Πόσο κοστίζει η έναρξη ενός εστιατορίου

Πόσο κοστίζει η έναρξη ενός εστιατορίου

Μάθετε πόσο κοστίζει να ανοίξετε ένα εστιατόριο και πολλά άλλα!

Δημοσιεύτηκε από Victor Delgadillo την 8 Μαΐου 2022

Θέλετε να μάθετε πόσο κοστίζει το άνοιγμα ενός εστιατορίου;

Το κύριο πρόβλημα για τους ανθρώπους που προσπαθούν να ανοίξουν ένα εστιατόριο είναι ο προϋπολογισμός. Το κόστος ανοίγματος ενός εστιατορίου είναι ένα μεγάλο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί… σωστά; Ναι, είναι, αλλά αυτό που ίσως δεν έχετε σκεφτεί είναι ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων είναι εύπλαστες στην επιχειρηματική σας κατάσταση.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω για:

  • Πόσο κοστίζει κατά μέσο όρο το άνοιγμα ενός εστιατορίου σήμερα
  • Σχετικά με το τι χρειάζεται για να ανοίξει ένα εστιατόριο
  • Σχετικά με τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων κατά τον υπολογισμό του προϋπολογισμού τους
  • Και οι επιλογές που έχετε για να συγκεντρώσετε αυτά τα χρήματα

Το άνοιγμα ενός εστιατορίου είναι μια πρόκληση για πολλούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε τη δυσκολία στο σύνολό της. Υπάρχουν τρόποι να χαμηλώσεις τον πήχη!

Μάθετε πώς εδώ.

Πόσο κοστίζει το άνοιγμα ενός εστιατορίου

Ανοιχτή πινακίδα σε ένα εστιατόριο

Το παρόν, ανεξάρτητα από το πότε θα διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα είναι η πιο δύσκολη και ακριβή στιγμή για να ανοίξετε ένα εστιατόριο.

Αυτό συμβαίνει γιατί το κόστος ζωής και των επιχειρήσεων αυξάνεται κάθε χρόνο, λόγω του πληθωρισμού, των διαφόρων οικονομικών μεταβλητών και άλλων δαπανών που αυξάνουν την τιμή των πάντων, όπως η βενζίνη και άλλα.

Επομένως, το να σκέφτεστε να ανοίξετε ένα εστιατόριο ή να το αναλάβετε γενικά, είναι για θαρραλέους ανθρώπους. Ας δούμε μερικούς επώδυνους μέσους αριθμούς:

  • Από σήμερα, το κόστος ανοίγματος ενός εστιατορίου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά μέσο όρο περίπου 200.000 USD.
  • Στη Λατινική Αμερική, το κόστος πέφτει σε περίπου 60.000 USD, αν και η δυσκολία επίτευξης αυτού του αριθμού αυξάνεται σημαντικά.
  • Στην Ευρώπη, το κόστος πέφτει ξανά σε περίπου 100.000 ευρώ. Ωστόσο, αυτό ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το πού βρίσκεστε.
  • Στην Ασία, το κόστος πέφτει κατά μέσο όρο στα 70.000 USD, αρκετά παρόμοια με τη Λατινική Αμερική. Ωστόσο, όπως και στην Ευρώπη, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συγκεκριμένη χώρα στην οποία βρίσκεστε.
  • Στην Αφρική, μπορείτε να ανοίξετε ένα εστιατόριο με περίπου 50.000 USD ή λιγότερο. Η Νότια Αφρική λέει μια διαφορετική ιστορία, που κοστίζει έως και 80.000 USD.
  • Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, το κόστος αυξάνεται ξανά στα 100.000 USD σε τοπικό νόμισμα, αν και μπορείτε να το κάνετε με πολύ λιγότερο, ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, κατά μέσο όρο, στα περισσότερα μέρη του κόσμου μπορείτε να ανοίξετε ένα εστιατόριο με περίπου 100.000 USD. Και, φυσικά, αυτός ο αριθμός, η αντίληψη που θα έχετε για το μέγεθός του και το είδος της επιχείρησης που μπορείτε να ανοίξετε με αυτό το ποσό ποικίλλουν ανάλογα με το πού βρίσκεστε. Όμως, υπάρχει κάτι στο οποίο οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να συμφωνήσουμε - είναι ακριβό να ανοίξεις ένα εστιατόριο .

Ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να σας υπενθυμίσει αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, αλλά μάλλον να σας βοηθήσει να την αποδεχτείτε και να αναζητήσετε τρόπους για να μειώσετε το κόστος. Πως? Όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια, το κύριο πράγμα είναι να διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας και να διαμορφώσετε την επιχείρησή σας στην κατάσταση.

Τι χρειάζεστε για να ανοίξετε ένα εστιατόριο;

εξοπλισμός κουζίνας που θα χρειαστείτε για να ανοίξετε το εστιατόριό σας

Το άνοιγμα ενός εστιατορίου απαιτεί να πληροίτε αρκετές απαιτήσεις, κάτι που συνήθως δικαιολογεί το υψηλό κόστος αυτού του τύπου επιχείρησης.

Θα χρειαστεί να καλύψετε έξοδα σε διάφορες κατηγορίες. Τα κυριότερα είναι:

  1. Εμπορικός χώρος για την επιχείρηση. Μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα μέρος.
  2. Ανακαινίσεις και κατασκευές.
  3. Άδειες και άδειες.
  4. Εξοπλισμός κουζίνας και τεχνολογία εστιατορίου .
  5. Μάρκετινγκ και διαφήμιση κάποιου είδους.
  6. Εργαζόμενοι, κόστος μισθοδοσίας και άλλα σχετικά.
  7. Και κόστος εισροών.

Αυτά είναι τα 7 κύρια έξοδα που μπορεί να χρειαστεί κάθε επιχείρηση τροφίμων. Ωστόσο, μια άλλη πραγματικότητα είναι ότι δεν χρειάζονται όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων όλα αυτά τα έξοδα – υπάρχουν ελαφρύτεροι τρόποι επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Τώρα, ας μιλήσουμε για το τι ακριβώς χρειάζεστε για να ανοίξετε ένα εστιατόριο ή μια επιχείρηση τροφίμων.

Τι πραγματικά χρειάζεστε για να ανοίξετε ένα εστιατόριο

Παρκαρισμένο φορτηγό τροφίμων έτοιμο να ξεκινήσει το σέρβις

Παρόλο που ανέφερα όλες αυτές τις κατηγορίες, υπάρχουν πράγματα που δεν αναφέρω, και υπάρχουν πράγματα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε.

Η επιχείρηση εστιατορίων βασίζεται σήμερα περισσότερο στην ευκολία – τόσο για τους πελάτες όσο και για τους επιχειρηματίες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν ελαφρύτεροι τύποι επιχειρήσεων τροφίμων που είναι εξίσου ισχυροί και αρκετά κερδοφόροι.

Μερικά ξεκάθαρα παραδείγματα είναι

  • Εστιατόρια-φαντάσματα. Δεν χρειάζεστε χώρο!
  • Φορτηγά τροφίμων . Δεν χρειάζεστε χώρο!
  • Υπηρεσίες εστίασης . Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχετε ήδη την ιδέα.
  • Καρότσια τροφίμων. Ακόμα δεν υπάρχει χώρος.
  • Οικογενειακά και μικρά εστιατόρια. Εδώ θα χρειαστείτε έναν χώρο, αλλά είναι ευκολότερο ή φθηνότερο να τα αποκτήσετε.

Όλες αυτές οι μορφές επιχειρήσεων, οι οποίες μπορεί να ρυθμίζονται ή να μην ελέγχονται στον τόπο διαμονής σας (είναι δική σας ευθύνη να το ανακαλύψετε), μπορούν να είναι εξαιρετικοί τρόποι για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση τροφίμων.

Αν και αυτά τα μοντέλα εκτελούν τις ίδιες λειτουργίες με ένα εστιατόριο, δεν χρειάζονται όλα όσα απαιτεί ένα εστιατόριο.

Για παράδειγμα, ούτε τα φορτηγά τροφίμων ούτε οι υπηρεσίες εστίασης χρειάζονται εμπορικούς χώρους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Ένα εστιατόριο-φαντάσματα δεν απαιτεί εμπορική κουζίνα – αν και δεν είναι ιδανικό, μπορείτε να προσφέρετε την υπηρεσία από το σπίτι με λιγότερο ακριβό εξοπλισμό.

Ανεξάρτητα από το ποιο από αυτά τα μοντέλα θα επιλέξετε, σίγουρα θα εξοικονομήσετε ένα καλό ποσοστό σε σύγκριση με ένα εστιατόριο.

Το θέμα είναι ότι αν δεν θέλεις να θυσιάσεις τίποτα και θέλεις να ανοίξεις ένα εστιατόριο παραδοσιακά, έχεις και επιλογές. Ανάλογα με τις αποφάσεις που παίρνετε, μπορεί να είναι προσιτό να ανοίξετε ένα εστιατόριο!

7 λάθη που κάνουν οι επιχειρηματίες όταν σχεδιάζουν μια επιχείρηση τροφίμων

Χώρος εστιατορίου

Υπάρχουν αρκετά κοινά λάθη που κάνουν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες εστιατορίων κατά τον υπολογισμό του προϋπολογισμού για να ανοίξουν την επιχείρησή τους. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις αυτά τα λάθη γιατί μπορούν να μεταμφιεστούν ως κοινή λογική. Αυτοί είναι:

1. Θέλετε να αγοράσετε όλα όσα χρειάζεστε

Είναι προφανές ότι όσο καλύτερα εξοπλισμένη είναι η επιχείρησή σας, τόσο καλύτερη θα είναι η παραγωγικότητά σας, ο φόρτος εργασίας θα είναι πιο διαχειρίσιμος και θα έχετε περισσότερο έλεγχο στο τελικό προϊόν. Ωστόσο, δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος για ένα εστιατόριο να έχει όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται αν δεν έχετε μεγάλο προϋπολογισμό για να το αγοράσετε.

Και το χειρότερο είναι ότι μερικές φορές δεν είναι απαραίτητο. Από την εμπειρία μου ως μάγειρας, ανεξάρτητα από το εστιατόριο στο οποίο δούλευα, πάντα έλειπε ένας εξοπλισμός που δεν ήταν απαραίτητος, αλλά θα διευκόλυνε μία ή δύο διαδικασίες .

Στη συνέχεια, οι συνάδελφοί μου επινόησαν λύσεις σε αυτά τα προβλήματα, χρησιμοποιώντας ό,τι είχαμε για να καλύψουμε τις ελλείψεις του εστιατορίου.

Αυτό δεν είναι ιδανικό , αλλά το σημαντικό είναι ότι το εστιατόριο λειτούργησε αρκετά καλά.

Λύση: Πρέπει να κατανοήσετε τις διαδικασίες που είναι απαραίτητες για το εστιατόριο, και να τις ενεργοποιήσετε από την αρχή αγοράζοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό. Έτσι, μπορείτε να εστιάσετε τον προϋπολογισμό σας σε ό,τι είναι απαραίτητο και να βελτιστοποιήσετε άλλους τομείς ενώ η επιχείρησή σας διαμορφώνεται.

Γιατί είναι καλύτερο αυτό; Επειδή τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε εξοπλίζοντας την κουζίνα σας με τα απαραίτητα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το εστιατόριό σας ζωντανό, ενώ παράλληλα αποκτάτε πελάτες.

2. Αν κοστίζει περισσότερο, σημαίνει ότι είναι καλύτερο

Όταν εξοπλίζετε την κουζίνα σας, ειδικά αν έχετε καλό προϋπολογισμό, οι προσδοκίες και οι επιθυμίες σας μπορεί να παρεμποδίσουν και να σας κάνουν να πάρετε κακές αποφάσεις. Αυτό συμβαίνει πολύ εάν είναι μια επιχείρηση με πάθος, όπου ο επιχειρηματίας ξέρει τι κάνει, ξέρει τι είναι καλύτερο και αυτό θέλει για την επιχείρησή του. Αλλά με ποιο κόστος;

Το να αγοράζετε πάντα το καλύτερο είναι πολύ ακριβό, είτε πρόκειται για εξειδικευμένο εξοπλισμό είτε για εξοπλισμό από αναγνωρισμένες μάρκες. Και μπορεί να ακούγεται καλή ιδέα να αγοράσετε το πιο πρόσφατο και καλύτερο, αλλά και πάλι, δεν είναι απαραίτητο.

Λύση:

Η λύση είναι δύσκολη. Είναι πιο έξυπνο να επιλέγετε εξοπλισμό που:

  • Προσφέρει καλή ισορροπία μεταξύ ποιότητας και τιμής
  • Είναι μεταχειρισμένο αλλά σε πολύ καλή κατάσταση
  • Προέρχεται από λιγότερο αναγνωρισμένες μάρκες, αλλά κάνει τη δουλειά χωρίς κανένα μειονέκτημα.

Αυτές οι τρεις επιλογές είναι εξαιρετικές γιατί θα σας εξοικονομήσουν χρήματα, ακόμα κι αν δεν τις χρειάζεστε. Ωστόσο, να θυμάστε πάντα ότι το φτηνό μπορεί επίσης να είναι ακριβό – πρέπει να βρείτε τη σωστή ισορροπία!

3. Επιλέξτε έναν εμπορικό χώρο επειδή βρίσκεται στο ακριβό μέρος της πόλης

Το ακριβό μέρος οποιασδήποτε πόλης, όπου ζουν οι άνθρωποι της ανώτερης τάξης, όπου τα σπίτια είναι όμορφα και όπου είναι πιο πιθανό να κερδίσετε πελάτες υψηλής καθαρής αξίας.

Αυτό σημαίνει μεγάλες παραγγελίες!

Όλα αυτά ακούγονται πολύ έξυπνα, αλλά στην πραγματικότητα, εξαρτώνται πολύ από την ιδέα του εστιατορίου σας. Εάν η ιδέα της επιχείρησής σας τροφίμων δεν είναι σύμφωνη με αυτό που θέλει το κοινό-στόχο σας, τότε είναι άχρηστο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τοποθεσία είναι ζωτικής σημασίας .

Το άνοιγμα ενός εστιατορίου σε μια ακριβή περιοχή της πόλης σας είναι έξυπνο εάν:

  • Η προσφορά φαγητού σας είναι κατάλληλη για άτομα ανώτερης και μεσαίας τάξης.
  • Η προσφορά του φαγητού σας είναι φυσιολογική, αλλά υπάρχουν πολύ λίγα εστιατόρια που πωλούν το φαγητό που θέλετε να πουλήσετε σε αυτήν την περιοχή. Ακόμη και οι πλούσιοι άνθρωποι θέλουν κατά καιρούς ένα τυρί, λιπαρό μπιφτέκι!

Εάν θέλετε να ανοίξετε ένα εστιατόριο σε αυτές τις περιοχές μόνο και μόνο επειδή ακούγεται καλό να λέτε ότι έχετε μια επιχείρηση εκεί ή επειδή πιστεύετε ότι είναι σαν να ψαρεύετε σε ένα βαρέλι, μπορεί να κάνετε λάθος .

Ακόμη και τα φανταχτερά και ακριβά εστιατόρια πρέπει να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσελκύσουν, να ικανοποιήσουν και να διατηρήσουν πελάτες.

Αλλά είναι πιο εύκολο για αυτούς γιατί πουλάνε τη σωστή λύση στο σωστό κοινό. Ανεξάρτητα από αυτό, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να λειτουργήσει αυτή η κατάσταση.

Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα εστιατόριο με κανονικό φαγητό, ίσως τοπικό ή παραδοσιακό, και ανοίγετε σε μια ακριβή περιοχή, μπορεί να τα πάτε καλά για διαφορετικούς λόγους.

Η περιοχή μπορεί να είναι κορεσμένη με ακριβά και φανταχτερά εστιατόρια ή να μην έχετε κανέναν ανταγωνισμό ή να προσαρμόζετε πολύ καλά τις υπηρεσίες του εστιατορίου σας στους πλούσιους πελάτες και πολλά άλλα.

Λύση: Χρειάζεστε τη βοήθεια ενός τοπικού συμβούλου εστιατορίου! Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το εστιατόριό σας εξετάζοντας σκληρά δεδομένα.

4. Θέλετε να αντιγράψετε εστιατόρια

Κορίτσι που χρησιμοποιεί μια μηχανή αντιγραφής. Έτσι φαίνεσαι όταν προσπαθείς να αντιγράψεις άλλα εστιατόρια.

Βλέπεις μια νέα επιχείρηση, που πάει πολύ καλά και είναι πάντα γεμάτη, και σκέφτεσαι «θα μπορούσα να το κάνω αυτό» . Αυτό μπορεί να σας κάνει να σπαταλήσετε πολύ πολύτιμο προϋπολογισμό σε μια ιδέα που απέτυχε από την έναρξή της.

Η αντιγραφή ή η μίμηση άλλων εστιατορίων και το άνοιγμα της ίδιας επιχείρησης μόνο για αυτόν τον λόγο είναι πολύ κακή ιδέα για πολλούς λόγους.

  • Πρώτον, υπάρχει προσφορά και ζήτηση . Αν ανοίξετε μια πίτσα δίπλα σε άλλες τρεις, η αγορά είναι κορεσμένη, ρίχνοντας εσάς και τον ανταγωνισμό σας σε μια ατέρμονη μάχη για να κερδίσετε πελάτες με τις χαμηλότερες τιμές.
  • Δεύτερον , η αντιγραφή ενός εστιατορίου και της λειτουργίας του χωρίς να γνωρίζουμε τις μεθόδους προμήθειας, το κόστος κάθε πιάτου και άλλα λειτουργικά κόστη είναι μια πολύ κακή ιδέα. Μπορεί να αντιμετωπίζετε ένα αόρατο πρόβλημα – κακή διαχείριση κόστους. Γιατί; Γιατί ακόμα κι αν αυτό το εστιατόριο φαίνεται καλό, είναι γεμάτο κάθε βράδυ και έχει χιλιάδες πελάτες το μήνα, μπορεί να έχει απώλειες.

, Για παράδειγμα, , εάν έχετε συμφωνίες (με ζημία) που είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές, η επιχείρηση μπορεί να χάνει χρήματα παρόλο που προσελκύει χιλιάδες πελάτες.

Το εστιατόριο που αντιγράφετε μπορεί επίσης να έχει κρυφά πλεονεκτήματα .

Αυτό το εστιατόριο μπορεί να είναι κερδοφόρο και πολύ επιτυχημένο, αλλά για κρυφούς λόγους όπως μια καλή αλυσίδα εφοδιασμού ή ακόμα και η εσωτερική παραγωγή ορισμένων συστατικών.

Για παράδειγμα , φανταστείτε ότι προσπαθείτε να αντιγράψετε ένα ψαροταβέρνα που τα πάει πολύ καλά.

Εάν το εστιατόριο δημιουργήθηκε από ιδιοκτήτη ιχθυοπωλείου, το πιθανότερο είναι ότι το εστιατόριο μπορεί να αγοράσει ψάρια με το ήμισυ ή λιγότερο από το μισό της τιμής, αρκεί και οι δύο επιχειρήσεις να είναι κερδοφόρες.

Αλλά, αν θέλετε να εφαρμόσετε την ίδια μέθοδο χωρίς να έχετε ιχθυοπωλείο, θα αγοράσετε το ψάρι σε κανονική τιμή. Ακόμη και με παζάρια, πιθανότατα δεν θα μπορέσετε να κάνετε τις προσφορές του άλλου εστιατορίου κερδοφόρες για το εστιατόριό σας.

Λύση: Θα πρέπει να ερευνήσετε διεξοδικά τις επιχειρήσεις που θέλετε να αντιγράψετε και να ζητήσετε συμβουλές από έναν έμπειρο ιδιοκτήτη εστιατορίου.

5. Προσλάβετε πάρα πολλούς υπαλλήλους

Ένα εστιατόριο με πολύ προσωπικό

Αυτό το λάθος είναι κοινό σε εστιατόρια που διευθύνονται από ιδιοκτήτες χωρίς εμπειρία διαχείρισης.

Σε ένα εστιατόριο, είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε αρκετές εργασίες, από το πλύσιμο των πιάτων μέχρι το άνοιγμα της πόρτας για τους πελάτες και το χαιρετισμό τους.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε ένα άτομο για να χειριστεί κάθε λειτουργία – θα είχατε εκατοντάδες υπαλλήλους. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος που μπορεί να σας κάνει να χάσετε χρήματα από τη μισθοδοσία. Επιπλέον, μπορεί να κάνει δυσκίνητους διαφορετικούς χώρους του εστιατορίου, για παράδειγμα, εάν έχετε 5 διακομιστές για να σερβίρετε 5 τραπέζια ή λιγότερα σε έναν μάλλον μικρό χώρο.

Λύση: Γι' αυτό πρέπει να βρείτε την ισορροπία, να ορίσετε καλά τις υποχρεώσεις του κάθε εργαζόμενου και να επενδύσετε περισσότερο στην εκπαίδευση και την προετοιμασία. Κάτι άλλο που μπορεί να είναι χρήσιμο είναι να εφαρμόσετε την εναλλαγή των θέσεων, ειδικά αν πρόκειται για εστιατόριο με απλό φαγητό.

6. Μη πρόσληψη επαρκούς προσωπικού

Ένα εστιατόριο χωρίς προσωπικό.

Αυτό το λάθος είναι ακόμα πιο συνηθισμένο στα εστιατόρια και ναι, οι ένοχοι είναι και πάλι άπειροι ιδιοκτήτες. Αυτή είναι η άλλη όψη της ισορροπίας σχετικά με το προηγούμενο πρόβλημα.

Το να έχεις πολύ λίγους υπαλλήλους προκαλεί πολλά προβλήματα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν τους υπαλλήλους και όχι το εστιατόριο.

Αυτό δημιουργεί ένα πολύ αρνητικό εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αισθάνονται ότι τους εκμεταλλεύονται μέχρι εξάντλησης και τελικά θα αποφασίσουν ότι ο μισθός τους δεν αξίζει τον κόπο.

Το έχω δει αυτοπροσώπως . Είναι πολύ αρνητικό για τον εργαζόμενο και το εστιατόριο, ειδικά αν ο εργαζόμενος πιέζεται να παραιτηθεί λόγω έλλειψης αλλαγής.

Αν το κάνετε αυτό, θα δείτε μόνο τα λίγα άτομα που ξέρουν να κάνουν τα πάντα στο εστιατόριο να φεύγουν. Επίσης, αυτό επηρεάζει σχεδόν πάντα τη φήμη του εστιατορίου, γεγονός που μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την πρόσληψη νέων ανθρώπων.

Λύση: Προσλάβετε αρκετά άτομα και μοιράστε καλά τη δουλειά για να δημιουργήσετε μια καλή ατμόσφαιρα!

7. Μη έλεγχος των προσδοκιών

Ελέγξτε τις προσδοκίες σας και θα είστε επιτυχημένοι

Το να θέλεις όλα να είναι όπως τα θέλεις, αντί να είναι όπως είναι, είναι μια από τις κύριες αιτίες ταλαιπωρίας για τους πρωτοεμφανιζόμενους επιχειρηματίες και τους έμπειρους ιδιοκτήτες.

Όλα τα λάθη που ανέφερα παραπάνω συνοψίζονται σε αυτό το ένα λάθος.

  • Δεν ελέγχετε τις προσδοκίες σας σχετικά με τον εξοπλισμό της κουζίνας σας και ξοδεύετε περισσότερα.
  • Δεν ελέγχετε τις προσδοκίες σας σχετικά με τη δυσκολία της επιχειρηματικής δραστηριότητας και κάνετε λάθη.
  • Δεν ελέγχετε τις υποθέσεις σας σχετικά με τη λειτουργία της επιχείρησης εστιατορίου και δεν κατανοείτε την πολυπλοκότητά της.
  • Δεν ελέγχετε τις υποθέσεις σας για τους πελάτες σας και αποτυγχάνετε να κατανοήσετε και να ικανοποιήσετε τις ανάγκες τους.
  • Δεν ελέγχετε τις προσδοκίες σας σχετικά με την απόδοση των υπαλλήλων σας και κάνετε λάθη στη διαχείριση του εστιατορίου σας.

Και ούτω καθεξής.

Η αλήθεια είναι ότι η λειτουργία ενός επιτυχημένου εστιατορίου, όπως η λειτουργία άλλων επιχειρήσεων, δεν αφορά ένα άτομο – ούτε καν τον ιδιοκτήτη του. Πρόκειται για το άθροισμα αρκετών καλών αποφάσεων και σκληρής δουλειάς για την επιτυχία.

Πώς να υπολογίσετε τον απαραίτητο προϋπολογισμό για να ανοίξετε ένα εστιατόριο;

Τώρα που γνωρίζετε τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι επιχειρηματίες όταν ανοίγουν ένα εστιατόριο, θα σας πω για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να υπολογίσετε τον προϋπολογισμό του εστιατορίου σας. Δημιούργησα αυτά τα βήματα με τρόπο που θα παράγουν προϋπολογισμούς που θεωρούν όλα τα απαραίτητα για την επιχείρησή σας.

Σημείωση: Ο προϋπολογισμός που μπορείτε να αποκτήσετε με αυτά τα βήματα δεν έχει καμία σχέση με το ποσό που πρέπει να επενδύσετε. Αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν να υπολογίσετε το κόστος ανοίγματός σας δίκαια.

0. Σκεφτείτε τις άδειες, τις άδειες, το διοικητικό και γραφειοκρατικό κόστος

Το βήμα 0 είναι πολύ απαραίτητο. Δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα εστιατόριο ή μια επιχείρηση τροφίμων χωρίς να το εκπληρώσετε!

Θα χρειαστεί να εγγραφείτε και να ανοίξετε μια εταιρεία, να υποβάλετε αίτηση για επιχειρηματικές άδειες, να εγγράψετε την εταιρεία σας για να πληρώσετε φόρους και να υποβάλετε αίτηση για μεγάλο αριθμό αδειών και πιστοποιήσεων σε όλα τα βήματα. Θα χρειαστεί επίσης να ανοίξετε τραπεζικούς λογαριασμούς για την επιχείρησή σας, να αγοράσετε ασφάλεια και πολλά άλλα.

Κάθε ένα από αυτά θα έχει ένα κόστος που πρέπει να λάβετε υπόψη στον προϋπολογισμό σας.

1. Σκεφτείτε την τοποθεσία

Οι προμηθευτές εστιατορίων είναι απαραίτητοι για όλες τις λειτουργίες εστιατορίου

Βρείτε μια τοποθεσία που ταιριάζει στις ανάγκες του εστιατορίου σας, στην ιδέα του και στο κοινό-στόχο του.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιλέξετε την τοποθεσία του εστιατορίου σας:

  • Κάντε μια μελέτη αγοράς για να μάθετε πού βρίσκεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση των πιθανών πελατών σας στην πόλη σας.
  • Πραγματοποιήστε μια μελέτη των πιθανών προμηθευτών σας. Η τοποθεσία του εστιατορίου σας μπορεί να περιορίσει τους προμηθευτές στους οποίους έχετε πρόσβαση ή να περιπλέξει τη διαδικασία προμήθειας συστατικών.
  • Μελετήστε αναλυτικά τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τη γαστρονομική προσφορά που έχετε στο μυαλό σας και κάντε μετρήσεις του χώρου της κουζίνας για να δείτε αν ταιριάζουν όλα.
  • Μελετήστε τον αριθμό των καρεκλών και των τραπεζιών που μπορείτε να έχετε στην τραπεζαρία.
  • Μελετήστε πώς λειτουργεί η ροή εργασίας σε όλο το εστιατόριο.
  • Δημιουργήστε μια λίστα με μέρη που πληρούν τις περισσότερες απαιτήσεις.
  • Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό λαμβάνοντας υπόψη το κόστος κάθε μέρους (αν θέλετε να νοικιάσετε, φυσικά).
  • Κάντε μια ανάλυση SWOT για να μάθετε ποιο από αυτά έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα.
  • Μείνετε με τους καλύτερους!

Αυτή η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη από όσο ακούγεται, ειδικά αν αφιερώσετε χρόνο για να αναλύσετε κάθε μεταβλητή. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε παράλυση της ανάλυσης, επομένως είναι καλή ιδέα να περιορίσετε λίγο τις επιλογές σας και να είστε πολύ επιλεκτικοί για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Σε αυτό το βήμα, θα λάβετε το μηνιαίο, τριμηνιαίο, εξαμηνιαίο και ετήσιο κόστος του ενοικίου.

Σημείωση: Σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε το ακίνητο, συνιστάται να μελετήσετε πράγματα όπως το εκτιμώμενο κόστος ανακαινίσεων, άδειες χωροταξίας, οικοδομικές άδειες, άδειες χρήσης γης και πολλά άλλα για να υπολογίσετε ένα πλήρες ποσό πριν από την αγορά.

2. Σκεφτείτε τον βασικό εξοπλισμό κουζίνας που χρειάζεστε για να προσφέρετε το μενού που έχετε κατά νου

Ο απαραίτητος εξοπλισμός για το άνοιγμα ενός εστιατορίου

Για αυτό το βήμα, πρέπει να έχετε μελετήσει και δοκιμαστεί ένα αρχικό μενού. Μπορείτε να ξεκινήσετε προετοιμάζοντας διαφορετικά πιάτα και στη συνέχεια ερευνώντας τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για να προσφέρετε αυτά τα πιάτα σε μεγάλη κλίμακα.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον αριθμό των θέσεων στο εστιατόριό σας. Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, θα πρέπει να μπορείτε να παράγετε τουλάχιστον κάθε στοιχείο στο μενού για τις μισές θέσεις ή περισσότερες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα πιάτα μπορούν να προετοιμαστούν σε μεγάλες ποσότητες εκ των προτέρων και να αποθηκευτούν για να τελειώσουν τη στιγμή του σερβιρίσματος.

Αυτό μειώνει την αγορά εξοπλισμού σε δύο τύπους στρατηγικών:

  • Ετοιμάστε το φαγητό αυτή τη στιγμή . Θα χρειαστείτε μεγάλες κουζίνες, με αρκετούς καυστήρες και άφθονο εξοπλισμό για να ετοιμάσετε τα πάντα στο μενού σας μόλις το παραγγείλετε. Αυτή η οργάνωση είναι πιο κατάλληλη για τραπεζαρίες με μεγάλο αριθμό πελατών και με πιο ποικίλα μενού.
  • Ετοιμάστε το φαγητό από πριν και αποθηκεύστε το . Αυτοί οι τύποι κουζινών έχουν λιγότερο εξοπλισμό για μαγείρεμα, όπως φούρνους, εστίες και εστίες, αλλά έχουν πολύ περισσότερο εξοπλισμό για την ψύξη και την αποθήκευση τροφίμων. Αυτή η οργάνωση είναι ιδανική για εστιατόρια γρήγορου φαγητού, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και πολλά άλλα.

Αν θέλετε να ανοίξετε ένα εξαιρετικό εστιατόριο, δεν θα μπορείτε να τσιγκουνευτείτε πολύ εξοπλισμό. Όσο πιο περίπλοκες είναι οι προετοιμασίες, τόσο πιο εξειδικευμένος και ακριβός θα είναι ο εξοπλισμός.

Σε αυτό το βήμα, θα λάβετε το κόστος κάθε ομάδας. Είναι καλή ιδέα να αποθηκεύετε όλες αυτές τις πληροφορίες όταν αγοράζετε τον εξοπλισμό. Τα τιμολόγια, οι τεχνικές λεπτομέρειες του καθενός, οι εκτιμήσεις διάρκειας ζωής και πολλά άλλα μπορούν να φανούν χρήσιμα αργότερα. Όταν τα επισκευάζετε, τα ξανααγοράζετε, τα πουλάτε ή υπολογίζετε τα ποσοστά απόσβεσης.

3. Σκεφτείτε το προσωπικό που θα χρειαστείτε

Δημιουργήστε ένα οργανόγραμμα του εστιατορίου σας. Δημιουργήσαμε ένα άρθρο που μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το οργανόγραμμα της επιχείρησής σας τροφίμων , ανεξάρτητα από το μέγεθός της.

Αυτό θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε το κόστος μισθοδοσίας, το πιθανό κόστος ασφάλισης των εργαζομένων και πολλά άλλα.

4. Σκεφτείτε την τεχνολογική υποδομή του μελλοντικού εστιατορίου σας

Διαφορετικές συσκευές ανάγνωσης καρτών που έχουν εκδοθεί από τράπεζα εστιατορίων

Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί ακόμα, αλλά το να έχετε ένα καλό σύστημα σημείων πώλησης για την επιχείρησή σας και καλό τεχνολογικό εξοπλισμό για να το υποστηρίξετε είναι ζωτικής σημασίας. Γενικά, οι δαπάνες για τεχνολογικό εξοπλισμό θα εξαρτηθούν άμεσα από το μέγεθος και την εισροή του εστιατορίου σας. Εάν είναι πολύ μεγάλο, το σύστημα πρέπει να είναι καλά δημιουργημένο και κατανεμημένο σε όλο το εστιατόριο, ώστε η εξυπηρέτηση να είναι άνετη και γρήγορη.

Εάν είναι ένα αρκετά πολυσύχναστο εστιατόριο, δεν θέλετε να σταματήσετε τους πελάτες σας, επειδή έχετε μόνο μία συσκευή ανάγνωσης καρτών διαθέσιμη για να λαμβάνετε πληρωμές.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κάνετε μια υπολογισμένη επένδυση. Πρέπει επίσης να προσθέσετε το κόστος ενός λογισμικού POS ενός εστιατορίου, το οποίο θα είναι το μυαλό πίσω από όλο τον εξοπλισμό, όπως υπολογιστές, τερματικά πληρωμής, οθόνες κουζίνας, θερμικούς εκτυπωτές και πολλά άλλα.

Σας συνιστώ να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσετε ένα σημείο πώλησης για εστιατόρια για να διευκρινίσετε όλες τις αμφιβολίες σας.

5. Σκεφτείτε το φαγητό

Το φαγητό που θα πωληθεί στο εστιατόριό σας είναι επίσης σημαντικό μέρος του αρχικού κόστους. Ακόμη και στην αρχή, είναι καλή ιδέα να είστε προετοιμασμένοι με μια καλή ποσότητα συστατικών στο απόθεμά σας – ειδικά αν εφαρμόζετε μια στρατηγική μάρκετινγκ.

Αυτό συμβαίνει γιατί είναι καλύτερο να το έχεις και να μην το χρειάζεσαι παρά να το χρειάζεσαι και να μην το έχεις. Οι πρώτοι πελάτες σας θα έφευγαν απογοητευμένοι!

Πρέπει να υπολογίσετε:

  • Πόσες θέσεις έχετε στο εστιατόριό σας.
  • Μια εκτίμηση της ροής πελατών που περιμένετε. Μπορείτε να λάβετε υπόψη τους αριθμούς της στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως εμφανίσεις, επισκέψεις, κλικ και άλλα.
  • Και τέλος, υπολογίστε μια εκτίμηση που είναι επαρκής για την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος.

Εάν έχετε αρκετά χρήματα, τότε μπορείτε να αγοράσετε αρκετά για τον πρώτο μήνα, αλλά αυτό μόνο εάν μπορείτε να αποθηκεύσετε τα πάντα σωστά.

6. Σκεφτείτε το Μάρκετινγκ

Πρέπει να δημιουργήσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ για να έχετε μια υπέροχη μέρα έναρξης! Αυτό είναι τόσο σημαντικό που έχουμε μερικούς οδηγούς που μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι:

Είναι επίσης καλή ιδέα να διαβάσετε τον οδηγό μας για το πώς να ανοίξετε ένα εστιατόριο . Έτσι θα πάρετε καλές ιδέες και περισσότερες γνώσεις πριν τη μεγάλη μέρα.

Ο προϋπολογισμός για το άνοιγμα ενός εστιατορίου δεν είναι αρκετός

Νευρικοί και κουρασμένοι ιδιοκτήτες εστιατορίων που παρατηρούν ότι πρέπει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα

Μπορεί να έχετε ήδη ανοίξει το εστιατόριό σας, ωστόσο, μπορεί να μην έχετε αρκετά χρήματα στην τράπεζα για να το διατηρήσετε στη ζωή – αυτό είναι που λείπει από τον προϋπολογισμό σας σε αυτό το σημείο.

Αφού έχετε τον απαραίτητο προϋπολογισμό, είναι καλή ιδέα να κάνετε τον ακόλουθο υπολογισμό:

  • Υπολογίστε τις εκτιμώμενες πωλήσεις σας ανά ημέρα, εβδομάδα και μήνα λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των θέσεων.
  • Δημιουργήστε μια εκτίμηση της μηνιαίας επανεπένδυσης που θα πρέπει να κάνετε στο απόθεμα με βάση τις προβλεπόμενες πωλήσεις σας.
  • Προσθέστε σε αυτό το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος μισθοδοσίας σύμφωνα με το οργανόγραμμα της εταιρείας σας.
  • Προσθέστε ένα εκτιμώμενο κόστος για τις διαφορετικές στρατηγικές μάρκετινγκ που θέλετε να εφαρμόσετε. Η προσέλκυση νέων πελατών είναι ζωτικής σημασίας όταν ξεκινάτε ένα εστιατόριο!
  • Τέλος, προσθέστε και άλλα μηνιαία λειτουργικά έξοδα, όπως υπηρεσίες καθαριότητας, αποκομιδή σκουπιδιών και άλλες υπηρεσίες και φυσικά το μηνιαίο ενοίκιο του εστιατορίου.

Ο αριθμός που θα λάβετε είναι ο πλησιέστερος στο να γνωρίζετε το μηνιαίο κόστος λειτουργίας του εστιατορίου σας προτού το ανοίξετε . Κατά κανόνα, θα πρέπει να έχετε εξοικονόμηση από 3 έως 6 μήνες εκτιμώμενου λειτουργικού κόστους μετά το άνοιγμα του εστιατορίου σας. Αυτό είναι που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το εστιατόριό σας όρθιο ενώ θα αποκτήσετε αρκετούς τακτικούς πελάτες.

Ένα μεγάλο ποσοστό εστιατορίων αποτυγχάνει επειδή οι ιδιοκτήτες τους παρέβλεψαν αυτό το βήμα. Μην γίνετε ποσοστό στο γράφημα αποτυχημένων εστιατορίων!

Πώς το κόστος έναρξης της επιχείρησής σας επηρεάζει την απόδοσή της αργότερα;

Το να ξεκινήσεις μια επιχείρηση δεν είναι εύκολο για κανέναν, ακόμα κι αν έχεις χρήματα. Πολλές μεταβλητές μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση της επιχείρησής σας, ακόμα κι αν έχετε όλο τον εξοπλισμό που μπορεί να χρειαστεί η κουζίνα σας, όλους τους σεφ με την καλύτερη εμπειρία και όλους τους καλύτερους διακομιστές.

Γι' αυτό το κόστος ανοίγματος της επιχείρησής σας έχει μικρό αντίκτυπο στην απόδοσή της.

Αυτό που έχει σημασία είναι:

  • Ότι προσφέρετε καλή εξυπηρέτηση πελατών.
  • Ότι το φαγητό είναι νόστιμο.
  • Ότι έχετε μια αρκετά καλή στρατηγική μάρκετινγκ.
  • Και ότι έχετε αυστηρή διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων.

Αυτή η τελευταία απαίτηση είναι κρίσιμη για δύο λόγους.

  • Η σωστή διαχείριση του κόστους του εστιατορίου σας, ανεξάρτητα από το μέγεθός του, είναι αυτό που το κάνει κερδοφόρο .
  • Και η σωστή διαχείριση των εργαζομένων σας είναι αυτό που διατηρεί την παραγωγικότητα του εστιατορίου σας στο αποκορύφωμά της , ακόμα κι αν δεν έχετε όλο τον εξοπλισμό που θα θέλατε να έχετε.

Μπορείς να έχεις το μικρότερο εστιατόριο στον κόσμο, αλλά αν φροντίσεις να καλύψεις όλες αυτές τις απαιτήσεις, θα έχεις εγγυημένη επιτυχία.

Πώς να συγκεντρώσετε χρήματα για να ανοίξετε ένα εστιατόριο;

Εξοικονομήστε χρήματα για να ανοίξετε το εστιατόριο σας

Αυτή είναι επίσης μια αρκετά συχνή ερώτηση μεταξύ των επιχειρηματιών και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει εύκολη απάντηση.

Εάν κάνετε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας, το πιθανότερο είναι ότι πρέπει να ακολουθήσετε έναν αρκετά δύσκολο δρόμο για να συγκεντρώσετε τα χρήματα. Αν όχι, είσαι τυχερός και μάλλον έχεις αρκετά χρήματα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να συγκεντρώσετε χρήματα για να ανοίξετε ένα εστιατόριο. Η εξοικονόμηση είναι η απλούστερη απάντηση, ωστόσο, δεν συζητά τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε αυτά τα χρήματα.

Η σύστασή μου είναι να ξεκινήσετε μια επιχείρηση τροφίμων που κοστίζει λιγότερο .

Οποιοδήποτε από τα εγχειρήματα που ανέφερα παραπάνω, όπως τα φορτηγά τροφίμων ή τα καροτσάκια τροφίμων, είναι λιγότερο ακριβά, αλλά έχουν αρκετά πλεονεκτήματα.

Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι θα συνειδητοποιήσεις δουλεύοντας πόσο δύσκολο είναι να έχεις εστιατόριο. Σε οποιαδήποτε επιχείρηση τροφίμων, θα είστε υπεύθυνοι για διαδικασίες παρόμοιες με αυτές που θα εκτελούσατε σε ένα εστιατόριο.

Επομένως, θα συγκεντρώνετε σταδιακά τα χρήματα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το παραδοσιακό σας εστιατόριο, ενώ θα αποκτήσετε πρακτική εμπειρία που θα είναι χρήσιμη όταν διευθύνετε μια μεγαλύτερη επιχείρηση.

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε μια πιο γρήγορη διαδρομή, εάν έχετε την εμπειρία, και να αναζητήσετε δανειστές, επενδυτές, συνεργάτες και τραπεζικά δάνεια.

Σίγουρα, κάθε επιλογή που μπορείτε να εξετάσετε έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, αλλά αν είστε πεπεισμένοι ότι μπορείτε να ξεπεράσετε τα μειονεκτήματα, δεν έχει σημασία ποια επιλογή θα επιλέξετε.

Η ώρα να ξεκινήσετε είναι τώρα

Τόσοι πολλοί άνθρωποι εστιάζουν στη δυσκολία του ανοίγματος ενός εστιατορίου, αντί να εστιάζουν στα πλεονεκτήματα του να το κάνουν, που χάνουν την ουσία του – την υπηρεσία.

Το άνοιγμα μιας επιχείρησης τροφίμων είναι πολύ δύσκολο, αλλά αν εστιάσετε στο να προσφέρετε μια εξαιρετική υπηρεσία με αληθινό επάγγελμα, μπορείτε να έχετε ένα επιτυχημένο εστιατόριο με χίλιους και έναν τρόπους.

Είτε πρόκειται για ένα φορτηγό τροφίμων, μια υπηρεσία catering, ένα καρότσι τροφίμων ή ένα πολύ, πολύ μικρό εστιατόριο.

Εάν το έχετε υπόψη σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι παρά τη δυσκολία, δεν θα υπάρξει ποτέ καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση από την παρούσα.

Πιστεύετε ότι είστε έτοιμοι για το επόμενο επιχειρηματικό σας εγχείρημα; Το ελπίζω!

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα