή σας εστιατόριο, ένα κατάλληλο επιχειρηματικό σχέδιο είναι ζωτικής σημασίας. Κανένας επενδυτής δεν θα επενδύσει χωρίς λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο.

Πώς να γράψετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο εστιατορίου

Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γράψετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Αλλά έχω αναφέρει τα δέκα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει κάθε σχέδιο εστιατορίου.

Ακολουθούν τα κύρια στοιχεία ενός επιχειρηματικού σχεδίου εστιατορίου:

  1. περίληψη των κυριότερων σημείων
  2. Περιγραφή του εστιατορίου
  3. Ανάλυση αγοράς
  4. Το μενού του εστιατορίου σας
  5. Το προσωπικό του εστιατορίου
  6. Τοποθεσία του εστιατορίου σας
  7. Σχεδιασμός του εστιατορίου σας
  8. Σχέδιο μάρκετινγκ
  9. Σχέδιο λειτουργίας εστιατορίου
  10. Οικονομική ανάλυση

Τώρα, θα τα συζητήσω λεπτομερώς:

1. Εκτελεστική περίληψη

Οποιοδήποτε επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να ξεκινά με μια εκτελεστική περίληψη. Σημειώστε ότι αυτό δεν είναι μόνο η ενότητα εισαγωγής. Είναι μια σύντομη περίληψη ολόκληρου του σχεδίου σας.

Ο κύριος στόχος της εκτελεστικής περίληψης είναι να προσελκύσει την προσοχή του αναγνώστη σας. Γενικά, οι αναγνώστες σας θα είναι οι επενδυτές σας ή άλλοι επιχειρηματικοί εταίροι.

Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία της εκτελεστικής περίληψης: (Περιγράψτε τα σύντομα)

  1. Το όνομα, η κουζίνα και το θέμα του εστιατορίου
  2. Δήλωση αποστολής του εστιατορίου σας
  3. Πώς είστε διαφορετικοί από τους ανταγωνιστές σας
  4. Σύντομη πρόβλεψη του κόστους
  5. Πώς θα εκτελέσετε τα σχέδιά σας
  6. Αναμενόμενη απόδοση επένδυσης

Συμβουλή : Κάντε αυτή την ενότητα περιεκτική και κατανοητή.

2. Περιγραφή της επιχείρησής σας στο εστιατόριο

Μια απεικόνιση ενός εστιατορίου

Σε αυτό το μέρος, περιγράφετε λεπτομερώς την επιχείρηση εστιατορίων σας. Αρχικά, γράψτε το όνομα του εστιατορίου σας και έπειτα άλλες σημαντικές λεπτομέρειες, όπως τοποθεσία, επαφές κ.λπ. Ακολουθούν ορισμένες πτυχές που πρέπει να περιγράψετε λεπτομερώς:

A. Τύπος εστιατορίου

(Εστιατόριο Concept) Τι είδους εστιατόριο σκοπεύετε να ξεκινήσετε;

  • Τύποι υπηρεσιών εστιατορίου: Fast-casual, fast-food, 'εξαιρετικό φαγητό κ.λπ.
  • Τύποι κουζίνας: Κινέζικα, Ταϊλανδέζικα, Πίτσα κ.λπ.

Β. Στοιχεία ιδιοκτήτη εστιατορίου

Σε αυτήν την ενότητα, πρέπει να μιλήσετε για τον εαυτό σας. Αναφέρετε την εργασιακή σας εμπειρία και οποιαδήποτε άλλα επιτεύγματα. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε τα επιτεύγματα των καλύτερων μελών της ομάδας σας.

3. Ανάλυση αγοράς

Μια απεικόνιση για τα αναλυτικά στοιχεία της αγοράς

Αυτή η ενότητα περιγράφει τη στρατηγική μάρκετινγκ και τους ανταγωνιστές σας. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να περιέχει αυτή η ενότητα:

A. Αναλύστε τους πελάτες σας

Απάντησε αυτές τις ερωτήσεις:

  1. Τα δημογραφικά στοιχεία της τοποθεσίας;
  2. Ποιοι θα είναι οι συνηθισμένοι πελάτες σας; (Δημογραφικά στοιχεία)
    • Ηλικία
    • Εισόδημα
    • Γένος
  3. Τι τους αρέσει?

Β. Αναλύστε τους ανταγωνιστές σας

Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε:

  1. Αναφέρετε όλα τα δημοφιλή εστιατόρια στην τοποθεσία σας.
  2. Ποια εστιατόρια είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές σας;
    (Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα εστιατόριο σούσι. Εάν υπάρχει άλλο εστιατόριο σούσι στην περιοχή σας, τότε αυτό το μπαρ θα είναι ο άμεσος ανταγωνιστής σας.)
  3. Είναι οι ανταγωνιστές σας επιτυχημένοι;
  4. Γιατί οι πελάτες σας πρέπει να επιλέξουν το εστιατόριό σας έναντι άλλων ανταγωνιστών;

Σημειώστε άλλες λεπτομέρειες όπως τις τιμές των τροφίμων, τις ώρες λειτουργίας, την εσωτερική διακόσμηση κ.λπ. Στη συνέχεια σκεφτείτε πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας. Αυτή η ενότητα είναι πολύ σημαντική και για τους επενδυτές σας.

Γ. Αναλύστε την αγορά

Απάντησε αυτές τις ερωτήσεις:

  1. Ποια είναι η ειδικότητά σας; Π.χ. ταϊλανδέζικο φαγητό, σούσι κ.λπ.
  2. Τα άτομα ενδιαφέρονται ήδη για αυτήν την κουζίνα; Πόση ζήτηση υπάρχει στην αγορά για την κουζίνα σας;
  3. Τι ειδικές προσφορές έχετε για τους πελάτες σας;

Αυτή η ενότητα δεν είναι μόνο σημαντική για τους επενδυτές σας. Θα σας βοηθήσει επίσης να κάνετε ένα σχέδιο για την επιτυχία του εστιατορίου σας.

4. Το μενού του εστιατορίου σας

Ένα μενού εστιατορίου

Το μενού είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος του εστιατορίου σας. Θα πρέπει να το σχεδιάσετε προσεκτικά. Ένα καλά σχεδιασμένο μενού μπορεί να αυξήσει δραστικά τις πωλήσεις ενός εστιατορίου. Βοηθά επίσης στην προώθηση κερδοφόρων πιάτων και στην αύξηση της κερδοφορίας του εστιατορίου σας.

Ενδέχεται να μην έχετε την καλύτερη έκδοση του μενού σας αυτήν τη στιγμή. Αλλά είναι καλό να έχουμε ένα απλό μενού.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει επίσης να έχετε έτοιμο το λογότυπο του εστιατορίου σας. Μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας το λογότυπο χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν εργαλείο όπως το Canva , αλλά είναι καλύτερο να παραγγείλετε ένα λογότυπο από υπηρεσίες freelancer όπως το Fiverr . Χρησιμοποιήστε αυτό το λογότυπο στο μενού του εστιατορίου σας.

Το κύριο στοιχείο του μενού σας είναι η τιμολόγηση των πιάτων σας. Ωστόσο, ο ακριβής καθορισμός τιμών για τα πιάτα σας δεν είναι γενικά εφικτός αυτήν τη στιγμή. Θα χρειαστεί να τρέξετε το εστιατόριό σας για κάποιο χρονικό διάστημα για να λάβετε τα δεδομένα και να ορίσετε τις τιμές σας με ακρίβεια.

(Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός υπέροχου μενού εστιατορίου σε αυτό το άρθρο.)

5. Προσωπικό εστιατορίου

Μέλη του εστιατορίου

Στην προηγούμενη ενότητα, προτείνουμε να γράψετε τα προσόντα και τα επιτεύγματα του ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Σε αυτήν την ενότητα, πρέπει να γράψετε λεπτομερώς για την ομάδα διαχείρισης του εστιατορίου. Αυτό θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σας.

Δεν χρειάζεται να έχετε έτοιμη ολόκληρη την ομάδα των εργαζομένων αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε μερικά σημαντικά μέλη του προσωπικού. Γράψτε για την εργασιακή εμπειρία και τα επιτεύγματά τους.

6. Τοποθεσία του εστιατορίου σας

Τοποθεσία εστιατορίου στον χάρτη

Η τοποθεσία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της επιτυχίας ενός εστιατορίου. Θα έπρεπε να έχετε ήδη αποφασίσει μια τοποθεσία για το εστιατόριό σας. Εάν δεν το έχετε κάνει, δημιουργήστε μια λίστα με 3-5 κατάλληλες τοποθεσίες για την επιχείρησή σας.

Πρέπει να σκεφτείτε πολύ προσεκτικά επιλέγοντας την τοποθεσία του εστιατορίου σας. Πρώτα, κάντε μια ανάλυση αγοράς και μάθετε τα δημογραφικά στοιχεία των πελατών σας. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία σας είναι κατάλληλη για τους στοχευμένους πελάτες σας.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι σκοπεύετε να ξεκινήσετε ένα ακριβό εστιατόριο. Θα ήταν καλύτερο αν επιλέξετε μια τοποθεσία όπου οι κάτοικοι ή οι επισκέπτες είναι οικονομικά εύποροι. Θα πρέπει επίσης να ταιριάζει με τη γεύση και τις προτιμήσεις τους.

Με αυτόν τον τρόπο, κατά τη σύνταξη αυτής της ενότητας, μπορείτε να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση:

"Γιατί αυτή η τοποθεσία είναι ιδανική για το εστιατόριο;"

Αναφέρετε κάθε λεπτομέρεια όπως το κόστος, δημογραφικά στοιχεία κ.λπ.

Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα για την ανάλυση της τοποθεσίας:

  1. Προσβασιμότητα της τοποθεσίας
  2. Συμπληρωματικές επιχειρήσεις

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο επιλογής μιας τοποθεσίας για το εστιατόριό σας .

7. Σχεδιασμός του εστιατορίου σας

Ένα καλά σχεδιασμένο εστιατόριο

Ο αισθητικός σχεδιασμός του εστιατορίου σας δεν είναι μόνο σημαντικός για τους επιχειρηματικούς σας συνεργάτες και τους επενδυτές, αλλά είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την προσφορά μιας εξαιρετικής εμπειρίας στους πελάτες σας.

Η εσωτερική διακόσμηση εξαρτάται από τη δημογραφική κατάσταση των πελατών σας και τον τύπο του εστιατορίου σας. Για παράδειγμα, το θέμα ενός εστιατορίου γρήγορου φαγητού πρέπει να είναι πολύ διαφορετικό από το σχεδιασμό ενός εστιατορίου υψηλής ποιότητας.

Απάντησε σε αυτή την ερώτηση:

«Τι είδους σχέδιο θα είναι κατάλληλο για το εστιατόριο μου; Αυτό το σχέδιο θα προσελκύσει τους πελάτες μου; "

Πρέπει να εξηγήσετε στους επενδυτές σας γιατί επιλέξατε αυτό το σχέδιο και γιατί είναι καλύτερο για το εστιατόριό σας.

Σημείωση : Η αισθητική του σχεδιασμού είναι σημαντική, αλλά η λειτουργικότητα του σχεδιασμού είναι ακόμη πιο σημαντική.

8. Σχέδιο μάρκετινγκ

Ένα έγγραφο ενός σχεδίου μάρκετινγκ

Το μάρκετινγκ είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη κάθε εστιατορίου. Πρέπει να ενημερώσετε τους ανθρώπους για την επιχείρησή σας για να την πετύχετε. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε:

  1. Πώς θα αγοράσετε το εστιατόριό σας;
  2. Ποιες μεθόδους διαφήμισης πρόκειται να χρησιμοποιήσετε;
  3. Διαφέρουν οι μέθοδοι διαφήμισης από τους ανταγωνιστές σας; Πως?

Αυτή η ενότητα είναι σημαντική για τους επενδυτές σας. Πρέπει επίσης να έχετε ένα σχέδιο μάρκετινγκ τόσο πριν όσο και μετά το άνοιγμα του εστιατορίου σας. Για παράδειγμα:

  1. Πώς θα ενημερώσετε τους ανθρώπους για το εστιατόριό σας προτού το ξεκινήσετε;
  2. Πώς θα προσελκύσετε πελάτες αφού ξεκινήσετε το εστιατόριό σας;

Σημαντική συμβουλή : Οι μέθοδοι ψηφιακού μάρκετινγκ όπως οι διαφημίσεις Facebook , το Google Business , το Google Ads , είναι εξαιρετικές μέθοδοι για την αγορά του εστιατορίου σας. Δεν χρειάζεται να προσλάβετε μια εταιρεία για όλα αυτά. μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας!

9. Σχέδιο λειτουργίας εστιατορίου

Ο τρόπος λειτουργίας του εστιατορίου σας είναι σίγουρα ένα άλλο σημαντικό μέρος της επιχείρησής σας. Η διαδικασία λειτουργίας του εστιατορίου είναι αρκετά περίπλοκη και έχει πολλά στοιχεία.

Δεν είναι δυνατή η πρόβλεψη και η τεκμηρίωση ολόκληρης της διαδικασίας λειτουργίας του εστιατορίου πριν ξεκινήσετε την επιχείρησή σας. Όμως, μπορείτε τουλάχιστον να έχετε μια επιχειρησιακή στρατηγική πριν ξεκινήσετε το εστιατόριό σας. Μπορείτε να γράψετε για το πώς θα προσλάβετε το προσωπικό σας και ποια τεχνολογία θα χρησιμοποιήσετε.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να επεξεργαστείτε σε αυτήν την ενότητα:

Εύρεση και πρόσληψη υπαλλήλων

Η εύρεση του κατάλληλου προσωπικού για το εστιατόριό σας μπορεί να είναι δύσκολη. Επομένως, πρέπει να έχετε μια συστηματική μέθοδο για την πρόσληψη του προσωπικού του εστιατορίου σας.

Αναφέρετε όλες τις διαδικτυακές πύλες εργασίας που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους όπως διαφημίσεις εφημερίδων ή προσωπικές παραπομπές για την εύρεση καλών υπαλλήλων.

Πώς θα επιλέξετε το καλύτερο προσωπικό;

Δημιουργήστε μια λίστα με αυτό που απαιτείται για κάθε ρόλο εργασίας όπως σεφ, ταμίας, διευθυντής κ.λπ. Γράψτε μερικές ερωτήσεις συνέντευξης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε τους ιδανικούς υπαλλήλους σας.

Τεχνολογία για εστιατόρια

Ένα σύστημα POS εστιατορίου

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της έναρξης ενός εστιατορίου σήμερα είναι ότι υπάρχουν πολλά σύγχρονα προγράμματα λογισμικού που μπορούν να διευκολύνουν τη διαχείριση και τη διαχείριση ενός εστιατορίου. Ένα κοινό παράδειγμα είναι το λογισμικό POS εστιατορίου (ονομάζεται επίσης λογισμικό διαχείρισης εστιατορίων ). Αυτό το είδος λογισμικού μπορεί να χειριστεί πολλές λειτουργίες εστιατορίων όπως:

  • Διαχείριση παραγγελιών
  • Παρακολούθηση των πωλήσεών σας στο εστιατόριο
  • Αποδοχή διαδικτυακών παραγγελιών φαγητού

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα εστιατόρια χρησιμοποιούν λογισμικό στις μέρες μας. Είναι κρίσιμο.

10. Οικονομική Ανάλυση

Αριθμομηχανή και έγγραφα λογιστικής

Το πιο σημαντικό μέρος του επιχειρηματικού σας σχεδίου είναι η ενότητα χρηματοοικονομικής ανάλυσης. Συνήθως θα βρείτε τους επενδυτές σας να κοιτάζουν πρώτα το χρηματοοικονομικό τμήμα όταν βλέπουν το έγγραφο του επιχειρηματικού σας σχεδίου.

Είναι καλή απόφαση να προσλάβετε έναν επαγγελματία λογιστή για να σας βοηθήσουμε με αυτήν την ενότητα και να δώσετε μια ρεαλιστική εκτίμηση. Θα πρέπει να παρέχετε στον λογιστή σας ορισμένες πληροφορίες όπως:

  1. Πόσες θέσεις έχει το εστιατόριό σας;
  2. Ποιος είναι ο αναμενόμενος λογαριασμός για κάθε πελάτη; (Μέση τιμή)
  3. Πόσους επισκέπτες περιμένετε ανά ημέρα για το εστιατόριό σας;
  4. Το κόστος φαγητού σας - κόστος συστατικών, άλλα έξοδα.

Ακολουθούν ορισμένα χρήσιμα πράγματα που ο λογιστής σας πρέπει να συμπεριλάβει στην ενότητα χρηματοοικονομικής ανάλυσης:

Πρόβλεψη πωλήσεων

Αυτή θα πρέπει να είναι μια ρεαλιστική εκτίμηση των εβδομαδιαίων, μηνιαίων και ετήσιων πωλήσεών σας. Μπορείτε να εκτιμήσετε αυτήν την πρόβλεψη σε διάφορους παράγοντες όπως η χωρητικότητα του εστιατορίου, οι επιλογές παράδοσης, ο διαφημιστικός προϋπολογισμός, η αναμενόμενη ανάπτυξη, η τοποθεσία και οι τιμές των πιάτων σας.

Συνολικό εκτιμώμενο κόστος για την έναρξη του εστιατορίου

Κάθε επενδυτής θα ήθελε να μάθει πού ξοδεύονται τα χρήματά τους. Επίσης, η εκτίμηση κόστους θα βοηθήσει το εστιατόριο σας να παραμείνει εντός του προϋπολογισμού. Πρέπει να προσδιορίσετε:

  1. Τα μεγαλύτερα έξοδα για το εστιατόριο σας
  2. Άλλα μικρά έξοδα
  3. Το κεφάλαιο που απαιτείται για τη λειτουργία του εστιατορίου («κεφάλαιο κίνησης»)

Πρόβλεψη κερδών και ζημιών

Αυτή η ενότητα είναι πολύ απλή. Θα χρειαστεί να γράψετε μια εκτίμηση για το αναμενόμενο κέρδος ή ζημία τον πρώτο χρόνο.

Ανάλυση νεκρού σημείου

Το Break-even είναι όταν η επιχείρηση εστιατορίων σας αρχίζει να γίνεται κερδοφόρα. Είναι όταν το εστιατόριο αποπληρώνει όλα τα δάνεια, τις επενδύσεις και το κόστος εκκίνησης. Αυτή είναι μια πολύτιμη μέτρηση για τους επενδυτές και τους συνεργάτες σας.

Ακολουθεί ένας τύπος για τον υπολογισμό αυτού: (Ο λογιστής σας πρέπει να το χειριστεί)

Break-Even Point = Συνολικό σταθερό κόστος / (Μέσο έσοδο ανά πελάτη - Μέσο κόστος ανά πελάτη)

Αυτό θα πει στους επενδυτές σας πότε μπορούν να λάβουν απόδοση της επένδυσης.

Παραδείγματα επιχειρηματικών σχεδίων για εστιατόριο

Θα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο Bplans για ορισμένα παραδείγματα επιχειρηματικών σχεδίων.

Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα