Πώς να σχεδιάσετε μια κάτοψη εστιατορίου [Παραδείγματα και συμβουλές]

Πώς να σχεδιάσετε μια κάτοψη εστιατορίου [Παραδείγματα και συμβουλές]

Δημιουργήστε μια οργανωμένη κάτοψη για το εστιατόριό σας

Δημοσιεύτηκε από Katarina Nikolic την 14 Δεκεμβρίου 2022

Θέλετε να δημιουργήσετε μια εξαιρετική κάτοψη για το εστιατόριο σας;

Πολλοί κρίσιμοι παράγοντες κάνουν ένα εστιατόριο επιτυχημένο. Μια καλά σχεδιασμένη κάτοψη είναι σίγουρα στη λίστα.

Αυτό το άρθρο θα μιλήσει εν συντομία για το τι είναι η κάτοψη και γιατί πρέπει να την έχετε. Στη συνέχεια, θα σας διδάξουμε πώς να σχεδιάσετε μια κάτοψη εστιατορίου χρησιμοποιώντας πολλά πρακτικά παραδείγματα.

Τι είναι η κάτοψη εστιατορίου;

Μια γενική κάτοψη εστιατορίου

Η κάτοψη του εστιατορίου είναι ένας χάρτης δωματίων εντός του χώρου σας που συνοδεύεται από έπιπλα και άλλα στοιχεία. Αυτό περιλαμβάνει τον χώρο αναμονής, την τραπεζαρία, την κουζίνα, την αποθήκη, την τουαλέτα, το μπαρ, τους τερματικούς σταθμούς POS, τον χώρο του προσωπικού κ.λπ. Η κάτοψη του εστιατορίου σας βοηθά να τοποθετήσετε όλα τα στοιχεία στη σωστή θέση και να μεγιστοποιήσετε τον χώρο σας.

Είναι απαραίτητο να κάνετε ειδικά "μονοπάτια" για την πραγματοποίηση των κινήσεων των μελών του προσωπικού σας και των καλεσμένων σας. Κάντε τις ρυθμίσεις των τραπεζιων με τρόπο που οι επισκέπτες νιώθουν άνετα και έχουν την αίσθηση της ιδιωτικότητας.

Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει κάτοψη;

Η κάτοψη του εστιατορίου σας δίνει μια ιδέα ολόκληρου του χώρου σας. Μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το πώς να αξιοποιήσετε καλύτερα τον χώρο σας και επίσης να δημιουργήσετε μονοπάτια για την εύκολη κυκλοφορία των πελατών και των εργαζομένων. Μπορείτε πάντα να την αλλάξετε όταν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Στο δείπνο μας αρέσει η ιδιωτικότητα, και να φαίνονται λίγα τραπέζια. Ενώ οι εστιάτορες προτιμούν περισσότερα κέρδη και περισσότερα τραπέζια στην τραπεζαρία. Μπορείτε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα προσφέροντας διαφορετικούς τύπους καθιστικών.

Διατάξεις εστιατορίου και οδηγίες ασφάλειας κοινωνικής απόστασης (After Covid)

Μια απεικόνιση μιας λίστας ελέγχου

Καθώς το Covid-19 έχει επηρεάσει σημαντικά τα εστιατόρια, για να βοηθήσουν αυτή τη βιομηχανία να επιβιώσει, οι εστιάτορες πρέπει να λάβουν κάποια μέτρα. Ακολουθούν ορισμένα βασικά βήματα:

  • Τα εστιατόρια πρέπει να διατηρούν την απόσταση μεταξύ τραπεζιών (συνήθως περίπου 1,80 μέτρα)
  • Θα ήταν καλύτερο αν προσφέρατε επιλογές σε πακέτο
  • Δυνατότητα για τους επισκέπτες να παραγγείλουν φαγητό εκ των προτέρων για να αποφύγουν την αναμονή
  • Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μέτρα ασφαλείας όπως φράγματα ελέγχου, ταινίες κ.λπ.
  • Εάν είναι δυνατόν, κάντε πλαστικά 'εμπόδια' μεταξύ των τραπεζιών όταν είναι πολύ κοντά
  • Περιορίστε τον αριθμό ατόμων ανά τραπέζι
  • Προσφέρετε υπαίθριο καθιστικό
  • Χρησιμοποιήστε πιστωτικές κάρτες και όχι μετρητά
  • Παρέχετε ένα ψηφιακό μενού - σαρώστε τον κωδικό QR για να αποφύγετε τα μενού που αγγίζονται από εκατοντάδες άτομα.
    (Συμβουλή: Με ένα καλό σύστημα POS όπως το Waiterio , το προσωπικό σας μπορεί να λαμβάνει παραγγελίες φαγητού απευθείας από tablet ή smartphone. Αυτή θα είναι μια πολύ ασφαλέστερη επιλογή για το εστιατόριό σας.)

3 καλύτερο λογισμικό για τη δημιουργία κάτοψης εστιατορίου

Σήμερα, όταν η τεχνολογία έχει εξελιχθεί για να κάνετε τα πάντα στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας, δεν χρειάζεστε ακριβούς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές για να σχεδιάσετε την κάτοψη του εστιατορίου σας.

Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε κάποιο λογισμικό, να γίνετε δημιουργικοί και να κάνετε αλλαγές στην κάτοψη του εστιατορίου σας όσο θέλετε. Ακολουθούν μερικά από τα κορυφαία προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

1. CAD PRO

Χρησιμοποιείται παγκοσμίως, με περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια χρήστες, αλλά απαιτεί κάποιες δεξιότητες και βασικές γνώσεις. Προσφέρει δείγματα σχεδίων και πολλές πολύτιμες δωρεάν δυνατότητες, αλλά η συνδρομή ολόκληρου του πακέτου είναι 93,72€.

2. RoomSketcher

Είναι πιο φιλικό προς το χρήστη και δεν χρειάζεστε προηγούμενες γνώσεις για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το πρόγραμμα. Έχει μια βάση με πολλές διατάξεις, παραδείγματα, 2D, 3D και 360 μοίρες προβολές, κ.λπ. Προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα με ορισμένα βασικά εργαλεία και συνδρομητικά σχέδια σε 45,95 € ή 92,83 €.

3. Smartdraw

Διαθέτει πολλά πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε την κάτοψη του εστιατορίου σας. Είναι συμβατό με Windows και Mac. Το SmartDraw προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή και στη συνέχεια διατίθεται στα 9,37 € ανά μήνα.

Κάτοψη εστιατορίου με παραδείγματα

Ανάλογα με το μέγεθος του εστιατορίου σας, ο αριθμός των δωματίων και των στοιχείων μέσα μπορεί να διαφέρει. Ακολουθούν μερικές από τις προτάσεις και παραδείγματα για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας.

1. Η τραπεζαρία

Η τραπεζαρία είναι το πιο κρίσιμο μέρος του σχεδίου εστιατορίου και θα πρέπει να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου στο εστιατόριό σας (60% - 40% συνολικός χώρος εστιατορίου). Απο την τραπεζαρία κερδίζετε χρήματα, οπότε πρέπει να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες του εστιατορίου σας. Το άλλο 40% είναι η περιοχή BOH, με το δωμάτιο προσωπικού, την αποθήκη και την κουζίνα.

Όπως αναφέρθηκε, η απόσταση μεταξύ τραπεζιών είναι σημαντική επειδή μας αρέσει η ιδιωτικότητα ενώ γευματίζουμε. Ο φωτισμός και η μουσική, τα χρώματα των τοίχων και των επίπλων, η άνεση των καρεκλών - είναι τα στοιχεία που επηρεάζουν τη συνολική εμπειρία και την ατμόσφαιρα.

Ανάλογα με την ιδέα σας, θα τακτοποιήσετε όλα αυτά τα στοιχεία ώστε να ταιριάζουν καλά και να τα διατηρείτε έτσι. Αυτό θα είναι το εμπορικό σήμα σας. Μπορείτε να βάλετε έναν πίνακα ή μια πινακίδα ή να διακοσμήσετε έναν τοίχο ώστε να είναι μοναδικός και εντυπωσιακός. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες του εστιατορίου σας και να τις μοιραστούν στα κοινωνικά μέσα. Αυτό θα κάνει το εστιατόριο σας δημοφιλές.

Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η τραπεζαρία;

Το σχήμα και το μέγεθος της καρέκλας και των τραπεζιών σας μπορεί να επηρεάσει τη χρήση του χώρου στο εστιατόριό σας. Ωστόσο, μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά στυλ καθισμάτων μέσα στο εστιατόριό σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο που έχετε.

Τοποθετήστε τα τραπέζια σας έτσι ώστε οι σερβιτόροι να μπορούν εύκολα να περάσουν και να προσεγγίσουν κάθε τραπέζι χωρίς να ενοχλούν τους επισκέπτες στα τραπέζια γύρω. Τοποθετήστε πλαϊνά τραπέζια σε κάθε περιοχή όπου οι σερβιτόροι σας μπορούν να διατηρούν προσωρινά επιπλέον μαχαιροπίρουνα και πιάτα. Αυτό γίνεται για να αποφύγετε να τρέχετε γύρω από την τραπεζαρία, η οποία μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στους επισκέπτες κατά το φαγητό.

Είναι καλό να υπάρχει μια απομονωμένη περιοχή για επιχειρηματίες που τους αρέσει η ιδιωτική ζωή. Μερικά καθίσματα στο μπαρ είναι απαραίτητα. κάποιοι άνθρωποι θέλουν να κάθονται ακριβώς στο μπαρ.

Αλλά η μπάρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος αναμονής. Σε αυτήν την περίπτωση, ανακατέψτε με τραπέζια για δύο, τέσσερα ή έξι άτομα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε πίνακες κοινότητας που γίνονται πολύ δημοφιλείς. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα θέσεων. Θα δώσει στους επισκέπτες διάφορες επιλογές όπου θα αισθάνονται άνετα να κάθονται. Επίσης, λάβετε υπόψη τα άτομα με αναπηρίες κατά την τοποθέτηση των τραπεζιών σας.

Κάτοψη τραπεζαρίας εστιατορίου

Συντελεστές εικόνας: CAD PRO

2. Η κουζίνα του εστιατορίου

Κοιτάξτε τη ροή φαγητού και τους διαφορετικούς σταθμούς στην κουζίνα. Σε μια κουζίνα, έχετε χώρο μαγειρέματος, διαχείρισης αποθεμάτων και αποθήκη. Ο σταθμός εργασίας ή προετοιμασίας πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο, έτσι ώστε οι σεφ και το προσωπικό να μπορούν να μπορούν να έρθουν εύκολα σε επαφή.

Αυτό το είδος ρύθμισης θα αποτρέψει τα μέλη του προσωπικού να συγκρούονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, η ροή των τροφίμων είναι πιο ομαλή και πιο αποτελεσματική. Αυτό ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ατυχημάτων μέσα στην κουζίνα.

Κάτοψη κουζίνας εστιατορίου

Συντελεστές εικόνας: smartdraw

3. Η περιοχή αναμονής

Ενώ σχεδιάζετε την κάτοψη του εστιατορίου, μην ξεχάσετε τον χώρο αναμονής. Η αίθουσα αναμονής είναι όπου περιμένουν οι καλεσμένοι σας για να μπορούν να καθίσουν στο εστιατόριο, η συγκεκριμένη διαδικασία είναι αρκετά άβολη και ενοχλητική για τους πελάτες.

Έτσι, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τους παρέχετε άνετες καρέκλες και τραπέζια αντί να τους έχετε να στέκονται όρθιοι και να μπλοκάρουν την είσοδο του εστιατορίου. Μια άλλη επιλογή εκτός από το χώρο αναμονής είναι να προσφέρετε θέσεις στους πελάτες σας στο μπαρ εάν υπάρχει αρκετός χώρος.

4. Εξωτερική τραπεζαρία

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα για ένα εστιατόριο είναι να έχει μια υπαίθρια τραπεζαρία. Είναι εξαιρετική ιδέα για μέρες που ο καιρός είναι καλός. Είναι επίσης κατάλληλο για την αντιμετώπιση διάφορων ζητημάτων και περιορισμών του COVID19.

Η υπαίθρια τραπεζαρία σας, πρέπει να αποτελεί προέκταση της τραπεζαρίας σας στο εσωτερικό για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα των κινήσεων των σερβιτόρων. Αυτό βοηθά επίσης τους σερβιτόρους να έχουν μια σαφή επισκόπηση του εξωτερικού χώρου. Το τέλειο σενάριο είναι να έχετε μια περιοχή προσανατολισμένη προς τον κήπο, αυτό είναι καλαίσθητο και δίνει στους επισκέπτες σας κάποια ιδιωτικότητα και άνεση. Εκτός από τη συντήρηση του κήπου, δεν υπάρχουν πολλά άλλα που πρέπει να κάνετε.

Εάν η υπαίθρια τραπεζαρία σας βλέπει στο δρόμο, με υψηλή συχνότητα κυκλοφορίας και κίνηση, απαιτείται κάποιο εμπόδιο για να απομονωθεί η τραπεζαρία από την βιασύνη που υπάρχει.

Μπορείτε να το κάνετε καλύπτοντας την περιοχή με γυαλί ή χτίζοντας κάποιο είδος τοίχου με περίφραξη. Μπορείτε επίσης να περιβάλλετε την τραπεζαρία με μερικά φυτά και βλάστηση, να είναι αρκετά υψηλή ώστε να μπλοκάρει το δρόμο και να απομονώνει τα γεύματά τψν πελατών σας από τον πολυσύχναστο δρόμο.

Κάτοψη για εξωτερική τραπεζαρία ενός εστιατορίου

Συντελεστές εικόνας: Cad Pro

5. Κάτοψη μπαρ

Όταν κάνετε μια κάτοψη εστιατορίου για το τμήμα του μπαρ, προσπαθήστε να μεγιστοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χωρητικότητα καθίσματος του μπαρ. Όπως αναφέρθηκε, ορισμένοι επισκέπτες θέλουν να καθίσουν στο μπαρ, αλλά το μπαρ σας μπορεί επίσης να γίνει χώρος αναμονής εάν δεν έχετε.

Τα τεράστια μπαρ και τα άνετα σκαμπό-μπαρ δίνουν μια εξαιρετική εικόνα και συμβάλλουν στη χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Το μπαρ και οι χώροι καθισμάτων πρέπει να είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε οι επισκέπτες να μην βλέπουν την υπόλοιπη τραπεζαρία.

Το μπαρ είναι μια περιοχή που συνήθως παρέχει μόνο ποτά. Επομένως, οι επισκέπτες συχνά εξυπηρετούνται μόνο από τους μπάρμαν. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα μπαρ σερβίρουν φαγητό, αλλά οι σερβιτόροι συγκεντρώνονται μόνο στην τραπεζαρία στις περισσότερες περιπτώσεις.

Τα ίσια και τετράγωνα μπαρ πιάνουν περισσότερο χώρο, αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε πλήρως. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να τοποθετήσετε περισσότερα καθίσματα γύρω από το μπαρ και να έχετε μεγαλύτερο χώρο εργασίας για μπάρμαν. Ενώ τα στρόγγυλα μπαρ μπορεί να φαίνονται πιο αποτελεσματικά, πιάνουν χώρο και αφήνουν πολλά κενά και άχρηστα δωμάτια.

Κάτοψη ενός μπαρ εστιατορίου

Συντελεστές εικόνας: Senaterace

6. Σχέδιο τουαλέτας

Βεβαιωθείτε ότι το σχέδιο του εστιατορίου σας έχει μια σαφή θέση και πινακίδες για να την αποφυγή λαθών από τους επισκέπτες σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα μπουν στα δωμάτια του προσωπικού ούτε θα ρωτάνε τους σερβιτόρους συνέχεια. Οι τουαλέτες πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμες από την τραπεζαρία, αλλά ταυτόχρονα αρκετά μακριά από την τραπεζαρία γιατί κανείς δεν θέλει να καθίσει δίπλα στην τουαλέτα. Αποφύγετε την τοποθέτηση τραπεζιών δίπλα στην είσοδο της τουαλέτας.

Οι τουαλέτες πρέπει να είναι καθαρές, καλά συντηρημένες και χωρισμένες για κυρίες και κύριους. Αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική εμπειρία επισκεπτών του μπάνιου. Η καλή συντήρηση και ο αξιοπρεπής χώρος στην τουαλέτα σας αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα.

Προσφέρετε συμπληρωματικά προϊόντα όπως πανάκια για γυάλισμα παπουτσιών, μαξιλάρια, αποσμητικά, γλυκά ή κάτι που οι επισκέπτες δεν έχουν ξανα δεί και θα τους κάνει να νιώσουν άνετοι, οι λεπτομέρειες επηρεάζουν τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών. Επίσης να έχετε μια καμπίνα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Κάτοψη δημόσιου χώρου τουαλέτας

Συντελεστές εικόνας - smartdraw

7. Η είσοδος

Η είσοδος είναι απαραίτητη καθώς κάνει την πρώτη εντύπωση. Η είσοδος σας πρέπει να προσελκύσει ανθρώπους, όχι μόνο αυτούς που έρχονται σκόπιμα στο εστιατόριό σας. Επομένως πρέπει να είναι αυθεντική και εντυπωσιακή για να προσελκύει και τους ανθρώπους που περπατούν τυχαία στο δρόμο.

Όπως και για την τραπεζαρία, η είσοδος πρέπει να δίνει μια αίσθηση ήρεμης και ζεστής ατμόσφαιρας. Τοποθετήστε έναν οικοδεσπότη για να καλωσορίσετε κάθε επισκέπτη και να τους συνοδεύσετε στα διαθέσιμα τραπέζια.

Η διάταξη εξαρτάται από τη συνολική ιδέα του εστιατορίου σας, αλλά αν είναι ελκυστικό και απλό είναι αυτό που αρέσει συνήθως στους ανθρώπους.

Βάλτε τα μενού σας μπροστά από την είσοδο για πιθανούς επισκέπτες για να δούν τι προσφέρετε. Με αυτόν τον τρόπο, τους αναγκάζετε να σταματήσουν για λίγο μπροστά από το εστιατόριό σας πριν αποφασίσουν να συνεχίσουν ή οχι την διαδρομή τους. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε έναν οικοδεσπότη που μπορεί να τους να παρουσιάσει την προσφορά του εστιατορίου, αλλά μόνο εάν βλέπουν ενδιαφέρον από τους δυνητικούς πελάτες για το εστιατόριό σας.

Το να στέκεσαι μπροστά και να "φωνάζεις" στους επισκέπτες να έρθουν στο εστιατόριό σου μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό και αποκρουστικό. Το βλέπεις συνήθως σε ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές, όπου όλα τα εστιατόρια προσφέρουν λίγο πολύ το ίδιο.

Έχετε ένα μικρό χώρο υποδοχής, όπου μπορείτε να χαιρετίσετε τον επισκέπτη και να πάρετε το παλτό τους. Η είσοδος πρέπει να είναι στο επίπεδο του δρόμου ή ένα ή δύο βήματα μέχρι την κύρια πόρτα. Οι είσοδοι, όπου οι σκάλες οδηγούν κάτω από το επίπεδο του δρόμου στα υπόγεια, δεν είναι αρκετά ορατές και προσβάσιμες.

8. Έξοδοι κινδύνου

Ενώ σχεδιάζετε εξόδους κινδύνου στην κάτοψη του εστιατορίου σας, χαρτογραφήστε όλες τις εξόδους που έχετε,πρέπει να τα είναι ορατές σε όλους. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκένωσης, οι πινακίδες εξόδου αποτελούν μεγάλη βοήθεια για να αδειάσετε το εστιατόριο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Συνήθως, αυτές οι έξοδοι κινδύνου δεν χρησιμοποιούνται καθόλου, έτσι οι εργαζόμενοι τις χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς και με αυτόν τον τρόπο, ενδέχεται να αποκλείσουν αυτές τις εξόδους. Φροντίστε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Κάθε δωμάτιο μέσα στο εστιατόριο πρέπει να έχει έξοδο κινδύνου για να αποφευχθεί η παγίδευση κάποιου ατόμου κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Επίσης, κάθε δωμάτιο πρέπει να διαθέτει πυροσβεστήρα.

Είτε η έξοδος είναι παράθυρο ή πόρτα, κάθε δωμάτιο χρειάζεται μία. Εκπαιδεύστε τους υπαλλήλους σας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και οργανώστε ασκήσεις πυρκαγιάς, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για τέτοιες καταστάσεις.

Κάτοψη για έξοδο κινδύνου ενός εστιατορίου

Συντελεστές εικόνας: smartdraw

9. Δωμάτιο προσωπικού / ιδιωτικά δωμάτια

Κατά την κάτοψη του εστιατορίου, φροντίστε να ομαδοποιήσετε όλους τους ιδιωτικούς χώρους. Συνήθως, το δωμάτιο του προσωπικού θα βρίσκεται δίπλα στην κουζίνα ή στο γραφείο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο ώστε το προσωπικό σας να μπορεί να ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Κάτοψη για μικρά εστιατόρια

Πρέπει να είστε δημιουργικοί αν υπάρχει έλλειψη χώρου και να σύρετε το κέντρο της προσοχής από τις ατέλειές σας στις δυνάμεις σας - τη δημιουργικότητα και αυτό που προσφέρετε. Τα εστιατόρια απαιτούν πολλά διαφορετικά δωμάτια και στοιχεία. Ωστόσο, μπορείτε να συνδυάσετε ορισμένα δωμάτια και να οργανώσετε κάποια δωμάτια για εξοικονόμηση χώρου.

Εάν ο χώρος είναι μικρός, βεβαιωθείτε ότι το ταβάνι είναι υψηλό, επειδή κάνει το δωμάτιο να φαίνεται οπτικά μεγαλύτερο και πιο άνετο.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα δημιουργικών σχεδίων μικρών εστιατορίων:

Εδώ είναι ένα παράδειγμα κάτοψης για ένα μικρό εστιατόριο:

Κάτοψη για ένα μικρό εστιατόριο

Συντελεστές εικόνας: CAD PRO

6 συμβουλές για το σχεδιασμό της κάτοψης του εστιατορίου σας

Ο σχεδιασμός κάτοψης εστιατορίου δεν είναι εύκολος, ειδικά αν ξεκινάτε από την αρχή. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε και θα έχετε την αίσθηση ότι δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί πολλή οργάνωση και χρόνο. Ωστόσο, εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

  1. Κανόνας 60:40 για τον χώρο : Το προσωπικό του front-of-house (FOH) θα πρέπει ιδανικά να είναι το 60% του χώρου του εστιατορίου σας και το πίσω μέρος του πρέπει να είναι 40%
  2. Μάθετε για τους κανόνες του κράτους σας : Πριν δημιουργήσετε ένα σχέδιο εστιατορίου, φροντίστε να επικοινωνήσετε με την τοπική αυτοδιοίκηση για όλες τις απαιτήσεις, επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να λάβετε άδεια και να υποβάλετε το σχέδιο.
  3. Κάντε μακροπρόθεσμα σχέδια : Κατά το σχεδιασμό του εστιατορίου σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδιά σας. Υλικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, ανακαινίσεις που μπορεί να έχετε στο μέλλον. Θα επενδύσετε στο καλύτερο υλικό και θα αποφύγετε μελλοντικές επισκευές ή θα χτίσετε το εστιατόριο σας βήμα προς βήμα καθώς εργάζεστε αποκομίζοντας ταυτόχρονα κέρδος;
  4. Κατανοήστε το εστιατόριο σας από την άποψη του πελάτη : Δημιουργήστε μια υπέροχη εμπειρία για τους καλεσμένους σας, αλλά διατηρήστε την εστίασή σας με καλή αποδοτικότητα και μειώστε το κόστος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του επισκέπτη σας και κοιτάξτε τον χώρο σας από τα μάτια του επισκέπτη για να δείτε τι λείπει ή τι μπορεί να βελτιωθεί.
  5. Η αποτελεσματικότητα είναι ζωτικής σημασίας : Η αποτελεσματική ροή εργασίας είναι σημαντική για να επιτρέψετε στο προσωπικό σας μια σαφή διαδρομή από την τραπεζαρία προς την κουζίνα. Η λειτουργικότητα πρέπει να προτιμάται από την αισθητική.
  6. Προσβασιμότητα : Κάντε ένα εστιατόριο προσβάσιμο σε καθέναν από τους καλεσμένους σας. Προσθέστε χώρο για αναπηρικά αμαξίδια δίπλα στις σκάλες σας.
Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα