Πώς να προσλάβετε και να διατηρήσετε το προσωπικό του εστιατορίου Back Of House;

Πώς να προσλάβετε και να διατηρήσετε το προσωπικό του εστιατορίου Back Of House;

Μάθετε εδώ τα κλειδιά για την πρόσληψη και τη διατήρηση καλού προσωπικού πίσω από το σπίτι για εστιατόρια!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 4 Οκτωβρίου 2022

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα να προσλάβετε καλό προσωπικό στο σπίτι; Το προσωπικό σας BOH συνεχίζει να τα παρατάει; Βρείτε απαντήσεις σε αυτό το άρθρο!

Ένα κοινό πρόβλημα στα εστιατόρια παγκοσμίως είναι η έλλειψη καλού προσωπικού στο σπίτι. Δεν μπορείτε να έχετε ένα εστιατόριο χωρίς μια καλή ομάδα που χειρίζεται την κουζίνα – και τα καλά είναι δύσκολο να τα βρείτε. Όσον αφορά τα ποσοστά τζίρου, οι περισσότερες από τις συμβουλές εκεί έξω δείχνουν όλα τα εστιατόρια προς την ίδια κατεύθυνση – βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Όμως, είναι δύσκολο να γίνει αυτό και δεν εγγυάται ότι τα ποσοστά τζίρου θα μειωθούν. Λοιπόν, εδώ είναι ο οδηγός που θα σας φανεί χρήσιμος για να ξεκαθαρίσετε τις αμφιβολίες σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσω για:

  • Το προσωπικό του Back-of-House και γιατί είναι μια χούφτα ακόμη και για έμπειρους διευθυντές
  • Τα κλειδιά για την πρόσληψη μιας καλής ομάδας στο σπίτι για το εστιατόριό σας
  • Και οι πρακτικές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε τα ποσοστά τζίρου

Όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου, θα έχετε μια βαθύτερη κατανόηση των ζητημάτων πίσω από την ύπαρξη μιας αναποτελεσματικής ομάδας BOH. Ας ελπίσουμε ότι θα σας βοηθήσουμε να βρείτε λύσεις με βάση το συγκεκριμένο σας σενάριο. Ας σκάψουμε!

Εδώ είναι γιατί πρέπει να έχετε καλό προσωπικό στην κουζίνα πίσω από το σπίτι

προσωπικό του εστιατορίου πίσω από το σπίτι

Το προσωπικό του σπιτιού είναι κάθε υπάλληλος πίσω από τον πάγκο , και συνήθως, βαθιά στην κουζίνα, ανάλογα με τον τρόπο που οργανώσατε το εστιατόριό σας. Είναι αυτοί που χειρίζονται τουλάχιστον το 50% των εργασιών που γίνονται σε ένα εστιατόριο – τουλάχιστον στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Δεν θα αναφέρω λεπτομερώς τις θέσεις σε αυτό το άρθρο, αλλά ρίξτε μια ματιά στα οργανογράμματα που δημιουργήσαμε για να το καλύψουμε.

Πολλά πράγματα κάνουν το προσωπικό του σπιτιού να δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. Όμως, το πιο βαθύ ζήτημα είναι η διαδικασία πρόσληψης των ανθρώπων που θα διευθύνουν την κουζίνα σας – ένα βασικό μέρος στο εστιατόριό σας. Ορισμένοι ιδιοκτήτες και διευθυντές δίνουν λίγη προσοχή σε αυτή τη διαδικασία και ενδιαφέρονται περισσότερο για την κάλυψη θέσεων. Αλλά η αλήθεια είναι ότι κάθε θέση μέσα στην κουζίνα του εστιατορίου σας είναι ζωτικής σημασίας.

Αυτό συμβαίνει επειδή το προσωπικό του γραφείου είναι εκείνο που χειρίζεται:

  • Εξοπλισμός κουζίνας
  • Καταγραφή εμπορευμάτων
  • Υγιεινή και οργάνωση της κουζίνας
  • Μερικές φορές σκέφτονται ιδέες για νέα πιάτα ή παρουσιάσεις
  • Εργάζονται σε επικίνδυνο περιβάλλον και στέκονται όρθιοι για μεγάλες περιόδους
  • Και κρατούν επίσης επαφή με το προσωπικό του FOH

Γι' αυτό πρέπει να προσλάβετε ειδικευμένα, έμπειρα, αλλά και επαγγελματίες. Το θέμα είναι ότι δεν θα βρεις πάντα ανθρώπους που να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις. Επιπλέον, δεν υπάρχει τρόπος να κρύψετε την κακή φήμη που έχουν οι μάγειρες επειδή είναι λίγο εγωκεντρικοί – υπολογίστε με σε αυτό. Παρακάτω, θα μοιραστώ τα κλειδιά για να εντοπίσετε καλούς εργάτες για να σπάσετε τον κύκλο που σας έφερε εδώ.

Κλειδιά για την πρόσληψη υπέροχου προσωπικού κουζίνας για ένα εστιατόριο

ο σεφ ψήνει ένα πιάτο επαγγελματικά

Χρειάζεστε λοιπόν άτομα που πληρούν πολλές προϋποθέσεις για να είναι μέρος της ομάδας σας και τα χρειάζεστε τώρα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για να προσλάβετε την απόλυτη ομάδα.

Πρώτα, αξιολογήστε τις ανάγκες του προσωπικού της κουζίνας του εστιατορίου σας

Για να αξιολογήσετε τις ανάγκες του εστιατορίου σας, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα τρία, απλοποιημένα βήματα:

  • Έχετε επίγνωση του είδους του εστιατορίου που έχετε!
  • Απάντηση: Σύμφωνα με τον τύπο του εστιατορίου, ποιο χαρακτηριστικό θα έπρεπε να έχει ο εργαζόμενος; Για να το απλοποιήσουμε αυτό, ας πούμε ότι είναι η ικανότητα, η γνώση, η προσαρμοστικότητα, η συνεργασία και ο επαγγελματισμός
  • Απάντηση: Σε ποια χαρακτηριστικά έχετε τον έλεγχο;

Αυτή η τελευταία ερώτηση μπορεί να σας μπερδέψει, γι' αυτό επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω αναλυτικότερα. Ανάλογα με την απάντηση στη δεύτερη ερώτηση, θα έχετε κάποια κενά που θα πρέπει να συμπληρώσετε για να δημιουργήσετε μια καλή ομάδα.

Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού και χρειάζεστε οι νέοι σας υπάλληλοι να είναι προσαρμοστικοί και καλοί στην ομαδική εργασία. Οι κενές θέσεις θα είναι:

  • Επιδεξιότητα
  • Η γνώση
  • Και επαγγελματισμός

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε τον έλεγχο. Πως? Μέσω ενσωμάτωσης και εκπαίδευσης! Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο του εστιατορίου γιατί έτσι θα γνωρίζετε τους τομείς ή τα χαρακτηριστικά με τα οποία μπορείτε να βοηθήσετε αυτούς τους νέους υπαλλήλους.

  • Εάν προσφέρετε μια εξαιρετική γευστική εμπειρία στο εστιατόριό σας, η πρόσληψη άπειρων μάγειρων μπορεί να είναι κακή ιδέα. Πιθανότατα τα χρειάζεστε για να έχετε τουλάχιστον κάποια εμπειρία.
  • Εάν έχετε ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού , έχετε κάποιο περιθώριο να προσλάβετε άπειρους υπαλλήλους. Απλώς φροντίστε να αξιολογήσετε εάν πληρούν ορισμένες από τις απαιτήσεις, όπως προσαρμοστικότητα, συνεργασία ή ακόμα και επαγγελματισμό!

Φυσικά, δεν θα καλύπτονται όλες οι ανάγκες σας από αυτά τα χαρακτηριστικά και μπορεί να έχετε διαφορετικό τύπο εστιατορίου. Γι' αυτό πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε αυτά τα βήματα πριν προχωρήσετε.

Τώρα έρχεται η διαδικασία πρόσληψης

βιογραφικό του σεφ και διαδικασία συνέντευξης

Η διαδικασία πρόσληψης για υπαλλήλους στο σπίτι είναι λίγο διαφορετική από αυτή του προσωπικού στο σπίτι . Μπορείτε να εστιάσετε στο να έχετε μια εσωτερική ψυχολογική αξιολόγηση ή στο να διαβάζετε άτομα με βάση την εμπειρία σας. Μπορείτε να επιτύχετε οποιοδήποτε από αυτά αν γίνετε ειδικός. Αυτό δεν συνιστάται, ειδικά αν δεν θέλετε να ανησυχείτε για όλες τις λεπτομέρειες. Μπορείτε επίσης να προσλάβετε έναν ειδικό που μπορεί να το φροντίσει.

  • Μπορεί να έχει τη μορφή ενός έμπειρου διευθυντή εστιατορίου ή σεφ που ξέρει πώς να διαβάζει ανθρώπους και να δημιουργεί μια ομάδα.
  • Ή με τη μορφή ενός ειδικού HR που ξέρει πώς να χειριστεί τη διαδικασία ψυχολογικής αξιολόγησης.

Και οι δύο τρόποι μπορούν να σας οδηγήσουν στην επιτυχία! Ωστόσο, πρέπει να επιμείνετε στη φόρμουλα. Φροντίστε να λάβετε υπόψη τις ανάγκες του εστιατορίου σας. Επίσης, τα πράγματα είναι διαφορετικά εάν προσλαμβάνετε για ένα νέο εστιατόριο ή ένα υπάρχον εστιατόριο.

Εάν προσλαμβάνετε προσωπικό κουζίνας για ένα υπάρχον εστιατόριο, πρέπει να κάνετε επιπλέον βήματα

Το καλύτερο μέρος της δημιουργίας ενός νέου εστιατορίου είναι ότι μπορείτε να προσλάβετε όλο το προσωπικό σας από το μηδέν . Εφαρμόζοντας τα κλειδιά που ανέφερα προηγουμένως, μπορείτε να σχηματίσετε μια καταπληκτική ομάδα στο πίσω μέρος του σπιτιού. Εάν προσλαμβάνετε για ένα υπάρχον εστιατόριο, υπάρχουν μερικά ακόμη βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Πρέπει να λάβετε υπόψη το τρέχον προσωπικό σας στο σπίτι
  • Αναλύστε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία που έχουν ως ομάδα
  • Και βρείτε τις καλύτερες μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε νέα μέλη

Αυτό δεν είναι εύκολο έργο, διότι είναι απαραίτητο να διατηρείτε το εστιατόριό σας σε λειτουργία και να αποφεύγετε δαπανηρά λάθη, διαταραχές της ομάδας και πολλά άλλα.

Πώς να μειώσετε τα ποσοστά εναλλαγής προσωπικού από το σπίτι;

θυμωμένος σεφ που πρόκειται να απολυθεί ή να παραιτηθεί

Τώρα που δημιουργήσατε μια ομάδα υψηλών δυνατοτήτων, μπορείτε να εστιάσετε στη μείωση των ποσοστών κύκλου εργασιών, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας, καθώς δεν απέχουμε τόσο πολύ από την έλλειψη προσωπικού . Αλλά μην φοβάστε, υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να τα εφαρμόσετε σε οποιοδήποτε εστιατόριο, οπότε φροντίστε να κρατάτε σημειώσεις.

1. Εφαρμόστε ευγενική διαχείριση ή ηγεσία

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτούς τους όρους, σημαίνουν απλώς να συμπεριφέρεστε στους υπαλλήλους, καλά, όχι απλώς όπως οι εργαζόμενοι. Πρέπει να τους βλέπετε ως ανθρώπους που θέλουν να αναπτυχθούν, να μάθουν και να κερδίσουν ένα αξιοσέβαστο εισόδημα από την εμπειρία. Φυσικά, μερικοί άνθρωποι προσπαθούν απλώς να βγάλουν τα προς το ζην από τη δουλειά τους, και αυτό είναι επίσης εντάξει. Αλλά, με τα κατάλληλα κίνητρα, μπορείτε να αλλάξετε τη νοοτροπία οποιουδήποτε.

2. Περιγράψτε την Εργασία

Ένα άλλο σημαντικό μέρος για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η σωστή περιγραφή της εργασίας.

  • Υποσχεθείτε ένα σεβαστό εισόδημα
  • Υποσχεθείτε καλή κερδισμένη υποστήριξη και βοήθεια όταν είναι απαραίτητο
  • Υπόσχεση ευελιξίας και ανάπτυξης!
  • Και γιατί όχι, μπορείτε επίσης να υποσχεθείτε φιλία και κοινότητα

Αλλά φυσικά, σηκώστε αυτές τις υποσχέσεις με τα γόνατά σας και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τις τηρήσετε εάν οι εργαζόμενοι κρατήσουν το μέρος της συμφωνίας που τους αναλογεί. Κάνοντας αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τα κοινά ζητήματα για υψηλά ποσοστά τζίρου :

  1. Χαμηλοί μισθοί
  2. Κακές συνθήκες εργασίας και περιβάλλον
  3. Και κακή μεταχείριση

Αυτό είναι επίσης αυτό που ονομάζεται συναισθηματικός μισθός, ο οποίος είναι πολύ καλύτερος με τα σημερινά πρότυπα.

3. Ενσωμάτωση, προγράμματα κατάρτισης, μαθήματα και περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης

έμπειρος σεφ που διδάσκει και βοηθά έναν άλλο μάγειρα

Τέλος, φροντίστε να δημιουργήσετε καλά προγράμματα ενσωμάτωσης και εκπαίδευσης. Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τις ατέλειες της ομάδας σας. Μπορούν να βοηθήσουν το προσωπικό σας να αισθάνεται ότι εκτιμάται, σέβεται και ότι μεγαλώνει με τη θέση. Αυτό τους αναγκάζει να επιστρέψουν στο εστιατόριό σας, να δουλέψουν με περισσότερη προσπάθεια και να κολλήσουν σε αυτό χωρίς προβλήματα. Όσο διατηρείτε τους υπαλλήλους σας ενθουσιασμένους και χαρούμενους, το εστιατόριο σας θα είναι μια ασταμάτητη δύναμη!

Μόλις έχετε μια καλή ομάδα, μπορείτε να αρχίσετε να εστιάζετε στην αποτελεσματικότητα

ένα αποτελεσματικό εστιατόριο είναι ένα κερδοφόρο εστιατόριο

Πρέπει να εστιάσετε στην αποτελεσματικότητα με τρόπο που δεν είναι συντριπτικός ή υπερβολικά περίπλοκος. Γι' αυτό σας συνιστούμε να ξεκινήσετε τυποποιώντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα στην κουζίνα. Μπορείτε να τυποποιήσετε:

  • Η επαφή με την ομάδα του FOH. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας!
  • Η διαδικασία προετοιμασίας των πιάτων
  • Τα διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας, εάν προσφέρετε σε πακέτο, παράδοση, online πωλήσεις ή όλα αυτά
  • Βελτιστοποιήστε την λήψη παραγγελιών, ώστε να είναι όλες καθαρές μόλις φτάσουν στην κουζίνα
  • Και πολλα ΑΚΟΜΑ

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα είδος ηράκλειου έργου. Αλλά, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τα πετύχετε όλα αυτά με το POS του Waiterio ! Το Waiterio είναι μια πολύ λιτή προσέγγιση στη διαχείριση εστιατορίου που μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

Πώς να μάθετε εάν το προσωπικό σας στο σπίτι είναι αρκετά καλό;

Τώρα που πιστεύετε ότι όλα είναι στη θέση τους, πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν λειτουργεί για όλους; Που περιλαμβάνει:

  • Όλα τα μέλη του προσωπικού του back-of-house
  • Το προσωπικό του FOH
  • Διοικητικό προσωπικό και πολλά άλλα.

Η καθημερινή διαχείριση μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνει υπερβολικό. Αυτό συμβαίνει όταν δημιουργούνται έρευνες ικανοποίησης από την εργασία. Μόλις μερικές ερωτήσεις και η καλά χτισμένη εμπιστοσύνη με όλους τους υπαλλήλους του εστιατορίου σας μπορούν να σας πουν πολλά για το πώς αισθάνονται οι υπάλληλοί σας για τις θέσεις τους. Ρωτήστε για τους μισθούς, το πρόγραμμα, την ευελιξία και την άνεση στο εργασιακό περιβάλλον . Και αφήστε λίγο χώρο για προτάσεις αν είστε ανοιχτοί. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τους πελάτες σας χρησιμοποιώντας έρευνες ικανοποίησης πελατών, επειδή ένα αποτελεσματικό προσωπικό BOH ικανοποιεί επίσης τις ανάγκες και τους ουρανίσκους των πελατών σας!

Λοιπόν, το προσωπικό σας στο πίσω μέρος του σπιτιού είναι κορυφαίο ή χρειάζεται βελτίωση;

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα