Πώς να βελτιώσετε το εξωτερικό του εστιατορίου σας

Πώς να βελτιώσετε το εξωτερικό του εστιατορίου σας

Αυξήστε την έκκληση του εστιατορίου σας

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 11 Ιουνίου 2018

Πώς να βελτιώσετε το εξωτερικό του εστιατορίου σας

Πολλοί πελάτες εστιατορίων κάνουν γρήγορες κρίσεις με βάση την εξωτερική εμφάνιση του εστιατορίου σας. Σίγουρα, υπάρχουν πολλά επιτυχημένα εστιατόρια που βρίσκονται σε παλιά κτίρια, παλαιές ιδιοκτησίες και σπίτια με λιτή εμφάνιση, αλλά αυτές είναι εξαιρέσεις. Ορισμένες περιοχές περιορίζουν τις αλλαγές σε κτίρια όπως ιστορικές περιοχές ή ορισμένους αστικούς χώρους. Εξακολουθεί να είναι σημαντικό να διατηρούνται οι χώροι καλά συντηρημένοι, τα παράθυρα καθαρά, τυχόν πεσμένα φύλλα σκουπισμένα ή ραγισμένα και ο χώρος καθαρός από σκουπίδια.

Παράθυρα και τέντες

Τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό των παραθύρων σας πρέπει να διατηρούνται καθαρά γιατί το διάφανο γυαλί δίνει στους περαστικούς μια καλή θέα στο εσωτερικό και μια καλή εντύπωση για το εστιατόριο σας. Το ίδιο ισχύει και για άτομα που γευματίζουν σε κλειστό χώρο. Βρώμικο γυαλί ή νεκρά σφάλματα στο περβάζι μπορεί να προκαλέσουν απώλεια όρεξης στους επισκέπτες.

Η συντήρηση τεντών είναι σημαντική για αισθητικούς και οικονομικούς λόγους. Μια χαλασμένη τέντα θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει τραυματισμούς ή υλικές ζημιές και οι περαστικοί και οι θαμώνες που εισέρχονται ή βγαίνουν από το εστιατόριο μπορεί να τραυματιστούν. Εάν δεν έχετε ασφάλιση τέντας, μπορεί να είστε υπεύθυνοι. Η βρωμιά, τα φύλλα και τα συντρίμμια μπορούν εύκολα να πέσουν από μια τέντα και να μολύνουν το φαγητό των ανθρώπων που τρώνε σε εξωτερικούς χώρους.

Σήμανση

Τα σημάδια σας όχι μόνο πρέπει να είναι καθαρά αλλά και ορατά. Αυτό μπορεί να απαιτεί φωτισμό των πινακίδων, κλάδεμα δέντρων και θάμνων και βαφή, όπως απαιτείται. Είναι επίσης σημαντικό να εμφανίζετε τη διεύθυνση του εστιατορίου σας με τρόπο που να βλέπουν οι πεζοί και οι οδηγοί. Εάν χρησιμοποιείτε ψηφιακή πινακίδα , μπορείτε να αλλάξετε το μήνυμά σας για να προωθήσετε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό ή happy hour στο μπαρ. Τα προσαρμοσμένα μηνύματα μάρκετινγκ μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητα των σημάτων να προσελκύουν πελάτες.

Δημιουργώντας τη σωστή ατμόσφαιρα

Υπάρχουν πολλές μελέτες που συζητούν τις ιδιαιτερότητες του εξωτερικού σχεδιασμού καθώς σχετίζεται με την ψυχολογία των πελατών. Ανάλογα με την ιδέα του εστιατορίου σας, οι λεπτομέρειες του εξωτερικού σχεδιασμού μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Ένα αθλητικό μπαρ ή εστιατόριο μπορεί να θέλει να εμφανίζει αναμνηστικά από τοπικές ομάδες πρωταθλήματος. Τα οικογενειακά εστιατόρια μπορεί να εμφανίζουν αφίσες φιλικές προς τα παιδιά ή να αναφέρουν το μενού των παιδιών τους. Άλλες κοινές ιδέες σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

  • Οι δείπνοι συχνά επιλέγουν να σχεδιάσουν τους εξωτερικούς τους χώρους ώστε να μοιάζουν με λεωφορεία, τελεφερίκ ή τρένα.
  • Τα λουλούδια και τα φυτά είναι κοινές εξωτερικές βελτιώσεις, αλλά φροντίστε να τα διατηρείτε ποτισμένα, κλαδεμένα και υγιή.
  • Πολλά εστιατόρια χρησιμοποιούν υπαίθρια τέχνη μεγάλης κλίμακας, όπως γλυπτά, τοιχογραφίες και βραχόκηπους.
  • Χρησιμοποιήστε συμπληρωματικά χρώματα αντί για φωτεινούς, λαμπερούς συνδυασμούς, εκτός εάν στοχεύετε παιδιά.
  • Μειώστε ακόμη περισσότερο τα χρώματα εάν προωθείτε το καλό φαγητό.
  • Το κόκκινο και το κίτρινο χρησιμοποιούνται συνήθως για φαστ φουντ και fast casual εστιατόρια επειδή διεγείρουν την όρεξη και συνεπάγονται γρήγορη εξυπηρέτηση.
  • Χρησιμοποιήστε το λευκό με φειδώ για να αποτρέψετε το χρωματικό σας σχέδιο να φαίνεται ήπιο.
εξωτερική επιχειρηματική εστίαση φιλόξενη και καθαρή είσοδος

Σκούπισμα και αστυνόμευση του χώρου στάθμευσης

Ο χώρος στάθμευσης είναι μια κρίσιμη περιοχή όπου πολλά εστιατόρια υπολείπονται. Διατηρώντας την παρτίδα χωρίς σκουπίδια, σπασμένα τζάμια και πολυσύχναστες ομάδες ανθρώπων μπορεί να αποτρέψει τους πελάτες από το να έχουν κακή εντύπωση. Ο φωτισμός του χώρου στάθμευσης είναι επίσης σημαντικός - οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς.

Είναι σημαντικό να βάφετε περιοδικά τις γραμμές στο παρκέ σας για λόγους ασφαλείας - αυτές οι γραμμές στάθμευσης εμποδίζουν τους ανθρώπους να καταλαμβάνουν πολύ χώρο ή να σταθμεύουν σε λωρίδες κυκλοφορίας. Είναι επίσης σημαντικό να επισκευάσετε λακκούβες και να σφραγίσετε την άσφαλτο του χώρου στάθμευσης.

Αίθρια και υπαίθριες περιοχές αναμονής και δείπνου

Ο σχεδιασμός ενός χώρου για υπαίθρια τραπεζαρία μπορεί να αυξήσει τα έσοδα έως και 30% . Υπάρχουν αρκετές επιλογές για υπαίθρια τραπεζαρία που περιλαμβάνουν καθίσματα στο πεζοδρόμιο, τραπεζαρία στον τελευταίο όροφο, τραπέζια βεράντας και καθορισμένους χώρους της ιδιοκτησίας του εστιατορίου.

Προσπαθήστε να σχεδιάσετε έναν ελκυστικό χώρο, να προστατέψετε από τον ήλιο και τη βροχή και να σχεδιάσετε περιοχές όπου η εκφόρτωση φορτηγών δεν καταστρέφει την ατμόσφαιρα. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν οι μονάδες AC, τα δοχεία απορριμμάτων και η καλωδίωση δημιουργούν οπτικά μάτια.

Εάν χρησιμοποιείτε έναν εξωτερικό χώρο ως χώρο αναμονής, η παροχή μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας μπορεί να εμποδίσει τους ανθρώπους να βαρεθούν και να πάνε σε άλλο εστιατόριο. Η προσφορά πρόσβασης στους πελάτες σε Wi-Fi είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τους πελάτες σας ευχαριστημένους και διασκεδαστικούς όσο περιμένουν. Το Wi-Fi έχει γίνει ουσιαστικό μέρος της τεχνολογικής υποδομής των επιτυχημένων εστιατορίων. Η εγκατάσταση Wi-Fi διευκολύνει την επικοινωνία με διακομιστές και την πρόσβαση στο κινητό σύστημα POS του εστιατορίου από εξωτερικούς χώρους με το πρόσθετο πλεονέκτημα της προσέλκυσης πολυάσχολων ατόμων που χρειάζονται πρόσβαση Wi-Fi για να είναι άνετα ενώ τρώνε.

Δημιουργήστε έναν εξωτερικό σταθμό

Τα εστιατόρια μπορούν να δημιουργήσουν ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις τους δημιουργώντας έναν εξωτερικό σταθμό για να προσελκύσουν περισσότερους περαστικούς. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για υπαίθριες πωλήσεις - όπως το σερβίρισμα ζεστής σοκολάτας το χειμώνα, τα ποτά το καλοκαίρι ή η λήψη παραγγελιών μεταφοράς για μεσημεριανό γεύμα.

Θα μπορούσατε επίσης να πουλήσετε αντικείμενα από το απόθεμα των εμπορευμάτων εστιατορίου σας-όπως μπλουζάκια επώνυμα, είδη που σχετίζονται με τον αθλητισμό και τουριστικά αναμνηστικά. Μια άλλη επιλογή είναι να προβάλλετε τα έργα των τοπικών καλλιτεχνών για να προσελκύσετε πελάτες. Ένας έμπειρος υπάλληλος που υπηρετεί μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις, να αυξήσει τις πωλήσεις και να αποτρέψει τυχόν πράξεις κλοπής ή βανδαλισμών.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του εξωτερικού χώρου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις μικρές λεπτομέρειες, έτσι ώστε ο εξωτερικός σας χώρος να ταιριάζει με την ιδέα και την κουζίνα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοναδικούς πάγκους αναμονής, πυροσβεστήρες και πολύχρωμες τέντες, tarps και ομπρέλες για να δημιουργήσετε έναν ενδιαφέροντα χώρο. Μπορεί να θέλετε να εμφανίσετε το λογότυπο μιας τοπικής αθλητικής ομάδας ή κατάλληλα μηνύματα από προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των διανομέων αλκοόλ, των κοντινών οινοποιείων και των τοπικών βιοτεχνικών μπυραριών. Σκεφτείτε πώς θα παρέχετε γρήγορα μενού και καρυκεύματα σε υπαίθρια εστιατόρια. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τους πελάτες το συντομότερο δυνατόν αφού καθίσουν.

Τακτική Εξωτερική Συντήρηση

Η τακτική συντήρηση σε εξωτερικούς χώρους είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε την περιοχή σας σε φόρμα. Τα εστιατόρια καθαρίζουν τους εσωτερικούς τους χώρους κάθε μέρα και θα πρέπει να κάνετε το ίδιο για τους εξωτερικούς χώρους. Καθαρίστε την περιοχή και τις εισόδους και επιδιορθώστε τυχόν ατέλειες σε σκάλες ή εξωτερικούς τοίχους. Εάν το πεζοδρόμιο σας έχει τσιπ, σκεφτείτε να προσλάβετε μια εταιρεία από σκυρόδεμα για επισκευές.

Η εξώπορτά σας δέχεται πολλές καταχρήσεις από πελάτες, προσωπικό και πωλητές. Πολύ ορατή, η πόρτα κάνει μια ξεχωριστή εντύπωση στους επισκέπτες. Mightσως θελήσετε να εγκαταστήσετε μια πλάκα λακτίσματος, να βάψετε ξανά ή να σφραγίσετε την πόρτα τακτικά ή να αντικαταστήσετε μια παλιά πόρτα.

Οι άνθρωποι επιλέγουν σίγουρα εστιατόρια με βάση τον εξωτερικό σχεδιασμό, οπότε θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τι είδους εντύπωση μεταφέρει το εστιατόριο σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα εξωτερικό που να προσελκύει το είδος των πελατών που θέλετε. Η πιο σημαντική στρατηγική - ανεξάρτητα από το σχεδιασμό - είναι η έναρξη ενός τακτικού προγράμματος καθαρισμού και συντήρησης.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, θα πρέπει να αναθέτετε υπαίθρια καθήκοντα ως μέρος της υποχρεωτικής παράπλευρης εργασίας του εστιατορίου. Αυτά μπορεί να είναι ελάχιστα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα συντήρησης που πρέπει να γίνουν όλο το χρόνο.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα