Πώς να χρησιμοποιήσετε τα ποτά εστιατορίου για να βελτιώσετε τα κέρδη σας;

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα ποτά εστιατορίου για να βελτιώσετε τα κέρδη σας;

Τα εστιατόρια με καλά ποτά βγάζουν περισσότερα χρήματα. Γίνετε μέλος του συλλόγου με αυτά τα βήματα!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 17 Ιανουαρίου 2022

Δεν είστε σίγουροι πώς να δημιουργήσετε ένα μενού ποτών εστιατορίου;

Δεν έχετε ποτά που πωλούν καλά στο εστιατόριό σας;

Τα εστιατόρια με καλά ποτά είναι πολύ πιο ελκυστικά για τους πελάτες χωρίς αυτά.

Επίσης, μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πηγή κέρδους στο εστιατόριό σας, είτε έχετε ένα απλό μενού ποτών είτε ένα εκτεταμένο με περισσότερα από 20 ποτά.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω για:

  • Μενού ποτών εστιατορίου και μενού αλκοολούχων ποτών.
  • Τα βήματα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα μενού ποτών στην επιχείρησή σας.
  • Και για τη σημασία της προσθήκης ελκυστικών ποτών στο μενού σας.

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα μενού ποτών που θα τραβήξει την προσοχή στο εστιατόριό σας, ακόμη και για μη αλκοολούχα ποτά. Ας αρχίσουμε!

Τα εστιατόρια με καλά ποτά είναι πιο ελκυστικά για τους πελάτες

Σερβιτόρος που ρίχνει κρασί σε ένα ποτήρι

Τα μενού ποτών εστιατορίων αποτελούν σημαντικό μέρος αυτού του τύπου επιχείρησης.

Γιατί;

Επειδή ένα καλό μενού ποτών είναι προσαρμοσμένο για την επίτευξη διαφορετικών στόχων:

  • Για να συνοδεύσετε τα γεύματα στο εστιατόριο σας.
  • Για να καθαρίσετε τον ουρανίσκο των καλεσμένων σας όσο τρώνε.
  • Για να δημιουργήσετε μια καλύτερη ατμόσφαιρα στο εστιατόριό σας.
  • Να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.
  • Και μάλιστα για να προσφέρετε μια γαστρονομική εμπειρία με αντίκτυπο παρόμοιο με αυτό των πιάτων σας.

Σε πολλά εστιατόρια, τα ποτά αποτελούν σημαντικό μέρος της προσφοράς του εστιατορίου, καθώς είναι εξίσου σημαντικά με τα γεύματα που σερβίρει.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αποφέρει πολλά κέρδη στο εστιατόριό σας, ειδικά αν δημιουργείτε επώνυμα ποτά που είναι στη μόδα στους πελάτες σας.

Τύποι μενού ποτών εστιατορίου

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μενού ποτών στα εστιατόρια. Δεν περιορίζονται τα πάντα σε εμπορικά ποτά ή αλκοολούχα ποτά.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε πολλές ενδιαφέρουσες και βιώσιμες επιλογές για να ικανοποιήσετε τη δίψα των πελατών σας.

Στη συνέχεια, θα σας πω για τους διαφορετικούς τύπους.

Μενού αλκοολούχων ποτών εστιατορίου

johnnie walker black label φανταχτερό high-end ακριβό σκωτσέζικο

Τα μενού αλκοολούχων ποτών δεν είναι τα μόνα που μπορεί να υπάρχουν σε ένα εστιατόριο, αλλά είναι σίγουρα αυτά που θα αποφέρουν τα περισσότερα κέρδη .

Αυτό συμβαίνει επειδή το αλκοόλ είναι πολύ ακριβό, ειδικά αν είναι κορυφαίες μάρκες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα εστιατόρια με καλά αλκοολούχα ποτά κερδίζουν ακόμη περισσότερα χρήματα.

Με τη σειρά τους, υπάρχουν διάφοροι τύποι μενού αλκοολούχων ποτών ανάλογα με τον τύπο του αλκοόλ.

Μενού αλκοολούχων ποτών και ποτών

Αρκετά οινοπνευματώδη ποτά και ποτά οργανωμένα σε ένα μπαρ

Τα οινοπνευματώδη ποτά είναι καθαρά αλκοολούχα ποτά, όπως ουίσκι, τεκίλα, βότκα, ρούμι και άλλα.

Υπάρχουν πολλά, πολλά είδη οινοπνευματωδών ποτών και λικέρ εκτός από αυτά, οπότε η δημιουργία ενός εκτενούς μενού με αυτά μπορεί να δώσει στους πελάτες σας την ποικιλία που αναζητούν.

Επιπλέον, υπάρχουν επίσης διαφορετικά επίπεδα ποιότητας για κάθε αλκοολούχο ποτό ή ποτό, επομένως οι τιμές μπορεί επίσης να διαφέρουν πολύ. Γενικά, όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή και τόσο καλύτερα τα κέρδη σας.

Μενού κοκτέιλ

Τα κοκτέιλ είναι αλκοολούχα ποτά που παρασκευάζονται με διαφορετικούς τύπους οινοπνευματωδών ποτών και λικέρ, τα οποία συνοδεύονται επίσης από αφεψήματα, χυμούς φρούτων και άλλα για την ενίσχυση της γεύσης τους.

Αυτά τα ποτά είναι επίσης μια απίστευτη πηγή κέρδους, καθώς σας δίνουν πρόσβαση σε έναν σχεδόν άπειρο αριθμό δημιουργιών mixology που μπορούν να προσελκύσουν πελάτες στην επιχείρησή σας.

Εάν διαθέτετε μενού αλκοολούχων ποτών, το εστιατόριό σας μπορεί να αυξήσει τη γκάμα των προσφορών ποτών προσλαμβάνοντας έναν ειδικό mixologist για τη δημιουργία ποτών με την υπογραφή.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα μενού με mocktails, ή μη αλκοολούχα κοκτέιλ, που μπορούν να τραβήξουν την προσοχή ενός νεότερου, ανήλικου κοινού.

Μενού κρασιού

Υπάρχει ένα τέλειο κρασί για να συνοδεύσει σχεδόν κάθε γεύμα. Υπάρχουν επίσης διάφορα είδη κρασιών.

Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρετε ένα εκτενές μενού από τοπικά κρασιά —αν υπάρχουν στην περιοχή σας— ή εισαγόμενα κρασιά. Ανεξάρτητα από τον τύπο, τα κρασιά θεωρούνται προϊόντα υψηλού κόστους, επομένως μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα κέρδη σας εάν τα προτιμήσουν οι καλεσμένοι σας.

Το εστιατόριό σας μπορεί ακόμη και να επωφεληθεί από τις γευστικές δοκιμές κρασιού, όπου μπορείτε να δείξετε στους πελάτες σας την ποικιλία κρασιών και τα παραδοσιακά πιάτα του εστιατορίου σας που τους ταιριάζουν.

Μενού μπύρας

Corona Extra εισαγόμενη μεξικάνικη μπύρα

Οι μπύρες έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια χάρη στη δημιουργία νέων πειραματικών γεύσεων που βελτιώνουν την κλασική γεύση.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι είναι ανοιχτοί να τα δοκιμάσουν, γι' αυτό και έχουν γίνει τα αγαπημένα των πελατών.

Έχοντας ένα μενού με διαφορετικές μπύρες, είτε εμπορικές είτε χειροποίητες, μπορεί να σας δώσει την ευελιξία που χρειάζεστε για να ικανοποιήσετε τους καλεσμένους σας.

Επιπλέον, η μπύρα είναι γενικά ένα ποτό με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, επομένως είναι τέλεια για να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα του εστιατορίου και να δημιουργήσετε περισσότερα κέρδη εάν επισκέπτονται μεγάλες ομάδες το εστιατόριό σας.

Εμπορικά ποτά εστιατορίου

Σειρά οργανωμένων εμπορικών ποτών διαφορετικών γεύσεων

Τα εμπορικά ποτά, γενικά, δεν αξίζουν ξεχωριστό μενού. Ωστόσο, σε ορισμένα εστιατόρια, μπορεί να βρείτε εκτεταμένα μενού με διαφορετικά εμπορικά ποτά από διαφορετικές μάρκες.

Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού ή σε επιχειρήσεις όπου η κατοχή και η προσφορά ενός μεγάλου καταλόγου εμπορικών ποτών είναι μέρος της ιδέας τους.

Τα εμπορικά ποτά αποφέρουν μικρότερο κέρδος για ένα εστιατόριο, αλλά μπορεί να είναι το κλειδί για την ικανοποίηση των πελατών που έχουν συνηθίσει να τα έχουν ως επιλογή.

Φυσικά Ποτά

Υπάρχουν εκατοντάδες φυσικά ποτά που μπορείτε να προσφέρετε στο εστιατόριό σας — βασικά, μπορείτε να προσφέρετε ένα διαφορετικό για κάθε βρώσιμο φρούτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία τους.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γαλακτοκομικά ποτά για να δημιουργήσετε shakes, smoothies και άλλα.

Ροφήματα με Καφεΐνη

Τρία άτομα που φρυγανίζουν με ποτά με βάση τον καφέ

Ο καφές είναι ένα άλλο ποτό που έχει εξελιχθεί για να γίνει τάση τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά ποτά που μπορείτε να πουλήσετε στο εστιατόριό σας που χρησιμοποιούν τον καφέ ως βάση.

Γλυκά ποτά, επιδόρπια, αλκοολούχα ποτά, πειραματικά ποτά και πολλά άλλα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε έναν καλό προμηθευτή διαφορετικών ειδών καφέ και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να προσφέρετε αυτό το κλασικό ποτό στην επιχείρησή σας.

Θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός ειδικού για να δημιουργήσετε νόστιμα ποτά εστιατορίου

Μπάρμαν που ρίχνει επιδέξια ποτό σε ένα μπαρ

Ζητώντας τη βοήθεια mixologists, bartenders, barista ή sommeliers μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα τέλειο μενού ποτών για το εστιατόριό σας.

Είναι αυτοί που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μοναδικά ποτά με την υπογραφή στο εστιατόριό σας, να σας βοηθήσουν να αναπαράγετε κλασικά ποτά και άλλες βασικές συνταγές.

Επιπλέον, πρέπει να τους δώσετε τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν αυτά τα ροφήματα, είτε πρόκειται για ένα απλό σέικερ μπάρμαν, είτε για ποτήρια γευσιγνωσίας, είτε για βιομηχανική καφετιέρα.

Σας διαβεβαιώνω ότι η επένδυση θα αξίζει τον κόπο αρκεί να είστε σίγουροι ότι είναι αυτό που χρειάζεται το εστιατόριο σας.

Βήματα για να δημιουργήσετε ένα μενού ποτών εστιατορίου

Τώρα θα σας δώσω μερικά απλά βήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε το μενού ποτών ενός εστιατορίου.

Αυτά τα βήματα είναι γενικά, επομένως θα πρέπει να τα προσαρμόσετε στη συγκεκριμένη κατάστασή σας, ώστε να ισχύουν για την επιχείρησή σας.

1. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κοινό για τα ποτά που θέλετε να προσφέρετε

Η ιδέα να δημιουργήσετε ένα μενού ποτών μπορεί να σας ήρθε στο μυαλό επειδή πολλά άτομα έχουν παραγγείλει τα ίδια ποτά που δεν έχετε στο εστιατόριό σας.

Ή μπορεί να σου ήρθε ξαφνικά η ιδέα.

Ανεξάρτητα από αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα ποτά που θέλετε να προσφέρετε έχουν πραγματικό κοινό για να τα δικαιολογήσει — δεν είναι καλή ιδέα να δικαιολογήσετε αυτήν την επένδυση μόνο με μια ιδέα.

Ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουροι είναι να δημιουργήσετε μια έρευνα πελατών για το εστιατόριό σας με ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε την επόμενη επένδυσή σας.

2. Λάβετε συμβουλές από ειδικούς

Η λήψη συμβουλών για το τι χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το μενού ποτών σας περιλαμβάνει πολλά πράγματα.

Το κύριο πράγμα είναι να βρείτε έναν ειδικό για το συγκεκριμένο είδος ποτών που θέλετε να προσφέρετε.

Έτσι, θα μπορείτε να γνωρίζετε:

  • Τι εξοπλισμό πρέπει να αγοράσετε για να δημιουργήσετε τα ποτά.
  • Ποια συγκεκριμένα ποτά μπορείτε να προσθέσετε στο μενού.
  • Ποια συστατικά πρέπει να προσθέσετε στις αγορές σας για να τα δημιουργήσετε.
  • Τιμές στις οποίες θα πωλούνται αυτά τα ποτά.

Και πιο σημαντικές πληροφορίες.

3. Δημιουργήστε το Μενού, Αγορά Εξοπλισμού και Συστατικά

Τύπος που χρησιμοποιεί ακριβή μηχανή εσπρέσο για να προετοιμάσει τον καφέ

Αυτό το βήμα περιλαμβάνει τη συνέχιση της επένδυσης που ορίσατε στο προηγούμενο βήμα μετά τη λήψη συμβουλών.

Αυτό μπορεί να είναι το βήμα που διαρκεί περισσότερο — είναι καλή ιδέα να εξοικειωθείτε με τον τρόπο λειτουργίας του νέου εξοπλισμού, με τα διαφορετικά συστατικά, να προσλάβετε προσωπικό για να τον χειριστεί και να πειραματιστείτε με διαφορετικά ποτά.

Όλα αυτά, φυσικά, πρέπει να συνοδεύονται από τη βοήθεια ειδικού.

Είναι επίσης καλή ιδέα να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας σχετικά με τη νέα πτυχή της επιχείρησής σας, η οποία περιλαμβάνει την ενημέρωση των σεναρίων πωλήσεών σας, την εκπαίδευση του προσωπικού σας και πολλά άλλα.

4. Προσθέστε τα ποτά στη στρατηγική μάρκετινγκ σας και ξεκινήστε να τα πουλάτε

Είναι καλή ιδέα να τεκμηριώσετε ολόκληρη τη διαδικασία παραπάνω, ώστε να δημιουργήσετε μια ιστορία πίσω από αυτήν τη νέα προσφορά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετική στρατηγική μάρκετινγκ αφήγησης που σας επιτρέπει να δείξετε στους πελάτες σας πώς προστέθηκαν τα νέα ποτά στο μενού.

Αυτό το βήμα είναι σημαντικό γιατί θα σας επιτρέψει επίσης να αρχίσετε να προσφέρετε τα ποτά σε ένα ενημερωμένο κοινό.

Δεν είναι καλή ιδέα να αρχίσετε να προσφέρετε ποτά στην επιχείρησή σας χωρίς να το πείτε σε κανέναν!

Επιπλέον, αυτό θα χρησιμεύσει επίσης για τη δοκιμή του εξοπλισμού και του τρόπου με τον οποίο το εστιατόριό σας χειρίζεται τον όγκο των παραγγελιών ποτών μαζί με την υπόλοιπη υπηρεσία.

Εστιατόρια με εξαιρετικά ποτά Κερδίστε περισσότερα χρήματα!

Τα ποτά εστιατορίου μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα κέρδη σας.

Φυσικά, αυτό είναι δυνατό εάν έχετε καλή υποδομή, καλές συνταγές που είναι κερδοφόρες και καλούς προμηθευτές εστιατορίων που σας επιτρέπουν να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας.

Η σύστασή μου είναι να κάνετε τα ποτά μέρος του εστιατορίου σας από την αρχή και να βελτιώσετε την υποδομή σας και άλλες συναφείς πτυχές καθώς αναπτύσσεται η επιχείρησή σας.

Προσφέρετε καλά ποτά στο εστιατόριό σας;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα