Πώς να χτίσετε μια επιχείρηση εστίασης

Πώς να χτίσετε μια επιχείρηση εστίασης

Δημιουργία πρόσθετου εισοδήματος για το εστιατόριο σας

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 2 Απριλίου 2018

Η εστίαση μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα για το εστιατόριο σας και να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τους περιορισμούς μιας μικρής τραπεζαρίας χωρίς πολλά καθίσματα. Ο κύκλος εργασιών του τραπεζιού είναι πρόβλημα για όλα τα εστιατόρια, αλλά είναι ακόμη πιο σοβαρό για τις μικρές τραπεζαρίες. Εάν αναπτύξετε ένα οργανωμένο πρόγραμμα εστίασης, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά το εισόδημα και τα κέρδη των εστιατορίων. Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η επιχείρηση εστίασης εστιατορίων ανθεί. Τα έσοδα από την εστίαση των εστιατορίων είναι τέσσερις φορές υψηλότερα από το εισόδημα που δημιουργείται από την εστίαση σε καταστήματα κλαμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ανάλογα με την κουζίνα σας, μπορεί να χρειαστείτε κάποιο ειδικό εξοπλισμό, όπως τραπέζια συγκράτησης τροφίμων, είδη συσκευασίας, ρυθμίσεις τραπεζιού, ποτήρια, τραπεζομάντιλα, χαρτοπετσέτες, κεντρικά και καρυκεύματα. Θα χρειαστείτε μπανιέρες για να κρατήσετε βρώμικα πιάτα και κάποιον τρόπο για να διατηρήσετε το φαγητό σε ασφαλείς θερμοκρασίες κατά τη μεταφορά. Το Cambros ή άλλες μάρκες μονωμένων δοχείων μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το φαγητό ζεστό ή κρύο για κοντινές κρατήσεις.

Μια λύση είναι να τοποθετήσετε ένα βαν ή ένα φορτηγό τροφίμων για να ζεσταίνετε τα παγωμένα τρόφιμα επιτόπου. Το σπάσιμο πιάτων ή εστιών θα είναι απαραίτητο για να διατηρείται το φαγητό ζεστό κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος. Ως εστιάτορας, πιθανότατα έχετε ήδη πολλά από αυτά τα είδη, οπότε το κόστος επένδυσης συνήθως δεν είναι συντριπτικό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προσωπικό σας σε αργούς χρόνους για να χειριστεί το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας, έτσι ώστε το κόστος εργασίας σας να είναι λογικό. Ανάλογα με την κουζίνα σας, μπορείτε να προμηθεύσετε διακομιστές για εκδηλώσεις με καλό φαγητό ή να σερβίρετε μπουφέ φαγητού. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης απλές στρατηγικές τροφοδοσίας όπου οι πελάτες παραλαμβάνουν έτοιμα ή διατηρημένα με απλή ψύξη τρόφιμα για πλήρη αυτοεξυπηρέτηση. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση εστίασης χωρίς να επιβαρυνθείτε με πολλά έξοδα. Μπορείτε να επεκταθείτε καθώς η επιχείρησή σας αναπτύσσεται.

Ανάπτυξη μενού εστίασης

Μπορεί κατά καιρούς να αποδεχτείτε μια εργασία τροφοδοσίας για τρόφιμα που κανονικά δεν ετοιμάζετε, αλλά το μενού σας θα πρέπει να χρησιμεύσει ως πρότυπο για τα είδη των πακέτων εστίασης που προσφέρετε. Οι τακτικοί πελάτες σας γίνονται άμεσες προοπτικές επειδή τους αρέσει ήδη το φαγητό σας. Θα πρέπει επίσης να εξερευνήσετε τη δημιουργία πιάτων από τα τρόφιμα που ήδη παραγγέλνετε τακτικά. Η δημιουργία ενός μενού εστίασης δεν θα περιορίσει την επιχείρησή σας αλλά θα την προωθήσει. Μπορείτε να δημιουργήσετε προσυσκευασμένα μενού για διάφορες εκδηλώσεις, όπως γάμους, δεξιώσεις, πάρτι, δείπνα στο σπίτι και έρανο.

Προσυσκευασμένες Προσφορές Catering

Μπορείτε να δημιουργήσετε προσφορές εστίασης που εστιάζουν στο πρωινό, το brunch, το δείπνο ή τα ορεκτικά για ένα κοκτέιλ πάρτι. Αυτές οι συμφωνίες δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερές. Στην πραγματικότητα, η τροφοδοσία για casual γεύματα αυξήθηκε κατά 14% το 2016 και η γρήγορη εστίαση αυξήθηκε κατά 11%. Το

Τα τυπικά πακέτα εστίασης ενδέχεται να περιλαμβάνουν οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ιδέες:

  • Στατικές Πλάκες Hors D'oeuvres

    Αυτά μπορούν να εμφανίσουν τα ορεκτικά με τις καλύτερες πωλήσεις και μερίδες άλλων στοιχείων μενού σε μέγεθος δείγματος.

  • Δίσκοι επιδόρπιο

    Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν μίνι γλυκά, μπισκότα, πραλίνες και μπράουνις κομμένα σε τέταρτα. Αυτά κάνουν απίστευτα δώρα διακοπών και πολλά είδη γλυκών δεν απαιτούν συνεχή ψύξη. Οι τοπικές επιχειρήσεις θα τα παραγγέλνουν συχνά ως δώρα για τους υπαλλήλους και τους καλύτερους πελάτες τους.

  • Box Μεσημεριανά γεύματα

    Αυτά είναι από τα πιο απλά είδη εστίασης για πώληση για επαγγελματικές συναντήσεις και μεσημεριανά γεύματα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια επιλογή από κρύα σάντουιτς, ένα καρύκευμα και ένα μανίκι από πλαστική ύλη, μερικά τσιπ τυλιγμένα σε πλαστικό και μια κρύα σαλάτα κάποιου τύπου, όπως σαλάτα ζυμαρικών, λαχανοσαλάτα, πατατοσαλάτα κλπ. Το επιδόρπιο μπορεί να είναι μπισκότο, μπράουνι ή άλλη απόλαυση. Αυτά μπορούν να παρασκευαστούν την προηγούμενη μέρα ή νύχτα και να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι να παραληφθεί ή να παραδοθεί η παραγγελία. Προαιρετικά μπορούν να συμπεριληφθούν κονσερβοποιημένα ή εμφιαλωμένα ποτά.

  • Μπουφές γεύμα

    Μπορείτε να επιλέξετε αρκετές από τις εισπράξεις και τις πλευρές σας με τις καλύτερες πωλήσεις για να ετοιμάσετε ένα γεύμα σε μπουφέ. Η δημιουργία μιας γραμμής μπουφέ είναι επίσης ο πιο βολικός τρόπος για το προσωπικό σας να εξυπηρετεί άτομα σε μια εκδήλωση καθιστικού ή εξαιρετικού φαγητού.

  • Μπουφές σάντουιτς

    Αυτό είναι παρόμοιο με τα μεσημεριανά γεύματα, αλλά σερβίρετε μισά σάντουιτς σε πιατέλα. Μπορείτε να αναμίξετε την ποικιλία σε κάθε πιατέλα ή να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστές πιατέλες για διαφορετικά σάντουιτς. Είναι καλύτερο να παρέχετε μια ξεχωριστή πιατέλα για καρυκεύματα, σάλτσες και πρόσθετα όπως μαρούλι, ντομάτες, κρεμμύδια, τουρσιά, αβοκάντο και άλλα πρόσθετα σάντουιτς.

  • Δεξιώσεις

    Ανάλογα με τη ρεσεψιόν, μπορείτε να προσφέρετε αρκετές επιλογές entrée, μια επιλογή φρούτων και τυριών, crudités λαχανικών με ποικιλία ντιπ, αντιπαστί, επιδόρπια και μπάρ και ποτά. Ωστόσο, πρέπει να ερευνήσετε τους τοπικούς κανονισμούς για το αλκοόλ για να βεβαιωθείτε ότι επιτρέπεται να προμηθεύεστε αλκοόλ για εστίαση εκτός χώρου.

Αθλητικοί αγώνες και περιστάσεις

Οι αθλητικοί αγώνες είναι δημοφιλείς περιπτώσεις εστίασης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα πάρτι στο tailgating, στο playoff και στο Super Bowl είναι συνηθισμένα. Στην Ευρώπη, μπορεί να διοργανώνονται αυτοσχέδια πάρτι σε μια αγαπημένη παμπ κοντά στο στάδιο ή σε ιδιωτικές κατοικίες όπου οι φίλοι συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι στην τηλεόραση.

σερβιτόρα που ετοιμάζει τραπέζια

Εκπαίδευση του προσωπικού σας

Τα μέλη του προσωπικού σας μπορούν να γίνουν τα μεγαλύτερα περιουσιακά σας στοιχεία εάν τα διαχειριστείτε αποτελεσματικά. Οι διακομιστές σας δεν θα υιοθετήσουν εργασίες εστίασης που δεν δημιουργούν συμβουλές, οπότε θα πρέπει να ορίσετε έναν μισθωτό υπάλληλο που θα συντονίζει τις ευθύνες της εστίασης. Η καλύτερη πολιτική είναι η εγγραφή υπαλλήλων με συμβουλές και χωρίς συμβουλές κατά τις ώρες εκτός αιχμής. Εάν κατατάξετε υπαλλήλους με συμβουλές για να υπηρετήσουν ή να εργαστούν σε μια εκδήλωση εστίασης, ίσως σκεφτείτε να προσθέσετε μια υποχρεωτική συμβουλή στις χρεώσεις εστίασης ή να πληρώσετε στους υπαλλήλους ένα ειδικό μπόνους για να τους κρατήσετε ευχαριστημένους. Το δυσαρεστημένο προσωπικό μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους προβλήματα, εάν δεν θέλει να εργαστεί σε μια εκδήλωση με φροντίδα.

Κάθε υπάλληλος θα πρέπει να εκπαιδεύεται στο πώς να χειρίζεται μια έρευνα εστίασης . Γι 'αυτό η δημιουργία ενός μενού τροφοδοσίας με προκαθορισμένες προσφορές είναι τόσο πολύτιμη. Κάθε μέλος του προσωπικού μπορεί να κλείσει μια εργασία τροφοδοσίας επιτόπου για να εμποδίσει τους πελάτες να επικοινωνήσουν με ένα ανταγωνιστικό εστιατόριο. Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει να περιμένουν μια εκτίμηση και επιβεβαίωση, οπότε η εκπαίδευση του προσωπικού σας για την κράτηση θέσεων εστίασης είναι ένα μεγάλο όφελος.

Μάρκετινγκ των υπηρεσιών εστίασης

Οι περισσότερες από τις προοπτικές εστίασης ζουν ή εργάζονται σε απόσταση λίγων μιλίων από το εστιατόριό σας, εκτός εάν προσφέρετε εξαιρετικά εξειδικευμένα τρόφιμα που είναι δύσκολο να βρεθούν. Είναι σημαντικό να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας σε όλες τις πλατφόρμες όπου συνδέεστε με πελάτες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν ότι η υπηρεσία τροφοδοσίας σας αποτελεί σημαντικό μέρος της επιχείρησής σας. Οι επιτυχημένες υπηρεσίες εστίασης στα εστιατόρια ακολουθούν συνήθως αυτές τις πρακτικές:

  • Ορίστε έναν υπεύθυνο τροφοδοσίας ή εκδηλώσεων.
  • Πάρτε καθημερινές εργασίες εστίασης μέσω τηλεφώνου.
  • Διατηρήστε επαφή με πελάτες τροφοδοσίας και πουλάτε ενεργά υπηρεσίες για ειδικές εκδηλώσεις και διακοπές.
  • Ελέγξτε την εμπειρία κάθε πελάτη μετά τη δουλειά του catering.
  • Αποδεχτείτε τυχόν παράπονα, ζητήστε συγγνώμη και προσπαθήστε να διορθώσετε τα πράγματα.

Έναρξη προγράμματος επιβράβευσης εστίασης

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης εστίασης για να ενθαρρύνετε επιχειρήσεις και ιδιώτες να παραγγέλνουν συχνότερα υπηρεσίες εστίασης. Ορισμένα συστήματα POS παρακολουθούν και διαχειρίζονται αυτόματα προγράμματα αφοσίωσης, αλλά μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε αυτές τις παραγγελίες με ένα απλό σύστημα POS και να στέλνετε μηνύματα μάρκετινγκ και πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση ανταμοιβών και προσφορές κινήτρων.

Μεγάλες Ευκαιρίες για Catering

Τα γιορτινά πάρτι, οι αθλητικοί αγώνες, τα ανοιχτά σπίτια, οι επαγγελματικές συναντήσεις, οι εκδηλώσεις αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, τα μπάρμπεκιου της εταιρείας και τα πικ -νικ είναι μόνο μερικά παραδείγματα θέσεων εστίασης που μπορείτε εύκολα να κλείσετε. Το κλειδί για την επιτυχία είναι το μάρκετινγκ των υπηρεσιών σας σε πολλά κανάλια προώθησης. Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα μενού και ενημερωτικό φυλλάδιο, να αναφέρετε τις υπηρεσίες σας στον ιστότοπό σας και στο κανονικό σας μενού. Εάν διαθέτετε σύστημα ηλεκτρονικών πινακίδων , μπορείτε να προωθήσετε τις υπηρεσίες τροφοδοσίας σε μεγάλη οθόνη. Οι παραδοσιακές πινακίδες λειτουργούν επίσης και είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια ανατίναξη του μενού σας σε μέγεθος αφίσας στο τοπικό κατάστημα αντιγράφων. Μπορείτε επίσης να παραδώσετε φυλλάδια με το χέρι σε επιχειρήσεις στην περιοχή σας. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε τοπικές επιχειρηματικές ομάδες για να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας επειδή πολλοί προσφέρουν δωρεάν προώθηση της επιχείρησής σας σε ένα ενημερωτικό δελτίο ή/και πρόσβαση σε μια λίστα μελών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εμπορία των υπηρεσιών σας.

Το ξεκίνημα θα μπορούσε να είναι τόσο εύκολο όσο το να προσφέρετε μεγάλες ποσότητες μεσημεριανών γεύσεων σε ειδική τιμή. Θα εκπλαγείτε πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι η δημιουργία ενός προγράμματος εστίασης για την αύξηση των καθημερινών σας πωλήσεων.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα