Πρέπει να επιλέξετε υπηρεσία μισθοδοσίας για το εστιατόριο σας;

Πρέπει να επιλέξετε υπηρεσία μισθοδοσίας για το εστιατόριο σας;

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για εσωτερικές και εξωτερικές υπηρεσίες μισθοδοσίας

Δημοσιεύτηκε από Michael Elkins την 12 Μαρτίου 2018

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον προγραμματισμό της μισθοδοσίας του εστιατορίου σας. Πρώτον, πρέπει να καθορίσετε πόσο συχνά θα κάνετε μισθοδοσία. Τα περισσότερα εστιατόρια πληρώνουν κάθε δύο εβδομάδες, αλλά ορισμένοι εστιάτορες πληρώνουν εβδομαδιαίως επειδή οι υπάλληλοί τους ζουν από μισθό σε μισθό. Η εβδομαδιαία πληρωμή μπορεί να μειώσει τα αιτήματα των εργαζομένων για προκαταβολές και δάνεια, αλλά ορισμένοι εργαζόμενοι επωφελούνται από τις εβδομαδιαίες αμοιβές διότι μπορούν να συγκεντρώσουν περισσότερα χρήματα για να πληρώσουν μεγάλους λογαριασμούς όπως το ενοίκιο.

Ορισμένες υπηρεσίες μισθοδοσίας προσφέρουν εκπτώσεις για μηνιαία μισθοδοσία, αλλά είναι δύσκολο για τους μισθωτούς να περιμένουν ένα μήνα για την αμοιβή τους. Η μηνιαία μισθοδοσία εξοικονομεί χρήματα, αλλά αυτό λειτουργεί καλύτερα για εξαιρετικά εστιατόρια όπου οι σεφ κερδίζουν υψηλούς μισθούς και οι διακομιστές λαμβάνουν μεγάλες συμβουλές καθημερινά.

Το δεύτερο πιο σημαντικό ζήτημα είναι αν θέλετε να χειριστείτε τη μισθοδοσία εσωτερικά ή να αναθέσετε την εργασία σε μια υπηρεσία μισθοδοσίας.

Επιλογές Διαχείρισης Μισθοδοσίας Εσωτερικά

Μπορείτε εύκολα να μάθετε πώς να επεξεργαστείτε τη μισθοδοσία εσωτερικά χρησιμοποιώντας λογισμικό μισθοδοσίας ή απλά υπολογιστικά φύλλα που σχεδιάζετε στο Excel. Είναι απλώς θέμα αντιγραφής και επικόλλησης των σωστών τύπων για να κάνετε τους απαραίτητους υπολογισμούς. Μπορείτε να εισαγάγετε πληροφορίες μία φορά και να τις μεταφέρετε σε άλλα υπολογιστικά φύλλα για μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες αναφορές, άλλα λογιστικά συστήματα και εκθέσεις που έχουν εντολή από την κυβέρνηση. Εάν δεν είστε λάτρης του υπολογιστή, είναι εύκολο να προσλάβετε έναν διευθυντή που μπορεί να μάθει να επεξεργάζεται τη μισθοδοσία. Η τροφοδοσία των σωστών πληροφοριών σε μια υπηρεσία για μερικούς μήνες θα επιτρέψει στον διαχειριστή μισθοδοσίας σας να μάθει τη διαδικασία αρκετά καλά για να χειριστεί θέματα εσωτερικά.

Σημαντική συμβουλή: Όταν γράφετε τύπους, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη συνάρτηση round () για όλα τα σύνολά σας. Διαφορετικά, ο υπολογιστής θα διατηρήσει τα ακριβή ποσοστά για να πραγματοποιήσει υπολογισμούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να μειώσουν το συνολικό σας σύνολο κατά μικρά ποσά.

Ανεξάρτητα από το αν αναπτύσσετε τα δικά σας υπολογιστικά φύλλα, χρησιμοποιείτε λογισμικό μισθοδοσίας ή αναθέτετε τη μισθοδοσία σας, θα χρειαστείτε κάποιον από εσάς που θα ενημερώνεται για την ενσωμάτωση, την επαλήθευση ταυτότητας, τα ενημερωμένα στοιχεία μισθοδοσίας, το τρέχον ποσοστό αμοιβής, τις υπερωρίες, εάν ισχύει, και παρακολούθηση του αριθμού των ωρών εργασίας καθ 'όλη τη δεδομένη περίοδο αμοιβής για κάθε εργαζόμενο. Το προσωπικό μισθοδοσίας σας θα πρέπει να διαβιβάσει όλες τις σχετικές πληροφορίες σε οποιαδήποτε υπηρεσία, όπως αλλαγές στην παρακράτηση, πληροφορίες νέων προσλήψεων, αποφάσεις δικαστηρίου και αλλαγές στις παροχές.

Δεδομένου ότι οι ακριβείς πληροφορίες εξαρτώνται από την εσωτερική νοημοσύνη, είναι σχετικά απλό να κάνετε τους πραγματικούς υπολογισμούς με λογισμικό ή υπολογιστικά φύλλα. Μπορείτε να εκτυπώσετε αυτόματα επιταγές μισθοδοσίας με ελάχιστη επιπλέον προσπάθεια. Τα οφέλη από την επεξεργασία της μισθοδοσίας σας εσωτερικά περιλαμβάνουν:

  • Οικονομίες

    Η επεξεργασία μισθοδοσίας με λογισμικό είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή από την πρόσληψη υπηρεσίας μισθοδοσίας και η δημιουργία των δικών σας υπολογιστικών φύλλων είναι ακόμη πιο απλή.

  • Καλύτερος Έλεγχος

    Ελέγχετε τις πληροφορίες και τις διαδικασίες σας και μπορείτε να προσαρμόσετε τη μισθοδοσία σας χωρίς να εκθέσετε ευαίσθητες πληροφορίες σε τρίτους.

  • Ενσωμάτωση με άλλα συστήματα

    Η υποβολή εκθέσεων μισθοδοσίας για ασφάλιση αναπηρίας και φόρους ανεργίας αποτελεί μείζονα ανησυχία για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων. Τα εσωτερικά συστήματα μισθοδοσίας μπορούν να ενσωματωθούν με άλλες εφαρμογές λογισμικού και να απλοποιήσουν την προετοιμασία αναφορών.

  • Ευκολότερη πρόσβαση εργαζομένων

    Πολλές υπηρεσίες μισθοδοσίας επιτρέπουν στους υπαλλήλους να ελέγχουν τα αρχεία τους και να ενημερώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, αλλά οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα προτιμούσαν να παρέχουν τις πληροφορίες σε κάποιον στο εστιατόριο. Αυτό το άτομο πρέπει να προωθήσει τις πληροφορίες και είναι απλούστερο να χειριστεί θέματα όπως αυτά στο σπίτι.

  • Τηρώντας τους Κανονισμούς

    Είναι πιθανό μια υπηρεσία να μην ενημερώνεται πλήρως για όλες τις ισχύουσες αλλαγές στην τοπική, επαρχιακή και εθνική νομοθεσία. Τα εστιατόρια είναι μεγάλοι στόχοι κανονιστικών μεταρρυθμίσεων και ο τόπος που πιθανότατα θα λάβει σημαντικές ενημερώσεις είναι το τοπικό εστιατόριο.

  • Δυνατότητα απάτης

    Ορισμένες υπηρεσίες είναι γνωστό ότι υπεξαιρούν χρήματα που υποτίθεται ότι είχαν κατατεθεί σε φορολογικές υπηρεσίες σύμφωνα με ένα άρθρο που εξακολουθεί να συνιστά εξωτερική ανάθεση. Προφανώς, είναι σημαντικό να ερευνήσουμε υπηρεσίες για να βρούμε μια αξιόπιστη και επαγγελματική με ισχυρό ιστορικό.

  • Δυσκολίες πρόσβασης

    Mightσως είναι αδύνατο να λάβετε αρχεία από μια υπηρεσία αρκετά γρήγορα για να υποβάλετε κρίσιμες αναφορές της τελευταίας στιγμής ή να διορθώσετε ανακρίβειες είτε δημιουργούνται από τα δεδομένα που δώσατε είτε από λάθος που έγινε από την υπηρεσία.

στυλό που κρατά το χέρι πάνω από γραφήματα και αριθμομηχανή

Η ύπαρξη ενός προσωπικού μισθοδοσίας προσφέρει κρίσιμα πλεονεκτήματα επειδή οι υπάλληλοί σας έχουν πάντα κάποιον διαθέσιμο για να κάνει αλλαγές, να παρέχει αρχεία και να συμπληρώσει εμπιστευτικές αναφορές όταν υποβάλλουν αίτηση για κρατικά προγράμματα παροχών όπως τρόφιμα, ενοίκια και βοήθεια κοινής ωφέλειας.

Χρήση υπηρεσίας μισθοδοσίας

Η χρήση μιας υπηρεσίας μισθοδοσίας προσφέρει ορισμένα ξεχωριστά πλεονεκτήματα, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε ένα ασφάλιστρο. Παρόλο που τα κατ 'αποκοπή τέλη είναι διαθέσιμα για μόλις 25 $ ανά περίοδο μισθοδοσίας, αυτά τα τέλη μπορούν να ξεπεράσουν τα 200 $ ή περισσότερα ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων και των υπηρεσιών. Οι τυπικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν την επεξεργασία των στοιχείων μισθοδοσίας που παρέχετε, την εκτύπωση επιταγών, τον χειρισμό άμεσων καταθέσεων, την κατάθεση φόρων και την αποστολή καταστάσεων τέλους έτους για χρήση από τους εργαζόμενους κατά την κατάθεση φόρων εισοδήματος.

Το κόστος εξαρτάται επίσης από τη συχνότητα μισθοδοσίας, τον αριθμό των εργαζομένων, τη χώρα, το κράτος ή την επαρχία, την πόλη και την πολυπλοκότητα των υπολογισμών. Τα μικρά εστιατόρια με 10 ή λιγότερους υπαλλήλους πληρώνουν γενικά περισσότερα ανά άτομο από τα μεγαλύτερα καταστήματα. Ορισμένες υπηρεσίες υπολογίζουν επιπλέον χρέωση για κάθε εργαζόμενο σε κάθε περίοδο αμοιβής που κυμαίνεται από 1,50 έως 5 δολάρια ΗΠΑ. Ορισμένες υπηρεσίες μισθοδοσίας που μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον χρεώσεις περιλαμβάνουν:

  • Χειρισμός πολλαπλών κρατήσεων για παροχές όπως ασφάλιση υγείας, αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης και γεύματα υπαλλήλων
  • Χρεώσεις παράδοσης για αποστολή επιταγών με γρήγορο τρόπο, όπως παράδοση την επόμενη ημέρα
  • Προσθήκη εργαζομένων στη μισθοδοσία, η οποία ενδέχεται να επιφέρει επιπλέον χρεώσεις
  • Παρακράτηση τελών και διαβίβαση κεφαλαίων για επιστροφή, διατροφή και στήριξη τέκνων με δικαστική απόφαση
  • Αντιμετώπιση της περίπλοκης κατάστασης μισθοδοσίας σε εστιατόρια που ενδέχεται να περιλαμβάνουν υπαλλήλους με συμβουλές, ωρομίσθιους και μισθωτούς σεφ και διευθυντές
  • Παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο οι συμβουλές επηρεάζουν τον κατώτατο μισθό επειδή ορισμένες περιοχές απαιτούν πλήρη κατώτατο μισθό και συμβουλές, ενώ άλλες επιτρέπουν στα εστιατόρια να αφαιρούν συμβουλές από αυτά που πληρώνουν στους υπαλλήλους με συμβουλές
  • Επαλήθευση του δικαιώματος εργασίας ενός νέου υπαλλήλου
  • Υποβολή εκθέσεων σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες
  • Συχνές επιβίβαση και εξωβίβαση εργαζομένων
  • Διαχείριση υπογραφών αυτόματου ελέγχου
  • Υποβολή εκθέσεων σε πολλές φορολογικές υπηρεσίες
  • Ενσωμάτωση πληρωμών ανεξάρτητου εργολάβου και έκδοση των κατάλληλων εντύπων, όπως το US IRS 1099

Παρά το κόστος, οι περισσότεροι εστιάτορες είναι πιο σίγουροι ότι επιλέγουν μια υπηρεσία επειδή οι ειδικοί στη μισθοδοσία των εστιατορίων κατανοούν το νόμο, εγγυώνται ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται εγκαίρως και διασφαλίζουν ότι οι υπολογισμοί είναι χωρίς σφάλματα με βάση τις πληροφορίες που λαμβάνουν.

Επιλογή υπηρεσίας μισθοδοσίας

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι ή άνετοι με τον χειρισμό μισθοδοσίας στο σπίτι, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε με μια υπηρεσία μισθοδοσίας. Καθώς μαθαίνετε τις λεπτομέρειες, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι εσείς ή το προσωπικό σας παρέχετε όλες τις κρίσιμες πληροφορίες και ελέγχετε και υπογράφετε τους ελέγχους. Είναι σχετικά απλό να αυτοματοποιήσετε τους υπολογισμούς με λογισμικό ή υπολογιστικά φύλλα μόλις καταλάβετε καλά τι χρειάζεται. Ένα επιχειρηματικό άρθρο συνιστά την ακόλουθη μέθοδο για να επιλέξετε μια υπηρεσία μισθοδοσίας .

  • Ζητήστε συστάσεις από φίλους, συνεργάτες και άλλα εστιατόρια.
  • Εξετάστε τυχόν πολλά υποσχόμενες υπηρεσίες μισθοδοσίας online για να αποφύγετε αμφισβητήσιμες εταιρείες που έχουν υποβάλει πολλές καταγγελίες εναντίον τους.
  • Ρωτήστε για το κόστος και τις κρυφές χρεώσεις.
  • Μάθετε αν η άμεση κατάθεση κοστίζει περισσότερο.
  • Καθορίστε το κόστος για την εβδομαδιαία, διμηνιαία και μηνιαία μισθοδοσία.
  • Ζητήστε ένα αντίγραφο ενός τυπικού λογαριασμού για να δείτε την πραγματική ανάλυση του κόστους.

Κάνοντας τη σωστή επιλογή για την επιχείρησή σας

Είναι δική σας υπόθεση και η τελική ευθύνη σταματά στο γραφείο σας. Ορισμένοι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ προτιμούν να βασίζονται στον εαυτό τους ή στους έμπιστους υπαλλήλους, ενώ άλλοι προτιμούν την πρόσληψη επαγγελματικής υπηρεσίας. Ωστόσο, η αντιμετώπιση των αιτημάτων των εργαζομένων για πληροφορίες μισθοδοσίας μπορεί να είναι επαχθής και χρονοβόρα. Σε μια ιδανική κατάσταση, η εξωτερική ανάθεση μπορεί να ελευθερώσει χρόνο για να επικεντρωθεί σε βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και να παρέχει τη σωστή τεχνογνωσία για να εξασφαλίσει την επαγγελματική αποδοτικότητα. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε μισθοδοσία μόνοι σας για να εξοικονομήσετε χρήματα, να δημιουργήσετε μεγαλύτερη πρόσβαση στα στοιχεία μισθοδοσίας και να ενσωματώσετε τη μισθοδοσία σας με άλλο λογισμικό και εφαρμογές. Μαζί με την επιλογή ενός φθηνού συστήματος POS , ο χειρισμός της δικής σας μισθοδοσίας μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη και εξοικονόμηση κόστους.

Αναπτύξτε την επιχείρηση τροφίμων σας με το Waiterio POS

Γίνετε μέλος 40.000 εστιατορίων χρησιμοποιώντας το σύστημα σημείων πώλησης

The online ordering has been the perfect tool, especially with the ongoing COVID-19 pandemic as customers choose to limit face to face interaction. We have grown food delivery by over 112% which is solely due to the use of the free online ordering website.

- Matthew Johnson (Owner of MrBreakFastJa, Jamaica)

ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Πρόσφατα Άρθρα